Görüş Bildir
Haberler
Evde Cilt Bakım Önerileri…

Evde Cilt Bakım Önerileri…

Şebnem Sucu
12.01.2022 - 11:34

Cilt bakımı konusunda binlerce ürün, binlerce yöntem karşımıza çıkıyor. Peki, bunlar ne kadar doğru ya da etkili? Önerilerin bol olduğu güzellik dünyasında kendimizi kaybetmeden evvel öncelikle cildin temel ihtiyaçları karşılanmalıdır. Bunlardan bazıları cilt dostu besinler tüketmek, bol su içmek, cildi derinlemesine temizlemek gibi belli başlı işlemlerdir. Her biri cilt bakımının olmazsa olmaz aşamalarıdır. Eğer siz de her zaman sağlıklı ve ışıldayan bir cildin formülünü arıyorsanız evde altın değerinde cilt bakım önerilerini sizler için ele aldık. İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı, canlı ve parlak bir cilde sahip olmak aslında oldukça kolay, ancak bu durumu tersine çeviren pek çok faktör bulunuyor. Örneğin; cildi yeteri kadar temizlememek, güneş ışınlarına aşırı maruz bırakmak, cilt bakımını ihmal etmek gibi birçok faktör cildi olumsuz etkiliyor. Oysaki iyi bir cildin olmazsa olmazı cilt sağlığını bozacak her şeyden kaçınmak ve uygulanan bakımlar kadar oluşturulan rutinlere de sadık kalmaktır. İşte evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz cilt bakım yöntemleri…

Derinlemesine Temizlik Şart

Cildin bakımı için atılacak olan ilk adım cildi ölü deri hücrelerinden arındırma işlemidir. Kullanılan ürünlerin etkilerinden yararlanmak içinde bu adım oldukça önemlidir. Haftada 1-2 defa peeling yapmalı, her gün sabah akşam temizleyici jelle cilt temizliğini noktalanmalıdır.

Tonikle ve Sıkılaştır

Cilt üzerindeki açık gözenekleri sıkılaştırmak için evde kullanabilecek birçok doğal ürün mevcut. Bunlar arasında elma sirkesi, gül suyu, soda, papatya suyu gibi doğal ürünler sıkılaştırıcı etkileri ile gözeneklerin küçülmesine yardımcı olurlar. Her gün rutin cilt temizliğinin ardından bu ürünlerden birini cildinize uygulayarak gözenek görünümünü en aza indirgeyebilirsiniz.

Cilt Dostu Besinler Tüket

Tüketilen besinler gerçekten uygulanan pahalı kremlerden daha da etkili. Bu sebeple cilt dostu yumurta, turuncu meyve ve sebzeler (havuç, balkabağı, hurma, kuru kayısı) süt ürünleri, balık, kefir ve zeytinyağı gibi besinlerden yemeye özen gösterin. Kısaca yeterli ve dengeli beslenmek için gerekli olan tüm gıdaları mevsiminde taze olarak tüketmenizde fayda var.

Güzellik Uykusu Efsane Değil Gerçek

8 saatlik uyku süresi içinde cildi gençleştiren süreçlerden geçiliyor. Uyku esnasına cildin nem miktarı dengeye giriyor. Yeterince uyumamak ise bu su dengesinin bozulmasına ve ödem şikayetlerine neden olabiliyor. Yani bu durum ciltte kuruma, gözaltı torbası ve derinleşen kırışıklıklara davetiye çıkarıyor. Dolayısıyla da güzellik uykusu şehir efsanesi olmaktan çıkıyor.

Bol Su Tüket

Nem dengesi bozulan bir cilt daha çok kurumaya ve kırışmaya müsaittir. Eğer cildinizde kuruluk gözlemliyorsanız bunun en önemli nedenlerinden biri yetersiz su tüketmeniz olabilir. Her gün en az 2,5 litre su içmek hem cildiniz hem de genel sağlığınız için oldukça önemlidir. Aynı zamanda cildinize her gün nemlendirici uygulamayı da ihmal etmeyin.

Vitaminlerle Destekle

Cildinizi korumak, siyah nokta ve sivilce sorunlarını gidermek, beslemek ve güçlendirmek için yapabileceğiniz birçok maske tarifi bulunuyor. Üstelik bunun için pahalı ürünler yerine evdeki malzemeleri kullanabilirsiniz. Bu nokta da avokado, karbonat, limon, yoğurt, kil gibi ürünlerle hazırlanan cilt tipinize uygun maskeleri haftada 1-2 defa uygulayabilir ve oldukça güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın