Görüş Bildir
Haberler
2021-2022 Sonbahar/Kış Modası Cilt Bakım ve Makyaj Trendleri

etiket 2021-2022 Sonbahar/Kış Modası Cilt Bakım ve Makyaj Trendleri

Tuğba Erdem
08.09.2021 - 21:21 Son Güncelleme: 09.09.2021 - 15:47

Yeni sezona adım atmışken yeni trendler de hayatımıza girmeye başladı. Pek çok defilede gördüğümüz uygulamalar rutinimize eklenmeye başladı bile. Kozmetik kullanımında sadeleşme ve sürdürülebilir uygulamalar hakim olacak gibi görünüyor. Kat kat serumlardan ziyade doğru ve nokta atışı bakımlar revaçta. Sizin favoriniz hangisi olacak bakalım. İşte yeni sezonun trend kozmetik ve bakım uygulamaları:

''Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

Kaynak: 1 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Minimalist rutinler

1. Minimalist rutinler

Sattlerinizi harcadığınız cilt bakımınızdan sonuç alamadınız mı? Bu sezon minimalleşmek moda. Kısacası, daha fazla insanın cildinin doğal dokusunu ve minimalist cilt bakım rutinlerini benimsediğini göreceğimiz anlamına geliyor. Cildin Ph dengesini korumak için minimum düzeyde bakım doğallıktan yana bir furya var. Üşengeçlere gün doğdu!

2. Sürdürülebilir cilt bakımı

2. Sürdürülebilir cilt  bakımı

Güzellik markaları uzun süredir tek kullanımlık plastik ambalajlar kullanıyor. Bunun çevre için ne kadar zararlı olduğunu anlayarak, önemli sayıda markanın çevre dostu geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılmış ambalajları kullanmaya yöneldiğini gördük. Küresel ısınmanın ve doğanın tahrip edilmesiyle yüzümüze vuran negatiflikler artmaya başladı. Sizde sürdürülebilir ürünleri tercih etmeye çalışın.

Buradan geri dönüşebilir ambalaja ve toksik olmayan içeriğe sahip kreme ulaşabilirsiniz.

3. Sıfır atık malzemeler

3. Sıfır atık malzemeler

Evinizdeki kozmetik malzemelere atık gözüyle bakmış mıydınız hiç? Plastik kremler, kapaklar, kutular, pompalar... Tüm bunların içi boşaldığında nereye gidiyor. Markalar artık vizyonlarına belli bir yıla kadar atıksız, dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir malzemeler eklemekteler. Siz de bu sezon doğa dostu uygulamalara geçmeyi listenize ekleyebilirsiniz.

Burada kullan at makyaj pamuklarına alternatif yeniden kullanılabilir makyaj temizleme havlusuna ulaşabilirsiniz.

4. Mikrobiyom dostu cilt bakımı

4. Mikrobiyom dostu cilt bakımı

Cildimizin şahsına münhasır bir yapısı, asidik düzeyi ve kendi özel bakterileri var. Yüz bakım ürünleri ile bu işleyen düzeni bozuyoruz aslında. Özellikle pop kültürün dayatması ile cildimize uygun olmayan ürünleri yüzümüze boca ediyoruz. Yüzümüzdeki faydaki bakterileri düzene sokmak yeni trend.

Buradan probiyotik cilt bakım setine ulaşabilirsiniz.

5. Stress giderici bakım

5. Stress giderici bakım

Cildimizin zaman zaman strese girmesi normal. Hava değişimleri, irritasyon ve hatta yediğimiz besinler buna sebep olabilir. Sorunu tespit edip çözümüne odaklanmak daha iyi. 

Genel olarak C vitamini serumu cildinize ışıltısını yeniden kazandırmayı vaadediyor. PH seviyesinin uygun olduğundan emin olmalısınız. 

Buradan satın alabilirsiniz. Benzer ürünler için de şuraya göz atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeni nesil takviyeler

6. Yeni nesil takviyeler

Son zamanlarda piyasaya çıkan oral cilt bakımı takviyelerinin sayısında bir artış oldu . Ve sadece kapsüllerden bahsetmiyoruz. Güçlü sakızlar ve tozlar, cilt bakımı takviyelerinin bir sonraki dalgası. Ülkemizde ise yaygın olarak kolajen takviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Buradan satın alabilirsiniz.

7. Görünmez dudaklar

7. Görünmez dudaklar

Makyaj trendlerine bakacak olursak podyumlarda sıklıkla ve neredeyse fark edilemez dudaklar gördük. Olası trendler arasına alabiliriz. Hafif ruj dokunuşları ile bu görümü sağlayabilirsiniz.

Buradan satın alın!

8. 1950 makyaj modası

8. 1950 makyaj modası

Podyumlar da gördüğümüz bir diğer şey ise dolgun kadife dudaklar ve  pürüzsüz cilt. 1950'li yılları çağrıştıran bu görüntü bu dönemi sevenleri heyecanlandırdı.

2021'de sık sık 60'lar modası vardı şimdi podyumlarda belirgin dudaklar görüyoruz. 1950'li yılların makyaj modasının habercisi kırmızı dudaklara sahip olmak için burayı tıklayın!

Benzer ürünleri burada bulabilirsiniz.

9. Abartılı eyeliner/göz farı

9. Abartılı eyeliner/göz farı

Sık sık göreceğimiz diğer bir makyaj uygulaması ise belirgin eyelinerlar ve farlar olacak. Kırmızı dudaklarınızı harika bir şekilde tamamlayacak eyelinerınızı şuradan satın alabilirsiniz.

10. Beyaz malzemeler

10. Beyaz malzemeler

Rüya gibi, meleksi ve fütüristik bu görünüm için birkaç anahtar kelime. Kore güzellik trendlerinden çok fazla etki alıyoruz. Beyaz malzemeler kullanılarak yapılan makyajında menşei bu ülkeler  Bu görünüm daha derin cilt tonlarında ve göz renklerinde çok rahat ortaya çıkacaktır.

Buradan beyaz göz farına ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Göz altı far

11. Göz altı far

Göz altının renklendirilmesi daha yuvarlak bir görünüm verdiği için terk edilmiş bir uygulamaydı. Fox eyes akımı ile ortalıkta görünmez olmuştu. Şimdi yeniden aramıza katılmışa benziyor. Renkli ve çarpıcı göz altı farlarını görmeye hazırlanın!

Buradan NYX Ultimate Göz Farı Paleti'ni alabilirisiniz.

Benzer ürünler için de buraya göz atın!

12. Parıltılı makyajlar

12. Parıltılı makyajlar

Parıltılar doğru kullanıldığından sizi olduğunuzdan daha enerjik gösterebilir. Özellikle göz kapağının ortasının ve pınarların simlendirilmesi daha ayık ve aydınlık bir görünüme kavuşturabilir. 

Buradan krem simlere ulaşabilirsiniz.

13. Renkli kirpikler

13. Renkli kirpikler

Instagram keşfette mutlaka denk geleceğiniz diğer bir kozmetik ise renkli kirpikler. İpek kirpiğin yaygınlaşmasıyla renklerde ortama katılmaya başladı. İsterseniz ombre bile yapıyorlar!

Evinizde yapacak kadar becerikliyseniz buradan renkli takma kirpiklere ulaşabilirsiniz.

14. No makeup makeup

14. No makeup makeup

'Yokmuş gibi makyaj' akımı bu sezonda hız kesmeden devam ediyor. Abartılı ürünler sevmeyenlerin kurtarıcısı bu yöntem daha fresh bir görünüm verirken bakımsız görünmeyi engelliyor. 

Daha doğal ve oturmuş bir görünüm için baz kullanmayı unutmayın. 

Buradan satın alabilirsiniz.

15. Mavi tonlar

15. Mavi tonlar

Lise fotoğraflarımıza bakıp mavi farlarımızdan ve mor rujumuzdan utandığımız anlar çoğalacak gibi görünüyor. 

Buradan bu modaya katılmak için far paleti edinebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kırmızı vs. doğal allık

16. Kırmızı vs. doğal allık

İş allığa geldiğinde podyumda keskin bir kontrast vardı. Bazı modellerde neredeyse hiç allık yoktu, diğerleri ise yanaklarda ve göz kapaklarına parlak kırmızı allık sürmüştü. Daha cesur allık tonları çıkarmak her zaman kolay değildir, ancak punk rock'tan ilham alan bir güzellik görünümüne giderken tüm durakları çıkarmanız gerekir. Tereddüt ediyorsanız, güçlü bir pembe ile başlayın ve  ürünü elmacık kemiklerinin üst kısmına fırçalamaya odaklanın, ancak gözlerinize de biraz ürün bulaşmaktan korkmayın.

Buradan likit allığa ulaşabilirsiniz.

17. Yandan ayrılmış saç

17. Yandan ayrılmış saç

Derin yan kısımlara sahip punk rock esintili saç modelini podyumlarda gördük. Ortadan ayrılmış saçların şovu çaldığı Chanel'in 2021 İlkbahar şovunda görülenin tam tersi yani. Yandan ayırmaya alışkınsanız, saçınızı normal tarafınızın tersinden ayırarak bunu deneyin; sonuç tamamen yeni ve ferahlatıcı olacaktır. Ayrıca, ayırdığınız yanın değiştirilmesi saça biraz ekstra hacim kazandırmaya yardımcı olur. Alt kısımlara biraz sprey sıkarak hacmi arttırabilirsiniz. Buradan satın alın!

18. Grafik göz kalemi!

18. Grafik göz kalemi!

Geçen sene trend olan grafik eyeliner bu sene de tekrar trend oluyor. Sadece siyahla yetinmek zorunda değilsin. Pembe, mavi ve hatta beyaz renk kullanmak, göz makyajınızı olduğundan daha dikkat çekici hale getirebilir.

Buradan renkli kalem setine ulaşabilirsiniz!

19. Lekeli dudaklar

19. Lekeli dudaklar

Bu sezonun dudak modası epey karışık, soluk dudaklardan kıpkırmızı dudaklara kadar trend değişiyor. Diğer bir trend ise lekeli görünüme sahip dudaklar. Genellikle daha açık ve daha koyu tonların karıştırıldığı ya da likit rujların kullanıldığı bu görünüm oldukça sanatsal.

Buradan likit ruja ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asli uzun

gorunmez dudaklar revacta bla bla yazisnin hemen altinda dolgun kadife dudaklar yazmaniz? hajasjhaajahgasn