Görüş Bildir
Haberler
Gece Tuvalete Gitmeyi İki Kere Düşündürten IMDb'ye Göre En Popüler 50 Korku Filmi

Gece Tuvalete Gitmeyi İki Kere Düşündürten IMDb'ye Göre En Popüler 50 Korku Filmi

claude cahun
22.09.2021 - 13:59

IMDb, son zamanlarda popülerliği artan korku temalı filmleri sıraladığı listesini güncelledi. Yeni çıkan favorilerden kült yapımlara ve hatta daha post prodüksiyon süreci devam ederken ses getirenlere 50 filmin yer aldığı listede neler varmış, birlikte bakalım!

Not: Film açıklamalarında Beyazperde ve Sinemalar.com'dan faydalanılmıştır.

Kaynak: https://www.imdb.com/search/title/?ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Blood Red Sky (2021)

50. Blood Red Sky (2021)

Gizemli bir hastalığı olan bir kadın, oğlu ile birlikte uçakla yolculuk yapar. Uçak tam okyanusun üzerindeyken, bir grup terörist uçağın kontrolünü ele geçirir. Büyük bir tehlike içinde olan kadın, oğlunun hayatını kurtarmak için hayatı boyunca saklamaya çalıştığı karanlık sırrını açığa çıkarmak zorunda kalır.

49. Revenge (2017)

49. Revenge (2017)

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen av partilerinin zamanı gelmiştir. Üç zengin adam parti için Richard'ın çöldeki malikanesinde bir araya gelecektir. Malikaneye ilk gelen Richard ile genç ve güzel metresi Jen olur. Güzel başlayan gece malikaneye diğerlerinin gelmesiyle kabusa döner. Birden her şey kontrolden çıkar ve Jen tecavüze uğrar. Öldüğü sanılan genç kadının bedeni çöle bırakılır. Çölde birden kendisine gelen ve yaşananları hatırlayan Jen, intikam almak için harekete geçer. Kendisine yapılanların bedelini ödetmeye kararlı olan genç kadın, bütün gücü eline alacaktır...

48. El hoyo (2019)

48. El hoyo (2019)

The Platform, dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede geçiyor. Her hücrede iki mahkumun kaldığı hapishanede, yemek günde sadece bir kere üst kattan aşağıya doğru gönderilmektedir. Üst kattaki mahkumlar yiyeceğe ulaşmak için çabalarken, alt katta bulunan mahkumlar, her gün biraz daha vahşileşerek açlıkla baş etmeye çalışır. Bir gün gözünü hapishanenin 33. katında açan Goreng, hapishanenin kurallarını iyi bilen Trimagasi ile birlikte yiyeceğe ulaşabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

47. The Thing (1982)

47. The Thing (1982)

Şey, John Campbell'ın kısa öyküsünden uyarlanmıştır. Kuzey kutbunun buz tutmuş topraklarında bir kurdun peşinden koşan Norveçli bilim insanları Amerikan Antarktik Araştırma Üssü'ne kadar gelmişler fakat burada esrarengiz bir şekilde can vermişlerdir. Neler olduğunu anlayabilmek için dışarı çıkan Amerikan bilim adamları Norveç araştırma üssüne gidip esrarengiz olayı çözmeye karar verirler. Norveç bölgesine yaklaştıklarında buldukları şeyler esrarengiz ve tüyler ürperticidir. Bir cesetle karşılan adamlar, bedeni otopsi için yanlarında getireceklerdir. Ancak bu ‘şey’ tahmin edilemez boyutlarda bir ürkütücülüğe sahiptir. 

The Thing, hangi türe eline atsa üstün başarı elde eden usta yönetmen John Carpenter'ın, bilimkurgu ve gerilim türlerini harmanladığı, zamanla kültleşen filmidir.

46. Freaky (2020)

46. Freaky (2020)

Lise öğrencisi olan Millie Kessler, okulun popüler grubunun acımasızlığıyla mücadele etmeye çalışan genç bir kızdır. Ancak bir seri katil Butcher’ın yeni hedefi haline geldiğinde lisedeki sorunları önemsiz hale gelir. Katilin mistik hançeri bedenlerinin yer değiştirmesine neden olduğunda Millie, kendisini korkunç bir kabusun içinde bulur. Katil ile vücut değiştirmesinden sonra Millie, bu değişikliğin kalıcı hale gelmesine 24 saatten az kaldığını fark eder. Bu sırada Millie’nin bedeninde olan katil, iştahla insan avına çıkar. Birkaç arkadaşının da yardımıyla zamana karşı yarışan Millie, laneti geri çevirmeyi başarabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. The Hunt (2020)

45. The Hunt (2020)

12 yabancı bir açıklıkta uyanır. Nerede olduklarını veya oraya nasıl gittiklerini hiçbiri hatırlamamaktadır. Daha da önemlisi çok özel bir amaç için seçilmiş olduklarını bilmemektelerdir. Karanlık bir internet komplo teorisinin gölgesinde, bir grup küresel elit sosyete üyesi spor için insanları avlama etkinliği düzenlemektedir. 'Av' adını verdikleri bu etkinlik için de ilk kez bir araya gelmişlerdir. Devasa bir ormanlık alanda kaçmaya çalışan 12 kişiyi tek tek avlamayı hedeflemektedirler. Fakat bu seçkin zenginlerin kötücül planı raydan çıkarılmak üzeredir. Avlananlardan biri olan Crystal, bu tehlikeli oyunu bütün avcılardan daha iyi bilmektedir. Tek tek avcıları ava dönüştüren genç kadın, birer birer avcıları elerken bir yandan da tüm bu planın ortasındaki gizemli kadına doğru adım adım ilerlemeye başlar...

44. There's Someone Inside Your House (2021)

44. There's Someone Inside Your House (2021)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Makani, büyükannesiyle birlikte yaşamak ve liseyi bitirmek için küçük bir kasaba olan Nebraska'ya taşınan genç bir kızdır. Yeni hayatına alışmaya çalışan Makani ve okulundaki diğer öğrenciler, liseden mezun olmaya çalışır. Ancak bu sırada gençler, onların en karanlık sırlarını tüm dünyaya ifşa etmeyi amaçlayan maskeli bir katilin hedefi olur. Makani ve arkadaşları, sıradaki kurban olmandan önce katilin kimliğini öğrenmek için çabalar.

43. Martyrs Lane (2021)

43. Martyrs Lane (2021)

10 yaşındaki Leah, ailesiyle birlikte büyük, eski bir evde yaşar. Annesinin neden bu kadar uzak göründüğüne bir türlü anlam veremeyen Leah, geceleri ona bazı cevaplar verebilecek gizemli bir misafir tarafından ziyaret edilir. Her gece yeni bir meydan okumayla karşı karşıya olan Leah, ziyaretçisi tarafından içinde yaşadığı dünyayı tehdit eden bilgiler öğrenir.

42. The Shining (1980)

42. The Shining (1980)

Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

41. What We Do in the Shadows (2014)

41. What We Do in the Shadows (2014)

Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampir yaşamaktadır. Bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olmak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Witches (2020)

40. The Witches (2020)

Roald Dahl’ın klasikleşen romanı “The Witches”dan uyarlanan filmde, cadıların gerçek olduğunu keşfeden ve onlarla savaşmak zorunda kalan bir çocuğun hikayesini anlatıyor. 7 yaşındaki çocuk Norveçli büyükannesi ile birlikte İngiltere'ye gittiğinde çok büyük bir sırrı keşfeder. Yıllardır haklarında birçok şeyi masallardan öğrendiği cadılar aslında gerçektir. Onlar anlatılanların aksine siyah pelerinleri ve şapkaları olmadan sıradan insanlar gibi giyinmektedir. Cadıların dünyadaki çocukları etkileyeceği karanlık planlarının olduğunu öğrenen küçük çocuk, büyükannesi ile birlikte zorlu bir mücadeleye atılır. Küçük çocuk ve büyükannesi, cadıları etkisiz hale getirip çocukların geleceğini kurtarabilecek midir?

39. Aftermath (2021)

39. Aftermath (2021)

Genç bir çift, birlikte eve çıkabilmenin yollarını arar. Ev arayışında olan çifte normalde imkânlarının ötesinde olan ve şüpheli bir geçmişe sahip bir ev için inanılmaz bir anlaşma teklif edilir. Yeni bir başlangıç yapmak isteyen çift, teklifi kabul edip eve yerleşirler. Ancak çok geçmeden birçok tuhaf durumla karşı karşıya kalırlar.

38. The Addams Family 2 (2021)

38. The Addams Family 2 (2021)
  • Henüz gösterime girmediğinden puanı belirsiz.

Korku komedi türünde çekilen 2019 yapımı 'Addams Ailesi' filminin devam halkası olan yapımda, Addams Ailesi yeniden çılgın maceralara atılıyor ve bu süreçte kendilerini birbirinden farklı karakterlerle gülünç durumlar içinde buluyor.

37. Spiral: From the Book of Saw (2021)

37. Spiral: From the Book of Saw (2021)

Spiral: Testere Devam Ediyor, şehirde yaşanan dehşet verici cinayetleri araştırmakla görevlendirilen iki dedektife odaklanıyor. Şehir, dünyaya adalet getirmek isteyen sadist bir dahinin işlediği korkunç cinayetlerle çalkalanmaktadır. Kıdemli bir dedektif olan Zeke Banks ve onun acemi ortağı William Schenk, şehirde yaşanan bu tüyler ürpertici cinayetleri soruşturmakla görevlendirilir. Şehrin kanlı geçmişini hatırlatan bu gizemli cinayetleri çözmeye çalışan Zeke, soruşturmayı ilerlettikçe kendisini katilin oyununun merkezinde bulur.

36. Scream (1996)

36. Scream (1996)

Bir lise öğrencisi olan Casey tuhaf bir telefon alır. Telefonun öteki ucundaki sesi tanımamaktadır. Bir süre sonra yaşanan bir cinayet üzerine polis ve medya olayın üzerine gitmeye başlar. ‘Hayalet surat’ adı verilen bir katil, çevresinde gördüğü gençleri birer birer öldürmektedir. Korku filmlerinin belli klişelerle örüldüğünü düşünen bir grup genç ise, naklen yaşadıkları bir korku filminin içerisinde hayatta kalmaya çalışacaktır. 

Wes Craven’ın kendi filmografisiyle ve korku türüyle inceden alay ettiği ancak buna müteakip korkutmayı da başardığı filminin başrollerinde Drew Barrymore, Roger Jackson ve Neve Campbell gibi oyuncuları görmek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

35. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Zaman Taşı'nın koruyucusu Doktor Strange’in maceraları kaldığı yerden devam ediyor. 'Doktor Strange'in devam halkası olan yapımda Sherlock dizisindeki kurgusal dedektif rolü ile ünlenmesinin ardından Wikileaks: Beşinci Kuvvet, Bilinmeze Doğru Star Trek ve The Imitation Game: Enigma gibi yapımlarda karşımıza çıkan Benedict Cumberbatch ünlü Doktor Strange'e bir kez daha hayat veriyor. İlk filmin yönetmeni Scott Derrickson'ın devam halkasında da kamera arkasına geçeceği yapımda Strange'in sadık yardımcısı usta Wong rolünü bir kez daha Benedict Wong üstleniyor.

34. It (2017)

34. It (2017)

Film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş okullarında dışlanan bir gruptur. Ancak en büyük sorunları bu değildir. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu 7 çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz kalacaktır...

33. Army of the Dead (2021)

33. Army of the Dead (2021)

Army of the Dead, Las Vegas’taki bir zombi salgını sırasında yaşananları konu ediyor. Bir adam salgın sırasında bir grup paralı askeri bir araya getirir ve büyük oynamaya karar verir. Ekip, karantina bölgesine girmeye cesaret ederek gelmiş geçmiş en büyük soygunu gerçekleştirmeye çalışır.

32. Alien (1979)

32. Alien (1979)

Yaratık, bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan mürettebatın yaşam mücadelesini anlatıyor. Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar. 

Ridley Scott 1979 yılında Yaratık serisinin bu ilk filmini yarattığında sinema tarihini bambaşka bir deneyimle tanıştırmış, bilim kurgu türünün en önemli örneklerinden birine imza atmıştır. Yaratık serisi, ilk filmin ardından çeşitli yönetmenler tarafından devam ettirilse de, Ridley Scott imzalı bu film hem serisinin hem de ait olduğu bilimkurgu türünün en önemli yapıtlarından biri olarak kabul görmüştür.

31. Get Out (2017)

31. Get Out (2017)

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır... 

Jordan Peele imzalı korku türündeki yapımın başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Doctor Sleep (2019)

30. Doctor Sleep (2019)

Çocukluğunda yaşadıklarının karanlık gölgesi altında yaşayan Danny, travmalarıyla boğuşmaktan yorgun düşmüş ve alkole bağımlı hale gelmiştir. Babasının umutsuzluk, alkolizm ve şiddetli mirasından kurtulmak için çabalayıp duran Danny, New Hampshire kasabasında, onu ayakta tutan bir destek grubuyla yerleşir ve 'parlama' gücü sayesinde ölenlerin son anlarında onlara huzur verebildiği bir bakım evi işine girer. Bu arada Amerika'nın dört bir yanındaki otoyollarda, True Knot adı verilen bir topluluğun üyeleri refah arayışında dolaşıp durmaktadır. Çoğunlukla zararsız ve yaşlı görünen bu grupla ilgili gerçek ise oldukça korkunçtur. Danny, kendisiyle benzer yeteneklere sahip bir kız olan Abra Stone ile psişik bağ kurduğunda, bu grubun yetenekli olanları hedef aldığını fark eder. Bu grup yetenek sahibi çocukların işkence gördükleri sırada çıkan 'parıltılarının buharını' teneffüs ederek yarı ölümsüz hale gelmişlerdir. Gördüğü en yüksek psişik güce sahip olan Abra, Danny'yi şeytanlarıyla yüzleştirecek ve kendi ruhu için bir savaşa sürükleyecektir...

29. Villains (2019)

29. Villains (2019)

Villains, bir banliyö evine giren soyguncu bir çiftin yaşadıklarını konu ediyor. Mickey ve Jules, benzin istasyonuna düzenledikleri soygunun ardından, hayatlarında yeni bir başlangıç yapmak için güneye yönelirler. Ancak yol sırasında bir takım ihtiyaçları olduğunu fark eden kaçak aşıklar, boş olduğunu düşündükleri bir banliyö evine girer. Evi dolaşmaya başlayan çift, bir takım tuhaflıklar olduğunu fark eder. Evde onları karşılayan, karanlık sırlar ve evden ayrılmalarını engellemek için her şeyi yapacak olan evin esas sahipleridir. Hayatları tehlikede olan Mickey ve Jules, hapsoldukları evden kurtulmayı başarabilecek midir?

28. Fear Street: 1994 (2021)

28. Fear Street: 1994 (2021)

Fear Street, Ohio’da Shadyside kasabasını etkisi altına alan olayları konu ediyor. 1994 yılında bir grup gencin yaşadığı kasabada lanetli olaylar meydana gelmektedir. Bu konuyu araştırmaya başlayan gençler, kasabaya yüzlerce yıldır musallat olan lanetli olayların birbirleri ile bağlantılı olduğunu fark eder ve çok geçmeden sıradaki kurbanların kendileri olabileceğini anlar.

27. Hereditary (2018)

27. Hereditary (2018)

Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. Ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır...

Ari Aster’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro gibi isimler yer alıyor.

26. A Quiet Place (2018)

26. A Quiet Place (2018)

2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Wrong Turn (2021)

25. Wrong Turn (2021)

Korku Kapanı: Başlangıç, dağ gezisi yapmak için yola koyulan 6 arkadaşın başlarına gelenleri konu ediyor. New York'ta yaşayan altı arkadaş, Batı Virginia Dağları'nda yürüyüş yapmak için yola koyulur. Grubun eğlenceli geçen yürüyüşleri, yıllarca dağlarda yaşayan ve The Foundation olarak bilinen vahşi bir tarikata rastlamalarıyla yerini korku dolu anlara bırakır. Tarikat tarafından ele geçirilen grup, hayatta kalmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

24. The Lighthouse (2019)

24. The Lighthouse (2019)

The Lighthouse, 20. yüzyılın başlarında Maine'de yaşayan, iki deniz feneri bekçisinin hikayesini konu ediyor. Eski bir denizci olan Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapan bir adamdır. Yıllardır adada tek başına bekçilik yapan Thomas’ın yanına, işlerde yardımcı olması için Ephraim Winslow adında bir genç gönderilir. Birlikte çalışmaya başlayan Thomas ve Ephraim arasında çok geçmeden büyük bir iktidar savaşı meydana gelir. Yaptığı işi büyük bir sorumlulukla yerine getiren Thomas, gücünü ispatlamak için tecrübesiz bir genç olan Ephraim üzerinde baskı kurmaya başlar. Ufak bir adada deniz fenerinin içinde hapsolan ve zamanla akıl sağlığını kaybetmeye başlayan iki adam, en derin korkuları ile yüzleşmek zorunda kalır

23. Jennifer's Body (2009)

23. Jennifer's Body (2009)

Megan Fox'un yürek hoplattığı bu light komedi denemesinde lise öğrencisi ve amigo kaptanı Jennifer'ın, şeytani bir ruh taşıması ve okulundaki erkekleri vahşice katletmesi gibi klişe temalar işleniyor. Yakın arkadaşı Needy, Jennifer'ın içinde bir iblis barındığını öğrendiğinde arkadaşını ve çevresini kurtarmaya çalışacaktır. Fakat bununla uğraşırken Jennifer'ın kurbanlarının sadece erkekler mi olduğu sorusu da kafasını meşgul etmektedir. Juno ile en iyi senaryo Oscar'ını alan Diablo Cody bu sefer şirinlikten uzak, absürt korku filmlerine teğet geçen bir gençlik filmiyle çıkıyor seyircinin karşısına.

22. Scream (2022)

22. Scream (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Scream filminin beşinci devam halkası olan yapımda, bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesini konu ediyor.

21. Escape Room (2019)

21. Escape Room (2019)

Ölümcül Labirent, kaçış odasından kurtulmaya çalışan altı yabancının hikayesini konu ediyor. 6 kişinin hayatı, kendilerine gönderilen bir postadan sonra bambaşka bir hal alır. Birbirini tanımayan altı yabancıya, bir kaçış odasının giriş biletleri gelir. Üstelik büyük bir ödül de vardır. Eğer içlerinden kaçış odasından çıkmayı başaranlar olursa, bir milyon dolar ödülün sahibi olacaktır. Kimsenin, kendilerine sunulan bu fırsatı kaçırmaya niyeti yoktur. 6 kişinin kaçış odasında bir araya gelmesi ile büyük oyun başlar. Grubun ilk işi, odadan kaçmalarını sağlayacak olan ipuçlarını aramak olur. Onlar odanın içerisinde araştırma yapmaya devam ederken, odanın içerisi yavaş yavaş ısınmaya başlar. Onları kavurmak üzere olan sıcaktan kurtulmayı başaran ekip, kendilerini başka bir etapta bulur. Her başarının ardından başka bir etap onları beklemektedir ve etaplar giderek daha zor bir hale gelir. Hayatta kalabilmek için akıllarını kullanmak zorunda olan grup, kaçış odasından kurtulmanın yolunu bulabilecek midir? 

Adam Robitel’ın yönetmen koltuğunda oturduğu korku, gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Tyler Labine, Logan Miller, Deborah Ann Woll, Taylor Russell McKenzie, Jay Ellis, Nik Dodani gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Zombieland: Double Tap (2019)

20. Zombieland: Double Tap (2019)

Zombi filmleri kategorisinde ilk akla gelen isimlerden olmayı başaran Zombieland serisinin 2. filminde bir kez daha zombi saldırılarına karşı hayatta kalmak için uğraşacak olan Columbus ve takım arkadaşları karşımızda! Halkanın devamı niteliğindeki 2. filmin senaryosuna da ilk filmin senaristleri Paul Wernick ve Rhett Reese imza atıyor.

19. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

19. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

Korku Seansı 3: Katil Şeytan, şeytan tarafından ele geçirildiği düşünüldüğü bir gencin cinayet zanlısı olduğu davayı araştırırken daha korkunç bir sırrın açığa çıkmasını sağlayan paranormal davaları çözmeye çalıştıran Ed ve Lorraine Warren'ın hikayesini konu ediyor. Ed ve Lorraine Warren, bu zamana kadar baktıkları dosyalardaki en sansasyonel vakalardan biriyle karşı karşıyadır. Şeytani bir varlık tarafından ele geçirildiğini söyleyen bir cinayet zanlısı, kendisine yardım etmesi için soluğu Ed ve Lorraine Warren çiftinin yanında alır. Şeytan tarafından ele geçirilen bir çocuğun ruhunu kurtarmaya çalışan çift, kendilerini beklenmedik bir durumların içinde bulur. Onlar çocuğun ruhunu kurtarmaya çalışırken, geçmişten günümüze uzanan daha karanlık bir sırrın ortaya çıkmasına neden olur.

18. Bad Candy (2020)

18. Bad Candy (2020)

New Salem'deki Cadılar Bayramı gecesinde radyo programcıları Chilly Billy ve Paul, korkunç yerel efsaneleri anlatırlar. Bu program küçük kasaba sakinleri için korkunç bir sona yol açacaktır.

17. The Night House (2020)

17. The Night House (2020)

The Night House, kısa bir süre önce vefat eden kocası ile ilgili karanlık sırları ortaya çıkarmaya başlayan dul bir kadının hikayesini konu ediyor.

16. Don't Breathe (2016)

16. Don't Breathe (2016)

Nefesini Tut kör bir adamın evine girip hırsızlık yaparak yakalanmadan kurtulabileceklerini düşünen bir grup genci temel alıyor. İstismarcı annesinden kurtulup, kız kardeşini her ikisi için de sonu yokmuş gibi görünen bu hayattan kurtarmaya kararlı olan Rocky ve arkadaşları Alex ile Money'nin planları oldukça basittir: Kör bir adamın evinde kilitli tuttuğu odaya girmek, onun engelli oluşundan yararlanarak evini soymak. Ancak işler tam olarak planlandığı gibi gitmez. Zira hafife aldıkları ev sahibi aslında oldukça tehlikeli bir adamdır. Planda yanıldıklarını anladıklarında kusursuz bir suç yerine ölümcül bir hata işlediklerini görürler. 

Film Kötü Ruh'un yönetmen koltuğundan aşina olduğumuz Fede Alvarez'in imzasını taşıyor. Başrollerini Dylan Minnette, Stephen Lang, Jane Levy, Daniel Zovatto, Sergej Onopko ve Jon Donahue'nun üstlendiği yapımın senaryosunda ise yönetmenle birlikte Rodo Sayagues'ın imzası bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. A Quiet Place Part II (2020)

15. A Quiet Place Part II (2020)

Sessiz Bir Yer 2, ses ile avlanan yaratıkların dehşetinden kurtulduktan sonra evlerinden ayrılıp, kendilerini tehlikeli bir yolculuğun içinde bulunan bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Sese karşı duyarlı yaratıkların meydana getirdiği ölümcül olayları evlerinden takip eden Abbott ailesi, yeni bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Evlerinden ayrılan Evelyn ve çocukları Marcus ile Regan, Dünya'daki vahşetle yüzleşmek zorunda kalır. Tehlikeli bir yolculuğa çıkan aile, hayatta kalabilmek için sadece ses ile avlanan yaratıklarla değil, yol boyunca karşılarına çıkan birçok tehlike ile savaşmak zorunda kalır.

14. Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021)

14. Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz. 

Ünlü video oyunu serisinden 2002 yılında beyaz perdeye uyarlanan Ölümcül Deney filminin yeniden uyarlamasının yönetmen koltuğunda Dehşet Denizi, Ziyaretçiler: Gece Av, Korku Kapanı, Darkhunters gibi filmlerinden tanıdığımız Johannes Roberts oturuyor. Resident Evil, insanlarla zombiler arasında yaşanan savaşı konu ediyordu.

13. Candyman (1992)

13. Candyman (1992)

Helen Lyle, Chicago Üniversitesi'nde yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan bir öğrencidir. Son zamanlarda özellikle üzerine eğildiği konu ise Candyman adlı mitolojik karakterdir. Bu hikayede Candyman isimli Afro-Amerikan köle, beyaz bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülür. Efsaneye göre Candyman, biri ayna karşısına geçip beş kez adını söyledikten sonra o kişiye görünmektedir. Yerli halkın içine karışıp bu eski batıl inancı sorgulamaya kararlı olan Helen, kendisine yapılan uyarıları dikkate almaz ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlamak için ayna karşısında beş kez yasaklı ismi tekrar eder. Bu andan itibaren bir dizi ürkütücü cinayetler yaşanmaya başlar. Helen şimdi bu suçluluk duygusuyla yüzleşmek ve yol açtığı kaosu durdurmak için yardım istemek zorundadır.

12. Midsommar (2019)

12. Midsommar (2019)

Ritüel, genç bir kadının ve onun erkek arkadaşının İsveç'te yerel bir pagan kültürünün avı haline gelene kadar geçirdikleri yolculuğu anlatıyor. Geleneksel Midsommar festivaline katılmak isteyen Dani ve Christian, üniversiteden arkadaşları ile birlikte İsveç’e doğru yola koyulur. İlişkilerinin üzerinde kara bulutlar dolaşan çift, İsveç’in köyünde gerçekleştirecekleri bu tatili ilişkilerini kurtarmak için son şans olarak görür. Çılgın tatillerini geçirecekleri mekanı gören gençler, yemyeşil cennete benzeyen bu yeri fazlasıyla sever. Ancak bir süre sonra yerel kutlamaların ve pagan ritüellerinin yapıldığı bu yerin pek de düşündükleri kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir düzenlenen gizli bir ayine katılan gençler, kendilerini korku labirentinin içinde bulur.

Kill List tarzı olan yapımın yönetmen koltuğunda Sundance ve South by Southwest film festivallerinde boy gösteren ve eleştirmenler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan 'Ayin'in yönetmeni Ari Aster oturuyor. Filmin başrollerinde Lady Macbeth ile yıldızı parlayan Florence Pugh, Detroit'in yıldızları Jack Reynor ve Will Poulter'a ek olarak William Jackson Harper yer alıyor.

11. Halloween Kills (2021)

11. Halloween Kills (2021)

2018 yapımı “Cadılar Bayramı” filminin devam halkası olan Halloween Kills’in yönetmen koltuğunda, ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen David Gordon Green oturuyor. Cadılar Bayramı, yıllar önce kendisini öldürmeye çalışan maskeli katil Michael Myers ile yüzleşmek isteyen Laurie Strode’un hikayesini konu ediyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bhoot Police (2021)

10. Bhoot Police (2021)

Hint yapımı bu korku komedi tarzı filmde hayaletleri avlayıp yok etme işiyle uğraşan iki kardeşin ücra bir köydeki bir vakayla görevlendirilmesi ve sonrasında yaşananlar anlatılıyor.

9. Don't Worry Darling (2022)

9.  Don't Worry Darling (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Don’t Worry Darling, mükemmel bir hayat yaşarken rahatsız edici bir gerçeklerin ortaya çıkmasıyla hayatı bambaşka bir hal alan bir ev hanımına odaklanıyor.

8. Escape Room: Tournament of Champions (2021)

8. Escape Room: Tournament of Champions (2021)

Ölümcül Labirent: Şampiyonlar Turnuvası, hapsedildikleri ölümcül labirentten kurtulmaya çalışan bir grubun hikayesini konu ediyor. Zoey ve Ben, kurtulmayı başardıkları oyuna kendilerini hapseden kişiyle yüzleşmek ve mücadele etmek isterler. Öğrenirler ki ölümcül oyunun yapım şirketi Manhattan'dadır. Zoey ve Ben bir saldırı planı yapar ancak planları suya düşer. Yeniden aynı kişiler tarafından kaçırılan ikili, kendilerini bir bulmacanın içerisinde bulurlar. Çok geçmeden girdikleri vagondaki tüm yolcuların, daha önce bu oyundan kurtulan kişiler olduğunu fark eden Zoey ve Ben, kurtulmak için yeni tuzakları aşmaya çalışır.

7. Don't Breathe 2 (2021)

7. Don't Breathe 2 (2021)

Yıllarca ıssız bir kulübede saklanan kör bir adam, bir evde çıkan yangın sonucu yetim kalan genç bir kızı yanına alır. Onların sakin yaşamı genç kızın bir grup tarafından kaçırılmasıyla bozulur ve adam genç kızı kurtarmak için güvenli sığınağını terk etmeye zorlanır.

6. Old (2021)

6. Old (2021)

Zamanda Tutsak, tatil için gittikleri tenha bir kumsalda beklenmedik durumlarla karşılaşan bir ailenin hayatına odaklanıyor. Bir aile, hem dinlenmek hem de eğlenceli zaman geçirebilmek için tropik bir tatile gitmeye karar verir. Geldikleri plaj oldukça kuytudadır ve aile birkaç saatliğine burada dinlenir. Ancak sonra beklenmedik bir şey olur. Aile, plajın anlam veremedikleri bir şekilde hızla yaşlanmalarına neden olduğunu ve hayatlarının sadece bir güne indirgendiğini keşfeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Last Night in Soho (2021)

5. Last Night in Soho (2021)

Londra'da yaşayan genç bir kadın olan Sandy'nin en büyük tutkusu modadır. Tasarımcı olarak yeteneklerinin dışında Sandy, zamanda yolculuk edebilmektedir. Bir gün kendisini 1960'ların Londra'sında bulan Sandy, burada hayranı olduğu şarkıcı Jack ile tanışır. Ancak Sandy çok geçmeden 1960’ların Londra'sının hiç de göründüğü gibi olmadığını fark eder.

4. Nightbooks (2021)

4. Nightbooks (2021)

Alex, en büyük tutkusu korku hikayeleri yazmak olan küçük bir çocuktur. Ancak onun bu tutkusu tuhaf olarak yaftalanmasına neden olunca bir daha yazmamaya yemin eder. Bu sırada kötü bir cadı onu New York'taki büyülü dairesinde yakalar ve hayatta kalmak istiyorsa ona her gece yeni bir hikaye yazmaya zorlar. Cadının onun her hareketini izleyen kedisi Lenore ile büyülü evde mahsur kalan Alex, burada başka bir genç mahkum olan Yasmin ile tanışır. Yasmin'in yardımıyla Alex, onu benzersiz kılan şeyi kucaklamayı öğrenmeli ve onları özgür bırakmak için kendi kaderini yeniden yazmalıdır.

3. Prisoners of the Ghostland (2021)

3. Prisoners of the Ghostland (2021)

Prisoners of the Ghostland, gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir kızı kurtarmaya çalışan bir suçlunun hikayesini konu ediyor. Kötü nam salmış bir suçlu olan Hero, doğaüstü bir evrene kaçırılan bir kızı kurtarmakla görevlendirilir. Kızın peşine düşen Hero, bunun için karanlık güçlerle zorlu bir mücadeleye girişir.

2. Candyman (2021)

2. Candyman (2021)

Şeker Adam'ın Laneti, Şikago’da yaşanan bir kent efsanesini araştıran genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Rivayete göre Candyman, ayna karşısında adını beş kez söyleyen kişiye görünmektedir. Ancak onun ortaya çıkması, pek de iyi şeylere yol açmaz. Bir üniversitede yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan genç bir adam, eski bir batıl inanç haline gelen Candyman’i araştırmaya karar verir. Çevresindeki insanlar ona bu konuyu araştırmaması için uyarılarda bulunsa da, o söylenilenleri umursamayarak işe koyulur. Korkulacak bir şey olmadığını herkese kanıtlamak isteyen genç adam, ayna karşısına geçerek yasaklı ismi beş kez telaffuz eder. Bu andan itibaren yaşananlar, hiç de genç adamın düşündüğü gibi olmaz.

1. Malignant (2021)

1.  Malignant (2021)

Habis, gördüğü görülerin gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu bir koruyucu aile tarafından evlatlık alınır. Yetişkin bir kadın olduğunda trajik geçmişi onu yakalar ve hayatı kabusa döner. Şok edici cinayet görüleri görmeye başlayan Madison, yaşadığı kabusun nedenini anlamaya çalışır. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeder. Artık onun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
13
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?