Görüş Bildir
Haberler
Gelişen Teknolojiyle Alakalı Sorularınıza Twitter'dan Işık Hızında Cevap Verecek 11 Dahi

Gelişen Teknolojiyle Alakalı Sorularınıza Twitter'dan Işık Hızında Cevap Verecek 11 Dahi

egeboi
18.12.2017 - 18:10

Gün geçmiyor ki sürücüsüz arabalarla, yapay zekayla hareket eden drone’larla, bitcoinle ilgili yeni bir haberle karşılaşmayalım. Hızla gelişen teknoloji dünyayı değiştirirken, devletler ne yapacaklarını bilemiyor. Eski ekonominin kuralları yenisine uymuyor. Kişisel verimizi toplayan Google, Facebook, Amazon gibi Internet devleri şeytan mı melek mi? Yapay zeka yüzünden işsiz kalırsak devlet bize bakar mı? Sürücüsüz araba bana çarparsa hasarı kim ödeyecek? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız takip etmeniz gereken 13 kişiyi sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Azeem Azhar

1. Azeem Azhar

Azeem’in her pazar yayınladığı e-posta bülteni, teknoloji ve regülasyon konularında en önemli kaynakları bir araya getiriyor. Londralı bir girişimci olan Azeem, işini sattıktan sonra dünyanın en önemli teknoloji otoritelerinden biri haline geldi, kaçırmayın!

https://twitter.com/azeem

2. Rana Faroohar

2. Rana Faroohar

Rana her pazartesi Financial Times’ta Internet devlerinin ekonomiye etkisini yazıyor. ABD 19. yüzyılın sonunda demiryolu şirketlerini parçalayıp halkın iliğini sömüren tekellere son vermişti. Bakalım aynısı Google’ın da başına gelecek mi? Rana Faroohar’dan takip edebilirsiniz.

https://twitter.com/RanaForoohar

3. John Gapper

3. John Gapper

John Gapper, Financial Times’in başyazarı. Genç teknoloji yazarlarının aksine, yeni icatlara geçmişin bilgi ve görgüsüyle bakıyor. Eğer sadece teknoloji blogları okuyorsanız arada bir John Gapper’a da kesin bakın!

https://twitter.com/johngapper

4. Tim O'Reilly

4. Tim O'Reilly

Tim O’Reilly için Silikon Vadisi’nin kurucularından desek yalan olmaz. Kişisel bilgisayar çıktığında dünyaya anlatan oydu. Bulut bilişimi anlatan da oydu. Bu sene çıkan kitabı 'WTF? What's the Future and Why It's Up to Us” geleceği neden teknolojilerin değil bizim şekillendireceğimizi anlatıyor.

https://twitter.com/timoreilly

5. Ussal Şahbaz

5. Ussal Şahbaz

Türkiye’de teknoloji ve regülasyon işinden kim anlar derseniz, tüm parmaklar Ussal’ı gösterir. Hem Ankara’da hem İstanbul’da bu işlerle ilgili çevrelerin akıl danıştığı bir isim. Son zamanlarda, dünyadaki teknolojik değişimin ülkemize etkilerini Twitter hesabından anlatmaya başladı. Kaçırmamak lazım.

https://twitter.com/ussal

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Omar Sultan Al Olama

6. Omar Sultan Al Olama

Ekselansları Sultan Al Olama, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve dünyanın ilk “yapay zeka bakanı.” Kendisi daha 27 yaşında ama Dubai şimdiden dünyanın teknoloji merkezlerinden bir olma yolunda. Arap harflerini okuyabiliyorsanız tweetlerini takip etmeniz daha kolay olacak.

https://twitter.com/OmarSAlolama

7. Jüri Ratas

7. Jüri Ratas

1,5 milyonluk Estonya sadece Skype’ın anavatanı değil, dünyanın en gelişmiş elektronik devleti. Estonya’da tapu kaydından, ilaç reçetenize kadar her şey işinizi e-devlet üzeriden yapabiliyorsunuz. Hatta, siz de isterseniz İnternet’ten Estonyalı olabilirsiniz. Jüri Ratas, Estonya’nın başbakanı.

https://twitter.com/ratasjuri

8. Ayesha Khanna

8. Ayesha Khanna

Internet’ten bakınca tam olarak ne yaptığını anlayamasanız da, Ayesha tüm dünyada yapay zeka, akıllı şehirler, Fintech gibi alanlarda konferanslar veren bir genç kadın. Eğer Singapur - Dubai - Berlin arasında bir uçakta rastlamıyorsanız, Twitter’dan takip edebilirsiniz.

https://twitter.com/ayeshakhanna1

9. Shakil Khan

9. Shakil Khan

Kendisine Shak denmesini seviyor. Spotify’ın kurucusu olarak kazandığı parayı 2013’te, bitcoin hakkındaki en büyük bilgi ve haber sitesi CoinDesk’e yatırdı. Kendi tabiriyle bitcoin ne öğrenmek için CoinDesk’in kurduğunda bitcoin 40 dolardı, bugün 19.000 dolar. Kriptoparalarla ilgiliyseniz Shak’i kaçırmayın.

https://twitter.com/shak

10. Marco Annunziata

10. Marco Annunziata

2008 krizini öngören ekonomi profesörlerinden biri olan Marco, bu ay ayrılana kadar, Amerikan şirketi GE’nin başekonomistiydi. Eğer Sanayi 4.0 benim işim diyorsanız Marco’dan öğreneceğiniz çok şey var.

https://twitter.com/marcoannunziata

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Farhad Manjoo

11. Farhad Manjoo

Dünya teknolojiyi Farhard’dan takip ediyor desek yalan olmaz çünkü Farhard New York Times’ın baş teknoloji yazarı. Siz de takip edebilirsiniz.

https://twitter.com/fmanjoo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
9
8
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kamurr

yahuuu iyi güzel de hemen hemen hepsi ingilizceeeeeeeeeeeeee öf

Mabada

Çoğunluk hindistan kökenli