Görüş Bildir
Haberler
Kripto Paralardan Pasif Gelir Elde Etmenin En İyi Yolu 'Staking' Nedir?

etiket Kripto Paralardan Pasif Gelir Elde Etmenin En İyi Yolu 'Staking' Nedir?

Well Ok Then
14.01.2022 - 14:14

Sahip olduğunuz kripto paralar üzerinden yıllık %20'ye kadar pasif gelir elde etmek ister misin? O zaman bu içerik tam size göre!  

Keyifli okumalar! 

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Staking nedir?

Staking nedir?

Staking, bir kripto para zincirinin operasyonlarını desteklemek için kripto paralarınızı cüzdanınızda belirli süre kilitleyip harcamadan veya transfer etmeden tutma işlemidir. Kilitlediğiniz bu kripto paralardan, kilitlediğiniz süre boyunca belirli oranlarda ödül kripto para kazanırsınız.

Peki stake ettiğiniz coinler sayesinde neden ödül olarak kripto para kazanırsınız?

Peki stake ettiğiniz coinler sayesinde neden ödül olarak kripto para kazanırsınız?

Bunun temel nedeni aslında blockchain siteminin sizin stake ettiğiniz coinleri işlemler için kullanmasıdır. Yapılan tüm işlemlerin doğrulanması ve güvenliği için 'proof-of-stake' adı verilen bir mekanizma kullanılır. Sizin stake ettiğiniz kripto paralar da bu mekanizmanın bir parçası haline gelir. Dolayısıyla sistem bu fedakarlığınız için sizi ödüllendirir.

Kripto paralarınızı stake etmek için neler yapmalısınız?

Kripto paralarınızı stake etmek için neler yapmalısınız?

Öncelikle hangi kripto paraların stake edilebileceğini öğrenmelisiniz. Çünkü piyasadaki bütün kripto paraları stake etmek mümkün değil. Tabii bir de stake edeceğiniz kripto para için bir minimum miktar olacaktır. Bu miktar kadar o kripto paradan elinizde bulunması gerekiyor. Bu şartları sağlıyorsanız ve kripto para cüzdanınız da varsa stake havuzuna kripto paralarınızı atarak pasif gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

Hangi kripto paralar stake etmek için daha uygundur?

Hangi kripto paralar stake etmek için daha uygundur?
economictimes.indiatimes.com

Piyasada bulunan birçok kripto para şu anda stake edilebilir durumdadır. Ancak stake etmeniz gereken kripto parayı da doğru seçmelisiniz. Stake işleminde yıllık getiri genellikle %5 ile %20 arasındadır. Hem getirisi yüksek hem de riski düşük doğru kripto para birimlerini bulmanız gerekiyor. Solana, Polkadot, Ether ve Cardano gibi kripto para birimleri nispeten pasif getirileri düşük olsa da şu anda stake yapmaya izin veriyor. Bunun yanı sıra artık dolar sabiti olan coinlerde de stake yapmak mümkün! 

OKEx, UST DeFi staking ve USDC staking hizmetlerini 13 Ocak 2022 saat 10:00'da başlattı.

OKEx, UST DeFi staking ve USDC staking hizmetlerini 13 Ocak 2022 saat 10:00'da başlattı.

Dolar sabiti coinlerden olan UST ve USDC'yi %20 yıllık getiri ile OKEx, Earn sekmesinden stake etmek artık mümkün. Bu da demek oluyor ki USDT-USDC gibi stablecoinleri de tutarak pasif gelir elde edebilirsiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın