Görüş Bildir
Haberler
Annenizle Geçireceğiniz Vakti Çok Daha Keyifli Kılacak Anne-Kız Temalı Filmler

Annenizle Geçireceğiniz Vakti Çok Daha Keyifli Kılacak Anne-Kız Temalı Filmler

Nurseda Gerek
24.07.2021 - 16:28

Anne ve kızları arasındaki ilişki her zaman hassas ve duygusal olmuştur. Bir de bu bağın sinema perdesine yansıtıldığı anlar var ki, fazlasıyla gerçekçi ve izlenesi... Anne-kız temalı yapımlar uzun yıllardır sevilen klasikler arasında yer alıyor. Bizde bir gün değil her gün annenizle keyifli anlar geçirin diye, sizler için unutulmaz anne-kız temalı yapımları bir araya getirdik. Annenizle keyifli dakikalar geçirmek ya da duygu dolu bir gece yaşamak istiyorsanız, içeriğimizdeki 13 filmi incelemenizi öneririz. 🥰

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mermaids (1990)

1. Mermaids (1990)

Ünlü oyuncu kadrosuyla 1990 yapımı 'Mermaids' güldürürken düşündüren ikonik filmler arasında yer alıyor. Filmde sıra dışı bir anne ve onun farklı karakterlerdeki iki kızının öyküsüne tanık oluyoruz. Annenizle geçireceğiniz vakti değerli kılmak ve gülerken düşünmek istiyorsanız, bu yapımı severek izleyeceğinize eminiz. Filmin IMDb puanı 6,7'dir.

2. Anywhere But Here (1999)

2. Anywhere But Here (1999)

1999 yapımı Anywhere But Here, samimi fakat çatışmalı bir anne-kız ilişkisini konu ediniyor. Hayatlarına yeni bir sayfa açmak için hayaller kasabası Beverly Hills'e yola çıkan anne kız, yeni başlayacakları hayattan farklı beklentiler ve arayışlar içindedir. Drama ve komedi kategorisinde anne-kız temalı bir filmi izlemek istiyorsanız, Anywhere But Here seçenekleriniz arasında olabilir. Filmin IMDb puanı 6,2'dir.

3. La Ciociara (1960)

3. La Ciociara (1960)

Sizi derinden etkileyecek anne-kız temalı bir film izlemek istiyorsanız, 1960 yılında çekilen İtalyan yapımı 'La Ciociara'yı seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Film savaş zamanı, savaşın kötülüklerinden kaçmaya çalışan anne ve kızın mücadelesini konu ediniyor. Verdikleri uğraş sonrası köylerine saldıran askerler tarafından tecavüze uğrayan anne ve kız, tüm yaşananlar sonrası hayata tutunmak için sadece birbirlerine ihtiyaç duyuyor. Filmin IMDb puanı 7,8'dir.

4. Freaky Friday (2003)

4. Freaky Friday (2003)

'Annemle izlemişken şöyle keyiften dört köşe olalım' diyenlerdenseniz, komedi kategorisinde yer alan 'Freaky Friday' filminin sizi oldukça memnun edeceğine garanti verebiliriz. 2000'li yılların ikonik anlarını seyirci ile buluşturan film, kuşak farkından dolayı birbirlerini anlamakta zorlanan anne ve kızının bir gün ansızın ruhlarının yer değiştirmesini konu ediniyor. Birbirlerini ancak bu şekilde anlamaya başlayan ikilinin, eğlenceli hikayesinin anlatıldığı 2003 yapımlı filmin IMDb puanı 6,2'dir.

5. Terms of Endearment (1983)

5. Terms of Endearment (1983)
images.squarespace-cdn.com

Aile trajedisi içeren bir film izlemek isterseniz, 1983 yapım 'Terms of Endearment' filmini tercihleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Gerçek hayat ile benzerliği sizi şaşırtacak film, bir anne ve kızın hem hüzünlü hem de eğlenceli anlarını seyirci ile buluşturuyor. Samimi sahneleri ve gerçekçi hikayesi ile sizi oldukça etkileyecek bu yapımın IMDb puanı 7,4'dür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mamma Mia! (2008)

6. Mamma Mia! (2008)

Annenizle birlikte keyifli bir müzikal izlemek isterseniz, şahane sahnelerin yer aldığı anne-kız temalı 'Mamma Mia!' filmini şiddetle izlemenizi öneririz. Film babasız büyümüş bir kızın ve çapkın bir annenin tatlı ilişkisini konu edinmekte. İsveçli müzik grubu ABBA'nın aynı adla yer alan Broadway müzikalinin sinema uyarlaması olan yapımın IMDb puanı 6,6'dır.

7. Panic Room (2002)

7. Panic Room (2002)

Annenizle gerilim yüklü dakikalar yaşamak için 2002 yapımı 'Panic Room' adlı filmi seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Suç ve gerilim kategorisinde yer alan film, yüklü miktarda nafaka alan ve aldığı nafaka ile dört katlı büyük bir ev satın alan anne ve kızın yaşadığı olayları konu edinmektedir. Evin sığınak olarak yapılan bir panik odası ve o odaya eski sahipleri tarafından saklanan 22 milyon dolar ise soygunculara davetiye çıkaran olayların yaşanmasına neden olur. Filmin IMDb puanı 6,8'dir.

8. The Kids Are All Right (2010)

8. The Kids Are All Right (2010)

Yapay döllenme yoluyla anne olan lezbiyen çift, iki çocuk sahibidir. Lezbiyen çift, çocuklarının ergenliğe girmesi ile hayatlarında bazı şeylerin değişmekte olduğunu hisseder. Babalarının kim olduğunu öğrenmek isteyen çocuklar bir gün donör baba ve annelerini aynı sofrada tanıştırır. Klasik bir aile düzeninden farklı ama samimi bir bağın derinlemesine hissedildiği 2010 yapımı filmin IMDb puanı 7,0'dır.

9. Höstsonaten (1978)

9. Höstsonaten (1978)

İhmalkar bir anne, mutsuz bir kız çocuğu... 1978, İsveç yapımı film, bencil bir anne ve ihmal edilmiş bir kız çocuğunun hikayesini konu ediniyor. Birbirinden oldukça farklı hayatlar süren anne ve kızın dramatik hikayesinin konu edindiği yapımın IMDb puanı 8,2'dir.

10. Carrie (1976)

10. Carrie (1976)

'Biz annemle birlikte korku filmi izlemeyi seviyoruz' diyenlerdenseniz, sizi anne-kız temalı bir korku filmi ile tanıştırmak isteriz. 1976 yapımlı film, tarihin en iyi 20 korku filminden biri! Alışık olduğunuz anne-kız ilişkilerinden oldukça farklı bir konuyu seyirci ile buluşturan yapım, telekinetik güçleri ile çevresine zarar veren bir kız çocuğunun annesi ile olan ilişkisini konu ediniyor. Filmin IMDb puanı 7,4'dür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Stepmom (1998)

11. Stepmom (1998)

Üvey bir anne ve üvey annelerini babaları için kabul eden çocuklar... Üvey anne ve çocuk ilişkisinin işlendiği 1998 yapım 'Stepmom', romantik ve dram kategorisinde yer alan etkileyici bir film. Üvey anne ve çocuklar arasındaki ilişkiyi anlatan yapımda, sanılanın aksine bu sefer üvey anne kötü karakter değildir! İnsan olmaya ve anneliğe dair konuların işlendiği filmin IMDb puanı 6,8'dir.

12. Volver (2006)

12. Volver (2006)

Sahneleriyle sizi etkileyecek bir film izlemek isterseniz, yönetmenliğini İspanya sinemasının en önemli isimleri arasında yer alan Pedro Almodovar'ın üstlendiği 'Volver' adlı yapımı seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Yıllarca annesi ile görüşmeyen ana karakterin, teyzesinin öldüğü gün annesini bulmasını anlatan film, anne-kız ve kadınlık üzerine etkileyici konuları işlemektedir. Tüm yaşadıkları karşısında, güçlü durmaya çalışan bir kadının hikayesinin konu edindiği 2006 yapımı filmin IMDb puanı 7,6'dır.

13. My Sister’s Keeper (2009)

13. My Sister’s Keeper (2009)

Lösemi hastası kızlarının hayatta kalması için mücadele eden çift, hasta kızlarına donör olması için tekrar çocuk sahibi olur. Ablasının yaşaması için dünyaya gelen ve hayatı boyunca ablasına donör olmayı bekleyen kardeş, zamanla ailesinin üzerindeki hakları sınırlamak ister. Her şeylerini hasta kızları için bir kenara bırakan çift ise tam anlamıyla yıkılır. Annenizle izleyeceğiniz filmin duygu dolu anlarla dolup taşmasını istiyorsanız, 2009 yapımı 'My Sister’s Keeper' filmini seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Filmin  IMDb puanı 7,4'dür.

Sizin en sevdiğiniz anne-kız temalı yapım hangisi? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın