Görüş Bildir
Haberler
David Fincher'ın 'Gone Girl' Filmini Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Gerilim Dolu Filmler

David Fincher'ın 'Gone Girl' Filmini Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Gerilim Dolu Filmler

Rana Önder
07.06.2022 - 13:21

David Fincher'ın Gone Girl filmi; mutlu bir evlilik yaşarken evlilik yıl dönümlerini kutlayacakları gün Amy'nin kaybolmasıyla meydana gelen olayların konu edinildiği gerilim, polisiye ve dram türünde bir filmdir. Bu listede de en iyi gerilim filmlerinin de içerisinde bulunduğu gizem dolu ve beklenmedik sonlara sahip filmlere yer veriliyor. 

Merak uyandıran ve filmi izlerken sizi hep diken üstünde hissettiren, sonunda bir gizemin çözüldüğü filmleri seviyorsanız bu liste içerisindeki filmlere göz atabilirsiniz. İçerisinde 23 Numara, Oyun gibi özgün senaryolara sahip gerilim filmleri olduğu gibi İhtiyar Delikanlı, Akıl Oyunları'na benzer kült filmler arasına giren eserlerinde bulunduğu IMDb puanlarına göre sıralanmış bu listeye bakabilirsiniz. İyi seyirler...🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Karanlık Yerler (2015)

17. Karanlık Yerler (2015)

IMDb: 6.2

Gone Girl'ün senaristinin yazdığı bu film; Libby Day isimili bir kadının küçük yaşta ailesinin katledildiği bir olaya şahit olmasıyla başlayan, içerisinde hem dram hem de gerilim barındıran bir filmdir. Libby filmde medya baskısı dolayısıyla kötü gösterilir. Ardından Libby, çözülmemiş suç olaylarıyla ilgilenen bir topululuğa dahil olur ve ailesinin katillerinin peşine düşer. 

Süre: 1 saaat 53 dakika

Yönetmen: Gilles Paquet-Brenner

Oyuncular: Charlize Theron, Sterling Jerins, Nicholas Hoult

16. Malice (1993)

16. Malice (1993)

IMDb: 6.4

Andy, sıradan bir hayatı olan üniversitede ders veren birisidir.  Andy ile Tracy daha yeni evlenmiş ve evlerinin bir odasını hastanede hemşirelik yapan Jed Hill'e kiraya vermişlerdir. Yeni gelen kiracının ardından Andy üniversitede iki kızın tecavüze uğramasıyla şüpheli sayılır ve işler gittikçe sarpa sarmaya başlar. 

Süre: 1 saat 47 dakika

Yönetmen: Harold Becker

Oyuncular: Alec Baldwin, Nicole Kidman, Bill Pullman

15. 23 Numara (2007)

15. 23 Numara (2007)

IMDb: 6.4

Film aslında numeroloji ile ilgili bir cinayet kitabını yavaşça takıntı haline getiren Walter'ın bu 23 saplantısı yüzünden ailesini de tehlikeye sokmaya başlaması ile ilgilidir. Walter, 23 sayısını geleceğini çözmeye yarayacağını düşünür ve her yerde 23 sayısını görmeye başlar. Bir süre sonra 23 sayısı Walter'ı etkisi altına alır.

Süre: 1 saat 38 dakika

Yönetmen: Joel Schumacher

Oyuncular: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman

14. Gizli Pencere (2004)

14. Gizli Pencere (2004)

IMDb: 6.5

Ünlü gerilim yazarlarından Stephen King'in romanından uyarlanan bir filmdir. Mort Rainey yazma konusunda tükenmişlik çekmeye başlayan, gerilim türünde eserler kaleme alan bir yazardır. Bir gün karısının da ihanetini öğrenince hayal kırıklığına uğrar. Bir yandan tükenmişlik diğer yandan da hayal kırıklığı ile birlikte inzivaya çekilebileceği bir eve geçer. Bu evde gizemli bir adam ile karşılaşır ve gizemli adam Mort Rainey'in peşini kolay kolay bırakmaz. 

Süre: 1 saat 36 dakika 

Yönetmen: David Koepp

Oyuncular: Johnny Depp, Maria Bello, John Turturro

13. Safkan (2017)

13. Safkan (2017)

IMDb: 6.6

Lily ve Amanda küçükken çok yakın arkadaşlardır ancak değişen çevreninde etkisiyle birbirlerinden uzaklaşırlar. Lily başarılı ve toplum tarafından kabul gören bir karaktere dönüşürken Amanda ise kara mizah anlayışına sahip, toplum tarafından pek taktir edilmeyen bir karaktere dönüşür. İki eski arkadaş bir gün tekrardan karşılaşırlar. Varlıklı ailelerden gelen bu iki arkadaş arasında Lily'nin üvey babası hakkındaki planı sayesinde tekrardan bir bağ oluşacaktır. 

Süre: 1 saat 33 dakika

Yönetmen: Cory Finley

Oyuncular: Olivia Cooke, Anya Taylor-Joy, Anton Yelchin

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Sonsuz İhtiras (1995)

12. Sonsuz İhtiras (1995)

IMDb: 6.8 

Hırslı ve en büyük hayali televizyon sunucusu olmak olan Suzanne isimli kadının gözünü karartarak bu hayal uğruna yaptıklarını ve yapabileceklerini konu edinen bir filmdir. Kendi küçük dünyasında değil büyük dünyalarda yaşamak isteyen Suzanne bu yolda karşısına çıkan bütün insanları önünden kaldırmak konusunda kararlı bir kadındır. 

Süre: 1 saat 46 dakika

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Nicole Kidman, Matt Dillon, Casey Affleck

11. Acı Reçete (2013)

11. Acı Reçete (2013)

IMDb: 7.1 

Gözde çift olan Emily ve Martin'in hayatları Martin'in yolsuzluğa karıştığı için hapse girmesiyle alt üst olur. Emily lüks yaşamından bir anda apartman dairesine geçer ve yaşadığı bu beklenmedik durumlar onda anksiyete ve depresyona yol açar. Emily bu durumlardan dolayı psikolojik destek almaya başlar. Ancak bir süre sonra doktoru ile arasında aşk başlayınca zaten karışık olan işler iyice bir girdaba girer. 

Süre: 1 saat 46 dakika

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law

10. Kimseye Söyleme (2006)

10. Kimseye Söyleme (2006)

IMDb: 7.5 

Sekiz yıl önce kimin tarafında olduğu bilinmeyen bir cinayette öldürülen Margot Beck'in katili bir türlü bulunamaz. Bir gün kurbanın kocası Alexander'e gelen bir mail ile işler rayından çıkar. Eşinin öldüğü yerde sonrasında da iki kadın öldürülür ve ardından gelen mail ile birlikte Alexandre kendisini gerilim dolu bir durumda bulur. 

Süre: 2 saat 11 dakika

Yönetmen: Guillaume Canet

Oyuncular: François Cluzet, Marie-Josée Croze, André Dussollier

9. Kızımı Kurtarın (2007)

9. Kızımı Kurtarın (2007)

IMDb: 7.6

Filmde Amanda isimli dört yaşındaki bir çocuk kaçırılır. Amanda ve ailesi sıkıntılı bir mahallede yaşıyordur. Bu yüzden de mahalleyi iyi bilen ancak kaçırma vakaları konusunda deneyimsiz olan Patrick ve Angie isimli iki dedektif ile çalışırlar. İşin içerisine girdikçe hem uyuşturucu satıcıları hem de pedofililerle karşı karşıya kalırlar. 

Süre: 1 saat 55 dakika

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman

8. Oyun (1997)

8. Oyun (1997)

IMDb: 7.7

Cornand bir gün her şeyin kontrolunu elinde tutan, başarılı kardeşine doğum gününde her zamankinden daha farklı bir hediye verir. Bu hediye sonunda ödül barındıran bir oyundur. Ancak bu oyunda kararlar gerçek hayata yansır. Bu yüzden de bu oyun yalnızca kağıtta kalmakla yetinmez. Aksine bir hayatta kalma, ölmeme savaşına döner

Süre: 2 saat 8 dakika

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Zodiac (2007)

7. Zodiac (2007)

IMDb: 7.7 

Zodiac sırrı çözülemeyen bir seri katildir ve film gerçek hikayeden uyarlanmıştır. Seri katil, polise yayınlaması için mesajlar yollar. Robert Graysimith, katilin peşine düşer ve mesajlardaki sırrı çözümlemeye çalışır. Ancak bu sırlar çözümlenemez ve katil bir türlü bulunamaz. Bu yüzden de polisler davanın peşini bırakırlar ancak Robert bu katili çoktan takıntı haline getimiştir. 

Süre: 2 saat 36 dakika

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards

6. Sahtekar (2008)

6. Sahtekar (2008)

IMDb: 7.8 

Gerçek bir hikayeden senaryolaştırılan bu filmde Christine bir gün evden işe gitmek için çıkar ve döndüğünde oğlu Walter evinde yoktur. 9 yaşındaki Walter kaçırılmıştır. Olayın ardından anneye oğlunun bulunduğu söylenir ve medyanın önünde bir kavuşma gerçekleştirilir. Ancak ortada bulunan çocuğun Walter olmaması gibi büyük bir sorun vardır. Bu sorun karşısında çaresiz kalan anne gerçek oğlunu aramaya başlar. 

Süre: 2 saat 21 dakika

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Angelina Jolie, John Malkovich, Michael Kelly

5. Ejderha Dövmeli Kız

5. Ejderha Dövmeli Kız

IMDb: 7.8 

Film, çok satan bir kitaptan uyarlanmıştır. Ejderha Dövmeli Kız ismiyle bilinen Lisbeth; gizemli, hacker ve fazla kimseyle konuşmayan bir karakterdir. Mikael ise tutuklanacak bir gazetecidir ve 16 yaşında kaybolan bir kız için Lisbeth ile bir araya gelirler. Kaybolan kızın izini sürmeleriyle birlikte kızın da üyesi olduğu 'Vanger Ailesi'nin karanlık dünyası hakkında bilgi edinmeye başlarlar. 

Süre: 2 saat 32 dakika

Yönetmen: Niels Arden Oplev

Oyuncular: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre

4. Cinayet Günlüğü (2003)

4. Cinayet Günlüğü (2003)

IMDb: 8.1 

90'lı yıllarda Güney Kore'de baskıcı-diktatör bir askeri yönetimin atında geçen bir filmdir. Tecavüze uğrayarak canice katledilen bir kadın cesedi bulunur. Dosyaya öncelikle bir polis getirilir ancak olayları daha kötü bir hale getimekten öteye gidemez. Ardından bir dedektif görevlendirilir ancak onunda olayları iyice karıştırmasıyla dosya sarpa sarar. 

Süre: 2 saat 10 daikika

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Kim Sang-kyung, Hie-bong Byeon

3. Tutsak (2013)

3. Tutsak (2013)

IMDb: 8.1 

Keyifli bir yemekte buluşan iki ailenin kızları bir anda kaybolur. Ardından polise kayıp ihbarında bulunurlar ancak polisin ihmalkarlığı sonucunda bir yere varamazlar. Bu yüzden de Keller Dover adaleti kendi sağlamaya çalışır ve bir dedektif yardımıyla kaybolan kızların peşine düşer. 

Süre: 2 saat 33 dakika

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Akıl Defteri (2000)

2. Akıl Defteri (2000)

IMDb: 8.4  

Leonard dışarıdan iyi giyimli, varlıklı bir iş insanı gibi görünse de gerçekte hayatta var olan tek amacı karısını öldüren kişileri bulup intikam almaktır. Leonard aynı zamanda sık rastlanılmayan bir hafıza kaybı ile başa çıkmaya çalışır. Bir yandan hafıza kaybı diğer yandan da karısına tecavüz edip öldüren kişileri bulmaya çalıştığı gerilim dolu bir hikayedir. 

Süre: 1 saat 53 dakika

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

1. İhtiyar Delikanlı (2003)

1. İhtiyar Delikanlı (2003)

IMDb: 8.4 

Oh-Dae-Soo, çocuğu ve karısıyla sıradan-mutlu bir hayat sürdüğü esnada kaçırılır ve kendisini bir hücrede bulur. 15 yıl sonra intikam için tekrardan serbest bırakılır.  Oh-Dae-Soo hem karısının intikamını almak hem de neden ve kim tarafından hücreye hapsedildiğini öğrenmek için acımasız bir yola girer. Film birçok derin konuya değinmekle birlikte kült filmler arasında yer alır. 

Süre: 1 saat 59 dakika

Yönetmen: Chan-Wook Park

Oyuncular: Min-sik Choi, Yoo Ji-tae, Kang Hye-Jeong

Sizin eklemek istediğiniz filmler neler?

İlginizi Çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın