Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Ankara, İstanbul ve İzmir Dahil 30 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji'den Ankara, İstanbul ve İzmir Dahil 30 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Akın Çelik
03.06.2023 - 12:38

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ankara, İstanbul ve İzmir dahil 30 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. MGM'den yapılan uyarıda vatandaşların yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülke genelinde hava durumu

Ülke genelinde hava durumu

Meteoroloji genel müdürlüğünün hava tahmini raporuna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya hariç Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapılıyor.

30 il için sarı kodlu uyarı

30 il için sarı kodlu uyarı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan MGM tarafından 30 il için sarı kodlu sağanak uyarısı verildi. 

Uyarı verilen iller şöyle; Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kütahya, Muğla, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, Ankara, Aydın, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Uşak, Kırıkkale, Yalova, Düzce.

Valilik saat vererek uyardı

Valilik saat vererek uyardı

Ankara Valiliği, bugün il genelinde beklenen gök gürültülü sağanağın öğleden sonra yerel kuvvetli olacağını bildirdi. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, gök gürültülü sağanağın 13.00-19.00 saatlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
atlas kadar

Arabayı yıkattığım gün yağmazsan olmazdı zaten.

FB

musakka ekrem'in Istanbul'a uğradığı yok aklı fikri boş işlerde