Görüş Bildir
Haberler
Karmaşık Olay Örgüsü Olmadan İzleyiciyi Ekrana Kilitlemeyi Başaran Birbirinden İyi Film Önerileri

Karmaşık Olay Örgüsü Olmadan İzleyiciyi Ekrana Kilitlemeyi Başaran Birbirinden İyi Film Önerileri

Bazen izleyiciler filmin durağanlığından şikayet edebiliyor. Ancak bir hikaye anlatmak ve seyirciyle duygusal bir bağ kurmak karmaşık olay örgüleri olmadan da mümkün. Sizler için bu tarz filmlerin bir listesini yaptık. Buyurun...👇

Kaynak: https://letterboxd.com/funeralroses/l...
İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Loneliest Planet (2011)

40. The Loneliest Planet (2011)

IMDb: 5.5

Özet: Nişanlı bir çift ve tur rehberi Kafkas Dağları'nda sırt çantalarıyla gezip, saatlerce yürürler ve zaman geçirmek için oyun oynarlar. Yeni bölgeler keşfedip, güzel vakit geçirirken bir kaç yanlış adım sonucu kaybolurlar. 

Oyuncular: Gael García Bernal, Hani Furstenberg, Bidzina Gudjabidze

Yönetmen: Julia Loktev

39. Dancing Quietly (2016)

39. Dancing Quietly (2016)

IMDb: 6.1

Özet: Depresyonla geçen karanlık yıllardan sonra Luca, lise diplomasını almaya karar verir. Küçük köpeği Mata, motivasyon bulmasına ve hayata karşı olumlu bir bakış açısı kazanmasına  yardımcı olur.

Oyuncular: Martina Schöne-Radunski, Hans-Heinrich Hardt, Claudia Jacob

Yönetmen: Philipp Eichholtz

38. Palo Alto (2013)

38. Palo Alto (2013)

IMDb: 6.2

Özet: Palo Alto, gençlerin şehveti, can sıkıntısı ve kendi kendini yok etme hikayesini bir araya getiriyor. Utangaç, hassas April, bir yandan futbol koçuyla flört ediyor, diğer taraftan Teddy'ye karşılıksız bir aşk besliyor. 

Oyuncular: Emma Roberts, Nat Wolff, Jack Kilmer

Yönetmen: Gia Coppola

37. The Souvenir (2019)

37. The Souvenir (2019)

IMDb: 6.4

Özet: Utangaç ama hırslı bir sinema öğrencisi, karizmatik ama güvenilmez bir adama aşık olur. Kendinden yaşça büyük bu adamla yoğun duygular yaşadığı  bir ilişkiye başlar. 

Oyuncular: Honor Swinton Byrne, Tilda Swinton, Tom Burke

Yönetmen: Joanna Hogg

36. My Name ıs Baghdad (2020)

36. My Name ıs Baghdad (2020)

IMDb: 6.6

Özet: Baghdad, Brezilya'nın São Paulo şehrinde işçi sınıfı mahallesi olan Freguesia da Ó'da yaşayan 17 yaşında bir kadın patenci. Baghdad’nın ailesinde kendine güvenen, rol model olabilecek birçok kadın var. Ancak sokaklarda ve mekanlarda erkek egemen sistem devam ediyor. Baghdad ve arkadaşları buna meydan okurcasına karşı çıkıyor.

Oyuncular: Grace Orsata, Karina Buhr, Marie Maymone

Yönetmen: Caru Alves de Souza

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Julien Donkey-Boy (1999)

35. Julien Donkey-Boy (1999)

IMDb: 6.7

Özet: Julien, şizofreni hastası ancak teşhis konulmamış ve tedavi edilmemiş. Julien, hamile küçük kız kardeşi Pearl, güreşçi olmaya çalışan erkek kardeşi Chris, sempatik büyükannesi ve depresif babasıyla birlikte yaşıyor. 

Oyuncular: Ewen Bremner, Brian Fisk, Chloe Sevigny

Yönetmen: Harmony Korine

34. Comet (2014)

34. Comet (2014)

IMDb: 6.7

Özet: Alaycı Dell ile pratik zekalı Kimberly şans eseri tanışırlar. Aralarında güçlü bir çekim olur ve fırtınalı bir aşk yaşamaya başlarlar. Filmde Los Angeles'taki bir meteor yağmurundan, Paris'teki bir otel odasındaki karşılaşmaya kadar zamanda ileri geri zikzaklar çiziliyor ve ortaya unutulmaz bir ilişkinin portresi çıkıyor.

Oyuncular: Emmy Rossum, Justin Long, Eric Winter

Yönetmen: Sam Esmail

33. The Academy of Muses (2015)

33. The Academy of Muses (2015)

IMDb: 6.7

Özet: Bir öğretmen, pedagojik projesine güvenmeyen karısı tarafından sorgulanır. Projede şiir yoluyla dünyanın yenilenmesine katkıda bulunulması bekleniyor. Tartışmalı proje, kelimelerin ve arzunun hakim olduğu birçok duruma neden olur.

Oyuncular: Rosa Delor, Emanuela Forgetta, Patricia Gil

Yönetmen: José Luis Guerín

32. The Tree of Life (2011)

32. The Tree of Life (2011)

IMDb: 6.8

Özet: Filmde, 1950'lerde yaşayan Teksaslı bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Film, en büyük oğlu Jack ile uzlaşmaya çalışan babasının hikayesi anlatırken, babanın yaşadığı çocukluk dönemi ve yetişkinlikteki hayal kırıklıklarına da yer veriliyor. Jack kendini modern dünyada kayıp bir ruh olarak görüyor. İnancın varlığını sorgularken hayatın kökenlerine ve anlamına cevaplar arar.

Oyuncular: Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn

Yönetmen: Terrence Malick

31. Old Joy (2006)

31. Old Joy (2006)

IMDb: 6.8

Özet: Yakında baba olacak olan Mark, ev içi sorumluluk baskısının yaklaştığını hissediyor. Eski arkadaşı Kurt Oregon, vahşi doğada bir kamp gezisi teklif ettiğinde seve seve kabul ediyor. Birlikte geçirdikleri süre boyunca, hayatlarındaki değişiklikleri ve ilişkilerine olan etkisini anlamaya çalışırlar.

Oyuncular: Daniel London, Will Oldham

Yönetmen: Kelly Reichardt

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Everybody Wants Some!! (2016)

30. Everybody Wants Some!! (2016)

IMDb: 6.9

Özet: Film, 1980'lerde lisede beyzbol oyuncusu olan, yetişkinliğin özgürlükleri ve sorumlulukları arasında kalan bir grup arkadaşın hikayesini anlatıyor. 

Oyuncular: Blake Jenner, Juston Street, Ryan Guzman

Yönetmen: Richard Linklater

29. American Honey (2016)

29. American Honey (2016)

IMDb: 7.0

Özet: Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan genç bir kız, gezici bir dergi satış ekibine katılır. Bu ekiple birlikte Orta Batı'yı dolaşır. Çılgın partilerin, kanunları çiğnemenin ve aşkın büyüsüne kapılır. 

Oyuncular: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough

Yönetmen: Andrea Arnold

28. Melancholia (2011)

28. Melancholia (2011)

IMDb:7.1

Özet: Birbirinden tamamen farklı iki kız kardeşin gergin ilişkileri, düğün kutlamasında daha belirgin olur. Gizemli bir gezegenin dünyaya yaklaştığının duyulması üzerinde ailedeki herkesin gizli kalmış yönleri ortaya çıkar. 

Oyuncular: Lars von Trier

Yönetmen: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård

27. Wendy and Lucy (2008)

27. Wendy and Lucy (2008)

IMDb: 7.1

Özet:  Parasız bir serseri olan Wendy, iş aramak için Alaska'ya seyahat ediyor ve tek arkadaşı köpeği Lucy. Her şeyini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan Wendy, arabası bozulduğunda yolda büyük bir tümseğe çarpar ve köpek maması hırsızlığından tutuklanır. Kefaletini ödeyip Lucy'yi almak için geri döndüğünde, köpeğin gittiğini öğrenir ve evcil hayvanını bulmak için aramalara başlar.

Oyuncular: Michelle Williams, Will Patton, Will Oldham

Yönetmen: Kelly Reichardt

26. Leave No Trace (2018)

26. Leave No Trace (2018)

IMDb: 7.1

Özet: Baba ve kızı, Portland, Oregon yakınlarındaki güzel bir doğa alanı olan Forest Park'ta gizemli bir şekilde yaşayıp, dünyayla nadiren iletişim kurarlar. Ancak küçük bir hata sonucu birileri onları yetkililere haber verir. Kendilerine ait bir yer aramak için giderek daha düzensiz bir yaşama adım atarlar.

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeff Kober

Yönetmen: Debra Granik

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Village Rockstars (2017)

25. Village Rockstars (2017)

IMDb: 7.2

Özet: Hindistan'ın kuzeydoğusundaki küçük bir köyde, 10 yaşındaki Dhunu kendi rock grubuna sahip olmanın hayalini kurar. Canlı ruhu, hayal gücü ve özgüveni, kızların çekingen ve itaatkar olmalarının beklendiği bir dünyada öne çıkıyor.

Oyuncular: Bhanita Das, Basanti Das, Boloram Das

Yönetmen: Rima Das

24. Babyteeth (2019)

24. Babyteeth (2019)

IMDb: 7.2

Özet: Ölümcül hastalığı olan bir genç kız, uyuşturucu satıcılığı yapan birine aşık olur. Kız ilişkisiyle birlikte yaşama arzusu kazanır. Kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen Milla, geleneksel ahlaki kuralların dışında bir yaşam sürmeye başlar.

Oyuncular: Eliza Scanlen, Toby Wallace, Essie Davis

Yönetmen: Shannon Murphy

23. The Virgin Suicides (1999)

23. The Virgin Suicides (1999)

IMDb: 7.2

Özet: Hikaye, 1970'lerin ortalarında Detroit banliyösünde yaşayan gençler arasında geçiyor. Bir grup erkek, dindar ebeveynleri tarafından korunan beş gizemli kız kardeşe takıntılı hale gelir. 

Oyuncular: Kristen Dunst, James Woods, Kathleen Turner

Yönetmen: Sofia Coppola

22. Swingers (1996)

22. Swingers (1996)

IMDb: 7.2

Özet: 6 yıl birlikte olduktan sonra, Mike'ın kız arkadaşı onu terk eder ve yıldız olabilmek için Los Angeles'a gider. Mike, altı ay geçmesine rağmen hala kendine gelemiyor. Bu yüzden birkaç arkadaşı onu  yeniden sosyal ortama sokmaya çalışıyor. Böylece başarısız ilişkisini unutmasına yardımcı olmaya çalışıyorlar. 

Oyuncular: Vince Vaughn, Jon Favreau, Ron Livingston

Yönetmen: Doug Liman

21. Lady Bird (2017)

21. Lady Bird (2017)

IMDb: 7.4

Özet: Kaliforniyalı bir lise öğrencisi, New York'ta üniversiteye giderek ailesinden ve küçük kasabasından kaçmayı planlar. Ancak sevgi dolu, ince düşünceli annesi bunu onaylamaz.

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Time to Die (2007)

20. Time to Die (2007)

IMDb: 7.4

Özet: Film yaşlı bir kadının hayatının son anlarını yaşarken günlük yaşamını siyah-beyaz bir görüntüyle izleyiciye sunuyor. Danuta Szaflarska, geçmiş dönemlerin hatıraları ve hazineleriyle dolu devasa ahşap bir evde yaşayan Aniela'yı canlandırıyor.

Oyuncular: Danuta Szaflarska,Krzysztof Globisz, Marta Waldera

Yönetmen: Dorota Kedzierzawska

19. Once (2007)

19. Once (2007)

IMDb: 7.4

Özet: Elektrik süpürgesi tamircisi, sokak sanatçısı olarak ismini duyuruyor ve daha fazlasını umut ediyor. Geçimini çiçek satarak kazanan Çek göçmeni bir kadın ona yaklaşarak kendisinin de şarkıcı ve söz yazarı olduğu söylüyor. Çift işbirliği yapmaya karar veriyor ve besteledikleri şarkılarla yeni başlayan aşklarının da hikayesini anlatıyorlar.

Oyuncular: Glen Hansard, Markéta Irglová, Hugh Walsh

Yönetmen: John Carney

18. Buffalo ’66 (1998)

18. Buffalo ’66 (1998)

IMDb: 7.4

Özet: Billy beş yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılır. Genç bir  öğrenci olan Layla'yı kaçırır ve kız arkadaşıymış gibi davranarak ailesini onunla birlikte ziyaret eder. Billy, yakında evleneceklerini söyler.

Oyuncular: Vincent Gallo, Christina Ricci, Ben Gazzara

Yönetmen: Vincent Gallo

17. Tomboy (2011)

17. Tomboy (2011)

IMDb: 7.4

Özet: 10 yaşındaki Laure ve 6 yaşındaki Jeanne adında iki kızı olan Fransız bir aile, yaz tatilinde yeni bir mahalleye taşınır. Laure, erkeksi tavırları nedeniyle, mahalledeki çocuklar tarafından erkek zannedilir. O da kendini Mickaël olarak tanıtır.

Oyuncular: Zoé Héran, Malonn Lévana, Jeanne Disson

Yönetmen: Céline Sciamma

16. The Wind Will Carry Us (1999)

16. The Wind Will Carry Us (1999)

IMDb: 7.4

Özet: Şehir mühendisi olan Behzad, ölmekte olan bir akrabası için  nöbet tutmaya İran'ın kırsal bir köyüne gelir. Film, Behzad’ın yerel halka uyum sağlama çabalarını ve bunun sonucunda kendi davranışlarını nasıl değiştirdiğini konu ediyor.

Oyuncular: Noghre Asadi, Roushan Karam Elmi, Bahman Ghobadi

Yönetmen: Abbas Kiarostami

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Minari (2020)

15. Minari (2020)

IMDb: 7.4

Özet: 1980'lerde yedi yaşındaki Koreli Amerikalı bir çocuk olan David, babası Jacob’un ailesini Batı Kıyısı'ndan Arkansas'ın kırsalına taşıması sonucu yeni bir çevre ve farklı bir yaşam biçimiyle karşı karşıya kalır. Daha önce işlenmemiş bir toprakta çiftlik kurmaya kararlı olan Jacob, mali durumlarını, evliliğini ve ailenin düzenini tehlikeye atar.

Oyuncular: Steven Yeun, Ye-Ri Han, Alan S. Kim

Yönetmen: Lee Isaac Chung

14. It’s Not Me, I Swear! (2008)

14. It’s Not Me, I Swear! (2008)

IMDb: 7.5

Özet:  On yaşındaki Leon’un, bir çok sorunu ve fazlasıyla güçlü bir hayal dünyası var. Hayatında sürekli kavga eden anne ve babası ve her zaman her konuda haklı olan arkadaşı Lea var. 1968 yazında, annesi Yunanistan'da yeni bir hayata başlamak için her şeyi geride bırakmaya karar verdiğinde, Léon acısını dindirmek için farklı şeyler yapmaya başlar.

Oyuncular: Antoine L'Écuyer, Gabriel Maille, Catherine Faucher

Yönetmen: Philippe Falardeau

13. Maborosi (1995)

13. Maborosi (1995)

IMDb: 7.5

Özet: Yaşadığı bir trajedi, genç kadının hayatını tamamen değiştirir. Kadının kocası, onu ve bebeğini geride bırakarak hiçbir sebep göstermeden intihar eder. Yalnız bir dünyada anlam ararken yaşamaya devam etmek zorundadır. 

Oyuncular: Makiko Esumi,  Takashi Naito, Tadanobu Asano

Yönetmen: Hirokazu Kore-eda

12. Stolen Kisses (1968)

12. Stolen Kisses (1968)

IMDb: 7.6

Özet: Antoine askerlikten terhis olur ve sevgilisi Christine'in babası, Antoine'nin güvenlik görevlisi olarak işe girmesini sağlar. Antoine, kendisini işe alan adamın karısına ilgi duymaya başlar. Christine ile onun arasında bir seçim yapmak zorunda olduğunun farkındadır.

Oyuncular: Jean-Pierre Léaud, Delphine Seyring, Claude Jade

Yönetmen: François Truffaut

11. Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

11. Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

IMDb: 7.6

Özet: 1969 yılında Los Angeles'da Westernlerde uzmanlaşan bir aktör olan TV yıldızı Rick Dalton ve en iyi arkadaşı dublör Cliff Booth, sürekli değişen bir film endüstrisinde hayatta kalmaya çalışıyor. Dalton, Polonyalı yönetmen Roman Polanski ile yeni evlenen genç ve gelecek vaat eden oyuncu ve model Sharon Tate'in komşusu…

Oyuncular: Leonardo DiCaprioBrad PittMargot Robbie

Yönetmen: Quentin Tarantino

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Vagabond (1985)

10. Vagabond (1985)

IMDb: 7.7

Özet: Mona Bergeron öldü ve donmuş cesedi Fransız kırsalındaki bir hendekte bulundu. Film bu noktadan Mona'nın ölümüne kadar geçen haftalara geri dönüyor. Mona son derece bağımsızdır, özgürlüğü rahatlıktan çok ister, ancak sonunda onun ölümüne yol açacak olan bu özgür olma arzusudur.

Oyuncular: Sandrine Bonnaire, Setti Ramdane, Francis Balchère

Yönetmen: Agnès Varda

9. Roma (2018)

9. Roma (2018)

IMDb: 7.7

Özet: 1970'lerde Mexico City'de iki ev işçisi, kocası uzun bir süre evden uzaktayken dört çocuk annesi bir kadına yardım eder. Ev sahibi kadın ve çalışanlarının bambaşka hayatları olmasına rağmen benzer acılar çektiğini görüyoruz.

Oyuncular: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Nancy García

Yönetmen: Alfonso Cuarón

8. Little Women (2019)

8. Little Women (2019)

IMDb: 7.8

Özet: Filmde, iç savaş sonrası ABD'de yaşayan dört kız kardeşin hikayesi anlatılıyor. Yetişkin olmaya adım atan kız kardeşler, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

Yönetmen: Greta Gerwig

7. Bir Zamanlar Anadolu'da (2011)

7. Bir Zamanlar Anadolu'da (2011)

IMDb: 7.8

Özet: Film, Anadolu’nun kırsal bir bölgesinde, savcı, komiser ve doktorun cinayeti çözmek için verdikleri uğraşıyı anlatıyor. Ancak cesedin tam olarak nerede olduğu bilinmediği için arama beklenenden daha zor oluyor. Ekip aramaya devam ederken, hem önemsiz şeyler hem de en derin endişeleri hakkında kendi aralarında sohbet etmeye başlıyor.

Oyuncular: Muhammed Uzuner, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

6. Days of Heaven (1978)

6. Days of Heaven (1978)

IMDb: 7.8

Özet: 1910'da, Chicago'lu çelik işçisi yanlışlıkla amirini öldürür, kız arkadaşı ve küçük kız kardeşiyle birlikte, Teksas'a kaçar. Burada bir çiftçinin tarlasında buğday hasadı yapmaya başlar.

Oyuncular: Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard

Yönetmen: Terrence Malick

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Before Midnight (2013)

5. Before Midnight (2013)

IMDb: 7.9

Özet: Jesse ve Celine'yi dokuz yıl sonra Yunanistan'da görüyoruz. Viyana'ya giden o trende ilk karşılaşmalarının üzerinden neredeyse yirmi yıl geçti. Bu geçen yıllarda çift inanılmaz bir değişim yaşamış ancak aşkları hep devam etmiş.

Oyuncular: Julie Delpy, Ethan Hawke, Seamus Davey-Fitzpatrick

Yönetmen: Richard Linklater

4. Almost Famous (2000)

4. Almost Famous (2000)

IMDb: 7.9

Özet: 1973'te, 15 yaşındaki William Miller müziğe olan sevgisi nedeniyle rock gazetecisi olmak istiyordu. Bundan dolayı Rolling Stone dergisinden, geleceği parlak bir grup olan Stillwater ile röportaj ve turne yapma görevini severek kabul eder.

Oyuncular: Patrick Fugit, Billy Crudup, Kate Hudson

Yönetmen: Cameron Crowe

3. Three Colors: Blue (1993)

3. Three Colors: Blue (1993)

IMDb: 7.9

Özet: Julie, kocasının ve küçük kızının hayatına mal olan trajik bir araba kazasından sonra derin bir keder yaşamaya başlar. İlk tepkisi ilişkilerinden uzaklaşmak, kendini dairesine kilitlemek ve acısını bastırmak olur. Ancak Paris'in hareketli sokaklarında insan etkileşimlerinden kaçınmak imkansız hale gelir. Ona gizli bir aşk besleyen ve onu gerçeğe geri döndürebilecek eski bir arkadaşı olan Olivier ile karşılaşır.

Oyuncular: Juliette Binoche, Hélène Vincent, Philippe Volter

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

2. Chungking Express (1994)

2. Chungking Express (1994)

IMDb: 8.0

Özet: İki melankolik Hong Kong polisinin aşk hayatı hareketlenmeye başlar. Biri gizemli bir yeraltı figürüne, diğeri ise genellikle gece geç saatlerde gittiği bir restorandaki garsona aşık olur. 

Oyuncular: Brigitte Lin, Tony Chiu-Wai Leung, Faye Wong 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

1. Before Sunrise (1995)

1. Before Sunrise (1995)

IMDb: 8.1

Özet: Amerikalı Jesse, Viyana'ya giderken Paris'e dönecek olan Céline ile tanışır. Uzun konuşma aralarında şaşırtıcı bir bağ kurduktan sonra Jesse, Celine'i kendisiyle birlikte Viyana'da trenden inmeye ikna eder. Birbirlerinin deneyimlerini paylaşarak şehri birlikte dolaşırlar.

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert

Yönetmen: Richard Linklater

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?