Görüş Bildir
Haberler
Lale Devri Nedir? Lale Devri Padişahları Kimlerdir?

Lale Devri Nedir? Lale Devri Padişahları Kimlerdir?

Lale devri, Osmanlı tarihinin etkileri ile konuşulan dönemlerinden biridir. Bu dikkat çekici döneme ismini veren laleler günümüzde de onlara bakıldığında akıllarda bu dönemi çağrıştırmaktadır. Lale devrine ilgisi olanlar tarihini ve padişahlarını öğrenmek istiyor. Biz de merak edilen Lale devri nedir? Padişahları kimdir? gibi sorulara yanıt verdik. Şimdi haberimize göz atın...

İçeriğin Devamı Aşağıda

En çok merak edilen ve araştırılan Lale devri dönemi, Osmanlı İmparatorluğu zamanında 1718-1730 yılları arasında görülen kısa bir dönemdir. 3. Ahmet'in saltanat sürdüğü ve sadrazam Nevşehirli Damat İbrahim paşa zamanına denk gelen devir, Osmanlı İmparatorluğu'nun en çok araştırılan devridir. Günümüzde Lale Devri'ne ilgi duyanlar araştırmaya koyuluyor. Biz de sizin için Lale devrini araştırdık. Devamı haberimizde yer alıyor.

Lale Devri Nedir?

Lale Devri Nedir?

Lale devri, Osmanlı döneminde on iki yıl süren bir zamanı simgeler. 1718 yılında Pasarofça anlaşmasının imzalanması ile başlayan Lale devri, Patrona Halil İsyanı ile sona ermiştir. Lale devri süresince yenilikler ve eğlence hakim olmuştur. Bu dönem Osmanlı İmparatorluğunun hiçbir devrinde Lale Devri olarak anılmamıştır. Yahya Kemal samimi arkadaşı Ahmet Refik Altınay ile bir sohbeti sırasında, III. Ahmed'in Veziri Azamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa ile beraber 1718-1730 yılları arasında yaptıkları, Osmanlı İmparatorluğundaki yaşam biçimini değiştirme etkinliklerini Lale Devri olarak tanımlar. Batı ile olan ilişkiler gelişmiş ve reform hareketleri başlamıştır. Özellikle Avrupa ile olan kültürel etkileşim bu dönemde artmıştır.

Lale Devri Padişahları Kimlerdir?

Lale Devri Padişahları Kimlerdir?

Osmanlı Devleti'nde, 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça Antlaşması ile başlayıp, 1730 yılındaki Patrona Halil İsyanı ile sona eren dönemdir. Bu dönemin padişahı III. Ahmet, sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'dır. Babası Sultan Dördüncü Mehmet annesi ise Emetullah Rabia Gülnuş Sultan'dır.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
7
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın