Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 3 Önemli Uyarı

Meteoroloji'den 3 Önemli Uyarı

Onedio Medya
12.11.2015 - 08:27

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir. Gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve Batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75kg/metrekareye) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, direk ve ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı ve az bulutlu 21

EDİRNE Parçalı ve az bulutlu 24

İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu 18

KIRKLARELİ Parçalı ve az bulutlu 22

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve az bulutlu 16

DENİZLİ Az bulutlu ve açık 23

İZMİR Az bulutlu ve açık 22

MANİSA Parçalı ve az bulutlu 22

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 24

ANTALYA Az bulutlu ve açık 25

HATAY Parçalı ve az bulutlu 25

İÇ ANADOLU

Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı bulutlu 15

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu 16

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 17

KAYSERİ Parçalı bulutlu 13

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) sabah saatlerinde Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu 15

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu 19

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 17

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 16

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 16

ÇORUM Parçalı ve çok bulutlu 15

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Erzincan ile Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; Ardahan çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney güneybatı yönlerinden (30-60 km/s) hızla esmesi bekleniyor.

BİNGÖL Parçalı ve çok bulutlu 15

ERZURUM Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

KARS Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

MALATYA Parçalı bulutlu 15

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 19

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 20

SİİRT  Parçalı ve az bulutlu 16

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 22

DENİZLERDE HAVA

Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtına; Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu yer yer kuvvetli olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan, sabah ilk saatler kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), doğusu kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), sabah ilk saatler 6 (50 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), sabah ilk saatlerde doğusu 8 (75 km/s), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Orta ve Doğu Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusunda 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, öğle saatlerinde güneydoğudan, sabah ilk saatlerde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneyi ile akşam saatlerinde geneli kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah ilk saatlerde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde güneybatıdan, sabah ilk saatlerde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30 ila 50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: Orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0