Görüş Bildir
Haberler
Her Akşama Bir Film: Temmuz Ayı Boyunca TRT 2 Ekranlarından İzleyebileceğiniz Birbirinden Güzel Filmler

Her Akşama Bir Film: Temmuz Ayı Boyunca TRT 2 Ekranlarından İzleyebileceğiniz Birbirinden Güzel Filmler

01.07.2021 - 15:25

Birbirinden güzel filmler TRT 2 ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Her akşam ayrı bir filmin ekrana geleceği temmuz ayında bakalım bizi neler bekliyormuş?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Temmuz 21:00 - The County (Kasaba)

1 Temmuz 21:00 - The County (Kasaba)

İzlanda’da küçük bir çiftçilik topluluğunda geçen bu filmde, The County filmi Inga’nın hikayesini anlatır. Inga, orta yaşlı ve elini kaybettiği için yalnız olan bir mandıra çiftçisidir ve oldukça güçlü büyük şirketlere karşı baş kaldıran bir asidir. Inga, diğer çiftçileri de kendisiyle beraber Şirket’in yozlaştırmasına karşı baş kaldırmaları için ikna etmeye çalışır fakat oldukça güçlü bir direnişle karşı karşıya kalır. Inga, bütün bu olayların sonucunda, topluluğun sırtının dayandığı ve sadık olduğu girişimle yüzleşmek zorunda kalır. Inga’nın artık yapması gereken tek şey, zekasını ve yeteneklerini kullanarak, içinde bulunduğu durumdan kendisini kurtarmak ve de hayatını sonunda kendi şartlarına ve isteklerine göre yaşamaktır. Topluluğunda oluşan yozlaşmayı ve adaletsizliği ortadan kaldırmaya çalışmak, çok istediği bir şey haline gelen Inga, ne olursa olsun buna karşı savaşmaya devam edecek gibi görünüyordur ve bunun sonucunda da yeni bir hayat inşa edip edemeyeceği, yine kendisine bağlıdır.

2 Temmuz 22:15 - Desierto

2 Temmuz 22:15 - Desierto

Yönetmenliğini ve senaristliğini Jonás Cuarón'un üstlendiği ve başrollerinde Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo'nun yer aldığı film Meksika sınırından Amerika'ya kaçak giriş yapmaya çalışan bir grup insanın yaşadıklarını konu alıyor. Fakat Meksikalı mültecinin başında çöl sıcağı, vahşi hayvanlar ve Amerikan polisinden daha büyük bir bela vardır. Beyaz bir faşist Amerikalı elinde tüfekle çölü aşmaya çalışan mültecileri beklemekte ve onları birer birer avlamaktadır.

3 Temmuz 21:30 - Never Look Away (Asla Gözlerini Kaçırma)

3 Temmuz 21:30 - Never Look Away (Asla Gözlerini Kaçırma)

Asla Gözlerini Kaçırma, Doğu Almanya'dan Batı Almanya'ya kaçan ancak Nazi rejimi altındaki çocukluğunu ve komünizm gölgesindeki gençliğini unutamayan Kurt Barnert adında bir sanatçıya odaklanıyor. Üniversitede tanışan Kurt ve Ellie, birbirlerini görür görmez aşık olurlar. Onlar her ne kadar ilişkilerinde mutlu olsalar da, ikisinin birlikte olmasını istemeyenler vardır. Ellie’nin babası olan Profesör Seeband, kızının yapmış olduğu seçimden memnun değildir. Kızının Kurt ile olan ilişkisini kesmesini isteyen Seeband, bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Profesör, her ne kadar kızını Kurt’tan uzak tutmaya çalışsa da, o ve Kurt arasında bilmedikleri bir bağlantı vardır. Yıllar önce profesörün işlediği korkunç bir suç, hayatının Kurt ile kesişmesine neden olur. Kurt, geçmişi ardında bırakıp sanatına odaklanmak istese de, Nazi rejimi ve komünizm gölgesinde geçen yaşamının getirdiği travmalardan kurtulamaz.

4 Temmuz 21:30 - Gagarine

4 Temmuz 21:30 - Gagarine
data.heimat.de

Kırmızı tuğlalarıyla özdeşleşen Paris’in banliyölerinde yaşayan 16 yaşındaki Youri, kozmonot olmanın hayalini kurar. Yaşadığı yerin yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu öğrenen Youri, harekete geçmeye karar verir. Suç ortakları Diana, Houssam ve semt sakinleri ile birlikte Youri, şehri kurtarmak için direnişe geçer.

5 Temmuz 20:00 - Ben-Hur

5 Temmuz 20:00 - Ben-Hur

Ben-Hur Yahudi varlıklı bir prens, aristokrat, tüccardır. Üvey kardeşi Romalı Messala ise görüşmedikleri yıllar boyunca yüksek kademeli bir Roma hakimi olmuştur. Kudüs’ten uzak kaldığı uzun yıllardan sonra buraya dönen Messala, artık Roma ordusunun komutanı olmuştur. Yahudilerin özgürlüğü için canı pahasına mücadele eden Ben-Hur’dan, çocukluk arkadaşı Messala tarafından, Romalıları eleştiren Yahudileri teşhis etmesi istenir ancak Ben-Hur kabul etmez. Messela onu kürek mahkumu olarak sürgüne gönderir. Bunun üzerine arkadaşı Zengin hayatına veda eden prens bu olay üzerine intikam yemini edecektir. Bu andan sonra hayatı büyük bir maceranın içinde kaybolur...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 Temmuz 21:00 - Orange Days (Turuncu Günler)

6 Temmuz 21:00 - Orange Days (Turuncu Günler)

Erkeklerin egemen olduğu bir çalışma ortamında tek kadın olan Aban için hayat çok da kolay değildir. 45 yaşındaki Aban, tüm gücünü işine vermektedir ve bu durum bir hasat sırasında rakibi Kazem’i geçmesine yardımcı olur. Aban artık İran’ın kuzeyinde bulunan portakal tarlasında çalışan kadınların sorumlusudur. En genci 17 yaşında olan bir çalışanın tek bırakamayacağı bir bebeği vardır ve o da tarlaya gelir. Zaman geçtikçe, tarlanın yanındaki seyyar satıcıların polisle olan sorunları başlar. Bu da yetmezmiş gibi çalışanların paraları zamanında verilmez ve bu durum greve yol açar. Ancak paranın ödenmesi için hasadın bir kısmının da satılması lazımdır. Aban tüm bunların arasında hırsızlık ve sabotaj ile de uğraşmak zorundadır.

7 Temmuz 21:30 - Kader Postası

7 Temmuz 21:30 - Kader Postası

Kader Postası, Zeynep adında bir kadının, çocukluktan başlayıp yetişkinliğe uzanan hayat hikayesini konu ediyor. Zeynep ile en yakın çocukluk arkadaşı Yusuf, birlikte büyüyen iki gençtir. Onların arasındaki arkadaşlık, ergenlik dönemine geldiklerinde yerini aşka bırakır. Ancak Yusuf'un kasabadan zamansız bir şekilde gidişi, ikisinin yollarının da ayrılmasına neden olur. Zeynep'in yaşadığı bu acı, onun ergenlikten çıkıp, yetişkin bir kadına dönüşmesine neden olur. Yaşadığı acıyı kağıda dökmeye başlayan Zeynep, kaybettiği sevgiyi mahkumlara yazdığı mektuplarda aramaya başlar. Bu durum bir süre sonra Zeynep'i müebbet cezası alan bir mahkuma götürür.

8 Temmuz 21:15 - Deep Rivers (Derin Nehirler)

8 Temmuz 21:15 - Deep Rivers (Derin Nehirler)

Dağ köyünde kerestecilik ile geçimlerini sağlayan Çerkes bir ailenin hayatına odaklanan Vladimir Bitokov imzalı film, üç kardeşin birbirleriyle çatışmasını ve babalarıyla ilişkilerini yansıtıyor.

9 Temmuz 21:15 - An Officer and A Spy (Subay ve Casus)

9 Temmuz 21:15 - An Officer and A Spy (Subay ve Casus)

Subay ve Casus, 1894 yılında haksız yere vatana ihanet etmekten hüküm giyen ve Şeytan Adası'nda ömür boyu hapse mahkum edilen Yahudi asıllı Fransız subay Alfred Dreyfus'un hikayesini konu ediyor. Subay Alfred Dreyfus’un hayatı, casusluk yapmakla suçlanmasıyla altüst olur. Almanya’ya bilgi sızdırmakla suçlanan Dreyfus, ömür boyu hapis cezasına çarptırılarak Şeytan Adası’na gönderilir. Ancak çok geçmeden istihbarat biriminin başında bulunan Georges Picquart, bilgi sızıntısının devam ettiğini keşfeder.

10 Temmuz 21:30 - Dead Man Walking (Ölüm Yolunda)

10 Temmuz 21:30 - Dead Man Walking  (Ölüm Yolunda)

Şefkatli bir rahibe (Susan Sarandon), ölüm sırasını bekleyen bir idam mahkumundan (Sean Penn) çaresizlikle yazılmış bir mektup alır. Mahkumun idam edilmesine kadar geçen süre boyunca rahibe, sadece mahkumla değil onun kurbanlarıyla da yakınlaşarak empati kurar. En sonunda rahibe, idam mahkumuna duyduğu empati ile işlediği suçların ağırlığının kavrayışı arasındaki paradoksu yaşamak zorunda kalacaktır. Tim Robbins’in yönetmenliğinde, derinlemesine işlenen üç boyutlu karakterler ve yaşadığımız süre boyunca kendi kendimize sormaktan kaçındığımız sorulara dair analizleri içeren bir film, hiç kuşkusuz izlemeye ve üzerinde düşünmeye değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 Temmuz 21:30 - Play (Oyun)

11 Temmuz 21:30 - Play (Oyun)

Şilili yönetmen Alicia Scherson'un ilk uzun metrajlı filmi olan Play, teknoloji'nin insanlar arasındaki ilişkileri izole ettiği bir dünyada, farklı anlamlarda kendilerini arayan iki karakterin, yer yer birbiri ile bağdaşan iki ayrı hikayesini anlatıyor. Şili'nin köy yöresinden, katatonik bir adama bakıcılık yapmak için Santiago'ya taşınan Christina, boş zamanlarında bilgisayar oyunları oynayıp, iPod'unu dinleyen, yalnızlığı kendine benimsemiş bir kızdır. Christina'nın bir başka hobisi ise insanları takip ederek, onların yaşamlarını incelemektir. Bu insanlardan birisi ise, karısı tarafından terkedildikten sonra, yaşadığı sosyal norm içindeki rolünü kaybetmiş olan Tristan'dır. Zaman ilerledikçe, Christina ve Tristan, birbirlerine giderek yaklaşır.

12 Temmuz 21:00 - Of Human Bondage (İnsanın Esareti)

12 Temmuz 21:00 - Of Human Bondage (İnsanın Esareti)

Philip Carey her zaman hayalini kurduğu sanat kariyerini ve tutkularını bırakıp tıp okuluna yazılır ve bu dalda öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte garson olarak çalışan Mildred Rogers'a deliler gibi aşık olur, ancak genç kadın bu duygularını karşılıksız bırakır. Daha da ötesi Mildred, bir pazarlamacıyla kaçar. Aradan zaman geçtiğinde ise terk edilmiş ve hamile kalmış bir şekilde geri döner. Bu duruma dayanamayan Philip genç kadına evini açar ve nişanlanırlar. Ancak Mildred'ın durmak bilmez entrikaları büyük trajedilerin yaşanmasına neden olacaktır.

13 Temmuz 21:00 - It Must Be Heaven (Burası Cennet Olmalı)

13 Temmuz 21:00 - It Must Be Heaven (Burası Cennet Olmalı)

Burası Cennet Olmalı, birçok şehre seyahat eden ve hepsinde de anavatanı Filistin ile türlü benzerlikler bulan bir adamın hikayesini konu ediyor. Elia Suleiman, kendisine Filistin’den başka bir vatan aramak için yola koyulur. Ancak onun yeni bir yaşam vaadi, kısa süre içerisinde bir hatalar silsilesine dönüşür. Filistin’den başlayıp, New York, Doha ve Paris’e seyahat eden Suleiman, gittiği yerlerdeki bir şeyin ona evini hatırlattığını fark eder. Polis, sınır kontrolleri ve ırkçılık gittiği her yerde onunla birliktedir. Yeni bir topluma entegre olabilmek için elinden geleni yapan Suleiman, herkesin ona sürekli nereden geldiğini hatırlatması ile karşı karşıya kalır. Ait olma arayışı içinde olan Suleiman, gerçekten nereye evim deriz sorusuna yanıt bulmaya çalışır.

14 Temmuz 21:00 - Yol Kenarı

14 Temmuz 21:00 - Yol Kenarı

Kasaba açıklanamayan ölümler ve gizemli doğa olaylarının etkisi altındadır. Kasaba yerlisi yaşananlara anlam vermeye çalışırken, genç bir adamın kasabaya çalışmaya gelmesi durumları daha da karıştırır. Kasabanın kahvesinde çalışan genç adamın sırtında gördükleri bir leke tüm kasaba halkının ayağa kalkmasına neden olur. Adam hakkında çıkan dedikodular hızlıca yayılır ve herkes onun Mehdi olduğuna inanmaya başlar. Tayfun Pirselimoğlu'nun senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 'Yol Kenarı' filminin oyuncu kadrosunda Ercan Kesal, Tansu Biçer, Nalan Kuruçim, Taner Birsel, Rıza Akın, Haydar Şişman, İsrafil Köse gibi isimler yer alıyor.

15 Temmuz 21:00 - Deep Well (Derin Kuyu)

15 Temmuz 21:00 - Deep Well (Derin Kuyu)

Karakalpak, küçük bir miktar para karşılığında bozkırdaki en derin kuyuyu kazar ve sonuç olarak, ünü bozkır boyunca yayıldı ve tüm müşteriler yavaş yavaş Ensep'ten ona geçmektedir. Ensep her zaman Karakalpak'tan daha derin bir kuyu kazmak ve adını bir kez daha yüceltmek için bir fırsat arar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16 Temmuz 20:45 - Any Given Sunday (Kazanma Hırsı)

16 Temmuz 20:45 - Any Given Sunday (Kazanma Hırsı)

Tony D'Amato, bir Amerikan Futbolu takımının baş antrenörüdür. Bir gün yönettiği takımın en önemli oyuncularından biri olan Cap Rooney, maç esnasında korkunç bir biçimde sakatlanır. Rooney, hayatını adadığı spordan sonsuza dek uzak kalmak zorundadır. Rooney'nin yerine takıma dahil edilen Willie ise herkes tarafından mimlenmiş bir sorun yaratan adamdır. Bu takım, Willie'nin sallantıda olan kariyeri için son şanstır. Büyük bir ruhsal kenetlenmenin yaşanması an meselesidir.

17 Temmuz 21:30 - The Keeper (Trautmann)

17 Temmuz 21:30 - The Keeper (Trautmann)

Roland Sallinger (Steven Seagal) Los Angeles'da görevli bir polistir. Hırslı partneri hayatına kastedince Sallinger ölümün eşiğinden döner. Bu olayın sonrasında tıbbi nedenlerden dolayı emekli olmak zorunda kalır. Teksas'a gider ve zengin bir işadamının kızının koruması olarak çalışmaya başlar. Ancak kız mafya tarafından kaçırılınca Sallinger, onu kurtarmak için her şeyi göze alır...

18 Temmuz 21:30 - The Search (Arayış)

18 Temmuz 21:30 - The Search (Arayış)

İkinci Çeçen Savaşı'nın yaşandığı 1999 yılında geçen filmde, birbirlerine dokunan dört farklı hayatın hikayesi ela alınıyor. Küçük Hadji savaş sırasında Çeçen köyünde yaşayan bir çocuktur. Gözleri önünde anne ve babası öldürüldükten ve ablasını kaybettikten sonra Hadji de köydeki bir grup insanla birlikte yollara düşer. Mülteciler hep birlikte köyden kaçarken küçük çocuk kendini şehir merkezinde bulur. Carol ise Avrupa Birliği'nin Heyet Başkanı olan başarılı bir kadındır. Bölgede görevli olan Carol, küçük Hadji ile kaçtığı yerde karşılaşır ve onu koruma altına alır. Bu sırada Hadji'nin ablası Raissa da tüm imkanlarıyla kardeşini aramaktadır. Hikayenin bir diğer kahramanı olan Kolia ise 20 yaşındaki bir Rus gencidir. Kolia esrar taşırken yakalanıp orduya asker olarak gönderilince dünyanın daha önce hiç görmediği bir yanıyla tanışacaktır. Oscar ödüllü yönetmen Michel Hazanavicius'ın yönettiği filmin başlıca rollerinde Bérénice Bejo, Annette Bening ve Maksim Emelyanov yer alıyor.

19 Temmuz 21:00 - Castle of Dreams (Şirin'in Kalesi)

19 Temmuz 21:00 - Castle of Dreams (Şirin'in Kalesi)

Dağılmış bir ailenin reisi olan Jamal, eşinin ölümünden sonra çocuklarının yanına geri döner. Kızını ve oğlunu başka bir yere götürmekten başka bir çaresi olmayan Jamal bilinmeze doğru bir yola çıkar. Eşinin çocukları için çizdiği hayallerden oluşan kale acaba ne taraftadır?

20 Temmuz 21:30 - Nightcrawler (Gece Vurgunu)

20 Temmuz 21:30 - Nightcrawler (Gece Vurgunu)

Lou Bloom kariyer peşinde, genç ve hırslı bir adamdır. Hayatta 'amaca giden her yol mübahtır' düsturunu benimseyen bu hırslı adam, geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını tüm açıklığı ile kamerasına kaydetmeye başlar. Şehrin önde gelen televizyon kanallarından birinde gece muhabiri olarak işe girmesi de uzun sürmez. Fakat ne var ki, kariyerinde benimsediği yolun da bir faturası elbet olacaktır... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

21 Temmuz 21:30 - Supa Modo (Süper Kahraman)

21 Temmuz 21:30 - Supa Modo (Süper Kahraman)

Jo, tedavinin artık bir işe yaramayacağını düşünen annesi tarafından hiç olmazsa ömrünün kalan kısmını mutlu geçirebilmesi için hastaneden çıkarılıp evine getirilir. Jo’nun hastaneye geri dönmesi gerektiğini düşünen ablası Mwix ise Jo’nun en önemli moral kaynağıdır. Jo, kendinin bir süper kahraman olduğunu zanneden, belki de gerçekten öyle olan dokuz yaşında bir çocuktur. Mwix, tüm kasabayı organize ederek, kardeşine küçük oyunlar oynamakta ve onun kendini gerçekten de bir süper kahraman gibi hissetmesini sağlamaktadır. Oynadıkları küçük oyunlarla Jo’yu mutlu etmeye çalışan kasabalı, bir gün Jo’nun en büyük arzusu olan şeyi yapmaya karar verirler. Jo’nun bu arzusu ise bir film çekmektir.

22 Temmuz 21:30 - Tatil Kitabı

22 Temmuz 21:30 - Tatil Kitabı

Mustafa oğlunun üniversite okumasına karşı çıkan, yobaz kafalı bir esnaftır. İstanbul'da okuyan büyük oğlu Veysel'in ikbaliyle oynamaktan çekinmez. Onun üniversite sınavına girme isteğine karşı çıkan Mustafa, çekingen bir çocuk olan Ali'yi de yaz tatilinde çalışıp ticaret öğrenmeye zorlar. Mustafa’nın eşi Güler ve kardeşi Hasan'la aralarında da sürekli bir gerilim vardır. Tüm bu gerginlikler, Mustafa'nın, iş için gittiği Ürgüp'ten dönüşte komaya girmesiyle geri plâna itilir. 2004 yılında çektiği Apartman adlı kısa filmiyle pek çok ödül alan Seyfi Teoman, ilk uzun metraj çalışması olan Tatil Kitabı ile ödülleri topluyor. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde en iyi Türk filmi ödülü alan filmin dünya çapında başka ödülleri de bulunuyor.

23 Temmuz 21:30 - Girafada (Zürafaa)

23 Temmuz 21:30 - Girafada (Zürafaa)

Yasin, Filistin’de Batı Şeria’da kalan tek hayvanat bahçesinde görevli bir veterinerdir. 10 yaşındaki oğlu Ziad ile yaşamaktadır. Ziad’ın hayvanat bahçesindeki iki zürafa ile özel bir bağı vardır ve onlarla çok iyi iletişim kurmaktadır. Ne yazık ki, İsrail’in bir hava saldırısı sonucu, erkek zürafa ölür. Dişi zürafa Rita ise veteriner ona yeni bir eş bulamazsa ölecektir. Yeni bir erkek zürafa getirebilecek tek hayvanat bahçesi ise Tel Aviv’dedir.

24 Temmuz 21:30 - Frequency (Frekans)

24 Temmuz 21:30 - Frequency (Frekans)

Gregory Hoblit'in aynı isimli 2000 yapımı filminden esinlenerek küçük ekrana getirilen Frequency, Supernatural ve Being Human'ın yaratıcılarından Jeremy Carver imzası taşıyor. NYPD'ndan Raimy Sullivan, 1996'da vefat eden babasıyla eski bir amatör telsiz aracılığıyla iletişim kurabildiğini farkettiğinde, neler olabileceği konusunda bir fikri yoktur. Ancak kelebek etkisi kendini göstermeye başlar..

25 Temmuz 21:30 - Bandar Band (Hayal Bandosu)

25 Temmuz 21:30 - Bandar Band (Hayal Bandosu)

Üç kişiden oluşan İranlı bir müzik grubu, şarkı yarışmasına katılmaya karar verir. Ekip, bunun için Tahran’a doğru yola koyulur. Ancak bu süreçte yaşana büyük sel felaketi işlerin karışmasına neden olur. Müzisyenlerin çıktığı bu yolculukta onları birçok zorluk beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26 Temmuz 21:00 - Oblivion Verses (Unutulmuş Dizeler)

26 Temmuz 21:00 - Oblivion Verses (Unutulmuş Dizeler)

Filmde; müthiş bir hafızaya sahip olan bir morgun yaşlı bekçisi, günlerini kayıplarını arayanlara cesetler göstererek ve sevdiği bitkilerle ilgilenerek geçirir. Bir gün bir protesto sırasında öldürülen genç bir kadının cesedini keşfettiğinde ona uygun bir cenaze töreni yapmak için ölülerin hikayelerini toplayan mistik bir mezar kazıcı ve uzun zamandır kayıp olan kızını arayan yaşlı bir kadın ile birlikte büyülü bir yolculuğa çıkar.

27 Temmuz 21:00 - Black Snow (Siyah Kar)

27 Temmuz 21:00 - Black Snow (Siyah Kar)

Salvador, ergenlik döneminde kardeşini öldürmekle suçlanan genç bir adamdır. Patagonya’nı ortasında yalnız bir yaşam süreden Salvador, yıllar boyunca ailesinden kimseyle görüşmez. Aradan geçen onca yılın ardında, kardeşi Marcos ve onun karısı Laura, miras olan toprakları satmaya ikna etmek için Salvador’un yanına gider. Bu buluşma geçmişte kalan konuların yeniden gün yüzüne çıkmasına neden olur.

28 Temmuz 21:15 - Pandora'nın Kutusu

28 Temmuz 21:15 - Pandora'nın Kutusu

Her biri uzak diyarlara düşmüş üç kardeş artık hasretlerine zorunlu bir son verecektir. Üçü de birbirinden farklı hayatlara savrulmuştur. Birbirleriyle aralarındaki bağ körelmeye yüz tutmuştur ve iletişimlerini kaybetmiş bu üç orta yaşlı kardeş için kavuşma vakti yaklaşmaktadır. Memleketleri Karadeniz'de yaşayan yaşlı annelerinin kaybolduğu haberi onları yıllar sonra bir araya getirecektir. Her biri aynı şehre düşmüş, İstanbul'da yaşıyor olmalarına rağmen kontaktlarını kaybeden kardeşler anneleri Nusret'i bulmak için kendileri ve anılarına dair birçok şeyi gün yüzüne çıkardıkları bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk bir içsel hesaplaşmaya, annelerini bulduktan ve İstanbul'a getirdikten sonraki süreç ise sancılı bir yaşam sınavına dönüşecektir. Bu sınavdan alnının akıyla çıkabilen tek kişi ise yaşlı kadının torunu Murat olacaktır. Güneşe Yolculuk ve Bulutları Beklerken gibi filmleriyle kendini ispatlayan önemli yönetmen Yeşim Ustaoğlu, son filmiyle de yine yolculuk vesilesiyle gerçek kimliklerini bulan karakterleri ele alıp politik duruşuyla da dikkat çeken sosyal içerikli ve son derece etkili bir filme imza atıyor.

29 Temmuz 21:00 - Loving Vincent (Vincent'tan Sevgilerle)

29 Temmuz 21:00 - Loving Vincent (Vincent'tan Sevgilerle)

Film, Van Gogh'un 17 yaşındayken tablosunu yapmış olduğu Armand Roulin üzerinden ilerliyor. van Gogh'un Fransa, Auvers'te öldüğü haberi, eskiden yaşadığı Arles kasabasına ulaşır. van Gogh ile yakın arkadaş olan emektar postacının oğlu Armand, babasının ısrarları sonucu taziye mektubunu van Gogh'un ağabeyi Theo'ya götürmeye razı gelir. Paris'e vardığında Theo'nun da kardeşinin ardından vefat ettiğini öğrenince mektubu verebileceği bir akraba aramaya başlar. Bu yolculukta ünlü ressamın son günlerini ve ölümünün esrarını da aydınlatmaya başlayacaktır...

30 Temmuz 21:00 - Hostiles (Vahşiler)

30 Temmuz 21:00 - Hostiles (Vahşiler)

Savaş ve şiddetin etkisiyle karakteri sertleşmiş olan ABD süvari subayı Blocker'a, bir Cheyenne savaş şefi ve ailesinin Montana'daki kabile topraklarına geri dönüş yolculuğunda eşlik etme görevi verilir. Blocker hayatı boyunca içinde yaşadığı şiddet dolu hayattan yorgun düşmüş olsa da bu görev onun için oldukça zor olacaktır; zira eşlik ettiği şef yıllar boyunca en büyük düşmanlarından biri olmuş ve birçok arkadaşının hayatını ellerinden almıştır. Ancak kayıplar konusunda şef de en az Blocker kadar payına düşeni almıştır. Tehlikeli topraklardan yola çıkarak, çoğunlukla düşman kabileler, küçük asker grupları ve Cheyenne kabilesinin yaşadığı vahşi ancak etkileyici batıya doğru ilerleyen kafile bu yolda birçok zorlukla karşılaşacaktır. Zorluklar arttıkça, Blocker emirlerini yerine getirirken kendi bağnazlığıyla yüzleşmeye mecbur kalırken, bu yolculuğa bir de ailesinin bir baskında katledildiğine tanıklık eden cesur bir dul kadın da dahil olur...

İçeriğin Devamı Aşağıda

31 Temmuz 21:30 - Wild Tales (Asabiyim Ben)

31 Temmuz 21:30 - Wild Tales (Asabiyim Ben)

Asabiyim Ben, öfkenin iliklere işlediği, dengenin her daim hassas olduğu bir toplumda, aşkların, nefretin ve intikam duygusunun hüküm sürdüğü birbirinden bağımsız bireylerin öykülerini anlatıyor. Satın alınan şereflerin gölgesinde, insanlar kanunlar karşısında çaresiz ve öfkeli olduğu bir dünyaya ait altı farklı hayat hikayesi dikiyor karşımıza. Yolsuzluğun ve yozlaşmışlığın hüküm sürdüğü bir ülkede, kana bulanan muhteşem düğünler, ölüme yürüyen danslar,telleri iyiden iyiye gevşeyen sinirler ve bu yoldan çıkmışlığı tasvir eden 'eğlenceli' öyküler! Arjantin yapımı 'Hermanos y Detectives' dizisiyle tanınan Damian Szifron, tam 8 yıl aradan sonra Relatos Salvajes (Wild Tales) ile bu kez sinema dünyasına dönüş yapıyor. Film, Buenos Aires ve çevresinde yaşanan altı farklı hayat hikayesini beyazperdeye taşınıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
10
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Film öncesi ve sonrasında, Film Önü / Arkası programının eleştirmenleri Alin Taşçıyan ve Mehmet Açar'ın tespitleri yorumlarıda oldukça iyi.

Tuzlu Vanilya

Bence bir bakılması gerek. Gerçekten aralarinda izlenmeye değer filmler var. Ayrıca HD kalitesinde ve altyazılı veriliyor. Diğer kanallarda yayınlanan yaz di... Devamını Gör

Gökhan Bayraktar

Sizler gibilerin zihniyetine göreTürk toplumunun örf ve adetlerine uymayan heryeri keseceksiniz zaten ne anlamı varki izlemenin