Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'den Taşeron İşçi Manzaraları...

Türkiye'den Taşeron İşçi Manzaraları...

ATKN
13.02.2015 - 14:46 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 16:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Afyonkarahisar’da kar yağışının ardından başlatılan temizlik çalışmalarını üstlenen taşeron firma, yolu kapatmak için çektiği emniyet şeridinin bir ucunu işçinin koluna bağlayarak pes dedirten bir uygulamaya imza attı. 

Şeridin bir ucu çöp tenekesine, diğer ucu için bağlanacak 'başka yer bulunamayınca' işçinin koluna bağlandı. İşçi bu şekilde yolun ortasına geçip temizlik çalışması süresince bekledi.

Şaşkınlık yaratan olay İHA'nın objektifine böyle yansıdı...

"O insan, direk değil. Sorumlusu bulunsun cezası verilsin"

"O insan, direk değil. Sorumlusu bulunsun cezası verilsin"

Konu ile ilgili Afyonkarahisar Belediyesi’nden, Hürriyet'in soruları üzerine yapılan açıklamada, taşeron işçisinin, iş makinelerinin, kar temizliğinin yapılacağı caddeye girişini sağlamak için beklediği kaydedildi. Bir belediye yetkilisi “En fazla 5-10 dakika orada kalmıştır. İş makineleri dışında başka bir araç oraya girmesin diye orada durmuş. İş makineleri de kısa sürede geçiş yapmıştır” dedi.

Aynı yetkili ortaya çıkan görüntünün normal olup olmadığı yönündeki soruya ise “Burada bir şey yok. Ben olsam ben de beklerim kısa bir süre” sözleri ile yanıtladı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Afyon Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçinin koluna bant bağlanarak yol kapatılmasına ilişkin 'O bir insan, direk değil. Bu yapılan insan onuruna aykırı. Böyle bir şey kabul edilemez. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bu işin sorumlusu kimse derhal bulsun ve cezasını versin' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

15 gün önce Afyon'a gittiğini ve belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesi için Belediye Başkanı ile görüştüğünü anlatan Atalay, 'Bu işçiler sendikasız, düşük ücretle çalıştırılıyor. Biz taşeron işçi ücretlerinin düşük olduğunu, koşullarının düzeltilmesi gerektiğini anlatmıştık. Başkan Burhanettin Çoban da çözeceğini söylemişti. Ama bugün yaşanan insan onuruna aykırı. Sen işçiye düşük ücret verebilirsin, yemek vermeyebilirsin, servise bindirmezsin ama bir direk gibi oraya dikemezsin. Türk-İş olarak bunun takipçisi olacağız. Gerekirse orada eylem yapacağız' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0