Görüş Bildir
Haberler
Hint Sinemasından Mutlaka İzlemeniz Gereken Son Yılların En Muhteşem 15 Filmi

Hint Sinemasından Mutlaka İzlemeniz Gereken Son Yılların En Muhteşem 15 Filmi

hilin Şen
12.05.2017 - 18:07

Son yılların gişede en çok başarılı olan 15 Hint filmini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Happy New Year (2014)

Kaybeden bir ekip milyonların sevgisini kazanmak için şimdiye kadar yapılmamış en büyük elmas soygunu işine girerler.

IMDb 5,2

2. Krrish 3 (2013)

Dünyaya yaptıkları saldırıyla insanlığın sonunu getirmeye çalışan mutantlar, insanları büyük korku ve telaş içerisine düşürmüştü. Teknolojinin ve askeriyenin mutantlara karşı çaresiz kalışı, insanlığın sonunun geldiğinin habercisiydi. Çünkü, yarı insan ve yarı hayvan olan mutantlar çevredeki her şeyi yakıp yıkıyorlardı. İnsanlık büyük bir kaçış içerisine düşmüşken, bir bilim adamının oğlu olan Krrish ailesi ve insanlığı kurtarmak adına Mutantlara karşı büyük bir savaş başlatacaktır.

IMDb 5,3

3. Dilwale (2015)

Raj ve kardeşi Veer; oto tamirhanelerinde mutlu mesut yaşamaktadırlar. Eğlenceli bir hayatları, iyi dostları vardır. Raj, çevresinde sayılan ve sevilen biridir. Veer de kanı kaynayan iyi bir gençtir. Hayatları Veer'in güzel bir kız olan Ishita ile tanışmasıyla değişir. Raj tekrar karanlık geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

IMDb 5,3

4. Ek Tha Tiger (2012)

Pakistan'ın füzelerinin teknoloji sırlarını satmaya çalışan şüpheli bir Trinity Üniversitesi bilim adamının hikayesini anlatan; romantik, aksiyon, gerilim filmi. Hindistan'a ait hükumet profesörün faaliyetleri hakkında bilgi edinmek için 'Tiger' kod adıyla bilinen gizli bir ajan gönderir. Tiger, kurgusal bir dans akademisinde okuyan profesör Zoya'ya aşık olur ve hep beraber Kazakistan'da başlayan Küba ve Şili de devam eden Dublin'de ilerleyen, Mardin ve İstanbul'a götüren bir roller coaster yolculuğunda kendilerini bulurlar.

IMDb 5,4

5. Dhoom:3 (2013)

Sihir ve akrobaside usta olan bir sirk göstericisi, babasının ölümünün intikamını almak için Chicago'da bir bankayı ele geçirmek üzere bir hırsıza dönüşür.

IMDb 5,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bang Bang (2014)

Banka memuru Harleen Sahni'nin, yakışıklı ama gizemli Rajveer Nanda ile yolları kesişir. Macera bundan sonra başlar; kaçırılan uçaklar, araba kovalamacaları, kurşunlanmalar, bombalamalar ve dünya çapında bir kargaşa ortamı! Kıtalarası kovalamaca sürerken Rajveer, Harleen'i iyi adam olduğuna ve ona güvenebileceğine ikna etmiştir. Peki kurşunlar uçuşmaya başladığında güven o kadar da önemli olacak mıdır?

IMDb 5,5

7. Kick (2014)

Bir tren yolculuğunda bir polis memuru ve bir kadın geçmişlerinden birbirlerine bahsederler. Kadın, adrenalin bağımlısı olan eski sevgilisini ve yaşadıklarını anlatır. Polis ise kariyeri boyunca yakalayamadığı tek hırsızdan çektiklerini anlatır. Bu ikisinin arasındaki bağlantı, birbirlerine anlattıkları adamlarının aynı kişi olmasıdır.

IMDb 5,5

8. Chennai Express (2013)

Rahul 40 yaşında Mumbai'de yaşayan ve ailesini bir trafik kazasında kaybetmiş bir adamdır. Bir gün arkadaşlarının daveti üzerine Goa'ya gitmek üzere Chennai Express'e biner. Burada onu büyük bir aşk ve macera beklemektedir.

IMDb 6,0

9. Sultan (2016)

Sultan Ali Khan, Haryana adında küçük bir kasabada yaşayan bir güreşçidir. Kazandığı bölgesel şampiyonluklar ona yetmemekte, günün birinde olimpiyat şampiyonu olabilmenin hayallerini kurmaktadır. Aynı kasabada yaşayan Aarfa'nın da kendine göre hedefleri vardır. Sultan, karşılaştığı zorluklara ve içine düştüğü zor duruma rağmen, geçmişte yaptığı hataların üstesinden gelerek hem arenada, hem de özel hayatında gerçek bir dövüşçü gibi mücadele etmeyi öğrenecektir.

IMDb 7,2

10. Bajrangi Bhaijaan (2015)

Pawan Chaturvedi, Bajrangi müritlerindendir. Bir gün karşısına çıkan küçük dilsiz bir kızı ailesine kavuşturmayı kendine amaç edinir.

IMDb 8,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Barfi (2012)

Barfi, hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir. Shuriti adında genç bir kıza aşıktır. Fakat Shuriti'nin ailesi onun normal bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır. Barfi, bu umutsuz aşktan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır. Tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti bütün dengelerini alt üst etmiştir. Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır.

IMDb 8,1

12. Airlift (2016)

Güçlü Hintli işadamı Ranjit Katyal, kendini Hindistan'dan çok Kuveyt'e bağlı görmektedir. Politik karışıklıklar sonucu gerçekleşen tahliye sırasında istemeden 170,000 kişinin kurtuluş için bel bağladığı biri haline gelen Katyal, Hintlilerin Kuveyt'te mahsur kaldığı travmatik bir dönemin gönülsüz kahramanı olacaktır.

IMDb 8,2

13. Peekay (2014)

P.K., bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K. daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır. P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler. P.K.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir, öfkeleri dindirir. P.K.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür. Film karmaşık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bir şekilde ortaya koyuyor. Ayrıca basit, kahkaha dolu, insani bir aşk masalı da süre gidiyor. Sonuç olarak ayrı dünyalardan gelen yabancılar arasında dostluk destanı işlenmiş diyebiliriz.

IMDb 8,2

14. Bhaag Milkha Bhaag (2013)

'Bhaag Milkha Bhaag' yani 'Koş Milkha Koş'. Film 'Uçan Sih (The Flying Sikh)' olarak bilinen Milkha Singh'in hayatını anlatıyor. Filmde, 1947'de Hindistan ve Pakistan bağımsızlıklarını kazanıp birbirinden ayrılınca, Pakistan'dan çok acı hatıralarla Hindistan'a gitmek zorunda kalan Milkha Singh'in başarılı bir 400 metre koşucusu olma hikayesi anlatılıyor.

IMDb 8,3

15. Dangal (2016)

Mahavir Singh Phogat'ın kızları Geeta ve Babita Phogat'ın hayatlarını anlatan filmde, baba-kız ilişkisinin yanı sıra, güreş sporunun incelikleri bulunmaktadır.

IMDb 8,8

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
329
174
40
34
29
19
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Peekay(2014) din şarlatanlarına dini istediği gibi yorumlayıp amaçlarına alet edenlere karşı ders niteliğinde bir film. Zaten Aamir Khan varsa o film iyidir.

Esma Inan Kut

izlemeye asla bıkmayacagım film 'pekay'

Selin Polat

Peekay.

Culog

Dangal,Sultan,PK,Dilwale,Ek tha Tiger,.dhoom 3,Chennai Expres,Bajrangi Bhaijaan,Kick İzlemiş biri olaraktan tavsiye ederim hepsini izleyin.Ha birde listede o... Devamını Gör