Görüş Bildir
Haberler
Konsantrasyonu Artırarak Başarının Gizli Formülü Olan 11 Alışkanlık

Konsantrasyonu Artırarak Başarının Gizli Formülü Olan 11 Alışkanlık

Fokuslanın; başarının formülünü açıklıyoruz! 🏆

1. Televizyon karşısında uyuklamak yerine; sağlıklı bir uyku için ideal koşullara getirdiğiniz yatak odanızda, 7- 8 saat kadar uyuyun.

Güne gerçekten dinlenmiş olarak başlamak; enerjinizi ve üretkenliğinizi yükseltir. 👍

2. Beyninizde aynı anda birden fazla işe yetişmeye çalışmayın; o an hangisini yapıyorsanız sadece ona yoğunlaşın.

Bir Rus atasözü der ki; 'İki tavşanı birden kovalarsanız, ikisini de yakalayamazsınız.' 🤯  Aynı anda tek bir işe fokuslanmak, beyninizdeki iş listesine 'TEKER TEKER GELİN!' demek performansınızı ikiye katlayacak...

3. Gün içinde hepimizi birkaç dakikada bir bölen sosyal medya bildirimlerinden sıyrılın; cep telefonuna sadece saat başlarında bakma gibi kurallar yaratın.

Bildirim çılgınlığı, modern zamanların en büyük baş belası! Telefonunuza her baktığınızda, yeniden işinize konsantre olmanız ortalama 5 dakika sürüyor diyelim; gün içinde fokusunuzu ne kadar böldüğünü siz hesaplayın!

4. Acele ve panik yüzünden konsantrasyonunuzu kaybettiğiniz noktalarda odağınızı değiştirmeyi öğrenin; 5 dakikalığına da olsa kendinize temiz hava alma hakkı tanıyın.

Yapmakta olduğunuz şeyi hemen bırakın, farklı bir odaya geçin veya temiz havaya çıkın. Birkaç dakikalığına gözünüzü kapatın ve sadece derin nefes almaya fokuslanın. Stresiniz yavaşça azalacak ve işinizin başınıza döndüğünüzde o çoktan dışarıda kalmış olacak! 😉

5. Rutin aktivitelerin beyninizin performansını düşürdüğünü aklınızda tutun ve çalışmadığınız zamanlarda farklı zihin egzersizleri yapın.

Aynı vücudumuz gibi, beynimiz de bir süre sonra rutin egzersizlere alışıyor ve gelişimin ilerlemesi için onu şaşırtacak egzersizlere ihtiyaç duyuyor. Bulmacalar, masaüstü oyunlar, yabancı diller, hatta sevdiğiniz şarkıların sözlerini ezberlemek bile işe yarayacaktır!

6. Gürültülü bir ortamda çalışmak zorundaysanız ses önleyici kulaklıklardan yardım alın ve iç sesinizle baş başa kalmayı başarın.

Kalabalık ofislerde çalışanlar birbirini anlar. 😱 Sessizlik, günümüzde en büyük lükslerden biri! Neyse ki, burada da teknoloji imdadımıza yetişiyor...

7. Sporun ve düzenli egzersizin, konsantrasyon sorunlarıyla başa çıkmada önemli alışkanlıklar olduğunu unutmayın...

Konu konsantrasyon olduğunda karşımıza sıkça çıkan bu önerinin nedeni; düzenli spor yapmadığımızda gergin ve huzursuz olmamız ve bunun günlük ruh halimizi etkilemesi. Anlayacağınız, sporun saymakla bitmeyen faydalarından bir diğeri; sağlığımızla paralel olarak beyin sağlığımızı da düzenlemesi...

8. Komik kedi videolarının gücüne inanın!

Psikolojik araştırmalar, komik bir video izlediğimizde rahatladığımızı, ve gülmenin zor konularda daha uzun süre çaba göstermek için bize güç verdiğini gösteriyor. İşin içinden çıkamadığınızda sizi güldürecek bir şeylerle kafanızı dağıtın ve en baştan başlayın!

9. Çalışma alanınızı fokusunuzu bozacak fazlalıklardan arındırın ve düzenli, iyi aydınlatılmış bir alan yaratın.

Düzenleyin ve fazlalıklardan derhal kurtulun! Unutmayın, masanızdaki ıvır cıvırlar = beyninizdeki fazlalıklar!

10. Kafein ve şekeri ölçülü kullanmayı öğrenin.

Konsantrasyonu tetiklediğini düşündüğünüz bu ikilinin etkisi sadece 30-60 dakika sürüyor; sonrasında sizi daha da fazlasını tüketmek zorunda bırakıyor. Gerçek bir tiryakiyseniz; kafeinsiz kaldığınızda telaş, konsantrasyon eksikliği ve bezginlik gibi yan etkiler yaşadığınız kesin bilgi!

11. Sağlıksız ve dengesiz beslenmeye bağlı oluşan vitamin eksikliklerinin, dikkat sorununun en önemli sebebi ve başarınızın en büyük düşmanı olduğunu unutmayın…