Görüş Bildir
Haberler
Heyecandan Gözünüzü Ekrandan Ayıramayacağınız Son 10 Yılın Hırsızlık Temalı En İyi Dizi ve Filmleri

Heyecandan Gözünüzü Ekrandan Ayıramayacağınız Son 10 Yılın Hırsızlık Temalı En İyi Dizi ve Filmleri

19.06.2021 - 13:45

Filmler ayrı, diziler ayrı heyecan dolu!

Açıklamalar: Beyazperde

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmler:

1. Sihirbazlar Çetesi

1. Sihirbazlar Çetesi

'Now You See Me', Atlas isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan 'Four Horsemen' ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek ve izleyicilerini soymak için kullanıyorlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan özel FBI ajanı Dylan bu çetenin peşine düşer.

2. Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu

2. Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu

Eski polis Brian O'Conner ve Mia Toretto, Dom’u hapisten kaçırıp özgürlüğüne kavuşturduktan sonra polisleri atlatıp sınırı geçerler ve Rio de Janeiro’da ortaya çıkarlar. Özgürlüklerini geri almak için son bir iş daha yapmak zorunda kalan ortaklar, en iyi yarışçılardan oluşan seçkin ekiplerini bir araya getirirler. Onların ölmesini isteyen ahlaksız iş adamından kurtulmanın tek yolunun, onunla karşılaşmak olduğunu biliyorlardır. Fakat onların peşine düşen sadece bu iş adamı değildir...

Hedefini asla ıskalamayan inatçı federal ajan Luke Hobbs Dom ve Brian’ın izini sürmekle görevlendirilince, onları yakalamak için ekibiyle birlikte kapsamlı bir operasyona başlar. Şimdi Hobbs, diğerleri elini çabuk tutup onları yakalamadan önce, avını köşeye sıkıştırmak için içgüdülerine güvenmek zorundadır.

3. Kafa Avcıları

3. Kafa Avcıları

Roger, istediği her şeye sahip olan bir adamdır. Fakat olması gerekenden çok daha büyük bir lüks içerisinde yaşamaktadır. Bunu devam ettirmek amacıyla ek bir iş yapması gerekir. Seçtiği ikinci iş ise sanat eseri hırsızlığıdır. Bir galeri açılışında tanıştığı Clas, bir iş için aradığı mükemmel bir aday olmasının yanı sıra Roger'ın kendisine istediği çok değerli bir tabloya da sahiptir. Roger ayağına kadar gelen bu fırsatı değerlendirmek için harekete geçer ve en büyük kişisel vurgununu yapmak üzere planlamalara başlar.

4. Arakçılar

4. Arakçılar

Osamu ve ailesi hırsızlık yaparak geçinmektedir. Yine bir gün Osamu ve oğlu bir marketten yiyecek bir şeyler çalıp eve dönerlerken küçük bir kıza rastlarlar. Kız dondurucu soğukta dışarıda kalmıştır. Aile küçük kızı evlerine almayı pek istemez fakat yaşadığı sıkıntıları öğrendiklerinde onunla ilgilenmeye karar verirler. Küçük kız kısa sürede ailenin neşesi haline gelir. Onlar hayatta kalabilmek için suç işleyerek zar zor para kazansalar da, küçük kızla birlikte mutlu bir yaşam sürerler. Fakat gizli bir sırrın ortaya çıkması ailenin ve küçük kızın hayatını tamamen değiştirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Flypaper

5. Flypaper

Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) kapanmasına yakın bir saatte yüklü bir miktarda para çekmek için bankaya gider. Fakat hemen ardından birbirinden habersiz iki farklı çete de aynı bankayı soymak için silahlar içeri girer. Tripp, banka görevlisi Kaitlin'i (Ashley Judd) korumaya çalışırken bir yandan da eli silahlı iki çete arasında ara buluculuk oynar.

Çetelerden biri oldukça profesyonel görünümlü ve donanımlıyken, diğer 'çift' yüzlerinden sadece güneş gözlükleri ve hafif makineli silahlarıyla karşı tarafa meydan okurlar. Bankanın kasa sistemleri gün sonu kapanışıyla kitlenmeye başlarken, bankada kalan herkes birbirine zıt iki çetenin ortak rehinesi olacaktır.

6. Anne, Seni Seviyorum

6. Anne, Seni Seviyorum

Raimond, 12’li yaşlarına yeni girmiş olan ve annesiyle gerginlik yaşayan bir çocuktur. Gece geç saatlere kadar oyun oynamakta, okulda da koroda yer almaktadır. Ancak ufak bir hırsızlık olayına karışır. Eve geç gelen annesine bu olayın yansıtılmaması için kendince bazı çözümler bulmaya çalışır. Bu süreçte en iyi arkadaşı Peteris ile birlikte hareket eder. Fakat bu suçtan kurtulmaya çalışırken, annesiyle olan ilişkisi de çözümsüz bir yere doğru ilerleyecektir.

7. Baby Driver

7. Baby Driver

Baby genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir sürücüdür. Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam banka soyguncuları için sürücülük hizmeti vermektedir. Banka soygununun ardından kaçış için sürücülük yapan adamın yolu bir gün bir suç lideri ile kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır. Ancak girdiği bu iş başarısız olmaya mahkum bir soygundur. İşler ters gittiğinde peşine düşen farklı farklı insanlardan kaçmak zorunda kalır.

8. Nefesini Tut

8. Nefesini Tut

Nefesini Tut kör bir adamın evine girip hırsızlık yaparak yakalanmadan kurtulabileceklerini düşünen bir grup genci temel alıyor. İstismarcı annesinden kurtulup, kız kardeşini her ikisi için de sonu yokmuş gibi görünen bu hayattan kurtarmaya kararlı olan Rocky ve arkadaşları Alex ile Money'nin planları oldukça basittir. Kör bir adamın evinde kilitli tuttuğu odaya girmek, onun engelli oluşundan yararlanarak evini soymak. Ancak işler tam olarak planlandığı gibi gitmez. Zira hafife aldıkları ev sahibi aslında oldukça tehlikeli bir adamdır. Planda yanıldıklarını anladıklarında kusursuz bir suç yerine ölümcül bir hata işlediklerini görürler.

9. Ocean's 8

9. Ocean's 8

Ocean’s serisinde George Clooney'nin canlandırdığı Danny Ocean'ın kız kardeşi olan Debbie Ocean, beş yıllık bir hapsin ardından serbest kalmıştır. Ancak planı özgürlüğünü kazandığı gibi tatile gitmek ya da sakin bir hayata geçiş yapmak değildir. Debbie hemen yeni bir soygun planına girişir. Yıldızlar yağmurunun yaşandığı Met Galası'nı hedef alan Debbie, soygun için Lou, Nine Ball, Amita, Constance, Rose, Daphne Kluger ve Tammy'den oluşan mükemmel bir kadroyu toplar ve sekiz kişilik bu usta hırsız grubu, mükemmel soygun için kolları sıvarlar. En önemli hedefleri ise Daphne Kluger'ın boynundaki değerli gerdanlıktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Düzenbazlar

10. Düzenbazlar

Düzenbazlar, birlikte çalışmaya karar veren iki dolandırıcı kadının hikayesini konu ediyor. Josephine Chesterfield, zengin insanları dolandıran, çekici bir kadındır. Düzenlediği planlar sayesinde arzuladığı paraya sahip olan Josephine’in dünyası, kurnaz olduğu kadar özgür de bir ruhu olan olan Penny Rust ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Josephine gibi dolandırıcı olan Penny, onunla tanışmasıyla bu zamana kadar ne kadar da küçük işlerin peşinde koştuğunun farkına varır. Josephine ile birlikte çalışmak isteyen Penny, sonunda genç kadını ikna etmeyi başarır. Birlikte bir işe başlamadan önce Josephine, insanları daha iyi kandırabilmek için Penny’e bir dizi taktik verir. Kendisi gibi olabilmek için Penny’ye her türlü eğitimi veren Josephine, sonunda istediği gibi bir ortak yaratmayı başarır. İki cazibeli dolandırıcının hedefinde ise bir teknoloji milyarderi vardır.

11. Müze

11. Müze

Müze, 1985 yılında Mexico City’deki Antropoloji Müzesi’nde yaşanan soygunu konu ediyor. 30’lu yaşlarında olan Juan ve Benjamin, hala okul hayatından kurtulamamıştır. Yıllardır devam ettikleri veterinerlik okulunu bitiremeyen ikili ailelerine bağımlı bir şekilde yaşamaya devam eder. Fakat bir Noel akşamı artık hayatta tek başlarına bir şeyler yapmaya karar verirler. İkilinin aklında ise Meksika’nın ünlü antropoloji müzesini yağmalama fikri vardır. Juan ve Wilson, buradaki değerli Mayan, Mixtec ve Zapotec eserlerini ve özellikle de Kral Pakal’ın cenaze maskesini çalmayı amaçlar. Aileleri Noel’i kutladığı sırada onlar tecrübeli suçlular gibi işlerinin başına geçer. Planları kusursuz olarak işler ve çantalarının değerli eşyalarla doldurarak kaçmayı başarırlar. Fakat her şey durulduğunda giriştikleri işin asıl öneminin ne olduğunu anlarlar.

12. Organize İşler: Sazan Sarmalı

12. Organize İşler: Sazan Sarmalı

Organize İşler Sazan Sarmalı, Asım Noyan ve çetesinin maceralarını konu ediyor. İstanbul şehrinde organize işler tam gaz devam etmektedir. Asım Noyan, yıllardır söylediği yalanlar ve çevirdiği oyunlarla insanları dolandırmaktadır. Kimsenin yakalamayı başaramadığı Asım Noyan ve çetesi, bu kez de “sazan sarmalı” olarak adlandırdıkları bir üç kağıda bulaşır. Dolandırıcılar kralının biricik kızı Nazlı dolandırılınca, Asım Noyan ve ekibi hemen harekete geçer. Nazlı, her ne kadar babasını organize işlerden vazgeçirmeye çalışsa da, kendisini birden sazan sarmalının içerisinde bulur. 

13. Sürücü

13. Sürücü

'Drive'; Hollywood'da dublörlük yapan ve keskin araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir araba sürücüsünün (Gosling) yaşamını merkeze alıyor...

Sürücünün yasa dışı hayatı, güzel komşusu Irene'nin (Mulligan) hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hale bürünür. Zira bir anda kendisini Los Angeles'ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Şimdi hem kendi hayatını, hem Irene ve oğlununkini kurtarmak için yapacağı tek şey en iyi bildiği şekilde sadece araba sürmektir!

14. Victoria

14. Victoria

Berlin'e yeni taşınmış ve bu şehrin kurallarına göre yaşamayı öğrenmeye çalışan Victoria, Berlin'de bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenmekte olan Sonne ile tanışır ve aralarında hızlı bir çekim yaşanır. Ancak gece arkadaş grubunun ödemesi gereken eski borç nedeniyle bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria Sonne ve arkadaşlarına yardım etmeye karar verir ve maceraya katılır. Ne var ki çılgın bir macera gibi başlayan bu olay, bir kabusa dönüşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hell or High Water

15. Hell or High Water

Bankaya borçlanan ve tek varlıkları olan aile çiftliğini ipotekten kurtarmaya çalışan iki erkek kardeşin western hikâyesini anlatıyor. Parayı denkleştirmek için banka soyan Tanner ve Toby, şehirden şehre dolaşarak izlerini kaybettirmeye çalışır fakat peşlerine düşen emektar polis müfettişi o kadar kolay pes etmeyecektir.

Diziler:

16. Lupin

16. Lupin

Assane Diop’un hayatı, işlemediği bir suçla itham edilen babasının ölmesiyle altüst olur. Aradan geçen yılların ardından Assane Diop, babasının intikamını almaya karar verir ve bunu yapmak için de kahramanı Arsène Lupin’den ilham alır.

17. La Casa de Papel

17. La Casa de Papel

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

18. The Great Heist

18. The Great Heist

1994 yılında Kolombiya’da gerçekleşen bir banka soygununun hikayesini konu ediyor. Bir grup hırsız Kolombiya’daki Cumhuriyet Bankası’nı soymaya karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Sneaky Pete

19. Sneaky Pete

Breaking Bad'in yıldızı Bryan Cranston'ın yapımcılığını üstlendiği Sneaky Pete dizisinde, Giovanni Ribisi tarafından canlandırılan hapisten yeni çıkmış Marius, eski hücre arkadaşı Pete'in kimliğini alır. Marius isimli bu düzenbaz, Pete'in ailesini ve çevresini kendisinin Pete olduğuna ikna etmeye çalışmaktadır...

20. Banshee

20. Banshee

Eski bir mahkum ve usta bir hırsız olan Lucas Hood, 15 yılını hapishanede geçirir. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra eski sevgilisini aramaya koyulur. Sevgilisini bulmak için küçük bir kasaba olan Banshee’ye gider. Kasaba oldukça belalı bir kasabadır. Lucas burada rahat edebilmek için öldürülen bir polis şefinin kimliğine bürünür. Yeni bir kimliğe sahip olan Lucas, peşine düşen geçmişi ile bağlantılı olan insanlarla savaşmak zorunda kalır.

21. Trinkets

21. Trinkets

Liseli üç genç kızın arasında gelişen dostluğu işleyen 'Trinkets', karakterlerin aile, okul ve arkadaş sorunlarını birlikte aşma hikayesini takip ediyor.

22. Bu Bir Soygundur: Dünyanın En Büyük Sanat Hırsızlığı

22. Bu Bir Soygundur: Dünyanın En Büyük Sanat Hırsızlığı

İki adam, Boston’daki bir müzeyi soymaya karar verir. Bunun üzerine polis kılığına giren hırsızlar, müzeye girerek servet değerindeki sanat eserlerini çalar. Seride, bu soygunun ayrıntılarına yer veriliyor.

23. The Mechanism

23. The Mechanism

Brezilya’da yaşanan gerçek hikayelerden esinlenilen dizide; küçük bir grup dedektifin tarihin en büyük yolsuzluklarından birini keşfetmesini ve bu olayın çevresindeki insanlar üzerinde yarattığı etkileri konu ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Ozark

24. Ozark

Başrolde yer alan Jason Bateman'ın yönetmenlik ve yapımcı olarak da katkıda bulunduğu Ozark, Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin, aile babası Marty Byrde'ın Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışmasının ve işlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi Wendy ve Charlotte ile Jonah adındaki iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınmasının hikayesini anlatıyor.

25. Snatch

25. Snatch

Kapışma, suç ve aksiyon türünün son dönemdeki en dikkat çeken örneklerinden biri. Film, Londra’nın suçla örülü yer altı dünyasında vuku bulan iki farklı hikayeyi ele alıyor. Bir tarafta çalınan bir elmasın peşinden gidenler, diğer yanda ise boks dünyasının arka sokaklarında dönen illegal işlerden birine karışan Turkish ve başına açılan belada mücadele etmek zorunda kaldığı acımasız gangster Brick Top. Bu birbirinden bağımsız görünen iki hikaye ortak bir noktada buluştuğunda işler iyiden iyiye karışacaktır.

26. Hustle

26. Hustle

Hapisten yeni çıkan Mickey Stone’un evliliği çatırdamış olmasına rağmen sırtını dayayabileceği güçlü bir ailesi var... Bu aile - çocuk kadar masum görünen deneyimli Albert ve Ash ile güzel ve açıkgöz Stacie- Mickey’in aynı zamanda suç ortakları...

27. Leverage

27. Leverage

Onlar, 21. yüzyılın zenginden alıp fakire veren Robin Hood'ları. Her biri kendi alanında uzmanlaşmış, kalifiye soygunculardan oluşan Leverage ekibi, akıllara durgunluk veren yöntemlerle kendi adaletlerini sağlıyor.

A Takımı, Görevimiz Tehlike gibi klasikleşmiş dizi ve filmlerin mirasyedisi olarak tanılanabilecek dizide lider Nathan Ford’un başını çektiği ekipte üçkağıtçı Sophie Gina, tetikçi Eliot, Christian Kane, hırsız Parker ve hacker Alec ile birlikte, acımasız kapitalist şirketlerden alıp hakkı yenen masumlara adalet dağıtıyor. Komplo teorileri, ajan hikayeleri, entrikalar, kısacası aksiyon dizilerinin vaat ettiği her şey Leverage’ın sürükleyici senaryosunda mevcut.

28. Good Girls

28. Good Girls

Dizi, ay sonunu getirmeye zorlanan, banliyöde yaşayan 3 kadını anlatıyor. Grubun elebaşı; Beth (Perkins), kocası Dean’in (Matthew Lillard) bir ilişkisi olduğunu öğrendiğinde hayal kırıklığına uğramıştır. Hayattan bıkmış ve kızgın olan Beth, en iyi arkadaşı Ruby ve oğlunun velayetini alabilmek için iyi bir avukata ihtiyacı olan Annie (Whitman) ile birlikte; artık hayatta güvenli oynamayı bırakıp, her şeyi riske ederek bir süpermarketi soymaya karar verirler. Ancak içlerinden biri marketin müdürü tarafından görülünce beklediklerinden daha büyük bir şeyin içinde olduklarını ve düşündüklerinden çok daha zor kurtulacaklarını fark ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. The Great Train Robbery

29. The Great Train Robbery

90′ar dakikalık 2 bölümden oluşan bu mini dizi, 1963′te gerçekleşen meşhur Büyük Tren Soygunu‘nun hikayesini 50. yıldönümünde bizler için televizyona uyarlıyor.

The Robbers’ Tale (Soyguncuların Hikayesi) isimli ilk bölümde işledikleri suç ile gözüpek soyguncuların hikayesi;

The Coppers’ Tale (Aynasızların Hikayesi) isimli ikinci bölümde polis dedektiflerinin soyguncuları yakalama çabalarının hikayesi ele alınıyor.

30. Kötülük Dehası: Amerika'nın En Şeytani Banka Soygununun Gerçek Hikayesi

30. Kötülük Dehası: Amerika'nın En Şeytani Banka Soygununun Gerçek Hikayesi

Bu şaşırtıcı gerçek suç öyküsü, boynunda bombayla banka soyan bir pizzacının dehşet verici ölümüyle başlayıp gitgide daha tuhaf bir hâl alır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?