Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Günlüğü | Dünyada Hastalığı Yenenlerin Sayısı 400 Bini Aştı

Koronavirüs Günlüğü | Dünyada Hastalığı Yenenlerin Sayısı 400 Bini Aştı

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 767 bin 609'a ulaşırken, virüs nedeniyle 108 bin 178 kişi hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 400 bini aştı

Türkiye ve dünyada son 24 saatte öne çıkan geşimeleri derledik.

Bakan Koca: Türkiye ölçeğinde yoğun bakım toplam hasta sayımız ilk kez azaldı

Dünyada Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 400 bini aştı

Dünyada Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 400 bini aştı

Worldometer internet sitesine göre, dünyada 400 bin 876 kişi virüsü yenmeyi başardı.

İyileşen vaka sayısı en fazla Çin'de görülürken ülkede Kovid-19'a yakalanan 77 bin 525 kişi sağlığına kavuştu.

Çin'den sonra en fazla vakanın iyileştiği ülkeler ise sırasıyla;

'Dünyada en fazla kişinin öldüğü' ülke ABD oldu

'Dünyada en fazla kişinin öldüğü' ülke ABD oldu

Worldometer internet sitesine göre, vaka sayısı bakımından dünyada önde giden ABD, can kaybı sıralamasında da ilk sıraya yükseldi.

ABD, yeni tip koronavirüs bağlantılı 19 bin 715 can kaybı ile İtalya'yı geride bıraktı.

ABD'yi 19 bin 468 can kaybıyla İtalya, 16 bin 353 ölümle İspanya takip ediyor.

ABD, 27 Mart'ta da vaka sayısı bakımından Çin ve İtalya'yı geride bırakarak dünyada ilk sıraya yerleşmişti.

New York Valisi: Ölüm sayısı 'korkunç yüksek bir seviyede dengeleniyor'

New York Valisi: Ölüm sayısı 'korkunç yüksek bir seviyede dengeleniyor'

ABD’de koronavirüs salgınının en ağır şekilde etkilediği New York’ta Vali Andrew Cuomo, ölüm vakalarının “korkunç yüksek bir seviyede' dengelenmeye başladığını söyledi.

New York eyaletinde son 24 saatte 783 kişi hayatını kaybetti.

Eyalet genelinde Perşembe günü 777, Cuma günü 799 kişi hayatını kaybetti.

New York'ta okullar eylüle kadar kapalı kalacak

New York'ta okullar eylüle kadar kapalı kalacak

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, düzenlediği basın toplantısında, okulların bu dönem kapalı kalacağını belirterek, 'Bu kolay bir karar değil ama doğru bir karar.' ifadelerini kullandı.

Fransa’da ölü sayısında önemli düşüş: 24 saatte 353 ölü

Fransa’da ölü sayısında önemli düşüş: 24 saatte 353 ölü

Salgından en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden Fransa’da, sokağa çıkma yasağının 25’inci gününde, ölü sayısında önemli düşüş kaydedildi. 

VOA'nın aktardığıan göre ülkede son 24 saat içinde, hastanelerdeki ölü sayısı 121 azalarak 353’e geriledi.

Fransa Ulusal Sağlık Ajansı Genel Müdürü Jerome Salomon, günlük basın toplantısında, virüsün yayılma hızının yüksek seviyede olmakla beraber düzenli bir seyre girdiğini belirtti. 

Fransız yetkili, bu rakamlara rağmen, sokağa çıkma yasağına harfiyen uyulmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Valiliği, toplu taşımada sürücü ve yolculara maske zorunluluğu getirdi 👇

İtalya’da koronavirüsten bir günde 619 kişi daha öldü, ölü sayısı 19 bini geçti

İtalya’da koronavirüsten bir günde 619 kişi daha öldü, ölü sayısı 19 bini geçti

BBC'den Övgü Pınar'ın aktardığına göre İtalya’da son bir günde 619 kişi daha hayatını kaybetti.

Ülkede toplam can kaybı sayısı 19 bin 468’e ulaştı.

Salgında bir günde kaydedilen ölüm sayısı düne göre artış gösterdi. Dün 570 kişi, önceki gün ise 610 kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkede bugüne kadar belirlenen toplam vaka sayısı 152 bin 271’e ulaştı. Toplam vaka sayısındaki günlük artış oranı da düne göre yükselerek yüzde 3.2 oldu.

İngiltere'de can kaybı 9 bin 875 oldu

İngiltere'de can kaybı 9 bin 875 oldu

İngiltere Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, can kaybı 8 bin 958’den 9 bin 875’e çıktı, vaka sayısı da 5 bin 234 artarak 78 bin 991'ye yükseldi.

Son 24 saatte 12 bin 993 kişiye daha test yapılırken, toplam test sayısı tekrarla birlikte 334 bin 974’e yükseldi.

Ülkede, hafta başında süresi olacak olan kısmi karantinanın uzatılması beklenirken, halkın sokağa çıkılmaması yönündeki uyarıları dikkate almadığı gözlendi. 

İlk etapta 'toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün kontrollü yayılması' stratejisi izleyen İngiliz hükümeti, ölü sayısının 277 bini bulabileceğine yönelik raporlar ve eleştirilerin ardından geri adım atmıştı.

23 Mart'ta alınan kararlarla halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken; marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler de kapatılmıştı.

İngiltere'de tahtın varisi Galler Prensi Charles'ın 25 Mart'ta, Başbakan Boris Johnson ile Sağlık Bakanı Matt Hancock'un ise 27 Mart'ta Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştı.

Prens Charles ve Sağlık Bakanı Hancock iyileşirken, Başbakan Johnson pazar günü hastaneye kaldırılmış, durumunun kötüleşmesi üzerine ertesi gün de yoğun bakıma alınmıştı. Yoğun bakımda 3 gün geçiren Başbakana oksijen tedavisi uygulanmıştı. Başbakanlık, dünkü açıklamasında, Johnson’ın yürümeye başladığını ve iyileşme gösterdiğini duyurmuştu.

İçişleri Bakanlığı: Yasağa uymayan 2 bin 756 kişiye adli ve idari işlem gerçekleştirildi"

İçişleri Bakanlığı: Yasağa uymayan 2 bin 756 kişiye adli ve idari işlem gerçekleştirildi"

İçişleri Bakanlığı, 31 ilde iki gün süreyle ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayan 2 bin 756 kişiye adli ve idari işlem yapıldığını açıkladı.

İran'da can kaybı 4 bin 357'ye yükseldi

İran'da can kaybı 4 bin 357'ye yükseldi

İran'da Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonunda canlı yayınlanan açıklamasında, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 125 kişinin daha yaşamını yitirdiğini, tespit edilen yeni vaka sayısının 1837 olduğunu duyurdu.

Böylece ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 4 bin 357'ye çıktığını aktaran Cihanpur, vaka sayısının 70 bin 29'a ulaştığını bildirdi.

Cihanpur, hastanelerde tedavi görenlerden 3 bin 987 hastanın durumunun kritik olduğu bilgisini verdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ayrıca, iyileşenlerin sayısının bir gün içinde 6 bin 482 kişi arttığını ve şu ana kadar sağlığına kavuşan toplam hasta sayısının 41 bin 947 olduğunu ifade etti.

ABD Kovid-19'dan bir günde iki bini aşkın ölüm açıklayan ilk ülke oldu

ABD Kovid-19'dan bir günde iki bini aşkın ölüm açıklayan ilk ülke oldu

ABD, koronavirüsten tek bir günde 2 bini aşkın can kaybı açıklayan ilk ülke oldu.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre son 24 saatte ülkede 2108 kişi ölürken, vaka sayısı da 500 binin üzerine çıktı.

İspanya'da günlük can kaybındaki azalma sürüyor

İspanya'da günlük can kaybındaki azalma sürüyor

İspanya Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 ile ilgili bilgileri güncelledi. Buna göre, Kovid-19 nedeniyle dün 605 olan günlük ölüm sayısı, bugün 510'a geriledi. 

Ülkede Kovid-19 hastalarındaki günlük ölüm sayılarında 23 Mart'tan bu yana en düşük artış kaydedildi. Ülkede can kaybındaki azalma üç gündür sürüyor. Salgında hayatlarını kaybedenlerin toplam sayısı ise bugün itibariyle 16 bin 353'e ulaştı.

Diğer yandan vaka sayısı ise 4 bin 830 artışla 161 bin 852 oldu.

Ayrıca Kovid-19 hastalarından taburcu olanların toplam sayısının 3 bin 441 artışla 59 bin 109'a çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Bazı iş kolları çalışmaya başlıyor

Hükümet, ülke ekonomisinin Kovid-19 salgınından en az şekilde zarar görmesini sağlamak için 13 Nisan pazartesi gününden itibaren endüstrideki bazı iş kollarının, iki haftalık aradan sonra tekrardan çalışmasına izin verecek.

İstanbul'da metro seferleri durdu, otobüs ve metrobüs saatleri değişti

İstanbul'da metro seferleri durdu, otobüs ve metrobüs saatleri değişti

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı kapsamında İBB otobüs ve metrobüs seferleri yeniden düzenlendi. 

İETT,  iki gün boyunca  445 otobüs hattında sabah saat 07.00 – 09.30 arasında, akşam ise 17.00 – 19.30 saatleri  arasında sefer düzenleyecek. Metrobüs hattında da sabah 06.00 – 09.00 ve akşam 16.00 – 20.00 saatleri arasında 10 dakika aralıklarla karşılıklı seferler yapılacak.

Ayrıca Metro İstanbul, Twitter hesabından, 11-12 Nisan tarihlerinde hatlarında sefer yapılmayacağını, 13 Nisan Pazartesi günü itibarıyla normal tarifeye dönüleceğini duyurdu.

Şehir Hatları vapurlarında da sabah ve akşam saatlerinde belirli aralıklarla sefer düzenlenecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray'ın yarım saat sefer aralıklarıyla hizmet vermeye devam edeceğini bildirdi.

İstanbul'da trafiğe çıkan araçlar kontrol ediliyor

İstanbul'da trafiğe çıkan araçlar kontrol ediliyor

İstanbul'da yasak sonrası polisler, trafiğe çıkan araçlara yönelik denetim yaparak, izin belgeleri olup olmadığını 

Kadıköye Bostancı'da denetimler sırasında durdurulan Ahmet Karakelle isimli sürücüye yasağa uymadığı gerekçesiyle 3 bin 182 ceza kesildi. Karakelle 'İşyerimi kontrol etmek için evden çıkmıştım ama cezayı yedik. Moralim çok bozuk' dedi. Ekiplerin farklı noktalarda denetimleri devam ediyor.

Samsun'un Vezirköprü ilçesi karantinaya alındı

Samsun'un Vezirköprü ilçesi karantinaya alındı

Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Vezirköprü ilçesinde 14 günlük karantina kararı alındığı duyuruldu. Açıklamada, 'İlimiz Vezirköprü ilçesinde Covid-19 vakalarının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle  ilçe merkezine ilçeye bağlı köylerden, bölge il ve ilçelerden giriş ve çıkışların mücbir sebepler haricinde 14 gün boyunca yasaklanmasına karar verilmiştir' denildi.

İçişleri Bakanlığı evlere ekmek dağıtıldığını bildirdi

İçişleri Bakanlığı evlere ekmek dağıtıldığını bildirdi

İçişleri Bakanlığı, evlere ekmek dağıtımının Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla başladığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında 'Sokağa çıkma yasağı olan illerde evlere ekmek dağıtımı sorunsuz ilerlemektedir' dendi.

Hakim ve savcı adaylığı mülakatları ertelendi

Hakim ve savcı adaylığı mülakatları ertelendi

Adalet Bakanlığı, 4 Mayıs-10 Temmuz'da yapılması planlanan hakim ve savcı adaylığı mülakatlarının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ertelendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, avukatlık adli yargı, idari yargı, adli yargı hakim ve savcı adaylığı mülakatları Kovid-19 salgını nedeniyle ertelendi.

Açıklamada, yeni mülakat tarihlerinin, salgınla ilgili güncel gelişmeler dikkate alınarak planlanacağı ve kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

Vaka sayısı bir milyon 700 bini aştı

Vaka sayısı bir milyon 700 bini aştı

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği 'Worldometer' internet sitesindeki bilgiye göre, dünya genelinde toplam vaka sayısı 1 milyon 700 bin 378'e ulaştı.

Salgın nedeniyle dünya genelinde 102 bin 755 kişi hayatını kaybetti, virüs bulaşan 376 bin 548 kişi ise iyileşti. Halen tedavi altında 1 milyon 221 bin 75 vaka bulunuyor.

Kasapoğlu: "Karantinada 13 bin 968 kişi var"

Kasapoğlu: "Karantinada 13 bin 968 kişi var"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurtlarda 13 bin 968 vatandaşın karantinada bulunduğunu, 17 bin 504 vatandaşın ise yurtlardan ayrıldığını açıkladı.

Selçuk: "Kadınlara sosyal yardımı artırdık"

Selçuk: "Kadınlara sosyal yardımı artırdık"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarlarda artışa gidildiğini belirtti.

Selçuk, şartlı doğum yardımının 100 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı kapsamında ödenen miktarın da 325 liraya çıkarıldığını bildirdi.

Yasak sonrası meydanlar ve caddeler sessiz

Yasak sonrası meydanlar ve caddeler sessiz

31 şehirde iki gün sürecek sokağa çıkma yasağı dün gece yarısı başladı. Bu sabah ajanslardan gelen görüntülerde cadde ve meydanların boş olduğu görüldü.

Ayrıntılar için 👇

Prof. Özlü: "Sokağa taşmanın bedeli olacak"

Prof. Özlü: "Sokağa taşmanın bedeli olacak"

Sokağa çıkma yasağının duyurulmasıyla vatandaşların market ve fırınlara akın etmesini değerlendiren Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Bugün sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki günlerde bir bedelinin olacağını düşünüyorum' dedi.

Ayrıntılar için 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ay_seagull

afrikada ne oluyor? bilgi var mı?