Görüş Bildir
Haberler
Kumbarada Birikti, Yardıma Gitti: Öğrenciler Harçlıklarını Vakıflara Bağışladı

Kumbarada Birikti, Yardıma Gitti: Öğrenciler Harçlıklarını Vakıflara Bağışladı

Emre Ordu
25.07.2019 - 20:51 Son Güncelleme: 26.07.2019 - 16:29

Tokat’ın Erbaa ilçesinde Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri kumbarada 3 yıl boyunca biriktirdikleri paraları Mehmetçik Vakfı, Darüşşafaka Cemiyeti ve LÖSEV’e bağışladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlçedeki Fevzi Çakmak İlkokulu Müdür Yardımcısı Veysel Kul, 3 yıl önce odasına öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek amacıyla kumbara koydu. Öğrencilerin harçlıklarından artırdıkları paraları biriktirdiği kumbara 3 yıl içinde okul meclis başkanlığı görevi yapan ve okuldan mezun olup ortaokulda eğitimine devam eden İsmail Yiğit Say (12), Ecrin Dilem Koral (11) ile mevcut meclis başkanı Zeynep Ilgın Şaşmaz (9) tarafından açılarak sayıldı.

Biriken bin 800 lira vakıflara gitti

Biriken bin 800 lira vakıflara gitti

Öğrencilerin kumbarada biriktirdiği bin 800 lira, Müdür Yardımcısı Veysel Kul ve meclis başkanı çocuklar tarafından özel bir bankaya götürülerek Mehmetçik Vakfı, Darüşşafaka Cemiyeti ve LÖSEV’e bağışlandı.

"Küçücük bağışlarımız belki kocaman bir mutluluğa vesile olacak"

"Küçücük bağışlarımız belki kocaman bir mutluluğa vesile olacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Projenin adını '3 Yıl, 3 Başkan, 3 Vakıf' koyduklarını, 3 yıl boyunca öğrencilerinin biriktirdiği parayı bağışladıklarını belirten Müdür Yardımcısı Veysel Kul, ''Bundan 3 yıl önce odama kumbara koyarak başlamıştık. 3 yılın sonuna gelindiğinde kumbaramızdan bin 800 lira çıktı. Bunu da 3 okul başkanımızla birlikte 3 vakfa bağışladık. Mutluluğumuzu paylaşalım, mutluluğumuz çoğalsın, yardımlaşma ve dayanışma sorumluluk bilinci çocuklarımızda oluşsun ve okulda farkındalık yaratmak amacıyla projemizi başlatmıştık. Bu yapılan küçücük bağışlarımız belki kocaman bir mutluluğa vesile olacak. Belki çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeye, yüzlerinde açan çiçeklere vesile olacak'' dedi.

Öğrenciler yardımda bulunmanın sevincini yaşıyor

Öğrenciler yardımda bulunmanın sevincini yaşıyor

Meclis başkanı olduğu dönem başladıkları proje ile harçlıklarından artan paraları kumbaralara attıklarını belirten İsmail Yiğit Say ise, 3 yıl sonra 3 ayrı vakfa bağış yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
36
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Çocukları bu yönde teşvik eden "Veysel Kul" hocamıza da büyük teşekkür etmek lazım. İnşallah bu çocuklar lise dönemlerinde de yine senin gibi düşünceli ve te... Devamını Gör

bebe

eskiden kardeş okul diye bir şey vardı. sen köy okulundan biriyle eşleşip mektup arkadaşı oluyordun kış başladığında da okulca hediye gönderiliyordu. Çok güz... Devamını Gör

rcpbyrm

güzel çocuklar yolunuz açık olsun...