Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Hem Gülüp Hem Ağlayacağınız Dram ve Komedinin Muhteşem Birleşiminden Oluşan 30 Film

İzlerken Hem Gülüp Hem Ağlayacağınız Dram ve Komedinin Muhteşem Birleşiminden Oluşan 30 Film

Beyza
25.06.2023 - 23:25

Sinema dünyasında, komedi ve dramın buluştuğu filmler, izleyicilere duygusal bir deneyim yaşatırken aynı zamanda eğlenceli anlar sunar. Bu tür filmler, hayatın gerçeklerini ve zorluklarını mizahla harmanlayarak seyirci ile buluşturur. İşte komedi ve dramın başarılı bir şekilde buluştuğu filmler... Şimdiden keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Skeleton Twins (2014)

30. The Skeleton Twins (2014)

IMDb: 6,8

Özet: Bill Hader ve Kristen Wiig'in başrolde olduğu film, ikiz kardeşlerin yaşamlarını ve sorunlarını anlatır.

Yönetmen: Craig Johnson

Oyuncular: Bill Hader, Kristen Wiig, Luke Wilso

29. The World's End (2013)

29. The World's End (2013)

IMDb: 6,9

Özet: 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelen 5 eski arkadaş, Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdır...

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman

28. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

28. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

IMDb: 7,3

Özet: Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı'nda fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek 'Life!' dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl'la masumca flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir.

Yönetmen: Ben Stiller

Oyuncular: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley MacLaine

27. The Hundred-Foot Journey (2014)

27. The Hundred-Foot Journey (2014)

IMDb: 7,3

Özet: Bombay'da yaşayan Hassan Haji, dedesinin işlettiği restoran sayesinde mutfakla çocuk yaşta tanışmış, bu ilgisini yeteneğiyle pekiştirmiştir. Şimdilerde genç bir adam olan Hassan, dedesinden kalan müesseseyi başarıyla işletirken beklenmedik bir trajedi nedeniyle Bombay'dan taşınmak durumunda kalır. Ailesiyle birlikte Fransa'nın bir kasabasına yerleşir ve işini burada devam ettirmek için hazırlıklara başlar, restoranını açar. Böylece bu yeni restoranın sunduğu egzotik Hint mutfağı kısa sürede bölge halkının dikkatini çeker

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal

26. The Nice Guys (2016)

26. The Nice Guys (2016)

IMDb: 7,3

Özet: 1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur.

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe, Margaret Qualley

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Descendants (2011)

25. The Descendants (2011)

IMDb: 7,3

Özet: Hawaii'li zengin toprak sahibi Matt King (Clooney), eşi Elizabeth ciddi bir tekne kazası geçirip, yaşam ünitesine girdikten sonra tüm hayatını yeniden gözden geçirmeye karar verir. İki genç kız babası olan Matt, kızlarını alıp Kauai'ya bir tatile götürür. Geçmişini ve geleceğini yeniden değerlendiren Matt, ailesinden kalan büyük mal varlığını satma kararı alır...

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller

24. The Fundamentals of Caring (2016)

24. The Fundamentals of Caring (2016)

IMDb: 7,3

Özet: Jonathan Evison aynı isimli kitabından uyarlanan filmde, Ben Benjamin, oğlunu yıllar önce kaybeden ve sorunlar yaşadığı eşiyle boşanma aşmasında olan emekli bir yazardır. Maddi olarak da sıkıntılı günler geçiren Ben Benjamin, bakıcılık yaparak sorunu çözebileceğini düşünür ve Trevor adında bir gencin bakıcılığını üstlenir. Trevor, tedavisi olmayan bir hastalıktan muzdarip, tekerlekli sandalyeye bağlı olan bir gençtir. Birbirlerine alışmakta zorluk çekseler de zamanla iyi bir ikili haline Ben ve Trevor, hayatlarını değiştirecek bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen: Rob Burnett

Oyuncular: Paul Rudd, Craig Roberts, Selena Gomez

23. The Way Way Back (2013)

23. The Way Way Back (2013)

IMDb: 7,4

Özet: 14 yaşındaki Duncan, utangaç bir çocuktur. Duncan’ın annesinin erkek arkadaşı Trent, yaz tatilini hep birlikte geçirmeyi teklif eder ve onları sahildeki evine davet eder. Trent, bu tatilin Duncan’a iyi geleceğini ve birçok kızla tanışacağını düşünür. Fakat işler Duncan için iyi gitmez. Trent’in kızı Steph onunla vakit geçirmek istemez, Duncan’ın utangaç tavırları ise onun başkalarıyla tanışmanı engeller. 

Yönetmen: Nat Faxon, Jim Rash

Oyuncular: Liam James, Steve Carell, Toni Collette

22. Juno (2007)

22. Juno (2007)

IMDb: 7,5

Özet: Kafası karışık, sevimli ve müziksever bir lise öğrencisi olan Juno, can sıkıntısı ve merak sonucu, okuldan arkadaşı Bleeker ile yatmaya karar verir. Ancak hiç düşünülmeyecek bir zamanda bir bebek sahibi olması gibi beklenmedik bir durum, bu can sıkıntısının neticesi olacaktır! En yakın arkadaşı Leah ile bu konuya bir çözüm bulmaya karar verirler. Bebeğini dokuz ay boyunca karnında taşıyacak ve onu varlıklı bir aileye verecektir.

Yönetmen :Jason Reitman

Oyuncular: Elliot Page, Michael Cera, Jennifer Garner

21. The Royal Tenenbaums (2001)

21. The Royal Tenenbaums (2001)

IMDb: 7,6

Özet: Royal Tenenbaum ve karısı Etheline’nin üç çocukları vardır: Chas , Richie ve Margot. Ve Çift bir gün ayrılma kararı alır.Oysa o güne dek; Chas çocuk sayılacak yaştayken emlak işine girmiştir ve uluslararası finans dünyasında neler olup bittiğini bilecek düzeydedir. Margot oyun yazmaktadır ve henüz dokuzuncu sınıftayken elli bin USD’lik Braveman Grant ödülünün sahibi olmuştur. Richie teniste küçükler şampiyonudur ve U.S. Nationals finallerini üç yıl üst üste kazanmıştır.Şimdi, genç Tenenbaum’ların tüm bu parlak hayatı üzerinden ihanet, başarısızlık ve felaket dolu 20 yıl geçmiş ve herşeyin sorumlusu olarak kabul edilen kişi, genellikle ailenin babasıdır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Lost in Translation (2003)

20. Lost in Translation (2003)

IMDb: 7,7

Özet: Orta yaşı çoktan geçmiş, evli ve çocuklu Amerikalı aktör Bob bir reklam çekimi için Japonya’ya gelir. Tokyo’da kaldığı otelde bir başka Amerikalı ile, fotoğrafçı kocasının peşinden buraya gelmiş olan sevimli ama ciddi Charlotte ile tanışır. Dillerine ve kültürlerine uzak oldukları bu insanların ülkesinde fazlasıyla yabancı olan ve iletişimsizlik denizinde boğulan bu iki yabancı, bir Tokyo haftasonunda birdenbire yakınlaşacaktırlar.

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi

19. Silver Linings Playbook (2012)

19. Silver Linings Playbook (2012)

IMDb:7,7

Özet: Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky'yi bu sayede geri kazanmaktır.

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

18. Birdman (2014)

18. Birdman (2014)

IMDb: 7,7

Özet: Bir dönemin 'Birdman' adlı süper kahraman filmleri serisiyle ünlenen oyuncusu Riggan, Broadway'de kendi yönettiği ve başrolünde yer aldığı bir oyunun son hazırlıklarını yapmaktadır. Ancak provalar esnasında oyunculardan biri beklenmedik bir biçimde yaralanır ve yerinin acil olarak doldurulması gerekir. Lesley ve onun en yakın arkadaşı olan Jake'in önerisiyle bir zamanların gözde yıldızı olan Mike Shiner ile anlaşılır. Riggan sahneye çıkma hazırlıkları yaparken en başta Mike Shiner ardından ise oyuncu olan sevgilisi Laura, kişisel asistanlığını yürüten kızı Sam ve mükemmeliyetçi eski karısı Sylvia baş etmek durumunda kalır. 

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

Oyuncular: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton

17. About Time (2013)

17. About Time (2013)

IMDb: 7,8

Özet: 21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams

16. Little Miss Sunshine (2006)

16. Little Miss Sunshine (2006)

IMDb: 7,8

Özet: Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Me and Earl and the Dying Girl (2015)

15. Me and Earl and the Dying Girl (2015)

IMDb: 7,8

Özet: 17 yaşındaki Greg Gaines'ın sosyalleşmeyle ilgili sorunları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Ancak annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg'in yakın zamanda kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylece iki genç arasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar. 

Yönetmen: Alfonso Gomez-Rejon

Oyuncular: Thomas Mann (II), Olivia Cooke, RJ Cyler

14. The Perks of Being a Wallflower (2012)

14. The Perks of Being a Wallflower (2012)

IMDb: 7,9

Özet: Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar.

Yönetmen: Stephen Chbosky

Oyuncular: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller

13. The Artist (2011)

13. The Artist (2011)

IMDb: 7,9

Özet: 1920'li yılların sonunda Hollywood sinema sektörünü kökünden değiştirecek 'teknolojik' bir devrim yaşandı. Ses, 'henüz hiçbir şey duymadınız' repliği ile film pelikülüne bir daha hiç ayrılmamak üzere girdi. Fakat sinema sektöründe yaşanan bu devrim boyutundaki bu değişim pek çok insanın mesleğini ve kariyerini de derinden sarstı.

Yönetmen: Michel Hazanavicius

Oyuncular: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman

12. Captain Fantastic (2016)

12. Captain Fantastic (2016)

IMDb: 7,9

Özet: Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ölümü ormandaki 'düzeni' de sarsar. Zira çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için şehre ve medeniyete dönmek isterler. Ev eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha zor olacaktır...

Yönetmen: Matt Ross

Oyuncular: Viggo Mortensen, Frank Langella, George MacKay

11. Sing Street (2016)

11. Sing Street (2016)

IMDb: 8

Özet: Conor, problemli bir çocuktur. Ailesiyle birlikte Dublin’de yaşayan delikanlı, yeni okuluna uyum sağlamakta sorun yaşar. Öğretmen ve sınıf arkadaşlarından olumsuz davranışlar gögren Conor’ın tek sıkıntısı bu değildir. Ailesiyle de kötü bir ilişkisi olan Conor, okul yakınlarında gördüğü Raphina’dan hoşlanır. Güzel kızın dikkatini çekmeye çalışan Conor, bunun için müzik grubu kurmaya karar verir. Başlarda türlü zorluklar yaşayan Conor ve grup arkadaşları giderek daha güzel işler yapmaya başlar. Conor bu sayede amacına ulaşır ve Raphina’nın ilgisini çekmeyi başarır...

Yönetmen: John Carney

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Lucy Boynton, Jack Reynor

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Grand Budapest Hotel (2014)

10. The Grand Budapest Hotel (2014)

IMDb: 8,1

Özet: Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Bu esnada Gustave'ın yaşlı sevgilisi Madame D. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili Madame D.'ye veda etmek için yola çıkar.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham

9. The Big Lebowski (1998)

9. The Big Lebowski (1998)

IMDb: 8,1

Özet: Bir karışıklık bazen umulmadık olaylara sebep olabilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski böyle bir meselenin orta yerinde kalır. Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: Jeff Bridges, Julianne Moore, John Goodman

8. Dead Poets Society (1989)

8. Dead Poets Society (1989)

IMDb: 8,1

Özet: 1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak gerikafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. 

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard

7. The Truman Show (1998)

7. The Truman Show (1998)

IMDb: 8,2

Özet: Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. Başkarakterimiz Truman da bu şanslı insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, bir gün öldüğünü zannettiği babasını bir gün caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar. Babasını gördüğüne emindir ancak adam bir anda ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edecek, sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır.

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Jim Carrey, Laura Linney, Natascha McElhone

6. Good Will Hunting (1997)

6. Good Will Hunting (1997)

IMDb: 8,3

Özet: Can Dostum'da Will Hunting genel iq’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır.

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 3 Idiots (2009)

5. 3 Idiots (2009)

IMDb: 8,4

Özet: Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan'ın en önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir.

Yönetmen: Rajkumar Hirani

Oyuncular: Aamir Khan, Madhavan, Kareena Kapoor

4. The Intouchables (2011)

4. The Intouchables (2011)

IMDb: 8,5

Özet: Eski bir mahkum olan Dell, şartlı tahliye edilmesinin ardından, yaşamını sürdürmek için iş arayışına girer. Kendisini sürekli yanlış iş görüşmelerinde bulan Dell, bir türlü istediği gibi bir iş bulamaz. Bu sırada Paris'te yaşayan zengin bir iş adamı olan Phillip, sağlık problemleri nedeniyle bir yardımcıya ihtiyaç duymaktadır. Phillip, iş görüşmesine gelen Dell’in aksi ve saygısız tavırlarından hoşlanınca, aradığı kişiyi bulduğunu düşünür. Personel şefi Yvonne, Dell’in işe alınmasına itiraz etse de, engel olamaz. Farklı karakterlere ve dünyalara sahip olan Phillip ve Dell, birlikte zaman geçirmeye başladıkça, birbirlerinden birçok şey öğrenecek ve kısa bir süre sonra da Phillip ve Dell arasında beklenmedik bir dostluk başlayacaktır.

Yönetmen: Neil Burger

Oyuncular: Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman

3. La La Land (2016)

3. La La Land (2016)

IMDb: 8,5

Özet: Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian geleneksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend

2. Life is Beautiful (1997)

2. Life is Beautiful (1997)

IMDb: 8,6

Özet: Hayat Güzeldir'de, başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.

Yönetmen: Roberto Benigni

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

1. Forrest Gump (1994)

1. Forrest Gump (1994)

IMDb: 8,8

Özet: Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Gary Sinise, Robin Wright

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın