Görüş Bildir
Haberler
Gündem Yoğunlaşıyor: Piyasaları Takip Ederken Bilmeniz Gerekenler

Gündem Yoğunlaşıyor: Piyasaları Takip Ederken Bilmeniz Gerekenler

Ayın ilk günü yurt içinde İSO imalat sektörü PMI ve İstanbul için enflasyon rakamları izlenecek. Yurt dışında PMI verilerinin yanı sıra Kanada Merkez Bankası(BoC) faiz kararı takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye'nin olası bir yeni harekatının bölgesel istikrarı baltalayacağı ve IŞİD’e karşı mücadelede zorlukla elde edilen kazanımları riske atacağı yönündeki endişelerini yineledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye'nin olası bir yeni harekatının bölgesel istikrarı baltalayacağı ve IŞİD’e karşı mücadelede zorlukla elde edilen kazanımları riske atacağı yönündeki endişelerini yineledi.

Avrupa Birliği (AB) Olağanüstü Liderler Zirvesi’nden 200 milyar euroluk ek savunma yatırımı ve RePowerEU’ye 300 milyar euroluk bütçe ayrılarak enerji konusunda çözüm üretilmesine karar verildi.

Rus enerji şirketi Gazprom, Hollanda’nın ardından ruble ile ödeme yapmayı reddeden Danimarka’ya da doğal gaz akışının bugünden itibaren kesileceğini duyurdu.

ABD Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Brian Deese, Başkan Joe Biden ile Fed Başkanı Jerome Powell arasında 'yapıcı' bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya Rus ordusunun ilerlemesi ile mücadele edebilmesi için daha gelişmiş roket sistemleri sağlamayı planladıklarını söyledi. 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, geçmişte enflasyonun izleyeceği patika konusunda yanıldığını, ancak enflasyonu düşürmenin Başkan Biden'in birinci önceliği olduğunu ve Biden'in Fed'in bu hedefi başarmak için eylemlerini desteklediğini söyledi.

Nisan ayında 49,2 puan ile 50 puanın altına inen İSO imalat sektörü PMI Mayıs ayı verisi takip edilecek (10.00).

Nisan ayında 49,2 puan ile 50 puanın altına inen İSO imalat sektörü PMI Mayıs ayı verisi takip edilecek (10.00).

Yurt içinde günün ilk verisi Bloomberg HT tarafından açıklanacak tüketici endeksleri final rakamları olacak (09.55).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak (12.00).

Enflasyon verisinin öncü göstergesi olan İstanbul perakende ve toptan fiyatlar Mayıs ayı rakamları, İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanacak. İstanbul'da Nisan ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 11,36, yıllık yüzde 79,97 gibi rekor seviyelerde artış göstermişti (12.00).

TBMM Genel Kurulu'nda, İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek (14.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüşecek (16.30).

Satın alma yöneticileri(PMI) veri akışı Avrupa'da Rusya ile başlayacak;

Satın alma yöneticileri(PMI) veri akışı Avrupa'da Rusya ile başlayacak;

Sırasıyla İsveç, Polonya, Hollanda, Macaristan, İspanya, Çekya, İsviçre, İtalya, Fransa, Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere, Norveç ve Danimarka PMI verileri ekranlara düşecek.

Almanya'nın perakende satışları, tüketicinin harcama faaliyetlerini izleme bakımından yakından takip edilecek. Perakende satışlar Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1, geçen yıl aynı aya göre yüzde 2,7 düşüş göstermişti (09.00).

Fransa'nın Ocak-Nisan dönemine ilişkin bütçe rakamları açıklanacak (09.45). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements-BIS) tarafından düzenlenen sanal Green Swan 2022 konferansında konuşacak (14.00).

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (14.00).

Brezilya'nın üretici fiyatları açıklanacak. Üretici fiyatları bir önceki ay, aylık bazda yüzde 3,13, yıllık yüzde 18,31 artış göstermişti (15.00). 

ABD'den piyasaların bekleyeceği veriler imalat sektörü PMI, inşaat harcamaları, ISM imalat sektörü PMI, JOLTS açılan iş olacak (16.45, 17.00)

Günün tek faiz kararı Kanada Merkez Bankası'ndan(BoC) gelecek; BoC'un son iki toplantısında yaptığı faiz artırımlarına devam edip etmeyeceği piyasalar tarafından yakından izlenecek (17.00). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi'nin Avrupa'ya Katılım Sağlayan Ülkeler Çalışma Grubu toplantısında sunum yapacak (18,15).

New York Fed Başkanı John Williams, New York Fed, Columbia University School of International ve Columbia Üniversitesi tarafından düzenlenen Para Politikası Uygulama ve Dijital İnovasyon Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yapacak (18.30).

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Memphis Ekonomi Kulübü etkinliğinde ABD ekonomisi ve para politikası hakkında sunum yapacak (20.00).

ABD'de 12 bölgesel merkez bankası tarafından sağlanan bilgilerle mevcut ekonomik durumun değerlendirildiği ve Fed'e rehberlik eden 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (21.00).

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın