Görüş Bildir
Haberler
Öğle Yemeğinde Yiyebileceği 9 Farklı Tür Yemek İş Arkadaşlarınız Hakkında Aslında Ne Diyor?

Öğle Yemeğinde Yiyebileceği 9 Farklı Tür Yemek İş Arkadaşlarınız Hakkında Aslında Ne Diyor?

diazepam
30.06.2015 - 14:25 Son Güncelleme: 30.06.2015 - 14:43

İş arkadaşınızı yakından tanımak için yapabileceğiniz belli başlı şeyler var. Mesela oturup sohbet edebilirsiniz, iş çıkışı bir yerlere gidebilirsiniz, iş haricinde bir hafta sonunu paylaşabilirsiniz, vs. Ama bunlar size gerçek ve doğru bilgileri sağlar mı? Hiç sanmıyorum, bunlar sadece iş arkadaşınızın onun hakkında bilmenizi istediği kadarını öğrenmenize izin verir. 

Oysa hiç çaktırmadan, sırf gözlemler yaparak çok daha doğru bilgiler edinebilirsiniz. Bu içerikte size bunlardan birini öğreteceğiz: İş arkadaşınızın öğle yemeği tercihine bakarak onun hakkında hiç şaşmaz bilgiler edinmeniz mümkün.

1. Salata yiyen iş arkadaşı

1. Salata yiyen iş arkadaşı

Genellikle kadın olsa da yazın gelmesiyle plajlarda endamını göstermek isteyen erkekler de şu sıralar salataya düşmüş durumda. Salata yiyen iş arkadaşınız “iş tanımı” hastasıdır. Verilen her işi “bu benim iş tanımımda yok” diyerek reddetme eğilimindedir. Ancak bunu sadece size söyler, yani söylenir. Genel bir rahatsızlık hali mevcuttur. Çünkü salata yiyen iş arkadaşınız büyük olasılıkla hayalindeki işi bulamamış ve bir ömür boyu bulamayacak kişidir. 

Eğer kadınsa son derece bakımlıdır, ofisi parfümüyle baştan başa boyar. Ofis içerisinde sürekli olarak “tuvalet kağıdı bitti mi?”, “çöp konusunda lütfen dikkatli olalım”, “ketıla su çekmeyi unutmayalım”, vb. şekilde söylenerek dolanan biri varsa o kişi salata yiyen arkadaşınızdır. Angarya işlerden ve mesaiye kalmaktan nefret ederler. Patronla yan yanayken çok samimidir ancak sizin yanınıza geldiğinde dedikodusunu yapacağından emin olabilirsiniz. 

Sizinle aynı maaşı aldığı halde sizin yaşam standardınızın bir hayli üzerinde bir hayat yaşar bu arkadaşlar. Eli mi sıkıdır, aileden mi zengindir, yoksa deli gibi birikim mi yapıyordur asla bilemezsiniz. Ya ailesiyle yaşıyordur ya da bekar evinde tek kalıyordur. Neden bir arkadaş almıyorsun yanına dediğinizde ise cevabı hazırdır; “ben başkalarıyla yapamıyorum”. İşte doğru bir şey.

2. Pizza yiyen iş arkadaşı

2. Pizza yiyen iş arkadaşı

Neşeli, aceleci, heyecanlı insanlardır bunlar. Söylememize gerek yok sanırım, büyük olasılıkla erkektir bunlar. Kendi aralarında, yiyip yiyip kilo almayanlar ve ne yese yarayanlar olarak ikiye ayrılırlar, ama bu ikisi arasındaki tek fark kilolarıdır. Yardımsever, yeni gelene iş öğretmeye hevesli, stajyere yardımcı tipler olurlar. Yiyip yiyip kilo almayanları son derece çapkın olurken, ne yese yarayanlar genellikle evli olurlar. 

Yaşadığı hayattan şikayetçi olmayan, ortalama veya ortalamanın bir tık üstü insanlardır. Hafta içinde enerjileri hiç düşmez, hatta hafta sonunu da aktivite içinde geçirirler. Bir bakmışsınız Bozcaada’da, bir bakmışsınız Yedigöller’de trekking yapıyor. Düzenli bir halı saha programına sahip bu kişilerin insanlarla araları her daim iyidir. 

Patronla çekilmiş selfie’leri, beraberce gittikleri etkinlikleri vardır. Ama siz bunu çok sonra öğrenirsiniz. Neden? Çünkü bu arkadaşlar aynı zamanda ketumdur, ağızlarından laf almak kolay değildir.

3. Sulu yemek hastası iş arkadaşı

3. Sulu yemek hastası iş arkadaşı

%99’u bekardır bu arkadaşların ve büyük ihtimalle tek yaşıyorlardır. Sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinde kuru şeyler yedikleri için öğle yemeğini bir sulu yemek fırsatı olarak görürler. Bu grupta yer alan diğer kesim ise kadınlardır. Kadınların büyük çoğunluğu da eğer evden bir şeyler getirmiyorsa öğle yemeklerini sulu yemek olarak almayı tercih edeceklerdir. Bu arkadaşlar, özellikle iş konusunda bencil olurlar. Kendi işlerini engelleyeceğini düşündüklerinden size yardımcı olma konusunda hiç hevesli değillerdir.

Ofis etkinliği yaparken sevgilisini de getiren tek kişi bu arkadaşınızdır. Genellikle sizi pek beğenmezler, vakitlerinin çoğunu iş haricindeki arkadaşlarıyla geçirirler ve gariptir ki iş harici hayatları çok farklıdır bu kişilerin. Ofiste tanıdığınız insanla, sosyal medyada fotoğraflarına baktığınız insanın aynı kişi olup olmadığı konusunda çoğu zaman tereddüde düşersiniz. 

Ama işlerini iyi ve eksiksiz yaparlar. Kendilerine bir faydası olduğunu düşündükleri hiçbir işten kaçmazlar. İş ile ilgili tüm fuarlara, toplantılara, tanıtımlara gitme konusunda son derece istekli olurlar. Eğer iyi geçinirseniz çok faydasını görürsünüz bu arkadaşların, ama düşman olursanız…

4. Sandviç insanı

4. Sandviç insanı

Tabiri caiz ise yalapşap işlerin uzmanıdır bu arkadaşlar. Mutlaka birilerinin arkalarını toplaması gerekir. Yaptığı bir işin kusursuz olduğu görülmüş şey değildir. Hayatı ciddiye almayan, “dünyaya bir defa geliyoruz” felsefesinin yılmaz savunucusu kişilerdir bunlar. Onlar için iş sadece faturalarını ödemek, karnını doyurmak için gereklidir. Gezmeye, eğlenmeye, keşfetmeye bayılırlar. Sırf 3 günlüğüne Amsterdam’a gidebilmek için yıl boyu para biriktirirler.

Ama ilginçtir ki bu arkadaşların gönlü son derece zengindir. Ofiste birinden borç isteyecekseniz ilk adres bu arkadaş olmalıdır. Dalgacı, ayran gönüllü, vurdumduymaz bir profil çizse de onunla işten ayrı biraz zaman geçirirseniz göreceksiniz ki aslında özünde bambaşka biridir. Kendine özgü, farklı bir hayatı vardır. Çok geniş olmasa da çok sadık ve vefalı bir arkadaş grubu vardır. 

Ofis hayatını eğlenceli hale getiren tiplerdir bunlar. Gelmediklerinde, yıllık izne çıktıklarında yoklukları en çok hissedilen arkadaşlardır. Ama işlerini sizinle paylaşma gibi bir tutkuları vardır, kıramaz yaparsınız. Bunu alışkanlık haline getirmezseniz idare edersiniz.

5. Et yoksa kalsın insanı

5. Et yoksa kalsın insanı

Döner, kebap, biftek, Arnavut ciğeri, lahmacun, pide, orman kebabı, köri soslu tavuk, vs. Yedikleri her şeyde mebzul miktarda et olması konusunda ısrarcı arkadaşlardır bunlar ve alayı erkektir. Ama öyle laf olsun diye değil, ofisin maskülenlik oranını arttıran cinste erkeklerdir bunlar. Ofis içinde “arkadaşlar seksist söylemlerden kaçınalım” uyarısı yapılıyorsa bilin ki muhatabı bu arkadaşlardır. Amerika’da olsa taciz davası açılacak tipte kişilerdir. Ama onlara sorarsanız bunlar hep şakadır, takılmadır. 

Bir şekilde müdür, şef, patron, vs. ile araları daima iyidir, patronun bir sorunu olduğunda çözen bunlardır, patronun çocuğu ofise geldiğinde onunla en çok ilgilenen, top oynayan yine bunlardır. Başkalarına iş kitleme uzmanıdır her biri. Gün içinde acil işleri çıkıp da “beni 2 saat idare edin” diyenler de bu kişilerdir. Sözün özü olabilecek en beter iş arkadaşlarından biridir.

Ama keyiflidir, muhabbeti iyidir, güzel içki içer, içtikçe açılır. Yine de iş arkadaşı olarak çok şey vadetmez.

6. Sağlıklı beslenme delisi iş arkadaşı

6. Sağlıklı beslenme delisi iş arkadaşı

Evet, %90’ı kadın, kalan %10’u ise spor salonundan çıkmayan, ofiste protein tozu bulunduran erkeklerdir. Her yemekte bir kalori muhabbeti, diyetin önemi, sporun güzelliği konulu bir sohbet mutlaka açılır. İşlerinde başarılı, ışıl ışıl insanlardır bunlar. En az kendileri kadar yakışıklı/güzel sevgilileri ve imrenilecek bir ilişkileri vardır. 

Sanki hayatlarında sorunlu hiçbir şey yok gibidir. Ama olsa bile siz bunu bilemezsiniz çünkü bu arkadaşlar özel hayatı ile iş hayatını çok kalın çizgi ile ayırmıştır. Öğle yemeğini asla ofise söylemezler ki yürümek için bahaneleri olsun. Bir kusurları çok çabuk panik olmalarıdır. Hiç olmayacak şeylerde bile panik olacak, “ne yapacağım şimdi ben!” diye yakınacak bir nokta bulurlar. Anladığınız üzere biraz mükemmeliyetçi olurlar. Yaparız, hallederiz, bakarız, vb. sözleri asla kabul etmezler, öyle ki istedikleri olana kadar başınızda beklerler. 

Zor iş arkadaşıdır bu kişiler. Azıcık ayaklarınızı uzatıp dinlenseniz şaka yollu “kaytarıyor muyuz” diye takılır, işin aslı şudur ki şaka yapmıyordur.

7. Yemeğini evden getiren iş arkadaşı

7. Yemeğini evden getiren iş arkadaşı

Ofisin en dikkatli, titiz, çalışkan insanıyla karşı karşıyayız. Çoğu kişi onun bu tutumunu cimriliğine bağlar ama aslında o büyük olasılıkla dışarıdan gelen şeylere güvenmediği için böyle bir yolu seçmiştir. Masasını sürekli ıslak mendille silen, ellerini kremleyen, ofise oda kokusu sokan kişi de bu arkadaştır. 

Sorumluluklarının bilincinde olan ve eksiksiz yerine getirmeye çalışan, bunun için mesaiye kalmayı dahi göze alan biridir bu arkadaşlar. Asla kendi yapması gereken şeyi bir başkasına havale etmez, iş varken hastalıktan ölüyor olsa gelmeye çalışır. Bu arkadaşlar Cuma günleri hüzünlüdür, çünkü onlar için çalışmak hayatlarının güzel yanıdır. Özel yaşamları çok renkli değildir.

Gayet iyi kalpli, yardımsever ve düşünceli kişilerdir bunlar. Patronların ofis içindeki eli ayağıdır, ama bunu her şeyi patrona yetiştiren olarak algılamayın çünkü öyle değillerdir.

8. Öğle yemeğini geçiştiren iş arkadaşı

8. Öğle yemeğini geçiştiren iş arkadaşı

Sizin yemeğinizden biraz, ötekinin yemeğinden biraz doyan, müşteriye giderken arabada atıştıran, bisküvi yiyen, hazır bardak çorba içen kimselerdir bunlar. Her zaman aceleleri vardır, her zaman yetişmesi gereken işleri vardır. Sanki ofisin tüm yükünü bu arkadaşlar çekiyormuş da siz öylesine takılıyormuşsunuz gibi bir hava yaratmaya bayılırlar. Kendilerini ofisi ayakta tutan insan olarak görme eğilimindedirler.

Hatta öyle ki işi “senin maaşın benim sayemde ödeniyor” noktasına kadar vardırabilirler. Kendilerini önemli görmek bu insanların hastalığıdır, hiçbir sorumlulukları olmadığı halde ofis içinde müdür gibi dolaşmaktan, ona buna akıl vermekten hoşlanırlar. Hatta kendi altında yer alan insanları sözleriyle ezmek bu insanların tutkusudur. 

Günün birinde müdür olacaklarına olan inançları çok fazladır ama gariptir ki asla müdür olamaz bu arkadaşlar. Ama bu huylarından da hayatta vazgeçmezler.

9. Hamburger, pide, lahmacun… Hamur işi insanları

9. Hamburger, pide, lahmacun… Hamur işi insanları

Ekmek olmadan doyamayan kimselerdir bunlar. Acayip bir enerjileri vardır, ofisteki herkesle samimidir, bu samimiyetine sığınıp hiç hissettirmeden iş kitlemeleriyle ünlüdürler. Son derece samimi, insancıl ve neşeli bir tavırları vardır. Özel hayatları da çok hareketlidir bu kişilerin, boş geçen bir dakikaları olmaz. 

Ofisçe yapılan tüm etkinliklerin düzenleyicisi bu arkadaşlardır. İnsanlarla olan iyi ilişkilerini kullanarak kısa sürede kusursuz organizasyonlar yapabilirler. Ofis içinde bağıra bağıra konuşan biri varsa, o mutlaka bu arkadaştır. 

Hamur işi insanları samimi insanlardır, onları üzmeyin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
18
9
8
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

öyle bi hamburger varmı ya ? nerde satılıyo söleyin -.-

Pasif Kullanıcı

nerde satıldığını bulamadım ama ben evde yapıyorum çok güzel oluyo. al istediğin malzemeleri bi dene bence

emelce

Hamburgeri görünce bi tansiyonum düştü bi acıktım sanki...

irembozkurt

Tamam, hepimizin o hamburgere ağzı sulanmış olabilir ama bi' düşünün! Isırık aldığınız an, o dağ gibi duruşu yerle yeksan olacak!! Yemesi zor yemesi. ( yeter... Devamını Gör