Görüş Bildir
Haberler
2000'li Yılların Hint Sinemasından İzlenmesi Gereken 30 Muhteşem Film

2000'li Yılların Hint Sinemasından İzlenmesi Gereken 30 Muhteşem Film

hilin Şen
24.05.2017 - 00:19

Bir önceki içeriğimizde Hint sinemasında izlenmesi gereken son yılların 15 muhteşem filmini derlemiştik. Bu içeriğimizde ise daha geniş bir listeyle 2000'lerin en iyi 30 filmini derledik.

İncelemek isteyenlere ilk içeriğimiz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Mohabbatein (2000)

Başrollerini Amitabh Bachchan ve Shahrukh Khan'ın paylaştığı 2000 yapımı film üç özel okul öğrencisinin aşk, sevgi ve dostluk hikayesini konu alıyor.

IMDb: 7.1

29. Dil Chahta Hai (2001)

3 sıkı arkadaş. Üçünün de aşka bakış açıları farklıdır. Biri her gördüğü kıza aşık olduğunu sanır (Saif Ali Khan). Biri aşka inanmaz hep çapkınlık peşindedir(Aamir Khan). Diğeri ise aşk hakkında pek bir şey bilmez (Akshaye Khanna). Bir gün kader bu üç arkadaşa çok iyi bir ders verecektir.

IMDb: 8.2

28. Lagaan (2001)

Başrollerini Aamir Khan ve Gracy Singh'in paylaştığı 2001 yapımı film Hindistan'ın İngiltere himayesinde olduğu zamanı konu alıyor.

IMDb: 8.2

27. Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001)

İşadamı Yashovardhan Raichand ve onu çok seven karısı Nandini, ağırbaşlı ve sevgi dolu iki oğulları Rahul ve Rohan da dahil olmak üzere, hayatta insanın isteyebileceği hemen her şeye sahiptirler. Nandini iki oğlunu da çok sever, ama evlat edindikleri Rahul’la aralarında özel bir bağ vardır. Raichand’lar için hayat olaysız geçmektedir, ta ki Rahul hayat dolu Anjali’ye âşık olana kadar. Rahul, Anjali’nin orta sınıftan olmasını hiç tasvip etmeyen babasına karşı gelir. Annesi ne kadar telaşlanırsa telaşlansın, Rahul bu defa taviz vermez ve Anjali’yle evlenmek için evden ayrılır. İşte Rohan da o noktada devreye girer. Annesine her şeyi yoluna koyacağına ve Rahul’u eve getireceğine dair söz verir. Ama bu sözü tutmaya çalışırken, Anjali’nin güzel kızkardeşi Pooja’ya – ya da, Poo’ya – sırılsıklam âşık olur. Yashovardhan, Rahul’u affedecek midir? Rohan Rahul’u geri dönmeye ikna edebilecek midir? Raichand ailesi tekrar birleşebilecek midir?

IMDb: 7.5

26. Devdas (2002)

Her şeyin, hatta yaşamın bile üzerindeki bir aşkın öyküsü. Devdas adında, seven, seven ve sadece seven bir adamın destanı… Zengin bir ailenin çocuğu olarak doğan Devdas, güzel oyun arkadaşı Paro’yla, her şeyin üstündeki aşkın daha ne olduğu anlaşılmadan hissedildiği, çekici bir çocukluk dönemini paylaşmıştır. Statülerindeki ve aile geçmişlerindeki farklılıklardan habersiz iki arkadaş arasında asla kopmayacak bir bağ oluşmuştur. Gençlik geldiğinde, aşkları daha da güçlenmiştir. Ama heyhat, Devdas’ın bahtsız bir zayıflık anı, onunla sevgili Paro’sunun arasına hiç yıkılmayacak bir ayrılık duvarı örmüştür. Duvarın bir tarafında evlenip başka birinin karısı olan, kalbi kırılmış Paro vardır. Öbür tarafındaysa, tamamen yıkılmış Devdas. Paro’suz bir hayatın acısına katlanamayan Devdas, alkolü en sadık dostu edinmiştir. Ama içki Devdas’a o yakıcı acıyı unutturamaz. Güzel fahişe Chandramukhi’nin sarsılmaz sadakati bile, Paro’yu kaybetmenin yarattığı kalp acısını dindirememiştir.

IMDb: 7.6

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Munnabhai M.B.B.S. (2003)

Kendi çapında bir mafya babası olan Munna Bhai, ailesini çok sevmektedir ve onların isteklerini kırmak istemez. Babası küçüklüğünden beri onun doktor olmasını istemektedir ve babasını kandırarak doktor olduğu numarasını yapmaya başlar. Fakat babası bunu öğrenince onu reddeder ve kendine hırs yapan Munna, o andan sonra gerçek doktor olmaya karar verir. Ama kendi bildiği yollarla bunu başarmaya çalışacaktır.

IMDb: 8.3

24. Kal Ho Naa Ho (2003)

'The Indian Love Story' diye sloganı bulunan 2003 yapımı Karan Johar-nikhil Advani filmidir. Aşkın ne zaman nerede geleceği, hayatının aşkının aslında başucunda olup da fark etmediğin, sevmenin sevdiğini mutlu görmek olduğunun, ne kadar zorda olsa aşkını başka birine aşık etmenin, aşka bazen bir ömürün yetmediğinin, insanların her zaman eşinin iyi bir arkadaş olmasının istediği fakat en iyi arkadaşının eşin olabileceğini bize gösteren filmdir.

IMDb: 8.0

23. Koi Mil Gaya (2003)

Bir nevi E.T. temalı filmde, uzaydan gelen Jadoo, akıl hastası bir çocuğu tedavi eder; ama daha sonra ortaya çıkar ki, uzaylının aracı yanlışlıkla çocuğun babasının ölümüne neden olmuştur. Koi mil gaya'nın devam filmi Krrish dir.

IMDb: 7.1

22. Tere Naam (2003)

Dramatik bir aşk hikayesini konu alan Tere Naam filminde Radhe ve Nirjara’nın öyküsü anlatılıyor. Nirjara yüksek sınıftan bir ailenin kızıdır. Geleneklere göre, ailesinin ona uygun gördüğü kendi sınıından bir erkekle evlenmesi gerekmektedir. Nirjara bunu kabul eder, ancak umulmadık bir şey olur. Düşük sınıftan bir genç olan Radhe ile tanışan Nirjara, ona aşık olur. Radhe de onu sevmektedir. Ancak Nirjara’nın ailesi, birlikte olmalarına izin vermez. Öfkeli bir kişiliğe sahip olan Radhe, bir kavgaya karışır ve yaralanır. Travma geçiren Radhe, Nirjara’yı bile hatırlayamamaktadır.

IMDb: 7.1

21. Swades (2004)

Swades: We the People filminde başrol kahramanımız Nasa’da çalışan bir Hindistanlı'dır. Çok sevdiği dadısını Amerika’ya yanına almak için Hindistan’a gider. Fakat Hindistan kahramanımızın seneler önce bıraktığı gibi değildir. Daha renkli bir yer olmuştur. Hindistan’ın gelişimini, teknolojiye ayak uydurma çabasını ve bu sırada değişen toplum ahlakını gözler önüne seren bir film.

IMDb: 8.3

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Veer-Zaara (2004)

Veer Pratabh Singh (Shahrukh Khan) ve Zaara'nın (Prety Zinta) aşk hikayesi anlatan bir yapım. Büyük bir komploya düşürülen Veer, 22 yıl hapishanede yatar. Aşkı için her şeye katlanan ve ona kavuşacağı günü bekleyen Veer, sevdiğine kavuşacak mıdır?

IMDb: 7.9

19. Hum Tum (2004)

Karan ve Rhea, Delhi’den Amerika’nın güzel şehri New York uçağında ilk kez karşılaşırlar. Birbirleriyle ilk kez göz göze geldiklerinde Karan Rhea'nın çok sinirli olduğunu, Rhea ise Karan’ın çok çapkın olduğunu düşünür. Ve birbirlerinin yüzünü kesinlikle bir sefer daha görmek istemezler. Kader onları Rhea’nın evlilik töreninde bir araya getirir. Rhea evlenip Amerika’dan ayrılacaktır. Karan karikatür işi için Paris’e gider ve burada yine Rhea ile karşılaşır. Bakalım bu ikilinin karşılaşmaları nereye kadar gidecek?

IMDb: 7.1

18. Dhoom (2004)

2004 yapımı Dhoom filminde Jai Dixit idealist bir polis memurudur. Sweety isimli bir kadınla evlidir. Jai Dixit sürekli peşinden koştuğu Kabir’in çetesini bir türlü yakalayamamıştır. Hayatını bu çeteyi çökertmeye adamıştır. Bir hırsızla plan yapar ve çeteyi tuzaklarına düşürmeye çalışırlar. Fakat çete yine ellerinden kaçmayı başarmıştır. Gerilim dolu nefeslerinizi kesecek bir aksiyon filmi.

IMDb: 6.7

17. Black (2005)

2005 yapımı güzel bir Hint/Amerikan filmi.hayatını karanlıkta yaşamaya mahkum sağır ve kör bir kızın, öğretmeni sayesinde hayatın abecesini öğrenmesinin konu edildiği, dram yönünün sömürülmeyip sadece ortaya konulduğu, sürükleyici ve izlenesi bir eser. Kızlarına belli kalıpların içerisinde baktıkları için başarılı olamayan bir aileye, öğretmen bakış açısının bolluğu ile karşılık veriyor ki bu sayede imkansızı -  bu da asla öğrencisine öğretmediği bir kelime sayesinde başarıyor.

Black filminin 2013 yılında Türkiye'de Benim Dünyam adıyla bir yeniden çevrimi gösterime girmiştir.

IMDb: 8.2

16. The Rising: Ballad Of Mangal Pandey (2005)

Mangal Pandey (Aamir Khan) 19. yüzyılın ortalarında British East India Company isimli bir ingiliz şirketinin askerlerindendir. Sepoylardan, yani İngilizlerin topladığı yüz bini aşkın Hintli askerlerden biridir. Mangal ile İngiliz subay William Gordon arkadaş olurlar ama bu dostlukları ağır bir imtihandan geçer. İngilizler yeni bir mühimmat ithal ederler ve Hintliler arasındaki bir söylentiye göre bunların üretiminde inek ve domuz yağı kullanılmıştır. Mühimmat da dişler ile açılması gerektiğinden bu, Hindu ve Müslümanlar için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Kutsal sayılan inek ve haram olan domuz yağını ağızlarına sürmek istememektedirler. İngilizler Gordon aracılığıyla bu söylentinin kesinlikle yanlış olduğunu teyit ettiklerinde, Mangal arkadaşına güvenip mühimmatı ağzıyla açar.

IMDb: 6.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Rang De Basanti (2006)

Sue, İngiliz bir araştırmacıdır ve Hint kültürüne ilgi göstermektedir. Dedesinin yazdığı günlüklerden yola çıkarak Hindistan’a gidip, onların bağımsızlık mücadelesiyle ilgili bir belgesel çekmek ister. Üniversite gruplarından oyuncular toplamaya çalışan Sue için manzara oldukça gariptir; çünkü bu gençlerin hepsi yozlaşmış bir şekilde Batı kültürünün taklitçileri haline gelmiştir.

Aamir Khan’nın başrolünde oynadığı ve milletlerin tarih bilinçlerine eleştirilerde bulunan filmde, gençlerin kendi toplumlarına nasıl yabancılaştığı ve bunun sonuçları mükemmel bir biçimde aktarılıyor.

IMDb: 8.3

14. Fanaa (2006)

Rehan bir turist rehberidir ve parasını bu şekilde kazanmaktadır. Kaşmir Vadisi'ne yine bir iş için gittiğinde o bölgede doğuştan kör olan güzeller güzeli Zooni adında kızla tanışır. Bu iki genç çift birbirlerine zaman geçtikçe sırılsıklam aşık olur. Zooni çaresizlik içerisinde gözlerinden ameliyat olur, bundan sonra ise Rehan'ı hiçbir yerde göremez; onun bir yerde öldüğünü düşünmektedir. Fakat esas adamımız Rehan’ın gizli bir sırrı vardır. Zooni'nin bu sırrı çözüp Rehan'ı tanımasını bekleyeceğiz.

IMDb: 7.2

13. Dhoom:2 (2006)

Yüksek teknolojiyi kullanarak inanılmaz vurgunlar yapmayı başaran Mr. A, aranan bir adamdır. Ajan Shonali Bose'nin elindeki verilere göre, dünya çapında ünlü bu soyguncunun bir sonraki durağı Hindistan'dır. Shonali Bose, bunun üzerine konuyla ilgili deneyimi olan dedektif Jai Dixit ile irtibata geçer, onun ve yardımcısı Ali'nin yardımını ister. Ali, daha önce de suça bulaşmış olduğu için, onlara daha iyi rehberlik edebilecektir. Görevi başarmaya odaklanırlarken güzel Sunehiri, Jai Dixit'in dikkatini çeker.

IMDb: 6.4

12. Omkara (2006)

Omkara’nın en güvendiği ve en sadık adamları Kesu ve Langda’dır. Bu iki adam ileride Omkara‘nın yerine geçmek kendisinin ona el vermesi için ellerinden gelen performansı göstermektedir. Omkara, Bhaisaab ismindeki siyaset yapan bir adamın yanında adamlarıyla beraber yer almaktadır ve bu adam adına işler yapmaktadır. Omkara, zamanı geldiğinde veliahtı olarak adamlarından Kesu’yu seçer, bunu duyan Langda bu işe bozulur ve bir hayli kıskanır, bunun üzerine ortalık karışır. Omkara ünlü yazar Shakespeare’ın Othella' sından uyarlanmıştır.

IMDb: 8.1

11. Don (2006)

Mumbaili bir vatandaş olan Vijay, bir polis memuru tarafından uyuşturucu kaçakçısı Don'un yerine geçmesi için görevlendirilir.

IMDb: 7.2

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Krrish (2006)

Amerikalıların süper kahramanı olan Süperman, Batman, Kaptan Amerika hepinizin bildiği kahramanlardır. Hintliler bu kahramanların karşısına kendi süper kahramanları Krrish i çıkartmıştır ve sahnelemiştir. Krrish 2 filmi Koi Mil Gaya filminin devam filmidir ve 2013 senesinde Krrish 3 çıkmıştır,  Filmde Krishna karakteri gençlik dönemlerinde uzayın derinliklerinden gelen uzaylı diye tabir edilen varlıklar tarafından ziyarete maruz kalmakta ve öz babasından bir takım değişik güçlerle donatılmıştır. Krishna her süper kahraman gibi iyi insanların dostu, kötü insanların ise baş düşmanı olmuştur. Süper kahramanlar aşık olmaz diye bir kural yoktur, Krishna’nın da hayatına Priya ansızın girmiştir.

IMDb: 6.3

9. Chak De India (2007)

Hindistan hokey milli takımı Pakistan ile karşılaşmaktadır. Kaber Khan başarılı bir oyuncudur. Maçta son atışını yapar fakat sayı olmayıp Hindistan’ın mağlubiyetine sebep olur. Khan’ın aynı zamanda hayranı olan Pakistan’lı bir genç Kaber’i kutlamak için yanına gider ve o esnada basın mensupları fotoğraf makinelerinin flaşlarını patlatırlar. Herkes bu fotoğraflarla Khan’ın maçı sattığını düşünür ve böylece işini kaybedip oturduğu yeri terk eder. Fakat Khan pes etmemiştir ve 7 yıl sonra yine Hindistan’da kurulan kız hokey takımı için geri döner.

IMDb: 8.3

8. Jab We Met (2007)

Jab We Met Filminde Gett, patavatsız, aklına her eseni yapan şımarık bir kızdır. Aditya da çok zengin ve varlıklı bir aileye mensuptur babasında para adeta kum gibidir. Babası ölür ve tüm mal varlığı elemanımıza kalır. Aditya ile Geet in buluşması ve tanışması ise bir trende meydana gelir. Normalde erkek kızın peşinden koşarken bu filmimizde Geet esas oğlanın peşini bırakmaz ve onunla bir ilişkiye yelken açar.

IMDb: 8.0

7. Taare Zameen Par (2007)

Ishaan isimli küçük Hintli çocuğun Disleksi yani öğrenme bozukluğu vardır. Bu yüzden ailesi çevresi ve diğer öğretmenler onun tembel ve hayalci bir çocuk olduğunu düşünürler. Derslerindeki başarısızlıklarından dolayı ailesi Ishaan’ı sonunda yatılı okula vermeye karar verir. Ishaan gittiği bu okulda hayatının tamamıyla değişeceğini bilememektedir. Nihayetinde resim öğretmeni Ram Shankar ile tanışır. Filmde resim öğretmenini Aamir Khan canlandırmaktadır. Resim öğretmeni Ishaan’ın ne kadar çalışkan ve özel bir çocuk olduğunu keşfedecektir.

IMDb: 8.5

6. Om Shanti Om (2007)

70’li yıllarda film şirketi sahibi Mukesh Mehran'in filmlerinde amatör bir oyuncu olarak oynanyan Om Prakash Makhijayi aynı filmlerde oynayan ve bir süper star olan Shanti’ye aşıktır. Om, film çekimi sırasında Shanti’nin hayatını kurtarır ve arkadaş olurlar. Ama Om, bir kere daha Shanti’nin hayatını kurtarmak zorunda kalır bunu yaparken kaza geçirir ve ölür. Daha sonra tekrar doğar, ünlü oyuncu Rajesh Kapoor’un oğlu olarak...

IMDb: 6.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ghajini (2008)

Aamir Khan filmde Sanjay isimli bir işadamını canlandırmaktadır. Bir hayli zengin olan Sanjay, Kalpana ismindeki genç ve güzel modelin basına kendisiyle ilişki yaşadığı iddialarını sormak için kızın yanına gider. Fakat kızın güzelliğinden çok etkilenen Sanjay, kıza bir şey söylemeden yanından ayrılır. İkisi arasında zamanla aşk başlamıştır, ta ki Kalpana kadın ticaretinin ortasında kalana kadar. Sanyaj'ından bu yüzden başı belaya girer ve feci şekilde dayak yer. Bu dayak adamımızın hafıza problemleri yaşamasına hiçbir şeyi 15 dakikadan fazla hafızasında tutamamasına neden olur.

IMDb: 7.3

4. Jodha Akbar (2008)

16. yy başında Moğolların İmparatoru olan Akbar, tahtta olduğu süreçte tek hedefi halkının rahatlığı ve refah bir hayat içerisinde sürmesidir. Tahtta olduğu sürecede hep böyle devam edecektir. Bu sıralarda düşman imparatorlarla bir dostluk benzeri bir antlaşma yapmak zorundadır; olaylar çerçevesi bunu ona itmiştir. Akbar, gelen teklifi değerlendirmek için imparatorluğuna gider.

IMDb: 7.6

3. Slumdog Millionere (2008)

Dünyanın en yoksul insanlarının yaşadığı Hindistan'da geçen bir 'milyonerlik' öyküsü olan filmde, Hindistan’ın gecekondularla dolu bir mahallesinde yaşayan genç Jamal'in enteresan hikayesi aktarılıyor. Jamal, fakir ve öksüz ancak idealist bir çocuktur. En büyük düşü, Hindistan'ın en ünlü bilgi yarışması programına katılmak ve büyük para ödülünü kazanmaktır. Bu hayalinin gerçekleşmesi arefesinde farklı olaylar yaşamını dönüştürmeye başlayacaktır. Jamal, büyük ödüle ulaşacağı son soruya bir şekilde gelmiştir. Tam da bu an programın süresi dolar ve son soru gelecek haftaki programa kalır. İlginç bir şekilde başarılı olan Jamal’in bu imkansız görünen başarısı herkesin dikkatini çeker ve genç adam hile yapmış olabileceği gerekçesiyle tutuklanır. Sorgu gecesinde soruları nasıl yanıtladığını tek tek anlatan genç adamın sırrı yavaş yavaş aydınlanır. Slumdog Millionaire, Hindistan’ın dünya sinemasında verdiği en ses getiren örneklerinden biri. En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar’ı kazanan yapıt, televizyonun insanlık üzerinde kurduğu büyülü hakimiyeti yansıtan filmlerden biri.

IMDb: 8.0

2. Rab Ne Bana Di Jodi (2008)

Surinder isimli genç eski öğretmeni olan kadının kızı Taani’yi gördüğünde yıldırım aşkına tutulur. Fakat kız kendisinden gençtir ve bir nişanlısı vardır. Zaman geçer ve Taani'nin nişanlısı ve arkadaşları trafik kazası sonucu ölürler. Sonrasında Taali’nin babası ölüm döşeğine düşer, burada Surinder'dan kızına bakmasını vasiyet eder. Bu vasiyet üzerine bu 2 genç evlenirler. Fakat Taani eskide mutluluğuna bir türlü ulaşamamaktadır. Aklında hep len babası ve nişanlısı vardır. Evlilik hayatları iyice monoton ve sıkıcı olan bu çift bir türlü mutlu olamazlar. Taani üzerindeki sıkıntıyı atmak ve biraz olsun stres atmak için dans kursuna yazılır, bunu öğrenen Surinder ise kılık kıyafet değiştirip aynı dans kursuna gider. Burada eşiyle dans partneri olurlar, fakat Taani dans partnerinin eşi olduğunu bilmemektedir. Gün geçtikçe bu ikili birbirlerine iyice ısınırlar.

IMDb: 7.2

1. Paa (2009)

Film, Progeria hastalığı (çocuklarda erken yaşlanma) olan 12 yaşında, babasız büyüyen bir çocuğun hikayesini anlatıyor.

IMDb: 7.2

İçeriğin Devamı Aşağıda

İyi seyirler...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
51
13
12
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hint Fakiri

Demek ki onedio.com'da güzel içerikler de hazırlanabiliyor bazen :)

Zuhal Ünal

içinde Aamir Khan'ın olduğu bir filmin kötü olma ihtimali yok zaten

yuuki

2000 altın çağ imiş burdakı filmlerin büyük çoxba baxmışam ve hepsi favorim SRK Amır khan bunlarn olduğu filmler bi ayrı