Görüş Bildir
Haberler
HitTail ile Sitenize Gelen Ziyaretçi Sayınızı Arttırın

HitTail ile Sitenize Gelen Ziyaretçi Sayınızı Arttırın

Normal is Good
05.11.2014 - 16:08 Son Güncelleme: 05.11.2014 - 16:28

HitTail ile Sitenize Gelen Ziyaretçi Sayınızı Arttırın

HitTail ve Long Tail SEO Nedir?Blog veya internet sitesi sahibi herkes arama motorlarının önemini çok iyi bilir. Google Panda ve Penguen güncellemelerinden sonra herkes organik trafiğini (hitini) doğru bir şekilde arttırmak için yollar aramaya başladı.

HitTail uygulaması tam da bu amaca hizmet eden bir uygulama. İncelemeye başlamadan önce bu tarz uygulamalara şüpheci yaklaşılabilir. Aslında doğrusuda budur. Ancak uygulamayı kullanan sitelerin organik hitlerinde ortalama %20 artış sağladığını öğrenince bizim şüpheci bakış açımız bir miktar azaldı.

%20 çok büyük bir rakam gibi gelmeyebilir. Ancak bu ortalamanın anlamı biraz daha farklı. Fazla hacmi ve ziyaretçi sayısı olan siteler için %10-15 artış sağlarken, günlük 500 ziyaretçisi olan bazı küçük bloglar için bu sayıyı 1000’e yükseltip %100 artış da sağlayabiliyor.

HitTail’i kullanmadan önce “Uzun Cümleler için Arama Motoru Optimizasyonu” yani Long Tail SEO nedir ona bakmak gerekir.

İngilizcesini yazmak daha kolay olacağından onu kullanarak devam edelim. Long Tail Seo, spesifik ve niş konularda yapılan ve en az 2 veya daha fazla kelimeden oluşan arama terimleri olarak tanımlanabilir. “wordpress için özel alan yaratmak” araması buna verilebilecek bir örnektir. Bir çok site veya blog sahibi bu arama terimine önem vermek yerine “WordPress” veya “WordPress Rehberi” tarzı major arama terimlerine yönelir. Oysa bu kelimelerde rekabet çok fazladır ve bu kelimelerde SEO yapılması için zaman ve para maliyeti oldukça yüksek olacaktır.

Eğer sitenizin analytics değerlerine bakarsanız bu tip major ve genel arama terimlerinin siteniz için daha fazla trafik sağladığı algısına kapılacaksınız. Çoğu kişi bu raporlara bakarken bir kaç sayfadan öteye gitmez. Çünkü ilerledikçe koca ay boyunca sadece 5-10 ziyaretçi getiren uzun arama terimleri görürler. Bu sebeple bir çok kişi sitelerine en çok ziyaretçiyi getiren terimlere odaklanmayı seçer. Ancak işin biraz artimetiğini yaptınığızda boşverilen arama terimlerinin sitenize çok büyük katkılar sağlayacağını görebilirsiniz.

Yukarıdaki grafiğe bakıldığında Long Tail dediğimiz terimlerin ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Arama trafiğinin %70’i uzun cümleli yani Long Tail terimlerden oluşuyor. Bu kelimelerin üzerine SEO çalışması yapmanın en büyük avantajı, rekabetin az oluşundan dolayı sonucu hızlıca görebilecek olmanızdır. Bu yüzden Long Tail SEO her zaman optimizasyon stratejinizin bir parçası olmalıdır.

HitTail Nedir?

İşte HitTail’de bu noktada devreye giriyor. Long Tail kelime ve arama terimlerini analytics ile takip etmek bir yerden sonra oldukça zor hale gelebiliyor. HitTail sitenizin arama verilerini takip eden (özellikle Long Tail olanları) bir uygulamadır. Siz takip kodunu sitenize ekledikten sonra o arka tarafta sessizce çalışıp verileri toplar. Sonrasında topladığı bu verileri kendi algoritmasıyla analiz eder ve size önerilerde bulunur. Bu öneriler üzerine daha fazla ağırlık vermeniz gereken ya da ağırlık vermeniz durumunda ziyaretçi sayınızın artacağını öngördüğü Long Tail terimlerden oluşur.

WordPress için HitTail Nasıl Kurulur?

Öncelikle HitTail linkine gidip kayıt olmanız gerekmektedir. Deneme sürecinde 15 anahtar kelime (keyword) ve HitTail’in 15 kelime önerisiyle (suggestion) ücretsiz olarak kullanılabilir. Bu süreçte sunulan önerilerin, siteniz ya da blogunuz için faydalı olup olmadığını görebilirsiniz. Bu öneriler doğrultusunda yeni makaleler yazabilirsiniz. 15 anahtar kelime önerisi sunulduktan sonra ise yeni öneriler ücretsiz olarak gelmez. Hizmete devam edebilmek için 9,95 dolar‘dan başlayan çeşitli içeriklere sahip paketlerden birini satın alabilirsiniz. Paketler genellikle sitenize gelen trafiğe orantılı olarak büyüyor. Yani yüksek hacimli bir siteniz varsa ödeyeceğiniz hizmet bedeli de artıyor. 21 günlük deneme sürümüyle hizmeti satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. HitTail’in kurulumu için herhangi bir WordPress eklentisine veya kod geliştirmeye ihtiyaç duyulmuyor. Eğer Google Webmaster Tools’a (Web Yöneticileri Araçlarına) sitenizi kayıt ettirdiyseniz, buraya HitTail için sınırlı yetki verilmiş bir hesap tanımlamanız yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın