Görüş Bildir
Haberler
Karmakarışık Hikâyeleriyle Seyirciye Tırnak Yedirtme Garantili Olan Stres Dolu Filmler

Karmakarışık Hikâyeleriyle Seyirciye Tırnak Yedirtme Garantili Olan Stres Dolu Filmler

Merhabalar. Sinemada en temel unsur belki de strestir. Filmin hikayesinde izleyiciyi geren ya kaygılandıran sahneler çok vardır ve sanırım bu hayatın gerçeği olduğu içindir. Stres, sadece korku ve gerilim filmlerinde değil, komedi türünde de görülebilir. Bu içerikte seyreden kişide kaygı ve bunalma yaratabilecek stres dolu filmleri listeledim. 

İyi seyirler dilerim, iyi olacaksa eğer!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Wages of Fear (1953)

25. The Wages of Fear (1953)

Eski, köhne bir Güney Amerika köyünde, acil bir nitrogliserin sevkiyatını güvenli hale getirecek ekipman olmadan taşımak için dört adam tutulur. The Wages Of Fear, karakterlerini sinir bozucu tehlikeye atmak için sonsuz yaratıcı yollar bulmakta usta bir film.

Yönetmen: Henri-Georges Clouzot

Oyuncular: Yves Montand, Charles Vanel, Peter van Eyck

24. Duel (1971)

24. Duel (1971)

Bir iş banliyösü, büyük bir traktör römorkunun kötü niyetli sürücüsü tarafından takip edilir ve saldırıya uğrar. Gizemli düşman, arketip başrol ve ikonik Amerikan çöl ortamı, Duel'e efsanevi bir nitelik kazandırıyor. Sinir bozucu sahneleri izleyeni aşırı kaygılandırmaya yetiyor.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Dennis Weaver, Jacqueline Scott, Eddie Firestone

23. Das Boot (1981)

23. Das Boot (1981)

Filmde bir Alman U-bot, 2. Dünya Savaşı'nda bir denizaltıcının saf terörünü ve klostrofobik yaşamını yaşaması sırasında Kuzey Atlantik'in soğuk sularını takip ediyor. Mürettebat teknenin motorlarını durdururken ve bir dizi ani bomba patlamasından kaçınmak için birbirlerine fısıldarken izleyici olarak etkilenmemek mümkün değil.

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann

22. After Hours (1985)

22. After Hours (1985)

Sıradan bir kelime işlemci, o akşam Soho'da bir kafede tanıştığı bir kızı ziyaret etmeyi kabul ettikten sonra hayatının en kötü gecesini yaşar. Film, bahtsız ana karakteri daha da tuzağa düşüren bir dizi çıldırtıcı sahneyle dolu. Bununla birlikte, gerçeküstü hayal kırıklıklarının altında daha da karanlık bir gizem yatıyor.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Griffin Dunne, Rosanna Arquette, Verna Bloom

21. The Hitcher (1986)

21. The Hitcher (1986)

Ölümcül bir otostopçunun pençesinden kaçan genç bir adam, daha sonra otostopçu tarafından takip edilir ve işlediği suçların üzerine atılır. Farkında olmadan şiddetli kedi fare oyununa dönüşen film son derece stresli sahnelere sahip.

Yönetmen: Robert Harmon

Oyuncular: Rutger Hauer, C. Thomas Howell, Jennifer Jason Leigh

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Funny Games (1997)

20. Funny Games (1997)

İki şiddet yanlısı genç adam tatil kulübelerinde bir anne, baba ve oğlunu rehin alır ve kendi eğlenceleri için onları birbirleriyle sadist 'oyunlar' oynamaya zorlar. Film inkar edilemez derecede güçlü bir yapımdır. Acımasız ve stresli tonu, filmdeki her türlü olasılığın yok olmasında kendini göstermektedir.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch

19. The Celebration (1998)

19. The Celebration (1998)

Saf stres açısından bakıldığında bu filmdeki sözlü şiddet ve sosyal beceriksizlik gerilim filmlerine taş çıkartıyor. Hikaye, başarılı bir iş adamının altmışıncı doğum günü partisinde, birden fazla aile üyesinin bir araya gelmesi ve karanlık sırların açığa çıkması etrafında dönüyor.

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Ulrich Thomsen, Henning Moritzen, Thomas Bo Larsen

18. United 93 (2006)

18. United 93 (2006)

Film, 11 Eylül 2001'de kaçırılan ve yolcular terörist komployu engellediğinde Pensilvanya yakınlarına düşen uçaklardan biri olan United Flight 93'teki olayların gerçek zamanlı anlatımını konu alıyor.

Yönetmen: Paul Greengrass

Oyuncular: David Alan Basche, Olivia Thirlby, Liza Colón-Zayas

17. Buried (2010)

17. Buried (2010)

Paul, Irak'ta çalışan ABD'li bir kamyon şoförüdür. Bir grup Iraklının saldırısından sonra uyandığında bir tabutun içinde diri diri gömülü olduğunu bulur. Sadece bir çakmak ve bir cep telefonuyla bu klostrofobik ölüm tuzağından kaçmak için zamana karşı bir yarış başlatır.

Yönetmen: Rodrigo Cortés

Oyuncular: Ryan Reynolds, José Luis García-Pérez, Robert Paterson

16. Uncut Gems (2019)

16. Uncut Gems (2019)

New York'ta çok hızlı konuşan bir kuyumcu, borçları artarken ve öfkeli koleksiyonerler ona doğru yaklaşırken ayakta ve hayatta kalma umuduyla her şeyi riske atar. Ağır ve yoğun olay örgüsüne rağmen, Uncut Gems mide bulandırıcı bir ivmeye sahip. Her sahne doğru kararı vermekten aciz gibi görünen baş karakterin etrafında labirent gibi dönüyor.

Yönetmenler: Benny Safdie, Josh Safdie

Oyuncular: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Requiem for a Dream (2000)

15. Requiem for a Dream (2000)

Kesinlikle en ikonik 'defalarca izle' filmlerinden biri olan Requiem for a Dream, her biri yoğun uyuşturucu bağımlılığıyla uğraşan dört kişiyi konu alıyor. Yükselişler  filmin ilk üçte birinde gösterilirken, son bir saat uyuşturucu bağımlılığının getirebileceği dramatik düşüşleri gösteriyor.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

14. Whiplash (2014)

14. Whiplash (2014)

Whiplash, tüm zamanların en iyi davulcularından biri olmaktan başka bir şey istemeyen genç ve hırslı bir müzisyeni konu alıyor. Çalışmaları sırasında, yönettiği toplulukların mükemmelliğe ulaşması için öğrencileri kırılma noktalarına kadar zorlamasıyla bilinen grup lideri Terence Fletcher ile tanışır. Fletcher, Whiplash'in bu kadar stresli bir deneyim olmasının ana sebebidir. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist

13. Climax (2018)

13. Climax (2018)

Yönetmen Gaspar Noé, yoğun ve rahatsız edici filmler yapmaya alışık biri. Klostrofobik bir mekanda geçen Climax, bir dans grubunun partisine sangriaya halüsinojenik bir ilaç dahil olmasıyla korkunçlaşıyor ve kontrolden çıkıyor. Her şey çok hızlı bir şekilde karanlık, gerçeküstü ve rahatsız edici hale geliyor.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub

12. Heat (1995)

12. Heat (1995)

Bir grup üst düzey profesyonel hırsız, son soygunlarında bilmeden bir ipucu bıraktıklarında LAPD'nin nefesini enselerinde hissetmeye başlarlar. Al Pacino ve Robert De Niro gibi büyük bir kadroya sahip olan filmi bu kadar gergin yapan şeylerden biri film boyunca izleyicilerin her iki karakteri de sevmeye başlaması oluyor.

Yönetmen: Michael Mann

Oyuncular: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer

11. Shiva Baby (2020)

11. Shiva Baby (2020)

Shiva Baby, büyümek, arkadaşlar ve aileyi dengelemek ve hiç bitmeyecek gibi görünen aile olaylarından sağ çıkmanın zorluğu hakkında büyüleyici ve çoğu zaman garip bir reşit olma filmi. İlk bakışta mütevazi bir komedi-dram gibi görünüyor olsa da karakterin yaşadığı gerginlik izleyiciye de yansıyor.

Yönetmen: Emma Seligman

Oyuncular: Rachel Sennott, Danny Deferrari, Fred Melamed

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Parasite (2019)

10. Parasite (2019)

Parasite, ilk sahnelerinden sonuna kadar yıkıcı, güçlü ve sinir bozucu bir yolculuktur. Film, komedi, drama, gerilim ve trajediyi mükemmel bir şekilde harmanlamanın yanı sıra sınıf çatışması hikayesini seyircisine en iyi şekilde anlatıyor. 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong

9. His Girl Friday (1940)

9. His Girl Friday (1940)

The Morning Post isimli çok satan bir gazetenin editörü olan Walter Burns, aynı gazetede çalıştığı eski karısı Hildy'nin sigortacı bir adamla nişanlandığını ve evlenmek üzere olduğunu öğrenir. His Girl Friday, her ne kadar komedi türünde olsa da içinde gerilimlerin de yaşandığı bir film.

Yönetmen: Howard Hawks

Oyuncular: Cary Grant, Rosalind Russell, Ralph Bellamy

8. The Trial (1962)

8. The Trial (1962)

Haksız zulüm, bu filmin temasıdır ve bunun Franz Kafka'nın Dava romanındaki daha baskıcı bir ifadesi hiç olmamıştır. Kitabın kahramanı, devlet tarafından belirsiz bir suçtan tutuklanan ve giderek daha gerçeküstü ve kafa karıştırıcı bir dizi sınavdan geçen bir banka kasiyeri olan Josef K.'dır.

Yönetmen: Orson Welles

Oyuncular: Anthony Perkins, Arnoldo Foà, Jess Hahn

7. Possession (1981)

7. Possession (1981)

Bir kadın, kocasından boşanma talebinde bulunduktan sonra giderek daha rahatsız edici davranışlar sergilemeye başlar. Sadakatsizlik şüpheleri çok geçmeden yerini çok daha uğursuz bir şeye bırakır.

Yönetmen: Andrzej Zulawski

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen

6. Lost Highway (1997)

6. Lost Highway (1997)

David Lynch, en iyi eseri olan 1992 yapımı Twin Peaks: Fire Walk with Me filminin eleştirel bir şekilde reddedilip gişe başarısızlığından sonra sinemaya sırtını döndü. Beş yıl sonra geri döndüğünde çok farklı bir yönetmendi. Wild at Heart romancısı Barry Gifford ile birlikte yazılan Lost Highway, yabancılaştırıcı bir ton ve kasıtlı olarak kafa karıştırıcı bir atmosfere sahip. Filmde, isimsiz video kasetler bir müzisyenin cinayet mahkûmiyetini haber veriyor ve bir gangsterin kız arkadaşı, bir tamirciyi yoldan çıkarıyor.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Bill Pullman, Patricia Arquette, John Roselius

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Descent (2005)

5. The Descent (2005)

Neil Marshall'ın yönettiği film katıldıkları bir mağara keşfi sırasında yeraltında kısılı kalan bir grup kadının hikâyesini konu alıyor. İnsan benzeri yaratıkların saldırısına uğrayan, kadınlar hayatta kalmak için mağaradan kaçmak zorundadır.

Yönetmen: Neil Marshall

Oyuncular: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid

4. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

4. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Beş arkadaş, bir büyükbabanın mezarını ziyaret etmek için Teksas kırsalına gider. Yolda terk edilmiş gibi görünen bir eve rastlarlar ve evin içinde uğursuz bir şey keşfederler: Elektrikli testere ile donanmış bir şey.

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger

3. 127 Hours (2010)

3. 127 Hours (2010)

Filmde, Utah, Moab yakınlarında tek başına kanyon geçişi yapan bir dağcının bir kayanın altında mahsur kalması ve hayatta kalabilmek için umutsuz çabaları anlatılıyor.

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncu: James Franco, Amber Tamblyn, Kate Mara

2. Hardcore Henry (2015)

2. Hardcore Henry (2015)

Henry, hafızası olmadan ölümden dirilen bir adamdır. Film Henry'nin karısını biyo-mühendislik askerler yapma planı olan telekinetik bir savaş ağasından kurtarmak zorunda kalışını konu alıyor.

Yönetmen: Ilya Naishuller

Oyuncular: Sharlto Copley, Tim Roth, Haley Bennett

1. Cloverfield (2008)

1. Cloverfield (2008)

Rob'un büyük terfisini kutlamak için sevgilisi Beth ve arkadaşları, artık Japonya'ya taşınmak üzere olduğu için büyük bir sürpriz veda partisi düzenlemeye karar verirler. Bununla birlikte, sağır edici bir patlama ve muazzam, pullu ve çirkin bir yaratığın gelişi, New York City'de kıyamet koparır. Özgürlük Heykeli'nin başı kesilir ve şenlikler aniden kesintiye uğrar.

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Mike Vogel, Jessica Lucas, Lizzy Caplan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz izleyene stres üstüne stres yaşatan bu filmlerden kaç tanesini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın