Görüş Bildir
Haberler
Kabine Toplantısı Ne Zaman? Toplantının Gündeminde Yer Alması Beklenen Konular Neler?

Kabine Toplantısı Ne Zaman? Toplantının Gündeminde Yer Alması Beklenen Konular Neler?

Bahadır
19.04.2023 - 11:43

Kabine Toplantısı'nın ne zaman gerçekleştirileceği en çok merak edilen konular arasındaki yerini aldı. Vatandaşlar, özellikle maaşlara gelecek zam ve diğer konularda atılacak adımlar için toplantıdan çıkacak kararı bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabine Toplantısı, son olarak mart ayının ilk haftasında gerçekleştirildi.

Kabine Toplantısı, son olarak mart ayının ilk haftasında gerçekleştirildi.

6 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Kabine Toplantısı'nda ele alınması beklenen ilk başlık 11 ili etkileyen depremdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantıda deprem bölgesindeki son durum ele alındı. Bölgede atılması beklenen adımlar masaya yatırıldı.

Geçiş sürecinde oluşturulan konteyner kentlerdeki çalışmalar ve kalıcı konutların inşa sürecinde gelinin son durum değerlendirildi.

Kabine Toplantısı ne zaman?

Kabine Toplantısı ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılımıyla düzenlenen son toplantının üzerinden yaklaşık bir buçuk ay geçti. Normal şartlarda iki haftada bir gerçekleştirilen toplantı Cumhurbaşkanı'nın yoğun programı dolayısıyla gerçekleştirilemedi. 

Kabin Toplantısı'nın hangi tarihte gerçekleştirileceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında toplantının tarihi ve saati eklenecektir.

Toplantıda gündeme gelmesi beklenen konular neler?

Toplantıda gündeme gelmesi beklenen konular neler?

Son yapılan Kabine Toplantısı'nda ana gündem deprem idi. Toplantının ardından deprem bölgesinde yapılacak olan çalışmalar açıklanmıştı. Gelecek toplantıda ele alınması beklenen konular ise evlenecek olanlara faizsiz kredi desteği, vergi muafiyeti, asgari ücret gibi vatandaşların da gündeminde yer alan konuların masaya yatırılması bekleniyor.

Bazı bakanların son Kabine Toplantısı olabilir

Bazı bakanların son Kabine Toplantısı olabilir

Kabine'de yer alan 16 bakanın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için milletvekili adayı olduğu açıklandı. 

YSK’ya teslim edilen listeye göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara 3. Bölge 1. sıra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya birinci sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge birinci sıra, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge’den, Sanayi Bakanı Mustafa Varank Bursa 2. Bölge birinci sıradan, Enerji Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir 1. sıradan aday oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir 1. Bölge birinci sıradan, Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri birinci sıradan, Aile Bakanı Derya Yanık Osmaniye, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise Ordu 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Yeni zamlar loading...