Görüş Bildir
Haberler
LGS
LGS Ertelendi Mi? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Ne Zaman Yapılacak?

LGS Ertelendi Mi? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Ne Zaman Yapılacak?

8. sınıfta okuyan öğrencilerin katılım gösterdiği LGS sınavı ile ilgili aramalar çoğalmış durumda. İyi bir lisede okuma hayaliyle sıkı çalışan öğrenciler, koronavirüs sebebiyle eğitimde yaşanacak yeni gelişmeleri öğrenmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı sınav takvimine göre LGS sınavı 6 Haziran 2021’de gerçekleştirilecek. MEB bu sene yapılacak bursluluk sınavı ve adaylık kaldırma sınavlarının ertelendiğini duyurmuştu. Ancak LGS için herhangi bir açıklama yapılmadı. İşte LGS sınavı ile ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liselere Geçiş Sınavı (LGS 2021) Ne Zaman Yapılacak?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS 2021) Ne Zaman Yapılacak?

Liseye Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilen LGS sınavının tarihleri belli oldu. Corona virüs nedeniyle öğrenciler, EBA TV üzerinden uzaktan eğitimlerini sürdürüyor. Mili Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonrası kontenjanlar, kayıt bölgeleri hakkında çalışma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020/2021 eğitim öğretim yılı takvimine göre LGS sınavı 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek

Geçtiğimiz yıl içerisinde LGS sınav başvuruları corona virüs tedbirleri kapsamında sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirildi. Sınava girecek olan öğrencilerin sınav giriş yerleri e-Okul üzerinden sınav tarihinden en az 1 hafta öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

Sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumdan oluşacak olan LGS sınavı mayıs ayı örnek soruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı.

MAYIS AYI SAYISAL BÖLÜM ÖRNEK SORULARI

MAYIS AYI SÖZEL BÖLÜM ÖRNEK SORULARI

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın