Görüş Bildir
Haberler
IMDb'ye Göre Son Zamanların En Popüler 50 Dizisi

IMDb'ye Göre Son Zamanların En Popüler 50 Dizisi

claude cahun
11.08.2021 - 09:15

IMDb, son zamanların en popüler dizilerini sıraladığı listesini güncelledi. Yeni çıkan favorilerden kült yapımlara ve hatta daha post prodüksiyon süreci devam ederken ses getirenlere 50 dizinin yer aldığı listede neler varmış, birlikte bakalım!

Not: Dizi açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Star Wars: The Bad Batch (2021-)

50. Star Wars: The Bad Batch (2021-)

Eşsiz klon takımı “The Bad Batch”, kendilerini muhteşem askerler ve yenilmesi zor bir ekip haline getiren özel yeteneklere sahiptir. Kardeşlerinden genetik olarak farklı özelliklere sahip olan ekip, uzun süren Klon Savaşı sonrasında aktif kalmak ve hayatlarında yeni hedefler bulmak için savaşır.

49. Leverage: Redemption (2021-)

49. Leverage: Redemption (2021-)

Kalifiye soygun ekibi Leverage, yardıma ihtiyaç duranların yanında olmaya kaldığı yerden devam ediyor.

48. The Witcher (2019-)

48. The Witcher (2019-)

The Witcher'ın fantastik hikayesinde, yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan acımasız suikastçı Geralt of Rivia, vaadedilen çocuğun doğumunu beklemektedir. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirecek güce sahiptir.

47. Titans (2018-)

47. Titans (2018-)

Bir grup süper kahraman adayı gencin aksiyon dolu maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Greg Berlanti, Akiva Goldsman ve Geoff Johns kaleme alıyor. Hikayede Dick Graydon karakteri, Starfire ve Raven gibi kahramanlardan kurulu korkusuz ekibin güçlü lideri olarak karşımıza çıkacak. Starfire karakterini Anna Diop canlandırırken Raven rolünde Teagan Croft’u izleyeceğiz. Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Lindsey Gort, Minka Kelly, Ryan Potter, Alan Ritchson gibi isimler yer alıyor.

46. Modern Family (2009-2020)

46. Modern Family (2009-2020)

Bir aile düşünün. Sizden yaşça hayli küçük ve güzel bir eşiniz ve onun babalık yapmaya çalıştığınız oğlu. Her biri birbirinden dertli, üç çocuğu olan kızınız ve partneriyle beraber evlat edinmeye karar veren eşcinsel oğlunuz. Böylesi bir aile portresinden, elbette komediden başka bir şey çıkmaz.

Modern Family son zamanların en iyi komedilerinden biri. Aslına bakarsanız Mockumentery diye tanımlanan bir aile komedisi belgeseli. Başrollerde; uzun yıllar Married and Children ile evlerimize konuk olan Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Kingdom (2019-)

45. Kingdom (2019-)

Kingdom, hanedanlığı etkisi altına alan salgından kurtarmaya çalışan bir prensin kötülüğe karşı açtığı savaş konu ediliyor. Güney Kore’de hüküm süren bir krallık, yozlaşma ve açlık karşısında diz çökmek zorunda kalır. Krallığın başına gelen felaketler yalnızca bununla da sınırlı değildir. Bulaştığı insanı canavara dönüştüren bir salgın hızla yayılmaktadır. Ölen kral ve diğer insanlar salgının etkisi ile canavar olarak dirilir. Haksız yere ihanetle suçlanan veliaht prens, babasının başına gelenleri öğrenmek hanedanlığa doğru yola koyulur. Prens, halkını kurtarıp salgının tüm ülkeye yayılmasını engellemek için karşısında bulunan yeni türdeki düşmanlarla mücadele etmek zorundadır.

44. NCIS: Naval Criminal Investigative Service (2003-)

44. NCIS: Naval Criminal Investigative Service (2003-)

NCIS, yani Deniz Kuvvetleri Kriminal Araştırma Servisi ordunun hep cezbedici kanadı olan ABD Deniz Kuvvetleri'ni ekrana taşıyor. Kemikleşmiş dram, suç ve aksiyon türünün yanı sıra bol dozda mizahi öğeyle öne çıkan 'NCIS' ekibinin başını, eski bir deniz topçu astsubayı olan özel ajan Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon) çekiyor.

Dizinin yaratıcısı Donald P. Bellisario NCIS'ın yıllardır süren başarısını, güçlü olay örgüsüne ve karakterlerinin renkli kişiliklerine bağlıyor. NCIS ekibinde, Gibbs'in yanı sıra özel ajan Anthony Dinozzo (Weatherly), bilim adamı adli uzman Abby Sciuto (Perrette), bilgisayar ve ağ uzmanı özel ajan Timott (Murray) ve adli tıp doktoru Dr 'Ducky' Mallard (McCallum) yer alıyor.

Karada geçen ajan dizilerinden sıkılanlar için güzel bir alternatif olan NCIS, deniz aşırı terörden denizaltı hırsızlığına kadar, deniz kuvvetleri ile ilgili her türlü suç davasını olay örgüsüne taşıyor...

43. The Mandalorian (2019-)

43. The Mandalorian (2019-)

Star Wars dizisinin yönetmen koltuğunda Iron Man, Iron Man 2 ve The Jungle Book gibi yapımların da yönetmenliğini üstlenen Jon Favreau oturuyor. Favreau ayrıca dizinin senaristliğini ve yürütücü yapımcılığını da üstleniyor. Star Wars evrenine yabancı bir isim olmayan Favreau, animasyon dizi Star Wars: The Clone Wars'un kadrosunda yer almıştı...

42. Brooklyn Nine-Nine (2013-2021)

42. Brooklyn Nine-Nine (2013-2021)

Yüzbaşı Ray Holt, istediği her şeyi yapmaya alışmış yetenekli ama kaygısız bir dedektif olan Jake Peralta'nın da dahil olduğu Brooklyn'in 99. bölgesini devralır. Jake, ekibinin başına titiz yüzbaşının atanmasıyla artık kurallara uymaya, bir takım oyuncusu olmaya alışmak zorunda kalır.

41. Turner & Hooch (2021-)

41. Turner & Hooch (2021-)

Büyük bir asi köpeği miras alan, hırslı bir ajan olarak tanımlanan Scott Turner, çok geçmeden başlarda istemediği evcil hayvanın aslında ihtiyaç duyduğu ortak olabileceğini fark eder ve aralarında hem duygusal, hem eğlenceli bir iletişim başlar. 

1989 yapımı Tom Hanks'in oynadığı filmden uyarlanan diziyi Matt Nix yazıp yönetiyor. Josh Levy ise Nix'le birlikte ortak yapımcılığı üstleniyor.

“Turner & Hooch” ilk kez 1989'da vizyona girmişti. Tom Hanks dışında, Mare Winningham, Craig T. Nelson ve Reginald VelJohnson başlıca rolleri üstlendi. Roger Spottiswoode'in yönettiği film, rapor edilen 13 milyon dolarlık bir bütçeyle, gişede 70 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve en çok kar eden filmlerden biri oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Animal Kingdom (2016-)

40. Animal Kingdom (2016-)

17 yaşındaki Joshua annesi aşırı dozda aldığı eroinden öldükten sonra Güney Kaliforniya'daki akrabalarının yanına yerleşir. Otorite sahibi büyükannesi Janine'nin yanına taşınan Joshua çok geçmeden yeni ailesinin tam bir suç şebekesi olduğunu öğrenir.

39. Doctor Who (2005-)

39. Doctor Who (2005-)

Bu doktor bambaşka bir doktor. İsmi, karakteri, tavırları her şeyiyle bir muamma. Rose Tyler adında bir kadın, kendisine doktor diye adlandıran gizemli bir yabancıyla tanışır ve bundan sonra hayatı baştan sona değişir. Kısa süre içerisinde ailesi de dahil bütün dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenir. Yapması gereken kurtuluş yolunu bulmaktır..

38. Bocsh (2004-2021)

38. Bocsh (2004-2021)

Los Angeles Polis Departmanı cinayet masası dedektifi Harry Bosch, 13 yaşında bir çocuğa ait olduğu tespit edilen bir kemik bulunmasının ardından olayı sorgulamaya başlar. Tam bu sıralarda Bosch, haksız yere bir seri katili öldürme suçuyla da federal mahkemede yargılanmaya başlar. Bosch çevrenin de katkısıyla hayatının en zorlu dönemlerinden birini yaşamaya başlar...

37. The Blacklist (2013-)

37. The Blacklist (2013-)

Raymond Reddington, dünyanın en çok arananlar listesinin en üstünde yer alan bir suçludur. Yıllardır aranan Raymond hiç beklenmeyen bir anda kendi isteği ile FBI’a teslim olur. İşlediği suçlar sebebi ile artık serbest kalması mümkün değildir. Zeki bir adam olan Raymond, FBI’a ilginç bir teklif sunar. Kendi özgürlüğü karşısında hazırlamış olduğu suçlular listesini FBI’a verecek ve listede yer alan kişileri yakalatacaktır. Listeyi vermek için de tek bir şart sunar; FBI profilcisi Elizabeth Keen ile birlikte çalışmak. Kendisinin bu işe neden seçildiğini araştıran Elizabeth, Raymond ile suçluları yakalamaya başlar.

36. The Boys (2019-)

36. The Boys (2019-)

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar. Preacher’ın yazarı Garth Ennis ile Derick Robertson’ın kaleme aldığı çizgi romandan uyarlanan dizi, Supernatural’ın yaratıcısı Eric Kripke’nin imzasını taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise en son Preacher’da birlikte çalışan Evan Goldberg ile Seth Rogen var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Supernatural (2005-2020)

35. Supernatural (2005-2020)

Adı üstünde bir doğaüstü drama olan Supernatural, Dean ve Sam Winchester kardeşlerin doğaüstü yaratıklarla verdikleri savaşı konu alıyor. Anneleri bilinmeyen bir varlık tarafından yakılarak öldürülmesi sonucu, babalarıyla beraber avcılık yapmaya başlayan kardeşlerden Sam, normal bir hayat sürme isteğiyle abisi ve babasını bırakıp üniversiteye gider. Yıllarca ailesinden ayrı yaşayan Sam, abisinden babasının kayıp olduğunu öğrenince eve döner ve macera yeniden başlar..

34. Gossip Girl (2021-)

34. Gossip Girl (2021-)

Gossip Girl, New York’taki özel bir okulun öğrencilerinin hayatına odaklanıyor. Gossip Girl isimli popüler blogun kapatılmasından yıllar sonra, New York'un Yukarı Doğu Yakası'nda bulunan özel okul Constance Billard'ı ele geçiren seçkin öğrenciler, birbirleri hakkında yaptıkları dedikoduyu sosyal medyada kullanmaya başlar.

33. Better Call Saul (2015-)

33. Better Call Saul (2015-)

Breaking Bad spin-off'u olan dizi, düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatıyor.

32. Vikings (2013-2020)

32. Vikings (2013-2020)

8. yüzyıl İskandinavya’sında geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnor’un acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz. 

Tarihi bir drama olarak nitelendirilebilecek dizinin hikayesi, gerçek Avrupa efsanelerine ve tarihsel figürlere dayanıyor.

31. He-Man and the Masters of the Universe (2021-)

31. He-Man and the Masters of the Universe (2021-)
  • IMDb puanı belirsiz.

80'li ve 90'lı yılların çocuklarının en sevdiği çizgi filmlerden biri kuşkusuz Masters of the Universe serisidir. Kısaca, He-Man olarak da adlandırılan bu seri Kainatın Hakimleri adıyla uzun bir süre ülkemizde de gösterilmiş ve bütün çocukları ekran başına kilitlemişti. Şimdi, birkaç farklı projede birden adı geçen seri Netflix için geri dönüyor! 

Daha önce Kevin Smith imzalı bir serinin de platformda yayınlanacağı duyurulmuştu. Şimdi bir seri daha geliyor ve iki farklı projeyle nostalji rüzgarları esecek. Gelecek serilerden biri bilgisayar animasyonlu olacak ve adı He-Man and the Masters of the Universe olarak planlandı. Serinin konusu ise şöyle:

Eternia'nın Prensi, Grayskull'un gücünü keşfeder ve evrenin efendisi He-Man'e dönüşür. Bu yapım klasik animasyon serisinin yeniden tasarımı niteliğinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Criminal Minds (2005-2020)

30. Criminal Minds (2005-2020)

Bir suçluyu en kestirme yoldan nasıl yakalarsınız? Tabii ki bir suçlu gibi düşünerek, onun psikolojisine göre hareket edip, ipuçlarını birleştirerek. Virginia Quantico'daki Davranış Analizi Ünitesi'nde çalışan özel bir ekibin uzmanlık alanı 'suçlu beyinleri' analiz etmek. Onların işi, suç mahalli ya da laboratuvar deneyleri ile bitmiyor. Suçluların yaşadıkları çevre, çalışma ortamları, davranış pratikleri… Her biri karmaşık bir davayı çözerken birleştirdikleri yap-boz parçaları gibi... 

Amerika’nın en çok izlenen polisiye dizilerinden olan Criminal Minds; oyuncu kadrosu, bazıları gerçek vakalara dayanan senaryo kurgusu ve efektleriyle türünün başarılı örneklerinden biri.

29. Yellowstone (2018-)

29. Yellowstone (2018-)

Yellowstone’da, Montanalı çiftçi aile Duttonların hikayesini ele alınıyor. Kevin Costner’ın Amerika’nın en büyük arazilerinden birinin sahibi olan John Dutton karakterini canlandırdığı dizide, her kesimden çeşitli saldırılara maruz kalan Dutton çiftliği üzerinden dönemin Amerika'sında yaşanan güç savaşları anlatılıyor.

Taylor Sheridan’ın yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Wes Bentley, Kelly Reilly, Luke Grimes, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Dave Annable, Danny Huston, Gil Birmingham, Jefferson White, Gretchen Mol gibi isimler yer alıyor.

28. Peaky Blinders (2013-)

28. Peaky Blinders (2013-)

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

27. The Flash (2014-)

27. The Flash (2014-)

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

CW kanalında yayınlanan Arrow dizisinin spin-off'u olan yapım; DC Comics evreninin bilinen kahramanlarından, Adalet Birliği üyesi Flash’ın gençliğini anlatacak.

26. Friends (1994-2004)

26. Friends (1994-2004)

Tüm zamanların en sevilen sitcom'larından biri Seinfeld ise diğeri hiç kuşkusuz Friends olmuştur. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının iç içe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor. Jennifer Aniston gibi sonradan yıldızlaşacak isimleri kazandıran bir dizi olarak da unutulmazlar arasındadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Office (2005-2013)

25. The Office (2005-2013)

Burası Dunder Mufflin Kağıt Şirketi. Sıradan gibi görünen ama sıra dışı komik bir ofis. İktidar düşkünü bir patron, her biri ayrı karakterde çalışanlar, 9-17 arası bitmesi gereken işler ve modern dünyanın en vazgeçilmez unsuru ofis hayatı!

Ama Michael Scott (Steve Carell) sıradan bir patron değil; Şakaları çalışanları tarafından anlaşılmayan çalışanlarının gözünde kaba, sevimsiz, sinir bozucu, ırkçı, cinsiyetçi ve verdiği hiçbir sözü yerine getiremeyen patron ama aslında o bir komedyen, bir dost, bir yardımsever...

BBC televizyonun aynı adlı dizisinden uyarlanarak Amerikan versiyonu da çekilen The Office, sit-com komedilerine yeni bir soluk getirdi...

24. Stranger Things (2016-)

24. Stranger Things (2016-)

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

23. Atypical (2017-2021)

23. Atypical (2017-2021)

Sam, 18 yaşında otizm hastası bir gençtir. Kendi yaşıtları gibi yaşama arzusu olan Sam, bağımsızlık arayışı içindedir ve artık bir kız arkadaşı olsun ister. Terapisti, kişisel sorunlarını aşmasında Sam’i heveslendirirken, annesi çocuğunun büyüdüğünü kolay kolay kabul etmez. Sam’in babası ise annesinin aksine onun kendisini bulmasına yardımcı olmaya çalışır. 

Otistik çocuğu olan bir ailenin hikayesinin anlatıldığı komedi türündeki dizinin başrollerinde Keir Gilchrist, Jennifer Jason Leigh, Brigette Lundy-Paine ve Amy Okuda yer alıyor.

22. The Good Doctor (2017-)

22. The Good Doctor (2017-)

Shaun Murphy, otizm ve savant sendromu olan genç bir cerrahtır. Prestijli bir hastanenin cerrahi birimine katılmak için sessiz, sakin bir ülkeye taşınır. Dünyada yalnız olan ve çevresindeki insanlarla iletişim kurmakta zorlanan Shaun, iş arkadaşlarının kendisinden şüphelenmemeleri için onlara değişik tıbbı hediyeler verir. 

Shaun Murphy'nin hastanedeki hayatını konu alan dizinin oyuncu kadrosunda Freddie Highmore, Richard Schiff, Hill Harper, Nicholas Gonzales, Chuku Modu ve Irene Keng yer alıyor.

21. The Handmaid's Tale (2017-)

21. The Handmaid's Tale (2017-)

Margaret Atwood’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, Gilead isimli bir toplumda geçiyor. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul ediliyor. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Sopranos (1999-2007)

20. The Sopranos (1999-2007)

New Jersey'deki bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin babası olan Tony Soprano'nun ve Soprano ailesinin diğer fertlerinin hayatlarından kesitler sunan dizi, toplamda 86 bölüm yayınlanmış, kazandığı ödüller ve aldığı olumlu eleştirilerle adını 'gelmiş geçmiş en iyi diziler' arasına yazdırmıştır.

19. Breaking Bad (2008-2013)

19. Breaking Bad (2008-2013)

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbette ki yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek... 

Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, gözü pek bir 'eski öğrenci'... Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracak... 

Başrollerini deneyimli aktör Bryan Cranston ve Aaron Paul'un paylaştığı Breaking Bad, orijinal öyküsü ve sürükleyici senaryosunun yanı sıra oyuncularına kazandırdığı Altın Küre adaylıkları, Emmy ve Saturn ödülleriyle de televizyon dizileri arasında kalitesini ve farkını belli eden bir yapım... 

1990'lı yılların kült bilim-kurgu dizisi The X Files'ın ortak yapımcıları ve yazarları arasında yer alan Vince Gilligan'ın yapımcılığını üstlendiği dizi eleştirmenler tarafından da son yılların en başarılı yapımlarından biri olarak gösteriliyor...

18. Schmigadoon! (2021-)

18. Schmigadoon! (2021-)

Sırt çantasıyla seyahat eden bir çift, herkesin 1940'lardan kalma bir müzikaldeymiş gibi davrandığı büyülü bir kasaba keşfeder...

17. Grey's Anatomy (2005-)

17. Grey's Anatomy (2005-)

Seattle Grace Hastanesi’nde yeni bir gün, yeni bir sabah, yeni ameliyatlar, kurtarılması gereken hayatlar, düşler ve umutlar...

Farklı tıp fakültelerini yeni bitirmiş 5 stajyer doktor adayı Meredith, Cristina, Izzie, Alex ve George zorlu bir eleme sınavını geçerek, prestijli bir eğitim hastanesi olarak ün salan Seattle Grace’in cerrahi departmanında stajyerlik programına kabul edilmiştir. Önlerindeki bir sene boyunca, cerrahi bölümünün en başarılı doktorlarından olan Uzman Dr. Bailey'in (Nazi) gözetiminde, doktorluğun her yönünü yaşayan stajyerler hastanenin karmaşasının yanında aşk ilişkilerinde de yeni heyecanlar ve bocalamalarla tanışacaklar...

Pek çok Altın Küre ve Emmy ödüllerine sahip dizi, ilk sezonundan itibaren sadece Amerika’da değil yayınlandığı her ülkede televizyon reytinglerini alt üst ediyor.

16. American Horror Story (2011-)

16. American Horror Story (2011-)

Her bir sezonu başka bir hikayeyi konu alan American Horror Story, ilk sezonunda lanetli bir ev üzerinden ilerleyerek, bizi bu evin zaman içindeki sakinleri ile tanıştırdı. 2. sezonda ise hikayenin odağında bir akıl hastanesi var. Devamında yıllar öncesine gidecek ve bu akıl almaz hastanede yaşananlara tanık olacağız..

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sex/Life (2021-)

15. Sex/Life (2021-)

Banliyöde yaşayan Billie iyi bir anne ve eştir. Cooper ile evlenmeden önce Billie'nin bambaşka bir hayatı vardır. Billie, iki küçük çocuğuyla günlük aile hayatına bağlı olsa da geçmişe özlem duyar. Özellikle eski erkek arkadaşı Brad ile olan ilişkisine özlem duyan Billie'nin hayatı, eski sevgilisinin yeniden hayatına girmesiyle bambaşka bir hal alır. Billie, cesur cinsel geçmişi ve mevcut yaşamı arasında ikilemde kalır.

14. Lucifer (2016-2021)

14. Lucifer (2016-2021)

'Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! 

Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanlarda, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

13. Dr. Death (2021)

13. Dr. Death (2021)

Christopher Duntsch, başarılı kariyere sahip olan genç bir cerrahtır. Ancak girdiği rutin ameliyatlarda hastalar sakat kalmaya hatta ölmeye başladığında her şey değişmeye başlar. Kurban sayısı gün geçtikçe artınca, kendisi gibi cerrah olan iki iş arkadaşı yaşananları araştırmaya karar verir.

12. Manifest (2018-2021)

12. Manifest (2018-2021)

Gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir uçak, yıllar sonra hiçbir şey olmamış gibi geri döner. Uçağın içindeki yolcular, kaldıkları yerden devam etmek için sevdiklerinin kapılarını çalar ancak geride kalan yakınları için aslında yıllar geçmiştir. Jeff Rake’in senaryosunu kaleme aldığı dizinin yapımcılığını Robert Zemeckis, Jack Rapke ve Jackie Levine üstleniyor.

11. Virgin River (2019-)

11. Virgin River (2019-)

Virgin River, sakin bir yaşam için uzak bir Kaliforniya kasabasına taşınan Melinda Monroe’nin hikayesini işliyor. Yeni bir sayfa açmaya karar veren Melinda, kasaba hayatının beklediği kadar basit olmadığını keşfedecektir. Robyn Carr’ın imzasını taşıyan 20 romandan oluşan seriden uyarlanan dizinin showrunner koltuğu Sue Tenney’e emanet.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Never Have I Ever (2020-)

10. Never Have I Ever (2020-)

Never Have I Ever, ergenlikten yetişkinliğe geçen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Hindistan göçmeni Amerikalı genç bir kız olan Devi, başarılı bir lise ikinci sınıf öğrencisidir. Öfkesine bir türlü hakim olamayan Devi, bu yüzden kendisini sıkıntılı durumlar içinde bulur.

9. Dexter (2006-2013)

9. Dexter (2006-2013)

O, 'ince ruhlu' bir katil. O, Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran bir 'kan' uzmanı. O, dünyaya adalet sağlamak için öldürüyor. O'nun adı Dexter ve düzenin adaletini kişisel bakışa göre sağlamak hayatta kalma amacı. 

Hem işinin ehli bir seri katil, hem de sosyal kişilikli bir adam portresi çizen Dexter Morgan, 2006 yılından bu yana kendi ahlak anlayışına göre kötüleri yer yüzünden silmeye devam ediyor. Yayınlandığı yıldan itibaren onlarca televizyon ödülüne aday gösterilen, Emmy ve Altın Küre ödüllü Dexter, televizyon tarihinin de en sıra dışı karakterlerinden birini ekranlara taşıyor...

8. Outer Banks (2020-)

8. Outer Banks (2020-)

John B., zenginler ve fakirler arasında bölünmüş bir adada yaşayan bir gençtir. Garsonluk yapıp, tekne kiralayarak günlerini geçiren John B. ve üç arkadaşı, birlikte güzel vakit geçirmek için ellerinden geleni yapar. Bir gün mavi sularda gezerken batık bir tekne bulan John B., bunun yıllardır kayıp olan babası ile bağlantılı olabileceğinden şüphelenir. Babasının ortadan kaybolmasıyla ilgili olan efsanevi hazineyi bulmaya karar veren John B., üç arkadaşı ile birlikte harekete geçer

7. Game of Thrones (2011-2019)

7. Game of Thrones (2011-2019)

Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen, kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor... 

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

6. American Horror Stories (2021-)

6. American Horror Stories (2021-)

American Horror Stories, American Horror Story'nin spin-off dizisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Loki (2021-)

5. Loki (2021-)

Disney'in dijital içerik platformu Disney+ tarafından ekrana taşınan dizi, Marvel evreninin en ünlü kahramanlarından Loki'nin hikayesini ekrana taşımaya hazırlanıyor. Uyarlamanın showrunner koltuğu 'Rick & Morty'nin senaristi Michael Waldron'a emanet edilirken başrolde karakterle bütünleşen Tom Hiddleston’ın yer alması bekleniyor.

4. Rick and Morty (2013-)

4. Rick and Morty (2013-)

Çılgın bilim insanı Profesör Rick ve torunu Morty’nin boyutlar arası tuhaf ve tehlikeli yolculuklarını konu alan dizi, yetişkinlere yönelik...

3. The Walking Dead (2010-2022)

3. The Walking Dead (2010-2022)

Yaşayan ölüler diyarına hoş geldiniz! Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok... 

Robert Kirkman'ın aynı isimli çizgi romanından uyarlama olan bu zombi hikayesinin yönetmeni ise Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) ve Yeşil Yol (The Green Mile) filmleri ile hafızalara kazınan Frank Darabont...

2. Ted Lasso (2020-)

2. Ted Lasso (2020-)

Ted Lasso, bir Amerikan futbol takımını yönetmek için işe alınan bir adamın hikayesini konu ediyor. Ted Lasso, bir Amerikan futbol takımına koçluk yapmak için işe alınır. Ancak Lasso’nun futbol antrenörü deneyimi yoktur. Ted Lasso, koçluk deneyimi olmamasına rağmen takımın başarılı olması için elinden geleni yapar.

Jason Sudeikis, Bill Lawrence, Brendan Hunt ve Joe Kelly'nin yaratıcıs olduğu dizinin yapımcı koltuğunda bu dörtlüye Jeff Ingold, Liza Katzer, Bill Wrubel ve Tina Pawlik eşlik ediyor. Ted Lasso'da Jason Sudeikis, Juno Temple, Hannah Waddingham, Jeremy Swift ve Phil Dunster rol alıyor.

1. Masters of the Universe: Revelation (2021-)

1. Masters of the Universe: Revelation (2021-)

80'lerin efsanesi Masters of the Universe'nin devamı olan yapımda, He-Man ve İskeletor'un Eternia için verdiği mücadele yıllar önce kaldığı yerden devam ediyor.

Türkçeye Kainatın Hakimleri: Keşif olarak çevrilen Netflix animasyonu Masters of The Universe: Revelation, bir zamanların sevilen kahramanı He-Man'i yeni bir nesille tanıştırmaya hazırlanıyor. 80'li ve 90'lı yıllarda çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de favori kahramanlarından olan He-Man'in bir kez daha başkahramanı olacağı dizinin konusu şöyle olacak: 

Eternia gezegeninde, bir prens kaybolur ve Grayskull’un gücünü keşfeder. Bu keşif sonrası He-Man formuna dönüşür. Masters of Universe ekibini kuran He-Man, kötü adam Skeletor'la bir mücadele içine girer. Bu savaştan biri galip çıkacaktır ve evrenin efendisi olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
8
7
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kardeslerkundura

bu nasıl liste ? çoğu kült diziler yok. Black mirror nerde? arrow nerde? eeyyy onedio sen kimsin be

yekanok sıvıstan

39 dan aşağıyı okumadım Doctor Who böylemi anlatılır.