Görüş Bildir
Haberler
Korku-Gerilim Tutkunları Buraya! Akademi Ödülünü Kazanmış En İyi Korku-Gerilim Filmleri

Korku-Gerilim Tutkunları Buraya! Akademi Ödülünü Kazanmış En İyi Korku-Gerilim Filmleri

Penny
08.01.2019 - 12:13

Korku filmi severleri mutlu etmek zor. Genel de çok beğendikleri korku filmleri olmuyor. Hatta listenin başındaki korku filmi yıllardır değişmedi.

Kaynak: http://thechive.com/2018/12/30/the-be...

1. Omen 666 / 1976 (The Omen)

1. Omen 666 / 1976 (The Omen)

Amerikan Elçisi Robert Thorn’un eşi hüsranla sonuçlanan bir doğum yapar. Adam karısının acı gerçeği öğrenmesini engelleyip bir başka bebeği sahiplenmelerini sağlar. Fakat çocuk büyümeye başladıkça bazı tuhaf olaylar gerçekleşmeye başlayacaktır.İntihar ve ölümlerin ardından baba, oğlunun gizemini çözmeye karar verir ve onun şeytanla olan yakın ilişkilerine dair ipuçları keşfetmeye başlar.

2. Dr. Jekyll ve Bay Hyde / 1941 (Dr. Jekyl and Mr. Hyde)

2. Dr. Jekyll ve Bay Hyde / 1941 (Dr. Jekyl and Mr. Hyde)

Dr. Henry Jekyll bir insanın iki tarafı olduğuna inanan bir bilim adamıdır: şeytan tarafı ve melek tarafı. Bu iki taraf ayrılırsa insanın özgür olabileceğini düşünmektedir. Bunu başarabilmek amacıyla birtakım kimyasal deneyler gerçekleştirdikten sonra içtiği iksir onu korkunç suçlar işleyen Hyde'a dönüştürür. Ara sıra kendine gelebilen Dr. Jekyll, Hyde olduğu sıralarda sürekli birilerine zarar verir, bir şeytana dönüşür. İçindeki Hyde'la savaşarak ondan kurtulmaya çalışan Jekyll'e arkadaşı Lanyon yardım eder.

3. Hayalet Süvari / 1999 (Sleepy Hollow)

3. Hayalet Süvari / 1999 (Sleepy Hollow)

Ichabod Crane, kendini bulunduğu mevkinin düzenini sağlamaya atayan, esrarengiz bir adamdır. Bir gün yaşanan kanlı cinayet vakaları silsilesini çözmek ve sonlandırmak üzere Sleepy Hollow isimlibir kasabaya gönderilir. Tüm kurbanlar, kendilerine hiç merhamet gösterilmeden, kafaları bedenlerinden ayrılarak öldürülmektedirler. Tüm kasaba bu cinayetlerin bir hayalet tarafından gerçekleştirildiğini düşünmektedir. Ichahold, yaşanan bu tuhaf olayların sonunu getirmeye kararlıdır

4. Yaratık / 1979 (Alien)

4. Yaratık / 1979 (Alien)

Yaratık, bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan mürettebatın yaşam mücadelesini anlatıyor. Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar.

5. Siyah Kuğu / 2010 (Black Swan)

5. Siyah Kuğu / 2010 (Black Swan)

New York’ta yaşayan Nina genç ve yetenekli bir balerindir. Hayatının tamamını kapsayan dans en büyük tutkusu, yaşam amacıdır. Nina, eski bir balerin olan ve kızına sürekli dans konusunda hırs aşılayan annesi ile birlikte kalıyordur. Kuğu Gölü balesini sahneye koyan bale yönetmeni Thomas Leroy, yeni sezonda Beyaz Kuğu'yu canlandıran baş balerini değiştirmeye karar ve ilk terci olarak da Nina'yı görür. Yönetmen zarif, masum ve saf Beyaz Kuğu ile kötülüğün, şehvetin ve bilinmezliği temsilcisi Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırabilecek bir balerin arıyordur. Nina bunu gerçekleştirebilmek için elinden geleni yapsa da, bu rol için başka bir rakini daha vardır ve o da yönetmen Leroy'u etkilemeyi başarmıştır. Beyaz Kuğu rolünde harikalar yaratan Nina ne kadar çok çalışırsa çalışsın içindeki Siyah Kuğu'yu ortaya çıkaramıyordur. Fakat rakibi Lily Siyah Kuğu performansında Nina'dan çok daha iyidir. İki genç bakerin arasındaki rekabet ilginç bir dostluğa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla yüzleşmeye başlamıştır. Bu yüzleşme her ne kadar onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlığa dönüşse bile...

6. Sinek / 1986 (The Fly)

6. Sinek / 1986 (The Fly)

Seth, kendine güvenen, işine bağımlı ve kafayı bozmuş bir bilim insanıdır. Veronica ise bir maddeyi ışınlamak gibi planları, daha da tuhafı icatları, olan bu adamla röportaj yapmak isteyen bir gazetecidir. Veronice, Seth'in deneylerinden ilk sonuç alışına tanık olur. Seth kadının önünde kendisini bir noktadan bir diğerine ışınlamayı başarmıştır. Ancak deney esnasında tüpe giren bir sineğin varlığından kimse haberdar değildir. Seth, kısa bir süre sonra karmaşık başkalaşımının sonucu olarak sinek özellikleri edinmeye başlar. Bu kendi kimliğinden uzaklaşmasına sebep olacaktır.

7. Rosemary’nin Bebeği / 1968 (Rosemary’s Baby)

7. Rosemary’nin Bebeği / 1968 (Rosemary’s Baby)

Tanınmış bir aktör olmak için çabalayan Guy ve güzeller güzeli karısı Rosemary, New York'taki yeni hayatlarına başlamak için eski bir binada mütevazi bir daire kiralarlar. Genç çiftin bu yabancı yere alışmalarındaki en büyük yardımcısı üst katlarında oturan yaşlı Castavet çifti olur. Castavet çiftinin 'fazlaca' misafirperver olan tavırları güzel Rosemary'i şüphelere sürüklerken kocası Guy olan bitenin farkında değildir. Günden güne tedirginleşen ve şüpheleri kocası tarafından önemsenmeyen Rosemary gördüğü tuhaf ve korkutucu bir rüyayla derinden sarsılır. Rüyasında şeytani bir varlık tarafından tecavüze uğradığını gören kadın gerçek hayatında da hamile kaldığında komşuların gizemi giderek artacaktır.

8. Şeytan / 1973 (The Exorcist)

8. Şeytan / 1973 (The Exorcist)

Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. Bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan Chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'e götürür. Peder, Regan'ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

9. Operadaki Hayalet / 1943 (The Phantom of the Opera)

9. Operadaki Hayalet / 1943 (The Phantom of the Opera)

Gaston Leroux'nun ölümsüz korku efsanesinin beyazperdedeki unutulmaz anlatımında, Claude Rains, Paris opera binasının maskeli hayaletini canlandırmaktadır. Hayalet, genç ve güzel sopranoyu (Susanne Foster), opera topluluğunun yıldızı haline getirerek müziğini çalanlardan intikam almayı arzu etmektedir. Dillere destan bir bariton olan Nelson Eddy,  Foster'ın kalbini kazanmaya çalışırken bir yandan da isteklerine karşı çıkanları öldürmeye başlayan şekilsiz canavarın izini sürmektedir.

10. Kurtadam Londra’da / 1981 (An American Werewolf in London)

10. Kurtadam Londra’da / 1981 (An American Werewolf in London)

David, bir arkadaşı ile birlikte hiç umulmadık bir olayla dehşet bir saldırı içinde kalır. Kim tarafından bu saldırıya maruz kaldıklarını anlamak bile başlangıçta pek mümkün olmaz. David ile arkadaşı Amerika’dan gelmişlerdir ve olay İngiltere’de gerçekleşir. David yaşamak şansına sahip olur ancak arkadaşını kurtaramaz ve o ölür. Yaşadıkları olayın sonucunda her ne kadar David tam olarak bunu fark etmese de kanına lanet bulaşmıştır. Saldırının başrolünde yer alan bir kurt adamdır. Olayda o da ölmüştür. David’e bulaşan lanet de buradan gelir. Genç adam hastanededir ve rüyalarında kendini dört ayak üzerinde koşarak avlanırken görür; kan ter içinde uyanır. Başucunda bulduğu güzel hemşire Alex, kâbusun etkisini dindirebilecek tek kişidir. Ancak aşkın bile üstesinde gelemeyeceği bir alınyazısı vardır artık. Dolunayla birlikte kasıla kasıla ellerinin birer pençeye dönüşmesini, bedeninin hayvanlaşmasını dehşet içinde seyreder. Kıllarla kaplanan vücudu vahşi dürtülerle Londra geceleri içinde kendine av arar. Kurt adamlar tarafında öldürülenler, varlık ile yokluk arasında sıkışıp kalmaktadır. Yitirdiği arkadaşı da, kendisinin öldürdüğü zavallılar da, birer hortlak görünümünde karşısına çıkıp konuşurlar onunla.

11. Ölüm Kadına Yakışır / 1992 (Death Becomes Her)

11. Ölüm Kadına Yakışır / 1992 (Death Becomes Her)

Madeline Ashton ve Helen Sharp aynı şeyi istemektedir: Sonsuz gençlik ve güzellik. Madeline, daha önce Helen'le birlikte olan estetik cerrah Ernest Menville ile evlidir ve lüks bir hayat sürmektedir. Helen, Ernest'le nişanının bozulmasından yedi yıl sonra kilo almış  ve bunalıma girmiştir. Psikiyatri kliniğine yatırılan zamanın umut vaat eden roman yazarı Helen'e obsesif kişilik bozukluğu teşhisi konur. Hastalığının merkezindeyse Madeline vardır.  bir yandan Madeline ve Helen'in istedikleri iksiri yapan büyücü Lisle, ikilinin bu hayalini gerçekleştirir. Madeline ve Helen, genç ve güzel olmakla kalmaz, ölümsüzlüğü de elde ederler. Bunun üzerine Helen, Ernest'ini geri almak için Madeline'e meydan okur ve iki kadın arasında bir savaş başlar.

12. Jaws (1975)

12. Jaws (1975)

Jaws, bir sahil kasabasına tehdit oluşturan beyaz köpekbalığını avlamaya çalışan bir ekibin hikayesini anlatıyor. Küçük bir tatil beldesi olan Amity Adası obur, beyaz bir köpekbalığı tarafından ziyaret edilmeye başlanır. Yaşanan birkaç ölüme rağmen belediye başkanının kârı ve turizmi önde tutan tavrı nedeniyle olay fazlaca su yüzüne çıkarılmaz. İlgililer, konuyu gizlemeye çalışıp konu hakkında konuşmaktan geri kalırlar. Plajın kapatılması başkan tarafından yasaklanır. Bir gün bir çocuk ölümü gerçekleştiğinde ise artık kamu bu köpekbalığını aramak ve bulmak için hazır kıta olacaktır.

13. Pan'ın Labirenti / 2006 (Pan's Labyrinth)

13. Pan'ın Labirenti / 2006 (Pan's Labyrinth)

Pan’ın Labirenti, fantastik bir dünyaya kaçan küçük bir kızın hikayesini anlatıyor. İspanya’da faşist iktidarın tüm vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan babasının etrafındakilere yaptığı tüm eziyetleri bizzat gözlemlemektedir. Bu küçük kız çocuğunun gerçeklikten kaçabileceği tek yer kendi hayal gücüdür. Ofelia, gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlayacaktır. Bu esnada vahşet ise tüm sertliğiyle Ofelia’nın çevresinde vuku bulmaya devam edecektir.

14. Yaratık 2 /1986 (Aliens)

14. Yaratık 2 /1986 (Aliens)

Yaratık 2, ilk Alien (Yaratık) filminden 57 yıl sonrasını anlatıyor. Film, Nostromo’da hayatta kalan tek kişi olan Ellen Ripley’in yıllar sonra uyanışıyla başlıyor. Ripley kısa bir süre sonra yaratık yumurtalarına rastladıkları gezegende garip şeyler olduğunu, bu ıssız yerin artık bir yerleşim yeri haline geldiğini ve yaratıkların bir koloni kurduklarını anlatıyor; ancak şirket yetkilileri bu felaket uyarısına inanmıyor. Kolonicilerle aralarındaki bağlantı aniden koptuğunda Ripley, kendine bir ekip kurup bu işi tek başına halletmek için gezegene geri dönüyor.

15. Dorian Gray'in Portresi / 1945 (The Picture of Dorian Gray)

15. Dorian Gray'in Portresi / 1945 (The Picture of Dorian Gray)

Romanın kahramanı Dorian Gray çok yakışıklı genç bir adamdır. Dorian'ın hayranı olan ressam Basil Hallward, onun güzelliğinden çok etkilenir ve sanatında yeni bir akım oluşturduğuna inanır. Basil'in evinin bahçesinde, Dorian Basil'in arkadaşı Lord Henry Wotton ile tanışır ve onun dünya görüşünden adeta büyülenir. Lord Henry, hayatta en önemli değerlerin zevk ve güzellik olduğunu düşünür ve Hazcılık  üzerine kurulu bu düşüncelerini Dorian'a anlatır. Dorian bunun üstüne güzelliğini bir gün yitireceğini fark eder ve ağlayarak onun yerine Basil'in çizdiği resminin yaşlanmasını ne kadar çok istediğini dile getirir. Dorian'ın bu dileği gerçekleşir. Portresi işlediği her günahın izini taşımak üzere işaretlenir ve bu günahların her biri portresinde kusur veya yaşlanma belirtisi olarak yer alır. Dorian sansasyonlarla dolu bir hayat yaşar ama bir türlü yaşlanmaz.

16. Drakula / 1992 (Bram Stoker's Dracula)

16. Drakula / 1992 (Bram Stoker's Dracula)

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa'da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra'ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker'ın nişanlısı Mina'nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina'nın yakın arkadaşı Lucy'i ele geçiren Drakula'ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

17. Flett Sokağının Şeytani Berberi: Sweeny Todd / 2007 (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)

17. Flett Sokağının Şeytani Berberi: Sweeny Todd / 2007 (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)

Sweeney Todd İngiltere'de berberlik yaparak yaşamını sürdüren, çok güzel bir eşi olan, hayata umutla bakan bir adamdır. Fakat kasabanın önde gelenlerinden birinin güzel eşinde gözü vardır. Yersiz bir suçlama ile hapse atılır ve ardından sürgüne gönderilir. Hayatı darmadağan olan Sweeney Todd kurtulup geri dönmek ve intikam almak için yemin eder.  

Yıllar sonra geri geldiğinde her şey çok değişmiştir fakat onu hatıralar içerisinde sabırla bekleyen biri vardır, Bayan Lovett...

Şeytan Berber Bayan Lovett'ın da yardımıyla suçluyu bulana kadar acımasız bir cellada dönüşecektir; bu arada kasabayı birbirinden güzel kek ve çörek kokuları kaplarken şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir...

18. Beter Böcek / 1988 - Beetlejuice

18. Beter Böcek / 1988 - Beetlejuice

Genç ve mutlu bir çift olan Adam ve Barbara Maitland geçirdikleri trafik kazası sonrasında ölürler. Bu arada Charles ve Delia, kız kardeşleriyle birlikte New York'a gelerek Maitland'ların evlerini satın alırlar. Fakat Adam ve Barbara Maitland bu durumdan hiç hoşnut değildirler. Birer hayalet olmalarına rağmen tecrübesizlikleri yüzünden yeni ev sahiplerini evden uzaklaştıramazlar. Son çare olarak en kötü hayalet Beter Böcek'e başvururlar.

19. Ölüm Kitabı / 1990 (Misery)

19. Ölüm Kitabı / 1990 (Misery)

Yazar Paul Sheldon arabasının takla atarak yoldan çıkmasına neden olan kar fırtınasını hatırlamaktadır.Tek hatırladığı Annie Wilkes'in evinde gözlerini açması ve bu kadının kendisinin aşırı bir fanatiğ olduğu ve hayatının sonuna kadar onu kişisel tutsağı olarak alı koymasının farkına varmasıdır.

20. Kapan / 2017 (Get Out)

20. Kapan / 2017 (Get Out)

Genç bir siyah olan Chris (Daniel Kaluuya), beya kız arkadaşı Rose'la (Allison Williams) birlikte, kızın ailesinin yanına, onlarla tanışmaya gider. Ancak bu kasabada tuhaf birşeyler vardır, burada yaşayan siyahlar, gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Burada yaşayan bir başka siyah, Chris'ten bir an önce oradan kaçmasını ister, ancak bu basit bir iş olmayacaktır.

21. Kuzuların Sessizliği / 1991 (The Silence Of The Lambs)

21. Kuzuların Sessizliği / 1991 (The Silence Of The Lambs)

Akademiyi başarıyla bitirmiş olan Clarice Starling artık genç bir FBI ajanıdır.Clarice, sapık bir katilin peşindedir.Katilin elinde bulunan bir kadını kurtarmaya çalışmaktadır.Bu katil, kurbanlarının derilerini yüzebilecek kadar psikopat bir sapıktır.Clarice, bu sapığa ulaşma amacıyla, bir başka psikopat olan ünlü Doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşmak gerektiği yönünde bir plan yapar.Fakat, Clarice’in Lecter’dan alacağı bilgiler güvenini kazanmasına bağlıdır.

22. Kurt Adam / 2010 ( The Wolfman)

22. Kurt Adam / 2010 ( The Wolfman)

Annesini kaybeden Lawrence, herşeyi unutmak için kasabasını terk eder, uzun yıllar ortalıkta görünmez. Ancak kardeşinin nişanlısı Gwen’in, kaybolan kardeşini bulmak için yardım isteyince geri döner. Kasabaya ulaştığında bir kana susamışın kasaba halkını tek tek öldürdüğünü, olayı araştırmak için bir müfettişinin kasabaya geldiğini öğrenir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
151
34
31
21
19
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansel yaldız

Siyah Kuğu mu cidden mi korku kategorisinde mi şaka mısınız