Görüş Bildir
Haberler
Birçok İlde Okullara Kar Tatili

Birçok İlde Okullara Kar Tatili

Caner
18.02.2015 - 18:45 Son Güncelleme: 18.02.2015 - 21:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, ‘’Eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe günü de 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür’’ denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ‘’ Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar yoğun bir şekilde devam etmesi ve kuvvetli don olayı beklenmektedir.

Valiliğimizce öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe günü de 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür.

Eğitime ara verilen diğer iller:

Sakarya'da Merkez İlçelerde

Sakarya ve çevresinde gece geç saatlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sakarya merkez ilçelerde okullara 1 günlük tatil kararı verildi. Tatil kararının sabah saatlerinde alınması öğrencileri zor durumda bıraktı. Sakarya Valiliği, okullardaki kar tatiliyle ilgili kararı ilçe kaymakamlıklarına bırakınca okulların kar tatili kararı da geç geldi. Özellikle merkezinde etkili olan kar yağışı ardından Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Hendek, Karapürçek, Karasu, Sapanca Serdivan ve Söğütlü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün için tatil kararı alındı. Ferizli, Kocaali Geyve. ilçelerinde sadece taşımalı sistemle eğitim yapan okullar için tatil kararı verilirken, Taraklı ve Kaynarca İlçesi’nde eğitime devam edilecek.

Adana

Adana'nın Aladağ ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Aladağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 19 Şubat Perşembe ara verildiği bildirildi.

Bitlis Tatvan ve Hizan'da

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Tatvan ve Hizan'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Bitlis'te kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

Kocaeli

Kocaeli'nde de kar sebebiyle kent genelinde okullar bir gün tatil edilirken kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimi buldu.

Nevşehir'de il genelinde

Nevşehir’de hava sıcaklığı eksi 6 dereceye kadar düşerken il genelinde okullar bir gün tatil edildi. 

Mersin'in Gülnar ilçesinde

Mersin'in Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Antalya'nın Akseki İlçesinde

Antalya’nın Akseki İlçesi’nde gece başlayan şiddetli kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Akseki- Seydişehir karayolunda ulaşımda aksamalar meydana geldiği belirtildi.

Bursa

Bursa Valiliği okulların yarın yani 19 Şubat perşembe günü tatil edilmesine karar verdi. Bursa Valiliği 'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada 'bu gece' beklenen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar ile rehebilitasyon merkezlerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Kırşehir

Kırşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik tahminler çerçevesinde il genelinde devam eden kar yağışının bugün de etkisini sürdüreceği, hava sıcaklığında yaşanacak aşırı düşüşe bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verildiği kaydedildi.

Konya'nın 18 ilçesinde

Konya'nın 18 ilçesinde yoğun kış şartları nedeniyle okullar tatil edildi. Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Beyşehir, Derebucak, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Yalıhüyük, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün, Ilgın ilçesinde 18 Şubat Çarşamba ve 19 Şubat Perşembe günü tatil edildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Yalova

Yalova'da kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 19 Şubat Perşembe tatil edildiği bildirildi. 

Kastamonu

Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi. 

Alınan bilgiye göre, kent merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okullar ile Bozkurt ilçesindeki taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime 19 Şubat Perşembe ara verildi.

Aynı gün, kent merkezindeki resmi kurumlarda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

Niğde

Niğde’de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Niğde il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Şubat Çarşamba günü (bugün) ilk, orta ve liselerde okullar 1 gün tatil edildi.

Balıkesir

Balıkesir'in Dursunbey, Susurluk, Manyas, Sındırgı ve Kepsut ilçelerinde bugün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve fırtınanın ulaşımda aksamalara yol açması nedeniyle Dursunbey, Susurluk, Manyas, Sındırgı ve Kepsut'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda 19 Şubat Perşembe eğitime ara verildi.

Merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan, birleştirilmiş sınıfların da aralarında bulunduğu tüm köy okulları ve ilçe merkezine taşımalı eğitim kapsamında gelen ilk ve orta dereceli okullar ve tüm özel eğitim kurumları da tatil edildi. Bigadiç'te ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda eğitime ara verildi.

Sivas

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Suşehri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereği ilçe ve köylerde 19 Şubat Perşembe anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildiği belirtildi. 

Bartın

Bartın'da, kar yağışı nedeniyle Ulus ilçesi dışındaki yerlerde eğitime bugün ara verileceğini bildirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi, merkez ilçe, Amasra ve Kurucaşile ilçelerindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerdeeğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verileceğini söyledi.

Bolu

Bolu’da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın il genelinde okullar tatil edildi. Bolu Valiliği akşam saatlerinde kar yağışının başlaması ve buzlanma nedeniyle yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti.

Yozgat

Yozgat’ta yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle bugün eğitime ara verilen ilk ve orta dereceli okullarda tatil bir gün uzatıldı.Yozgat Valiliği ile İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirme toplantısı sonucu Yozgat merkez ve Sorgun ilçesinde okulların yarın  (perşembe) tatil edilmesini kararlaştırıldı.

Karaman

Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde yarın okullar tatil edildi.Karaman'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezinde yaşamı olumsuz etkiliyor.Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, kent merkezindeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Samsun

Samsun'da etkili kar yağışı sebebiyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verilecek.Samsun Valiliğinin açıklamasında, kentte iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Çorum

Çorum’da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Bayat ve Kargı ilçeleri dışında il genelindeki tüm okullarda yarından itibaren 2 gün eğitime ara verildi.  

Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, Çorum’da kar yağışı sonucunda meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki tüm okulların 19 ve 20 Şubat tarihlerinde tatil edildiği, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personele de iki gün süreyle idari izin verildiği bildirildi.

Ordu'da bazı ilçelerde

Ordu'da gece boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ve mahallelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, il genelinde gece boyu kar yağışının devam etmesi sebebiyle, Aybastı, Çamaş, İkizce, Kabataş, Kumru, Ulubey, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Akkuş, Fatsa, Çaybaşı, Gölköy ve Perşembe ilçe merkezilerinde eğitimin devam ettiği, taşımalı öğrencilere 1 gün izin verildiği, bu ilçelerde yer alan mahalle okullarında ise eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Ünye'ye bağlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ve Yenikent Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün daha ara verildiği açıklandı.

  • Ajanslar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0