Görüş Bildir
Haberler
İzler İzlemez Dünya Turuna Çıkmak İsteyeceğiniz Seyahat Temalı 21 Özgürlük Dolu Film

İzler İzlemez Dünya Turuna Çıkmak İsteyeceğiniz Seyahat Temalı 21 Özgürlük Dolu Film

Begüm
08.08.2021 - 08:00

Bavulunuzu hazırlayın yola çıkıyoruz! İzlemekten sıkılmayacağınız hemen yola çıkmak isteyeceğiniz yol temalı unutulmaz filmleri derledik. Hadi bakalım hangi ülkelere gidiyoruz?

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı (2013)

1. Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı (2013)

IMDb: 7,3

Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı'nda fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek 'Life!' dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl'la masumca flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir. Cheryl, onun uzun süredir düşlediği aşkın vücut bulduğu insandır. Ancak Walter, büyüsünün bozulacağını düşündüğünden hislerini Cheryl'a açıklamakta tereddüt etmektedir. Bir yandan da derginin artık yalnızca internetten yayın yapacağı haberini alması, onu işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirecektir. Derginin basılı yayın hayatına veda edeceği son sayısında çıkması planlanan önemli bir fotoğrafın yok olmasıyla işler karışır. Walter'ı ve Cheryl'ı akıl almaz olaylar ve sürpriz gelişmeler beklemektedir.

2. Motosiklet Günlüğü (2004)

2. Motosiklet Günlüğü (2004)

IMDb: 7,8

1950'li yılların başlarında Ernesto ve Alberto adlı iki genç, Arjantin'in başkenti olan Buenos Aires'ten bir motosikletin tepesinde yola çıkarlar. Bir süre sonra araçları arızalanır ve gençlerin otostop çekmesi gerekmektedir. Artık yeniden halka iç içedirler. Bu durum, Latin Amerika'nın düşündüklerinden çok daha farklı bir yer olduğunu onlara fark ettirecektir. Kıtanın yaşadığı acılar, çarpık kentleşme, adaletsizlikler, yolsuzluklar, bu iki genci değiştirecektir. Bu sürprizlerle dolu yolculuk, sadece bu iki genç adamın değil, bir sürü ulusun kaderini değiştirecektir.

3. Into the Wild (2007)

3. Into the Wild (2007)

IMDb: 8,1

Into the Wild, bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir. Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar. Alaska’nın ıssız ormanlarında sona eren bu yolculuk esnasında ve sonrasında Christopher, hayatını kökünden değiştirecek bazı kişilerle tanışarak, hayatın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert haliyle deneyimleyecektir.

4. Çöldeki İzler (2013)

4. Çöldeki İzler (2013)

IMDb: 7,2

1977 yılında Robyn Davidson adında genç bir kadın, Batı Avusturalya’da  Brisbane'den çölün ortasındaki Alice Springs'e gitmek ister. 24 yaşında bir genç kadın olan Robyn Davidson, bu yolu yürüyerek katetmeyi ailesine ve arkadaşlarına rağmen gerçekleştirmeye kararlıdır. Öncelikle yolculuğu için gerekli ekipmanı ve yiyeceği ayarlaması gerekmektedir. Bir köpek ve dört deveyle çıkacağı 2700 km'lik yolculuk için her şeyini tamamlaması 2 yılı bulur. Vahşi hayvanlar ve susuzluk gibi faktörleri de barındıran bu uzun yürüyüşüne ona National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan da eşlik edecektir. Büyük yolculuktan hemen önce tanışan ikilinin uzun bir yolu, doğayla ve birbirleriyle ilgili de keşfedecek pek çok şeyi vardır. Avustralyalı yazar Robyn Davidson’ın kendi anılarını yazdığı otobiyografik kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini  John Curran üstlenirken, başrolde Mia Wasikowska yer alıyor…

5. Tibet'te Yedi Yıl (1997)

5. Tibet'te Yedi Yıl (1997)

IMDb: 7,1

Avusturyalı bir dağcı olan Heinrich Harrer’ın Himalayalar’a tırmanma hedefi vardır. Dönemin faşist Alman yönetimi de dağcıyı bunun için desteklemekte ve dağcının giderlerini karşılamaktadır. Harrer 1939’da Almanlarla savaş halindeki İngilizler tarafından rehin alınır. Bir şekilde kaçmayı başarır ve Lhassa kentine ulaşır. Burada karşılaştığı Dalai Lama ve ondan öğrendikleri, dağcının tüm hayatını değiştirmek üzeredir. Harrer, budizmin felsefesi ile tanışmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaban (2014)

6. Yaban (2014)

IMDb: 7,1

Cheryl Strayed çok sevdiği annesinin ölümüyle sarsılmış, uyuşturucu batağına saplanmış ve evliliğin sona ermesiyle kendini adeta kendi kendini yok etmeye adamış bir kadındır. Cheryl annesi Bobbi'nin hatıraları başta olmak üzere geçmişin kabuslarıyla boğuşurken bir anda radikal bir karar alır. Çantasını alıp yollara düşecek ve Amerika'nın en uzun, zorlu ve tehlikeli bölgelerinden biri olan Pasifik Crest Yolu'nda tek başına yürüyecektir. Bu tehlikeli ancak tazeleyici macera süresince yorgunluk, umutsuzluk ve karamsarlığın yanı sıra ona yaşadığını hissettirecek güzel duygularla uzun bir aradan sonra tekrar karşılaşacaktır.

7. Bir Cumartesi Haritası (2007)

7. Bir Cumartesi Haritası (2007)

IMDb: 7,8

HBO kanalında çalışan Brooke Silva'nın her şeyini bırakarak dünyayı gezmeye çıkmasını konu alıyor.

8. Cennet Yolcuları (1997)

8. Cennet Yolcuları (1997)

IMDb: 7,9

Martin ve Rudi, kendilerini hayatın akışına kaptırmış iki genç insandırlar. Bir gün gittikleri hastanede kanser olduklarını öğrenirler. İşin kötü tarafı hastalık ilerlemiştir ve işin içinden çıkılmaz bir boyut kazanmıştır. Sürecekleri hayata dair bir umutları kalmayan ikili kalan günlerin tadını çıkarmak üzere bir yolculuğa çıkmaya karar verirler. Kaybedecekleri hiçbir şey yoktur. Değerli bir arabayı çalarlar. Arabanın içerisinde bir silahla karşılaşırlar. Araba bir mafya çetesine aittir ve işler karışacaktır. Alman yönetmen Thomas Jahn'ın yönetmenliğini üstlendiği Knockin' on Heaven's Door'un başrollerinde Til Schweiger, Jan Josef Liefers ve Thierry van Werveke gibi isimler yer alıyorlar. Film Alman sinemasının 90'Larından çıkmış en değerli filmlerden biri olarak anılıyor.

9. Temmuz'da (2000)

9. Temmuz'da (2000)

IMDb: 7,7

Daniel bir öğretmendir. Kişiliğinin de getirileriyle hiçbir şekilde kendi öğrencileriyle yakın olmak istememektedir. Onun bakış açısından herkes kendi görevini bilmeli ve buna göre hareket etmektedir. Bir gün Juli ile tanışır. Juli, Daniel'e hayatının aşkını çok kısa bir süre içerisinde bulacağını söyler. Daniel buna inanır. Bir gün Melek isimli bir Türk kızına aşık olur. Melek'in peşine takılıp bir ucu da Türkiye'ye kadar varacak bir yolculuğa çıkacaktır. Bu yolculuğun sürprizleri ise hiç eksik olmayacaktır.

10. Şimdi Ya da Asla (2007)

10. Şimdi Ya da Asla (2007)

IMDb: 7,4

Bir hastalığın pençesinde iki ayrı hayatlardan gelen farklı insan. Her ikisi de hastane odasında kanser ile mücadelede. Önemli bir ortak noktaları var. Gerçeği farkındalar ancak hayatta daha yapmadıkları ve yapmayı istedikleri çok şey var. O halde bir liste çıkartmak gerek. Bu iki kafadar oturup hayat boyu yapmak isteyip de yapamadıklarının listesini çıkartarak yola koyulurlar. Böylelikle bu son evrede kendileri ile barışarak mutlu bir son yazacaklardır. Hastaneyi terk ederler ve omuz omuza çıktıkları bu anlam dolu yolculukta gülmenin tadını çıkartırken hoşgörüyü kucaklarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Darjeeling Limited (2007)

11. The Darjeeling Limited (2007)

IMDb: 7,2

Bambaşka yapılarda üç kardeş bir gün uzun bir yolculuğa çıkacak olduklarından habersizdirler. Hayat her insana kendi içsel yolculuğu için sınırsız imkanlar tanır ve bu bazen sevdiklerimizin ölümü de olabilir. Üç farklı karakterde kardeşin babaları ölür. Bu olayın ardından Hindistan’a yolculuğa çıkarlar. İşte o yolculukta fantastik maceralar beklemektedir kardeşleri. Film, Wes Anderson’ın elinden çıkmadır. Ayrıca son derece zengin bir oyuncu kadrosu söz konusu diyebiliriz rahatlıkla. Bol kahkaha vaat eden bir film.

12. Benim Afrikam (1985)

12. Benim Afrikam (1985)

IMDb: 7,2

20. yüzyılın başlarında Danimarka’da geçen hikaye bekar ve varlıklı bir kadın olan Karen Dinesen’in, arkadaşı Bror’a onunla evlenip evlenemeyeceğini sormasıyla başlar. Bror da bu güçlü kadın gibi aristokrat olsa da ekonomik problemler yaşamaktadır ve bu sıkıntıları aşabilmek için evlenme teklifini kabul eder. Yeni evli çift Afrika’ya taşınma planları kurmaktadır ve zamanı gelip taşındıklarında işler hiç bekledikleri gibi gitmeyecektir. 

Isak Dinesen’in otobiyografik kitabı Out of Africa’dan sinemaya uyarlanan film, kaynak kitaba bağlı kalmayan özgür bir yapıttır. Ünlü yönetmen Sydney Pollack tarafından yönetilen film, Akademi Ödülleri’nde yedi dalda Oscar ödülü kazanmıştır.

13. One Week (2008)

13. One Week (2008)

IMDb: 7,0

Sıradan bir yaşamı olan Ben Tyler'ın hayatı, dördüncü evre kanser olduğunu öğrenmesi ile bambaşka bir hal alır. Genç adamın tedavi ile hayatta kalma şansı yüzde ondur. Hayatta kısa bir zamanı kalan Ben, son günlerini hastanede geçirmek yerine istediği şeyleri yaparak geçirmeye karar verir. Nişanlısı Samantha'ya veda eden Ben, aldığı ikinci el motoruna atlayarak Toronto'dan batıya doğru hareket eder. Yol boyunca ilgisini çeken yerlerin fotoğrafını çeken, tanımadığı insanlarla sohbet eden Ben, bu süreçte hayatının anlamını bulmaya çalışır.

14. Kumsal (2000)

14. Kumsal (2000)

IMDb: 6,7

Richard ülkesinden Thailand'a kadar macera aşkından güç alarak yol alan Amerikalı bir serüvencidir. Zihnindeki tek şey, teknolojinin ve bilgisayarların kendi düzenini dayattığı modern ama çürük toplumdan uzak bir yerde, bir barınak edinebilmektir. Bangkok'taki ucuz bir otelde konaklarken ilginç bir Fransız çiftle tanışır. Ayrıca otelin bir diğer konuğu ise Daffy adında, Richard'la benzer ilgi alanları olan bir adamdır. Daffy, dünyada daha önce kimsenin girmediği bir sahilin varlığından söz eder. Üstüne üstlük bu sahilin yerini sadece kendisinin bildiğini ekler. Oscar'lı yönetmen Danny Boyle'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde Leonardo Di Caprio var.

15. Ye Dua Et Sev (2010)

15. Ye Dua Et Sev (2010)

IMDb: 5,8

Efsanevi aktrist Julia Roberts'in Pretty Woman (Özel Bir Kadın) sonrası romantik komedi zincirlerine eklenen bir yapım ile karşı karşıyayız. Elizabeth Gilbert’in filmle aynı ismi taşıyan ve kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı ses getirici kitaptan beyazperdeye uyarlanan filmde, acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatılıyor. Tabi ki bu geziyi genç kadın için unutulmaz kılacak olan şey, yakışıklı Latin erkeği Javier Bardem'in canlandırdığı Felipe'nin Elizabeth'in kalbini çalması olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hector and the Search for Happiness (2014)

16. Hector and the Search for Happiness (2014)

IMDb: 7,0

Başrolünde Simon Pegg'i izleyeceğimiz filmde, mutluluğun peşinden koştururken dünyayı köşe bucak arşınlayan bir psikiyatrın öyküsünü izleyeceğiz. Nitekim Hactor'un bu sırra vakıf olabilmesi pek de kolay olmayacaktır.

17. Yol (2010)

17. Yol (2010)

IMDb: 7,4

Martin Sheen, Saint James’in Yolu ismiyle de bilinen Camino de Santiago’da yürürken çıkan fırtına yüzünden ölen oğlunun (Emilio Estevez) cenazesini almak için Fransa’daki St. Jean Pied de Port’a gelen Amerikalı doktor Tom karakterini canlandırıyor. Tom eve geri dönmek yerine, oğlunun geziyi bitirme arzusunu gerçekleştirmek için tarihi yolculuğa çıkmaya karar verir. Tom’un planlamadığı şey ise bu yolculuğun üzerinde bırakacağı etkidir. Çok fazla yürüyüş deneyimi olmayan Tom kısa bir süre sonra yolculuğunda yalnız olmadığını fark eder. Yol boyunca dünyanın dört bir yanından gelmiş birçok insanla tanışır. Bu insanların her birinin kendi problemleri vardır ve hayatlarında anlam arayışına çıkmışlardır

18. Easy Rider (1969)

18. Easy Rider (1969)

IMDb: 7,3

İki maceraperest motorcu Amerika’nın güneyine doğru dumanlı bir yolculuğa çıkarlar. Yolculukları esnasında Amerikan ruhunu rüzgar gibi arkalarına alıp, ülkenin farklı yüzleriyle karşılaşırlar. Otostopçular, değişik mola yerleri ve hayatlarına girip çıkan her şey onları yollara daha fazla bağlar.

Peter Fonda, Dennis Hopper ve Terry Southern tarafından yazılan film, katıksız bir yol filmi. 68 kuşağının yollara ve özgürlüğe duyduğu bağlılığa dair yapılmış en güçlü film. Tüm karakterlerin neredeyse doğaçlama, içinden geldği gibi hareket ettiği tartışmasız bir kült film.

19. Thelma ve Louise (1991)

19. Thelma ve Louise (1991)

IMDb: 7,5

Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir hafta sonu araba seyahatine çıkarlar.

İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dans ederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

Yönetmen Ridley Scott’ın bu çok meşhur feminist yol filmi 1990’ların en iyi filmleri arasında çoktan yerini aldı. Bıçak Sırtı ve Alien’le birlikte yönetmenin en iyi işlerinden biri sayılan Thelma ve Louise, eşsiz bir senaryo ve kusursuz bir görüntü yönetimi ile göz alıcı bir yapım.

20. Sideways (2004)

20. Sideways (2004)

IMDb: 7,5

Bir insanın hem evliliğinde hem de üzerine hayaller kurduğu ideallerinde başarısız olması yeterince mutsuz olma sebebidir. Filmin kahramanı Miles Raymond da böyle bir kurban rolünü sürdürmektedir. O bir İngilizce öğretmenidir ve en büyük hayali bir yazar olmaktır. Bu sırada yakın dostu Jack de pek kimsenin bilmediği bir televizyon oyuncusu olup evlilik aşamasındadır. Miles, onu evlilik öncesinde birlikte vakit geçirebilecekleri bir yolculuğa çağırır. Bu yolculuk bir hafta sürecektir ve iki arkadaşın hayatlarında bambaşka bir anlam oluşturacaktır. Beş dalda Oscar adayı olan film, En İyi Film (Müzikal-Komedi) dalında Altın Küre kazanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Roma Tatili (1953)

21. Roma Tatili (1953)

IMDb: 8,0

Bir ülkenin güzeller güzeli genç prensesi olan Ann, uzun bir Avrupa seyahatine çıkar. Roma'ya vardığında ise sahip olduğu hayattan iyice sıkıldığını fark eder. Gereksiz protokoller, sahte nezaketler ve prenses olmanın getirdiği zorunluluklardan bunalan genç kadın doktor tarafından verilen bir sakinleştiriciyle durumu atlatmaya çalışır. İlacı aldıktan sonra şehre iner ve sokaktaki hayatı keşfetmeye başlar. Tam da bu anda etkisini gösteren ilacın belirtileri yüzünden bir bankta sızan prenses, paparazzilik yapan Joe Bradley tarafından bulunur. Kadını evine götüren Joe, onun bir prenses olduğundan habersizdir. Ertesi sabah uyandıklarında ise tüm şehir prensesin ortadan kaybolduğu haberiyle çalkalanmaktadır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın