Görüş Bildir
Haberler
Kuru Ciltlere Son! Kışın Cildinizi Nemli Tutmak İçin Tüketmeniz Gereken 16 Besin

Kuru Ciltlere Son! Kışın Cildinizi Nemli Tutmak İçin Tüketmeniz Gereken 16 Besin

Başak Nur Süner
28.02.2018 - 16:59 Son Güncelleme: 11.01.2022 - 11:37

Hava değişimi cildinizi kurutuyor mu? Kış aylarında cildinizin nemini kaybetmemesi ve hızlı yaşlanmaması için tüketebileceğiniz sağlık dolu besinler var. Uzmana danışarak beslenme listenize ekleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hindistan cevizi

1. Hindistan cevizi

Hindistan cevizi yağını cilde uygulamanın yararlarını şimdiye kadar çok fazla duymuş olabilirsiniz ancak meyvesini yemek de bu konuda size çok fayda sağlayabilir. Hindistan cevizinin sağlıklı yağları ve antibakteriyel besin takviyeleri sivilce oluşumuyla savaşır ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur, bu da daha sağlıklı ve daha genç görünmenizi sağlar.

2. Avokado

2. Avokado

Evet bıktınız ama avokadoyu övmeyi bırakamayacağımız iyi bir sebep daha var. Sağlıklı yağların, proteinlerin ve vitaminlerin karışımı, vücudunuzun içeriden ve dışarıdan bir güç kaynağı olmasını sağlar. Protein, cildinizdeki kollajen ve elastinin yapısını desteklemeye yardımcı olurken yağı, cildinizi nemli tutar.

3. Yulaf

Yulaf ezmesi antioksidanlar, vitaminler ve mineraller bakımından zengindir fakat en önemlisi liftir. Ölü cilt dokusunu önlemek ve kızarıklığı hafifletmek için vücuda  lif gereklidir. Lif aynı zamanda doğal olarak metabolizmayı güçlendirir ve sağlıklı bir bağırsak ve cilt için önemlidir.

4. Tatlı patates

Tatlı patates, cildinize sağlıklı bir parlaklık kazandırır ve bol miktarda A vitamini sayesinde cildinizin zarar görmesini önler. A vitamini, cildin yenilenmesine yardımcı olur ve kuru, pul pul olmuş deriyi azaltır. Beslenme ve estetik yararlarının yanı sıra yüksek C vitamini içeriği, kış aylarında soğuk algınlığıyla mücadeleye yardımcı olur.

5. Somon balığı

Cilt hücrelerini güçlendiren, kansere karşı koruyabilen ve iltihabı azaltmaya yardımcı olan omega-3 yağıyla somon cildiniz için inanılmaz. Cildinizin esnek, pürüzsüz ve sıkı kalmasına yardımcı olan diğer omega-3 içeren besinler (chia tohumu, ceviz, keten tohumu, yumurta sarısı, sardalya, ringa balığı ve uskumru) de sizin yardımcınız olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zeytinyağı

6. Zeytinyağı

E vitamini ve zeytinyağının iyi yağları cildi nemlendirmeye yardımcı olur, bu yüzden popüler bir cilt bakımı ürünüdür. Neyse ki, yemek pişirirken yağ kullanırsanız aynı faydalar elde edersiniz.

7. Havuç

7. Havuç

Havuç, kollajen üretiminin öncüsü olan C vitamini ile yüklüdür. Kolajen cildin esnekliği için gereklidir. Buna ek olarak, havuçta bulunan A vitamini serbest radikallere saldırıyor ve kırışıklıkları ve pürüzlü cildi önleyebiliyor.

8. Koyu yapraklı yeşillikler

8. Koyu yapraklı yeşillikler

Çok kuru cilt çevresel faktörlerden (soğuk, kuru, rüzgarlı hava, uzun sıcak duş) etkilenirken, cildinizin sağlıklı olmasına yardımcı olabilecek gıdalar vardır. C vitamini yüksek gıdalar bağışıklığı artırmanın yanı sıra kollajen üretimi artırmaya yardımcı olur. Koyu yapraklı sebzelerden de C vitaminini alabilirsiniz.

9. Kuruyemiş

9. Kuruyemiş

Kuruyemişler, omega-3 yağ asitleri, A, B, E vitamini ve tekli doymamış katı yağlar, mineraller ve antioksidanları barındıran gıdalardır. Fıstık gibi E vitamini dolu gıdalar nemi muhafaza etmeye yardımcı olur ve cilt bariyerini güçlendirir. Beslenme yoğunluğu, cildin hidratasyonu, elastikiyetini arttırır, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur ve serbest radikallere karşı koruma sağlar.

10. Bol sulu meyveler

10. Bol sulu meyveler

Meyveler, su dolu olduğu için cildinizi nemlendirmek ve korumak için mükemmel besin kaynaklarıdır. Çoğu meyvede A ve C vitaminleri yüksek seviyede bulunur ve güçlü antioksidanlar cildin içindeki besinleri yeniler, kolajen üretimini teşvik eder ve cildinizi esnek ve sağlam tutar. Tüm meyveler çoğu kişinin beslenmesinde pozitif bir katkı sağlarken şeker içeriğinden dolayı dikkatli tüketilmesi gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yumurta

11. Yumurta

Yumurta, protein bakımından yüksektir, hücre yenilenmesini teşvik eder ve cildi ve elastikiyeti hidratlayan kükürt ve luteini sağlarlar. Ayrıca yumurtanın yağ oranı da düşüktür. Araştırmalar fıstık ve avokado gibi gıdalarda da bulunan sağlıklı yağların alınmasının ve sağlıklı olmayan yüksek yağlı beslenmenin, kırışıklık geliştirme şansını arttırdığını buldu.

12. Su

12. Su

Suyun gücünü hafife alma. Su, cildi nemlendirir ve cildinizin çatlamasını ve kırışmayı önlemeye yardımcı olur.

13. Yeşil çay

13. Yeşil çay

Yeşil çay, yalnızca cildi besleyen antioksidanlarla dolu değil, zarar görmüş cildi iyileştiren ve lekeleri önleyen anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir. Kırmızı şarapta bulunan antioksidan epikatefinden zengin olduğu için kan akışını artırmaya yardımcı olabilir. Oolong çayı da egzama hastalarına yardımcı olması bakımından faydalıdır.

14. Domates

14. Domates

Domates yüksek seviyede likopen içerir; antioksidan, cildi genç tutar ve yaşlanmayı önleyici özelliklere sahiptir. Konserve ve pişmiş domateslerde besin maddelerinin seviyeleri daha yüksektir. Domateslerdeki likopen, domates pişirildiğinde daha kolay absorbe olur ve küçük bir yağ ile yenilirse çok daha iyi fayda sağlar.

15. Turunçgiller

15. Turunçgiller

Narenciye, kollajen oluşumunu teşvik eden ve serbest radikallerin etkilerini yavaşlatan sağlam ve genç cildi korumaya yardımcı C vitamini sağlamaya yardımcı olur. Pembe greyfurtlar cildin esnek ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olan likopeni de sağlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kollajen tozu

16. Kollajen tozu

Kollajen peptitler, cilt, saç, kemik, kıkırdak ve eklemlerde bulunan protein ile özdeş olan, jelatin ile aynı amino asidi içerir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
28
3
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın