Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Bolca Ağlamak İsteyenler İçin Dramın Dibine Vuran Üzücü Ama Kaliteli Film Önerileri

İzlerken Bolca Ağlamak İsteyenler İçin Dramın Dibine Vuran Üzücü Ama Kaliteli Film Önerileri

Merhabalar. Film izlerken genelde o anki modumuz neyse ona göre film türü seçiyoruz. Bu kimi zaman romantik, kimi zaman da komedi ya da dram oluyor. Ama siz bu sefer dram filmi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Twitter'da @hankofjuly isimli bir kullanıcı, takipçilerine 'Şimdiye kadar çekilen en üzücü film hangisi?' sorusunu sordu ve birçok yanıt aldı. Bu içerikte takipçilerden gelen filmleri sıraladım.

Çok ağlamak isteyenleri buraya alıyor ve iyi seyirler diliyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Life Is Beautiful (1997)

1. Life Is Beautiful (1997)

Açık fikirli bir Yahudi garson ve oğlu Holokost'un kurbanı olduklarında baba, oğlunu kamplarının etrafındaki tehlikelerden korumak için mükemmel bir irade, mizah ve hayal gücü karışımını kullanır.

Yönetmen: Roberto Benigni

Oyuncular: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini

2. Love Story (1970)

2. Love Story (1970)

Farklı geçmişlere sahip bir erkek ve bir kız, nasıl yetiştirildiklerine bakılmaksızın birbirlerine aşık olurlar ve ardından bir trajedi başlar.

Yönetmen: Arthur Hiller

Oyuncular: Ali MacGraw, Ryan O'Neal, John Marley

3. The Royal Tenenbaums (2001)

3. The Royal Tenenbaums (2001)

Hepsi de bir tür benzersiz dehaya sahip üç yetişkin dahi ve anneleri birlikte kalıyordur. Babaları Royal onları uzun zaman önce terk etmiştir ve şimdi ailesiyle arasını düzeltmek için geri dönüyordur.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Anjelica Huston

4. Moonrise Kingdom (2012)

4. Moonrise Kingdom (2012)

1960'larda New England kıyılarındaki bir adada geçen filmde, genç bir erkek ve kız birbirlerine aşık olduklarında birlikte kaçmak zorunda kalırlar. Kasabanın çeşitli grupları onları aramak için seferber olur ve kasaba alt üst olur.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis

5. Penny Serenade (1941)

5. Penny Serenade (1941)

Gözlerinden yaşlar süzülürken, bir zamanlar mutlu olan Julie en sevdiği şarkıları dinleyerek hayatındaki iniş çıkışları anımsar. Gerçekten de, Julie ve kocası Roger, iyi ve kötü her zaman birbirlerinin yanında olmuşlardır. Ancak aşk bitmiş gibi görünüyordur. 

Yönetmen: George Stevens

Oyuncular: Cary Grant, Irene Dunne, Beulah Bondi

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biutiful (2010)

6. Biutiful (2010)

İki çocuk babası olan bekar Uxbal, Barselona yeraltındaki suçun hararetinden kaçmak, boşanmış, manik depresif, tacizci annesine olan sevgisinden kurtulmak ve hayatıyla başa çıkmak zorunda kaldığı için kendini kaos içinde bulur. En kötüsü de şimdi kendisine ölümcül kanser teşhisi konulmuştur.

Yönetmen: Alejandro G. Iñárritu

Oyuncular: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib

7. Fruitvale Station (2013)

7. Fruitvale Station (2013)

Film, 2008'in son gününde arkadaşları, düşmanları, ailesi ve yabancılarla yolları kesişen 22 yaşındaki Bay Area sakini Oscar Grant III'ün hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: Ryan Coogler

Oyuncular: Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Octavia Spencer

8. Manchester by the Sea (2016)

8. Manchester by the Sea (2016)

Lee Chandler, Boston'daki bir apartmanda tamirci olarak çalışan, asabi bir yalnızdır. Bir kış günü, onu şehrin kuzeyindeki memleketine çağıran bir telefon alır. Ağabeyi ölmüş ve 16 yaşındaki yeğeninin vasisi seçilmiştir. Tek kardeşini kaybetmesi ve bir ergen yetiştirme konusundaki şüpheleri yetmezmiş gibi şimdi de geçmişe dönüşü tarifsiz bir trajediyi yeniden başlatır.

Yönetmen: Kenneth Lonergan

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

9. The Florida Project (2017)

9. The Florida Project (2017)

Yaz mevsiminde geçen film, Walt Disney World'ün gölgelerinde yaşayan altı yaşındaki erken gelişmiş Moonee'nin ayak takımı oyun arkadaşlarıyla haylazlık ve maceraya atılmasını ve asi ama şefkatli annesiyle bağ kurmasını konu alıyor.

Yönetmen: Sean Baker

Oyuncular: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe

10. Grave of the Fireflies (1988)

10. Grave of the Fireflies (1988)

Film, 2. Dünya Savaşı'nın gerileyen günlerinde yaşayan iki genç Japon kardeş olan Seita ve Setsuko'nun hikayesini anlatıyor. Bir Amerikan yangın bombası iki çocuğu ebeveynlerinden ayırdığında iki kardeş hayatta kalma mücadelesi verirken tamamen birbirlerine güvenmek zorunda kalırlar.

Yönetmen: Isao Takahata

Oyuncular: Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Akemi Yamaguchi

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. An Elephant Sitting Still (2018)

11. An Elephant Sitting Still (2018)

Çin'in kuzeyindeki Manzhouli şehrinde, sadece oturan ve dünyayı görmezden gelen bir fil olduğunu söylüyorlar. Manzhouli, bu filmin kahramanları için bir saplantı haline gelir. Bunların arasında daha önce ona zorbalık yapan Shuai'yi merdivenlerden aşağı ittikten sonra kaçan okul çocuğu Bu da var. Bu'nun sınıf arkadaşı Ling, annesinden kaçmış ve öğretmeninin cazibesine kapılmıştır. Shuai'nin ağabeyi Cheng, bir arkadaşının intiharından kendini sorumlu hissediyordur. Ve son olarak, kaderleri ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlı olan diğer birçok karakterle birlikte neşeli bir emekli olan Bay Wang var. Film, ustaca görsel kompozisyonlarla şafaktan gün batımına kadar tek bir günün hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Bo Hu

Oyuncular: Yu Zhang, Yuchang Peng, Uvin Wang

12. The Last Picture Show (1971)

12. The Last Picture Show (1971)

Film, 1951'de, hem kültürel hem de ekonomik olarak yavaş yavaş çökmekte olan kasvetli, izole edilmiş, körelmiş bir Kuzey Teksas kasabasındaki bir grup lise öğrencisinin reşit olmasını konu alır. 

Yönetmen: Peter Bogdanovich

Oyuncular: Timothy Bottoms, Jeff Bridges, Cybill Shepherd

13. Paddleton (2019)

13. Paddleton (2019)

İki uyumsuz komşu arasındaki beklenmedik dostluk, genç adama ölümcül kanser teşhisi konduğunda beklenmedik bir şekilde duygusal bir yolculuğa dönüşür.

Yönetmen: Alex Lehmann

Oyuncular: Christine Woods, Mark Duplass, Ray Romano

14. The Plague Dogs (1982)

14. The Plague Dogs (1982)

Film, Richard Adams'ın araştırma laboratuvarından kaçan ve kurnaz bir tilkinin yardımıyla vahşi doğada hayatta kalmaya çalışan bir çift köpeği (Snitter ve Rowf) konu alan romanın animasyon uyarlamasıdır. Laboratuvar müdürü kaçışı sessiz tutmaya çalışır, ancak artan sayıda koyun ölü bulunduğunda köpeklerin veba taşıyıcısı olabileceğine dair söylentiler hızla yayılır.

Yönetmen: Martin Rosen

Oyuncular: John Hurt, Christopher Benjamin, James Bolam

15. The Sweet Hereafter (1997)

15. The Sweet Hereafter (1997)

Küçük bir topluluk, kasabanın çocuklarının çoğunu öldüren trajik bir kazayla parçalanır. Bir avukat, kurbanların öfkesini körükleyerek ve suçlayabilecekleri herkese karşı bir toplu dava açarak trajediden çıkar sağlamak amacıyla kurbanların ebeveynlerini ziyaret eder. 

Yönetmen: Atom Egoyan

Oyuncular: Ian Holm, Sarah Polley, Caerthan Banks

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sansho the Bailiff (1954)

16. Sansho the Bailiff (1954)

Orta Çağ Japonya'sında merhametli bir vali sürgüne gönderilir. Eşi ve çocukları ona katılmaya çalışır ama ayrılırlar ve çocuklar acı ve baskı içinde büyürler.

Yönetmen: Kenji Mizoguchi

Oyuncular: Kinuyo Tanaka, Yoshiaki Hanayagi, Kyôko Kagawa

17. Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father (2008)

17. Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father (2008)

2001 yılında bir tıp asistanı olan Andrew Bagby, kız arkadaşından ayrıldıktan kısa bir süre sonra öldürülür. Kısa bir süre sonra, kız arkadaşı hamile olduğunu açıkladığında, Andrew'un birçok yakın arkadaşından biri olan Kurt Kuenne, çocuğa bir hediye olacak bu filme başlar. Arkadaşlar, akrabalar ve meslektaşlar Andrew hakkında sıcak ve sevgi dolu şeyler söyler.

Yönetmen: Kurt Kuenne

Oyuncular: Kurt Kuenne, Andrew Bagby, David Bagby

18. Mary and Max (2009)

18. Mary and Max (2009)

Film, iki beklenmedik mektup arkadaşı arasındaki bir dostluk hikayesini anlatıyor. Melbourne banliyölerinde yaşayan sekiz yaşındaki yalnız bir kız olan Mary ve New York'ta yaşayan kırk dört yaşındaki aşırı obez bir adam olan Max.

Yönetmen: Adam Elliot

Oyuncular: Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, Eric Bana

19. Requiem for a Dream (2000)

19. Requiem for a Dream (2000)

Sara Goldfarb küçük bir apartman dairesinde yaşayan emekli bir duldur. Zamanının çoğunu televizyon izleyerek, özellikle de yardım programı izleyerek geçirir ve o programa konuk olarak şu anki sıkıcı varoluşunun üzerine çıkma hayalleri kurar. Oğlu Harry bir keş ama arkadaşı Tyrone ile birlikte uyuşturucu satıcısı olarak işi büyütme vizyonları vardır. Harry'nin kız arkadaşı Marion ise moda tasarımcısı ya da ressam olabilir ama kendini Harry'nin uyuşturucu merkezli dünyasına kaptırmıştır. Bu sırada Sara da kendine bir bağımlılık geliştirmiştir.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

20. The Green Mile (1999)

20. The Green Mile (1999)

film, Stephen King'in 1996 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Başrolde Tom Hanks, esrarengiz bir mahkûmun cezaevine getirilmesinin ardından meydana gelen doğaüstü olaylara tanık olan ABD'deki büyük buhran sırasında idam cezası infaz memuru rolünde.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. About Schmidt (2002)

21. About Schmidt (2002)

Yakın zamanda emekli olan bir adam, görüşmediği kızının düğününe doğru bir yolculuğa çıkar ve kendisi ve hayat hakkında beklediğinden daha fazlasını keşfeder.

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Jack Nicholson, Hope Davis, Dermot Mulrone

22. Germany Year Zero (1948)

22. Germany Year Zero (1948)

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra savaşın harap ettiği Almanya'da yaşayan genç bir çocuk olan Edmund, ailesinin yiyecek bulması ve hayatta kalması için her türlü işi yapmalıdır. Bir gün eski öğretmenlerinden biriyle karşılaşır ve ondan destek almayı umar, ancak bu adamın fikirleri Edmund'u daha net veya daha güvenli bir yaşam biçimine götürmez.

Yönetmen: Roberto Rossellini

Oyuncular: Edmund Moeschke, Ernst Pittschau, Ingetraud Hinze

23. Calvary (2014)

23. Calvary (2014)

Peder James, İrlanda'da küçük bir kasaba rahibidir ve pazar günkü günah çıkarma toplantılarından birinde aniden onu bir hafta içinde öldürme tehdidi alır. Nasıl karşılık vereceği konusunda derinden sıkıntılı ve çelişkili olan Peder James, o hafta boyunca görevine devam etmeye çalışır. Ancak hem görüşmediği kızı hem de kendi cemaatinden gelen rahatsız edici çeşitli ruhani meydan okumalarla karşı karşıya kaldığı için bunun imkansız olduğu ortaya çıkar.

Yönetmen: John Michael McDonagh

Oyuncular: Brendan Gleeson, Chris O'Dowd, Kelly Reilly

24. Detachment (2011)

24. Detachment (2011)

Filmde Adrien Brody, öğrencileriyle bağ kurma konusunda gerçek bir yeteneğe sahip bir eğitimci olan Henry Barthes'ı canlandırıyor. Henry meslektaşlarıyla bir bağ oluşturacak kadar uzun süre kalmayarak herhangi bir duygusal bağlantıdan rahatlıkla kaçınır. Yeni bir görev onu, hüsrana uğramış, tükenmiş bir yönetimin kayıtsız bir öğrenci kitlesi yarattığı bir devlet okuluna yerleştirdiğinde Henry, bu öğrencilerin iyiliğini gerçekten önemseyen bir öğretmen olarak kısa sürede bir rol model olur.

Yönetmen: Tony Kaye

Oyuncular: Adrien Brody, Christina Hendricks, Marcia Gay Harden

25. Ponette (1996)

25. Ponette (1996)

Ponette, küçük bir kızın annesinin ölümüyle nasıl başa çıktığını anlatan son derece büyüleyici bir filmdir. Kız, etrafındaki tüm insanlardan uzaklaşarak annesinin geri dönmesini bekler. Bekler ve annesi hâlâ görünmeyince sihirli ilahiler söylemeye çalışır, Tanrı'ya dua eder. Ama umutsuzluğa düştüğünde annesi geri gelir.

Yönetmen: Jacques Doillon

Oyuncular: Victoire Thivisol, Delphine Schiltz, Matiaz Bureau Caton

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin izlerken çok üzüldüğünüz ve ağladığınız film hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın