Görüş Bildir
Haberler
Hüsamettin Oğuz Yazio: Gerçek Aşk ile Sahte Aşk Arasındaki 15 Fark

etiket Hüsamettin Oğuz Yazio: Gerçek Aşk ile Sahte Aşk Arasındaki 15 Fark

Hüsamettin Oğuz
16.02.2021 - 21:25 Son Güncelleme: 19.02.2021 - 18:43

Aşk üzerine yazmak için sevgililer gününü atladığımı biliyorum. Hikâye ve masallardaki aşkları, aşıkları okudum gün boyu… 

Neler vardı neler:

Tarık Dursun K. Uzak Aşklarla adlı kitabında “Peki, kim seni benim kadar sevecek? Kim seni alıp cumartesileri sinemaya götürecek; önce bir kulağından, sonra yanağından, sonra dudaklarından kim öpecek? diye sorduğuna şahit oldum okurken.

Sular Ne Güzelse adlı eserinde Erdal Öz sevmeyi bakın nasıl tarif etmiş:

“Seni bir resim gibi, bir heykel gibi düşünmek istemeyişimdi belki. Yaşayan, soluk alıp veren, konuşan, öpüşen, gülen, sırasında ağlayan, mutluluğu özleyen, ama acı çeken, yalnızlıktan bunalan ve bunalmayan, deliceleri olan genç bir kız diye sevmiştim seni.”

Sabahattin Ali’nin Değirmen öykü kitabından bir alıntı:

”Onu nasıl sevdiğimi anlattım: “Bana kolunun yerine kalbini veriyorsun, bir kalp bir koldan daha mı az değerlidir?”

M. Bülend Sağlam, İğde Kokusu hikâye kitabında “Gözlerini kapatır, derin bir iç çekiş ile boynunu büker, gülümseme dudağına değer, fısıldardı, bir ihtiyaç, bir rica, bir dua; ‘Güzelce gülümseyenim olsun…’’ diye tarif eder kalbindeki aşkı.

Hepsi gerçek aşkı, aşkın gerçeğini hissederek yazmış. Vakit akşam olunca, şairlere geçmeden hemen gerçek aşk ile sahte aşk arasındaki farkları not ettim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hadi başlayayım…

Gerçek aşkla sahte aşkları birbirinden ayırmak neredeyse imkânsız görünüyordu. 

Gerçek bir sevgili bulmak için, gerçek aşkın ne olduğunu bilmeniz gerekir. Onu çekmek ve tutmak için karşılığında gerçek bir sevgi vermelisiniz. Aşk saygı, sevgi ve şefkatle yoğrulmuşsa gerçektir.

İnsanlar âşık olduklarında, gerçek aşkı sahte aşktan ayırt etmeleri zor olabilir. Sahte aşk yüzünden kalpleri kırılan pek çok insan hikayesi var. Birini tüm yüreğiniz ve ruhunuzla sevmek, utanılacak bir şey değildir. Saf sevgiyi sahte aşktan nasıl ayırt edeceğinizi bilmek önemlidir. Gerçek aşkta tevazu ve nezaket vardır. 

İşte bilmeniz gereken gerçek aşk ile sahte aşk arasındaki 15 fark var.

1. Gerçek Aşk Fedakârlık İster; Sahte Aşk Sadece Kendini İlgilendirir.

Gerçek aşk özveri ister. Kendini ihmal etmese de sırf birini gerçekten mutlu etmek için büyük fedakarlıklar yapmaya hazırdır. Öte yandan, sahte aşk bencildir, çünkü sadece kendini düşünür.

2. Gerçek Sevgi Hakikatte Sevinir; Sahte Aşk, Yalanların Karanlığında Gizlenir.

Gerçek aşk, dürüst bir yaşam sürmekten hoşlanır. Her zaman dürüstlük ve şeffaflık gösterdiği için şüphelerinizi ve güvensizliklerinizi ortadan kaldırır. Öte yandan, sahte aşk yalan söylemekten zevk alır.

3. Gerçek Aşk Naziktir; Sahte Aşk Zalimdir.

Gerçek aşkın büyük bir kalbi vardır. Cömert ve şefkatlidir. Size hak ettiğinizden daha fazla sevgi ve ilgi verecektir. Öte yandan sahte aşk kalpsizdir. Size acıyı ve hak etmediğiniz kötü muameleyi verecektir.

4. Gerçek Aşk Sabırlıdır; Sahte Aşkın Ömrü Kısadır

Gerçek aşk, hatalarınıza ve eksikliklerinize dayanabilir ve affedebilir. Size makul olarak birçok şans verecek ve daha iyisi için değişene kadar bekleyecektir. Öte yandan sahte aşk, hata yaptığınızda kolayca kızar. Açıklamalarınızı bile duymadan sizi hızla yargılayacak ve cezalandıracaktır.

5. Gerçek Aşk Alçakgönüllüdür; Sahte Aşk Gururludur.

Gerçek aşk tevazu ile hareket eder. Kendi hatalarını kabul eder ve hatta başkalarının hatalarının sorumluluğunu alır. Öte yandan, sahte aşk övünür. Kendi hatalarını kabul etmez, aksine başkalarını suçlar.

6. Gerçek Aşk Neşelidir; Sahte Aşk Acı Verir.

Gerçek aşkın neşeli bir kalbi vardır. Zihni pozitiftir. Sahte aşkın acı dolu bir kalbi vardır. Zihni olumsuzluklarla doludur. Her zaman dünyanın haksız olduğunu düşünür. Genelde size ve çevrenizdeki insanlara kin besler.

7. Gerçek Aşk Saygılıdır; Sahte Aşk Kaba.

Gerçek aşk görüşlerinize, kararlarınıza ve hatta tutkularınıza saygı duyacaktır. Öte yandan, sahte aşk küstahtır. Ne düşündüğün ve ne hissettiğin umurunda değil. Sizi, dikkate alınmaya değer olmayan aşağı bir kişi olarak görür.

8. Gerçek Aşk Korur; Sahte Aşk Acıtır.

Gerçek aşk size acı verebilir, ancak sizi her zaman uzun vadede acı çekmenize neden olacak her şeyden korur. Sahte aşk, yalnızca kısa bir süre için sahte bir tatmin sağlayacaktır. Sonunda, size zehirli bir ilişki verecektir.

9. Gerçek Aşk Doğrudur; Sahte Aşk Aptallıktır.

Gerçek aşk bilge ve olgundur. Karar ve eylemlerde ihtiyatlıdır. Öte yandan, sahte aşk kocaman bir aptallıkla hareket eder. Eylemleri umursamaz, düşüncesizdir ve yalnızca kendini beğenmişliğiyle vardır.

10. Gerçek Aşk Sizi bilir ve Anlar; Sahte Aşk Anlayamaz.

Gerçek aşk seni bir insan olarak bilir. Hakkınızdaki her şeyi bilmek için çaba harcar, böylece sizi daha iyi sevebilir. Sahte aşk, düşüncelerinizi ve hislerinizi önemsemez.

11. Gerçek Aşk Güvenir; Sahte Aşk Şüphe Eder.

Gerçek aşk sana güvenir. Kararlarınıza ve eylemlerinize güvenir. Öte yandan, sahte aşk sana güvenmez. Kalbi ve zihni seninle ilgili olumsuzluklarla fazlasıyla doludur.

12. Gerçek Aşk Umutludur; Sahte Aşk Kolayca Vazgeçir.

Gerçek aşk sizi geleceğine dahil eder ve sizi hayatının geri kalanında birlikte olmak istediği bir kişi olarak görür. Bu yüzden sizin ve ilişkiniz için savaşmaktan asla vazgeçmez. Öte yandan, sahte aşkın sizin için kalıcı planları yoktur. Böylece, size önemli görünmez ve sizden kolayca vazgeçer.

13. Gerçek Aşk Titreyerek Hareket Eder; Sahte Aşk Umursamaz.

Gerçek aşk tutku, heyecan ve enerjiyle hareket eder. Senin için her zaman en iyisini ister. Seni hayal kırıklığına uğratmaktan korkar. Öte yandan, sahte aşk size karşı ilgisizdir. Size karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmek yerine sizi hep bahanelerle bırakır.

14. Gerçek Aşk Kendini Sever; Sahte Aşk Kendinden Nefret Eder.

Gerçek aşk seni sever ama kendini sevmeyi asla unutmaz. Öte yandan, sahte aşk kendi iyiliğini önemsemez. Kendini bencilce, kendi kendini yok etme noktasına kadar incitir, size daha fazla acı ve ilişkinizin hak etmediği sorunlar verir.

15. Gerçek Aşk Sonsuza Kadar Sürer; Sahte Aşk Ölür.

Gerçek aşk sonsuza kadar kalır. Gerçek aşkın harika hikâyesi ve gerçek aşıkların büyük fedakarlıkları, nesilden nesile insanlara ilham vermeye devam ediyor. Öte yandan, sahte aşk ancak bedenin peşindedir. Kısa yaşar ve hikâyesi kolayca unutulur.

Hatırlamanız gereken tek bir şey var; sevmeyi asla bırakmayın!

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
13
5
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın