Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Yerinizde Duramayacağınız Son Zamanların En Sürükleyici Macera Filmleri

İzlerken Yerinizde Duramayacağınız Son Zamanların En Sürükleyici Macera Filmleri

Rana Önder
12.06.2022 - 13:13

Macera filmleri sonunu merak ettirmesi ve hep içerisinde heyecan barındırması bakımından izlerken keyif veren bir film türüdür. Ayrıyeten sürükleyici olduğu için arkadaşlarla izlerken de tek başınıza izlerken de hiç sıkılmadan macera türündeki filmleri izleyebilirsiniz. Eski macera filmleri olduğu gibi günümüzde de birçok aksiyon-macera filmi çıkmaya devam ediyor.

Bu listede de eski macera filmlerinden ziyade 2019'dan itibaren çıkan son zamanlardaki en iyi macera filmlerine imdb sırası esas alınarak yer verildi. Listede; birçok popüler macera filmine yer verildiği gibi  gizem ve macerayı içerisinde bulunduran, sürükleyici macera filmlerine ve aksiyon ile arkadaşlığı içerisinde bulunduran Oscarlık filmlere de yer verilmiştir. Hem animasyon filmi hem de ülke sinemalarından alışılmamış tekniklerle çekilmiş sinema filmlerini izlemek isterseniz listeye göz atabilirsiniz. İyi Seyirler...🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Dumbo (2019)

35. Dumbo (2019)

IMDb: 6.3

Dumbo kocaman kulakları olan, kulakları sayesinde uçabilen bir yavru fildir. Dumbo sayesinde Max ve Holt ailesinin sirki tekrardan ilgi görmeye başlar. Dumbo'ya gelen büyük ilgilerden bir tanesi de büyük bir eğlence mekanının sahibi olan V.A Vandevere'dir. Vandevere Dumbo'yu Dreamland'a ister ve Dumbo burada Colette ile yol arkadaşı olur. Ancak Dreamland dışarıdan göründüğü kadar masum bir yer değildir. 

Süre: 1 saat 52 dakika

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Colin Farrell, Danny DeVito, Michael Keaton

34. The Adam Project (2022)

34. The Adam Project (2022)

IMDb: 6.7 

Adam, zamanda yolculuk yapan bir pilottur. Geleceği kurtarma gibi bir görevi olan Adam, genç halini ve babasını görüp geçmişle hesaplaşmak için çocukluğuna gider. Bir yandan geçmişiyle yüzleşmek diğer yandan da çocukluğundan yardım istemeyi hedefleyen Adam, hikayenin ilerleyen zamanlarında kendisini beklenmedik olayların içerisinde buluyor. 

Süre: 1 saat 46 dakika

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner

33. Malefiz 2: Kötülüğün Gücü (2019)

33. Malefiz 2: Kötülüğün Gücü (2019)

IMDb: 6.6

Malefiz, Uyuyan Güzel  hikayesinden uyarlanmış bir hikayedir. Ancak bu filmde Uyuyan Güzel masalının aksine olaylara Malefiz'in bakış açısından bakılır. Malefiz bir zamanlar mutlu bir şekilde yaşayan bir peridir. Fakat bir gün insanların içerisinde olduğu bir ordu topraklarını katledince intikam almak için kralın yeni doğan kızını lanetler. İkinci film ise Auro ve Malefiz arasındaki sadakat, sevgi ve aile kavramları üzerinde durur. 

Süre: 1 saat 37 dakika

Yönetmen: Robert Stromberg

Oyuncular: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley

32. Kim Demiş Kötüyüz Diye? (2022)

32. Kim Demiş Kötüyüz Diye? (2022)

IMDb: 6.9

Dünyanın en kötü insanları unvanına sahip olan 5 arkadaş bir sürü soyguna karışmıştır. Bir gün 5 arkadaş tutuklanır ve serbest bırakılmak için tek şartları iyi, örnek bir vatandaş olmaktır. Animasyon filminde, hırsızlık çetesi olan 5 arkadaşın iyi biri ve örnek bir vatandaş olma çabası anlatılır. 

Süre: 1 saat 40 dakika

Yönetmen: Pierre Perifel

Oyuncular: Sam Rockwell, Marc Maron, Awkwafina

31. Hayalet Avcıları: Öteki Dünya (2021)

31. Hayalet Avcıları: Öteki Dünya (2021)

IMDb: 7.1 

Büyük bir tehlike altında olan kasabayı kurtarmaya çalışan gençlerin konu edinildiği bir filmdir. Trevor ve Phoebe babaları vefat ettiği için dededen kalma eski bir eve taşınırlar. Burada dedelerinin eski bir hayalet avcısı olduğunu öğrenmeleriyle birlikte tehlikenin gelmesine neden olurlar. 

Süre: 2 saat 4 dakika

Yönetmen: Jason Reitman

Oyuncular: Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Suicide Squad: İntihar Timi (2021)

30. The Suicide Squad: İntihar Timi (2021)

IMDb: 7.2

Dünyanın en tehlikeli kötülerinin tutulduğu bir hapishanede kötülerin çıkabilmesi için bir ihtimal vardır. Mahkumlar bu hapishaneden kurtulmak için her türlü teklife açıktır. İntihar Timi, teknolojik silahlarla birlikte Corto Maltese adasına bırakılır. Burada düşmanlarla ve yeni teknolojik silahlarıyla zorlu bir maceraya atılırlar. 

Süre: 2 saat 12 dakika

Yönetmen: James Gunn

Oyuncular: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena

29. Cruella (2021)

29. Cruella (2021)

IMDb: 7.3

Estella, tasarımcı olma hayali olan ve bir dolandırıcılık çetesine dahil olan genç bir kadındır. Estella, Londra sokaklarında büyümüş bir kadındır ve bir gün ünlü ve acımasız modacı Barones von Hellman'ın yanında işe girer. Ancak ünlü modacı Estella'nın içindeki kötüyü çıkarmasına neden olur. 

Süre: 2 saat 14 dakika

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry

28. Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

28. Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

IMDb: 7.3 

Doktor Strange, eski bir müttefik yardımıyla sonu bilinmeyen bir yolculuğa çıkar ve hiç beklenmedik olaylar ile karşı karşıya kalır. Bu film Sherlock dizisindeki dedektif rolünden kurgulanmış bir macera filmidir. 

Süre: 2 saat 6 dakika

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor

27. Ölmek İçin Zaman Yok (2021)

27. Ölmek İçin Zaman Yok (2021)

IMDb: 7.3

James Bond artık aktif bir şekilde çalışmayı bırakmıştır ancak arkadaşının isteği üzerine göreve geri döner ve teknolojik silahlar kullanan, tehlikeli bir kötü adamın peşine düşer. Görevi, kaçırılan bilim insanını kurtarmaktır. Ancak bu görev James Bond'u sanılandan daha zor bir maceraya sürükler. 

Süre: 2 saat 43 dakika

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga

Oyuncular: Daniel Craig, Léa Seydoux, Rami Malek

26. Hadi Gidelim (2020)

26. Hadi Gidelim (2020)

IMDb: 7.4 

Babalarını daha çocukken kaybeden elf kardeşlerin konu edindiği bir animasyon filmidir. Filmde, kardeşlere babalarını tekrardan görme şansı verilir ve bunun üzerine iki kardeş özledikleri ve artık hatırlamakta zorlandıkları babalarını görebilmek için zorlu bir maceraya atılırlar. Amaçları babalarını görmelerini sağlayacak iksiri bulmaktır. 

Süre: 1 saat 42 dakika

Yönetmen: Dan Scanlon

Oyuncular: Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Great Indian Escape (2019)

25. The Great Indian Escape (2019)

IMDb: 7.4

Hindistan-Pakistan savaşı sırasında on iki Hintli savaş pilotu esir alınıyor. Yaklaşık bir yıl boyunca esir olarak kalıyorlar ve kaçmaya karar veriyorlar. 300 km yol gidiyorlar ve zorlu mücadelelerden geçiyorlar ancak sonunda kaçabiliyorlar. Bu film, esir düşmüş on iki savaş pilotunun cesur kaçışlarını konu ediniyor. Gerçek hikayeden uyarlanmış bir filmdir. 

Süre: 1 saat 57 dakika

Yönetmen: Taranjiet Singh Namdhari

Oyuncular: Raghav Rishi, Raaj Singh Arora, Asheesh Kapur

24. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

24. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

IMDb: 8.3 

Yaşlanmakta olan ve yıllar önce Çin'e göçen, sıradan bir hayat yaşayan Evelyn'nin kendisini bir anda dünyayı kurtarmaya çalışırken bulmasıyla meydana gelen olaylardan oluşan bir filmdir. Ayrıca film, bu listedeki çıkan en yeni komedi-macera filmidir. 

Süre: 2 saat 19 dakika

Yönetmen: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

23. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (2021)

23. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (2021)

IMDb: 8.3 

Örümcek-Adam'ın sırrı açığa çıktığı için olanları düzeltip sırrını geri almak amacıyla Dr. Strange'den yardım alması gerekir. Strange, unutma büyüsü yapar ancak bu sefer de Peter'i yakın arkadaşları ve sevdikleri de kendisini unutmaya başlar ve olaylar iyice içinden çıkılamaz bir hal alır. Peter, iyi bir şey yapıp sırrını kazanmaya çalışırken başına hiç beklemediği olaylar gelir.

Süre: 2 saat 28 dakika

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch

22. Calamity Kevin (2019)

22. Calamity Kevin (2019)

IMDb: 8.4 

Kevin kendi Youtube kanalında popüler olan ve şaka videoları çeken birsidir. Bir gün zorba bir Youtube kanalı tarafından başı belaya girer ve Kevin onlardan kurtulmak için kendi kanalının kapılarını bir TV kanalına açar ve arkadaşlarıyla birlikte dedektif olarak çalışmaya başlarlar. Ancak daha ilk işlerinde başlarına bela açmayı başarırlar. 

Süre: 1 saat 17 dakika

Yönetmen: Emre Oran

Oyuncular: Benji Riggs, Michael Truong, Luke Telfer

21. The SpongeBob SquarePants Movie Rehydrated (2022)

21. The SpongeBob SquarePants Movie Rehydrated (2022)

IMDb: 8.5 

Süngerbob birçok kişinin severek izlediği bir çizgi filmdir. Bu filmde ise Süngerbob ve Partick, Kral Neptün'ün çalınan tacını bulmak için yeni bir maceraya atılırlar. 

Süre: 1 saat 27 dakika

Yönetmen: Pasta Dash 

Seslendirme: Doubletime32,TheGonzFam, Dougo

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Alberto and the Concrete Jungle (2020)

20. Alberto and the Concrete Jungle (2020)

IMDb: 8.6 

Alberto giderek yaygınlaşan bir tür olan dijital göçebe olarak yaşayan birisidir. Dijital göçebe olduğundan başkalarının hakkında çok fazla bilgisi olmadığı Alberto, başarılı bir foto muhabiri olmasının yanı sıra yabancı insanlarla arkadaşlık kurup çeşitli maceralara atılır. Başka yerlere de gitmek ister ancak  NY'den ayrılamaz. Karakterin çıkış yolu bulmaya çalıştığı ve zorlu maceralardan geçtiği bir filmdir. 

Süre: 1 saat 39 dakika

Yönetmen: Chris Shimojima

Oyuncular: Alejandro Santoni, Julie Voshell, Rami Margron

19. The Kennedy Incident (2021)

19. The Kennedy Incident (2021)

IMDb: 8.6 

Kennedy Mayıs 1939 yılında Estonya'nın başkentini ziyarete gider. Orada karşılaştığı iki kadın da Kennedy'yi ayrı ayrı kendi gözünden anlatır. Aralarında geçen aşklar, dönemin şartları ve iki ayrı kadının bakış açısından gerçekleşen durumların anlatıldığı macera-drama türünde bir filmdir. 

Süre: 1 saat 41 dakika

Yönetmen: Mart Sander

Oyuncular: Ben Walton-Jones, Lisette Pomerants, Britt Kõrsmaa

18. Baba Yaga (2022)

18. Baba Yaga (2022)

IMDb: 8.7 

Baba Yaga kehanetleriyle bilinen geleneksel bir karakterdir. Bu animasyon filminde de çok bilinen bu karaktere başka bir yorum katmışlardır. Genç büyücünün bataklıkta tavuk butlarından yapılmış bir kulübede yaşamaya başlamasına neden olan olayların anlatıldığı bir filmdir. Genç bir prenses gençleştiren elmaları bulmak için çıktığı yolda kendisini bir anda Baba Yaga'nın bataklığında bulur. Burada Prenses ve Baba Yaga'nın dostluğu birçok kötülüğün üstesinden gelecektir. 

Süre: 1 saat 30 dakika

Yönetmen: Svyatoslav Ushakov

Oyuncular: Diomid Vinogradov, Larisa Brokhman, Elena Shulman

17. Bitter Rain (2021)

17. Bitter Rain (2021)

IMDb: 8.7 

Şehirde yaşayan bir grup insanın yaşamı ele alınır. Filmde; gerçeği bulmak isteyen bir gazeteci ve Ahab kasabasında yaşayan bir grup mistik insanın yaptığı bir kutlamanın yol açtığı maceralar konu edinilir. Kralın  Acı Yağmur'u bitirmesi için kayıp atlası bulması ve 50 yaşında ölmesi gerekir. Ancak yakınları tarafından ihanete uğrar ve gerçeği bulmak isteyen gazeteci de bu olayın arka planına iner. 

Süre: 1 saat 56 dakika

Yönetmen: Toka McBaror

Oyuncular: George Nanakwesi, Chux Alexx,  Ekubo Mike Ezuruonye

16. Captain Callum Explores the Universe (2021)

16. Captain Callum Explores the Universe (2021)

IMDb: 8.7 

Kaptan Callum kendi yaşadığı dünyadan tamamen farklı bir evrene gönderilir. Buradaki görevi, gönderildiği evreni kurtarmaktır. Bu yüzden de bir an önce gönderildiği evreni kurtarıp kendi evrenine dönmeye çalışır. 

Süre: 53 dakika

Yönetmen: Callum Davies

Oyuncular: Callum Davies, Kallum Gordon, Jay Davies

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Play It Cool (2021)

15. Play It Cool (2021)

IMDb: 8.8

Reggiemolo annesini bulmak için bir otobüs yolculuğu yapar bu sırada vardığı yerden onu sevgilisinin almasını beklerken kendisinden ayrılık haberi alır. Bunun üzerine çölün ortasında yalnız kalan Reggiemolo otostop çeker ve Margot ile karşılaşır. Margot gizemli bir karakterdir ve suçlu olarak aranıyordur. Bunun üzerine iki kişi bir yandan polisten kaçar diğer yandan da türlü maceralar yaşarlar. 

Süre: 1 saat 43 dakika

Yönetmen: Tommy Anderson

Oyuncular: Anna Greene, Anna-Katharina Benz, Edson Black

14. Running the Roof (2020)

14. Running the Roof (2020)

IMDb: 8.8 

Üç arkadaş birbirlerine koşma aşkıyla bağlıdırlar. Bir gün bulundukları yerden sıyrılıp maceraya atılmak isterler. Bunun sonucunda bir bahse girerler ve tüm dünyayı aşmaya karar verirler. Koşarken yaşadıkları maceraları konu edinen bir filmdir. 

Süre: 52 dakika

Yönetmen: Ben CrockerAlexis Tymon

Oyuncular: Jody Bragger, Gabriel Ghiglione, Jodie Gauld

13. Power Rangers Legacy (2021)

13. Power Rangers Legacy (2021)

IMDb: 8.9

Küçük bir kasabayı tüm Dünya'yı kötü etkileyen uzaylılar işgal altına alıyor ve beş sıradan genç bir anda kendilerini düşmanlarla mücadele ederken buluyor. Bu savaş sırasında ise beş genç bir araya gelip Power Rangers grubunu oluştururlar. 

Yönetmen: Jeff Morris

Oyuncular: Katie Campassi, Seton Chak, Alexander Chastain

12. Kálmimor: Slepicí Knez (2022)

12. Kálmimor: Slepicí Knez (2022)

IMDb: 9.0 

Menhard ve Marty iki arkadaş ve mücadelecidir. Mary bir gün gizemli bir şekilde kaybolur ve arkadaşı kaçırıldığından şüphe eder. Ancak arkadaşını nerede arayacağını bilemez bu yüzden de falcı Merenka'yı ziyaret eder ve falcının dedikleri doğrultusunda karanlık ve tehlikeli bir yola girer. 

Yönetmen: Zdenko Molnar

Oyuncular: Kristian Ilka, Ronald Hamrák, Richard Hamrák

11. The Mission (2021)

11. The Mission (2021)

IMDb: 9.0 

TC, önceki gece olanları hatırlamaz bir şekilde uyanır ve arkadaşlarının ona yardım etmesini umut etmekten başka yapabilecek bir şeyi yoktur. Para ve çantasını kaybeden TC tekrardan değerli eşyalarını bulmaya çalışır. Bu kayıp eşyalarını ararken de başına türlü maceralar gelir. 

Yönetmen: TC, Tasceaie Alexander

Oyuncular: Barbara Bertrand, Skyy Black, D'Arcy Bly

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Route 66 (2019)

10. Route 66 (2019)

IMDb: 9.1 

İngiltere, Leeds'ten dört çocuk on yıldan fazla bir süredir bu yola gitmenin hayalini kuruyorlardı. Şimdi, 20'li yaşlarının ortasında dünyanın onlara sunduğu en ünlü işe gidip gelme yolculuğuna çıkıyorlar. Bu yolda yaşadıkları maceralar konu edinilir. 

Yönetmen: Rob Kellas

Oyuncular: Matthew Briody, Ryan Eaglen, Rob Kellas

9. Human Nature (2022)

9. Human Nature (2022)

IMDb: 9.1 

Sophie 30 yaşındadır. Norveç'in Arktik bölgesinde 500 kilometre yürüyüş yapmaya karar verir. İşlerin, okulların, arkadaşların baskısından uzaklaşmak ister. Çok geçmeden kendini Avrupa'nın son gerçek vahşi doğalarından birinde bulur. Tek istediği yalnız kalmaktır. Doğanın büyüklüğünü ve nihai sessizliği ve huzuru deneyimler.

Süre: 1 saat 50 dakika

Yönetmen: Bart Schrijver

Oyuncu: Jamie Bouwmeester, Ellen Helinder, Huub Smit

8. 1997 (2021)

8. 1997 (2021)

IMDb: 9.2 

1997'de köyler Dora tarafından yönetiliyordu ve Kast sisteminin yoğun bir şekilde hissedildiği bir köydü. Hikayede Kast sisteminin en altında bulunan insanlar kızları kaybolduğu için polise gider ancak polis onları umursamaz, dışarı atar. Bu adaletsizlikler etrafında dönen bir macera filmidir. 

Yönetmen: Mohan

Oyuncular: Benerji, Naveen Chandra, Shrikanth Iyyanngar

7. Junoon (2021)

7. Junoon (2021)

IMDb: 9.2 

Özenti bir vlogger, eşi ve en iyi arkadaşıyla birlikte Suudi Arabistan'dan Güney Kaliforniya'ya, harika paranormal görüntüler bulma amacıyla seyahat eder. Bu video çekme isteği onları korku dolu bir maceraya sürükleyecektir.

Süre: 1 saat 21 dakika

Yönetmen: Maan B.Yaser B.

Oyuncular: Saleh AlemIda Alkusay, Maan B.

6. Revenge of the Dudek (2021)

6. Revenge of the Dudek (2021)

IMDb: 9.2 

Çok uzak ama gerçek olmayan bir galakside çatışma zamanı gelmiştir ve matematik öğretmeni David Dudek, Sigurd ve Ørjan  General Grevost tarafından kaçırılıyor. Filmde, kaçırılan kişileri kurtarmaya çalışan kişilerin başlarından geçen maceralar konu edinilir. 

Süre: 1 saat 42 dakika

Yönetmen: Berger

Oyuncular: Adventuregamer, Berger, Chicken

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Strong Hawk: My Sister's Keeper (2022)

5. Strong Hawk: My Sister's Keeper (2022)

IMDb: 9.3 

Kız kardeşler 10 yıl önce ailelerini kaybetmişlerdir ancak ailelerinin ölümünden tam 10 yıl sonra kardeşler özel güçleri olduğunu fark ediyor. Aile sırlarını çözmek ve gerçekten güçleri olup olmadığını test etmek adına kardeşler bir maceraya çıkar. 

Süre: 1 saat 34 dakika

Yönetmen: Ramasses Head

Oyuncular: Lynell Aldafari, Charles Alexander, Kara Anderson

4. Walking Craft - O Filme (2019)

4. Walking Craft - O Filme (2019)

IMDb: 9.6 

Minecraft şeklinde oluşturulmuş bir macera filmidir. Çöl gezegenindeki büyük maceraların ardından Forever ve Brunim isimli iki kişi bu yolculuğun en güzel anlarını hatırlar ve eve dönmek için son hazırlıklarını yapmaya başlarlar. 

Süre: 1 saat 17 dakika

Yönetmen: Francisco Miguel Lima

Oyuncular: Francisco Miguel, LimaBrunim Neet's

3. Vila Redstone - O Filme (2021)

3. Vila Redstone - O Filme (2021)

IMDb: 9.6 

2016 ve 2017 yılları arasındaki internet başarısı olan ünlü bir oyundan uyarlanmıştır. Redstone Gang'ın en büyük serilerinden birinin en iyi anlarını içeren bir macera filmidir. 

Süre: 4 saat 24 dakika

Yönetmen: Francisco Miguel Lima

Oyuncular: Paulo Viníccius, Santos Ferraz, Davi Freitas, Francisco Miguel Lima

2. Tutankhamun: Enter the Tomb (2019)

2. Tutankhamun: Enter the Tomb (2019)

IMDb: 9.7 

Mısır Kralı Tutankhamun'un mezarı yeniden yapılır ve bu yapılırken orada keşfedilen objelerin aslında ne anlama geldiğini anlatan hem eğitici hem de tarihi bir filmdir. Bunların yanı sıra aynı zamanda da bir macera filmidir. 

Yönetmen: Joel Newton

Oyuncular: Hugh Bonneville

1. Pinpoint (2022)

1. Pinpoint (2022)

IMDb: 9.9 

John Mosby'nin eski, gizli hazinesini keşfettikten sonra, iki takım canlandırıcı bir hazine avında yarışıyor. Av, bir oyundan çok bir hayatta kalmaya dönüştükten sonra takımlar bir araya gelir. Kansaslı bir çocuk olan Nathan Staley, John Mosby'nin antik hazinesini keşfeder. Mosby'nin saklamaya çalıştığı korkuları ortaya çıkaran Nathan, hazine için iki takımın yarıştığı heyecan verici bir oyun yaratır.

Süre: 1 saat 39 dakika

Yönetmen: Nathan Staley

Oyuncular: Neil Bhagwani, Kale Conaway, Dante Demarino

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlginizi Çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
7
4
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?