Görüş Bildir
Haberler
Japonya'da Tepkilere Neden Olan 'Geleneksel Av' Başladı: 6 Ay Boyunca 1.700'den Fazla Yunus Öldürülecek ya da Yakalanacak

etiket Japonya'da Tepkilere Neden Olan 'Geleneksel Av' Başladı: 6 Ay Boyunca 1.700'den Fazla Yunus Öldürülecek ya da Yakalanacak

Batuhan
02.09.2019 - 15:25

Japonya'nın Taiji kentindeki tartışmalara neden olan yıllık geleneksel yunus avı başladı. Öldürülen yunuslar restoranlara, canlı yakalananların ise akvaryumlara pazarlanıyor. Avlanmaya tepki gösteren çevreciler ise durumu bir 'katliam' olarak nitelendiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göreJapon medyasına göre Pazar günü başlayan avın ilk gününde balıkçılar tekneleri boş döndü.

The Dolphin Project adlı çevre örgütüne göre balıkçılar bugün beş Risso yunusu öldürdü

'Bıçakla öldürülen yunuslar yarım saat can çekişiyor'

'Bıçakla öldürülen yunuslar yarım saat can çekişiyor'

Balıkçılar, teknelerle koya yönlendirdikleri hayvanları sığ sularda bıçakla öldürüyor. Hayvan hakları örgütleri yunusların yaklaşık yarım saat can çekiştikten sonra nefessiz kalarak ya da boğularak öldüğünü, bu yöntemin zalimce olduğunu söylüyor.

Canlı yakalananların yüksek fiyatlarla akvaryum ve su parklarına pazarlanıyor

Canlı yakalananların yüksek fiyatlarla akvaryum ve su parklarına pazarlanıyor

Avlanan yunuslar etleri için restoranlara satılırken canlı yakalananların yüksek fiyatlarla akvaryum ve su parklarına pazarlandıkları belirtiliyor. Balıkçılar ise bunun geçim kaynakları olduğunu söylüyor. Altı ay sürmesi beklenen av sezonunda 1700'den fazla yunusun avlanması planlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oscar ödüllü The Cove adlı belgesele de konu olmuştu

Oscar ödüllü The Cove adlı belgesele de konu olmuştu

Onlarca yıldır devam eden yunus avı geleneği 2009'da Oscar ödülü kazanan The Cove adlı belgesele konu olmuştu. Belgeselin yayımlanmasından sonra Japon hükümetine avı yasaklaması yönündeki baskılar artmıştı.

33 yıl aradan sonra ticari balina avına da izin verildi

33 yıl aradan sonra ticari balina avına da izin verildi

Geçen yıl Uluslararası Balina Avcılığı Komisyonu'ndan çıkan Japonya, uluslararası tepkilere rağmen, bu Temmuz'da 33 yıl aradan sonra ilk kez ticari balina avına izin vermişti.

Balıkçılar, Aralık sonuna kadar toplam 227 balina avlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
523
166
98
54
6
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jenny Humphrey

Earthlings belgeselinde de; Japon denizcilerin bir yunusa suda işkence çektirmesi ve sürünün diğer elemanlarının yaralı aile üyelerini asla geride bırakmadık... Devamını Gör

Hiç kimse duyar kasmaya kalkmasın . Her millet ilk önce kendine batırmalı çuvaldızı , Nasıl bizde kurban bayramı varsa ; amaç fakirlere ihtiyaç sahiplerine ... Devamını Gör

I_Am_LeGeND

İNSAN olmak bir insana utanç verir mi:(