Görüş Bildir
Haberler
Enflasyon Dalga Dalga Geliyor! Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları Rekor Seviyelere Yükseldi!

Enflasyon Dalga Dalga Geliyor! Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları Rekor Seviyelere Yükseldi!

Avrupa'da doğal gaz fiyatları ABD ve Avrupalı müttefiklerinin Rusya'dan enerji ithalatına da yasak getirmeyi planladıkları haberlerinin etkisiyle rekor seviyeye yükseldi.

Metal emtia fiyatları da yükselişini sürdürüyor.

Tüm üretim hatlarında etkili bu fiyatlar enflasyon endişelerini yükseltiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rekor seviyeler görüldü

Rekor seviyeler görüldü

ICE'de işlem göre Nisan vadeli TTF doğal gaz kontratında fiyat yüzde 46,65 artışla 239 euro/MWh seviyesini gördü.

Mayıs vade için fiyat yüzde 39,57 artışla 226 euro/MWh olurken, Haziran vadede fiat yüzde 24 artıyla 208 euro/MWh seviyesine çıktı.

Hollanda TTF'de Nisan teslimi doğal gaz fiyatı 248,50 euro/MWh ile rekor kırdı.

Paladyumda tırmanış!

Paladyumda tırmanış!

Spot paladyum fiyatı 3276,82 dolar/ons seviyesini gördü, 10.55 sıralarında düne göre % 8,64 artışla 3265,68 dolar/ons seviyesinden karşılık buldu.

Bugün en büyük paladyum kullanımı katalitik konvertörlerde yani otomobil motorlarının üretiminde kullanılır. Paladyum ayrıca mücevher yapımında, diş hekimliğinde, saat yapımında, kan şekeri test şeritlerinde, uçak bujilerinde, cerrahi aletlerde ve elektrik temaslarında kullanılır. Bir emtia olarak, paladyum külçe sahip ISO birimi kodları XPD ve 964 paladyum gibi kodlar için sadece dört metallerden biri, diğerleri olmak olan altın, gümüş ve platin.

Nikel fiyatları, Rusya'dan tedarik endişesiyle %22'nin üzerinde arttı

Nikel fiyatları, Rusya'dan tedarik endişesiyle %22'nin üzerinde arttı

Londra'da nikel fiyatları, Rusya-Ukrayna çatılmasının yoğunlaşması ve Moskova'ya yaptırımların yaygınlaşması nedeniyle bugünkü işlemlerde %22'den fazla arttı. 

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli nikel, TSİ 09.25'te %22,1 artarak 35.305 dolar/tona kadar çıkarak Temmuz 2007'deki 35.500 dolar/ton seviyesinden beri en yüksek noktaya ulaştı. 

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Nisan vadeli nikel, %12 artarak 210.950 yuan/tona çıktı. 

Nikelin halihazırda sıkı arzı olduğunu belirten analistler, büyük bir tedarikçi piyasadan çıkarılıyorsa, bunun yakın ve orta vadede kademeli bir etkisi olacağına dikkat çekti. 

LME'de alüminyum 4.000 rekoruna yükseldi ve %3,3 artışla 3.975 dolar/tondan işlem görüyor. 

LME'de bakır ise %0,7 artarak 10.753 dolar/tondan, kurşun %1,3 artarak 2.492,5 dolar/tondan ve çinko %3 artarak 4.173 dolar/tondan işlem gördü. Kalay 48.500 dolar/tona fırladı.

Çin'de demirli metal vadeli işlemleri, petrolün fırlaması ve iddialı ekonomik beklentiler nedeniyle arttı

Çin'de demirli metal vadeli işlemleri, petrolün fırlaması ve iddialı ekonomik beklentiler nedeniyle arttı

Çin'de demirli vadeli işlemleri, petrol fiyatlarının keskin artması ve yıllık ekonomik beklentilerin güveni artırmasıyla yükseliş yaşadı. 

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, erken işlemlerde %7,6 artarak 875 yuan/ton (138,39 dolar) ile 30 Ağustos'tan beri en yüksek seviyesine çıktı. 

Spot demir cevheri Cuma günü 5 dolar artarak 159 dolar/tondan işlem görmüştü. 

Dalian'da koklaşabilir kömür, TSİ 05.08'de %9,2 artarak 3.151 yuan/tondan işlem gördü. Kontrat erken saatlerde %12,9 arttı. Kok kömürü %5,6 artarak 3.788 yuan/tona çıktı. 

Analistler, bugün demirli metal fiyatlarının esas olarak petrol piyasası tarafından desteklendiğini belirterek lider emtia olarak, petrol fiyatlarındaki sıçramanın gösterge olabileceğini ve birçok sektörde maliyetleri etkileyebileceğini kaydetti.

Çin, 2022 ekonomik büyüme hedefini, yaklaşık %5,5 olarak belirledi. Geçen yıldan düşük olmasına rağmen bu tahmin, analistler tarafından hala ulaşılması zor bir tahmin olarak görülüyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %4,3 artarak 5.093 yuan/tondan, sıcak haddelenmiş rulo %3,1 artarak 5.393 yuan/tondan işlem gördü. Paslanmaz çelik %7 artarak 20.105 yuan/tonu gördü.

Tarım emtia fiyatları da yükseliyor!

Tarım emtia fiyatları da yükseliyor!

Buğday, geçen hafta Chicago Ticaret Borsası'nda haftalık bazda yüzde 40,6 artarak 12,09 dolara çıktı ve 14 yılın zirvesine ulaştı. Buğday, bugün ise 12,45 dolarla Mart 2008'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Geçen hafta Chicago Ticaret Borsası'nda 7,82 dolarla Eylül 2012'den itibaren en yüksek seviyeye ulaşan mısırın fiyatı, haftalık bazda da yüzde 14,8 arttı.

Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören soya fasulyesi haftalık bazda yüzde 4,6 ve New York Ticaret Borsası'nda işlem gören şeker de yüzde 10,1 artış kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa’da kömür arz endişeleriyle 500 doları gördü

Avrupa’da kömür arz endişeleriyle 500 doları gördü

Avrupa'da kömür fiyatları, Rusya'da arz üzerindeki kısıtlamaların sıkılaştırılacağı endişeleri ve hükümet tarafından dayatılan ihracat kısıtlamaları gibi nedenlerle bugün 500 USD/ton ile rekor seviyelere ulaştı.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Q2’22 kontratı bugün Ice Futures’ta en son 66,30 USD artışla 475,00 USD/ton ile işlem yaptı.

Kontrat gün içinde daha önce 500,00 USD/ton ile şu ana kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

Avrupalı ​​alıcılar, Rusya'nın Ukrayna ile devam eden savaşının ihracatta daha fazla kesintiye yol açacağı beklentisiyle gergin bekleyişlerini sürdürüyor.

Bu kesinti, Rusya'nın veya Batı'nın Avrupa'ya sevkiyatı yasaklaması, Karadeniz trafiğine daha fazla kısıtlama getirilmesi veya Rus menşeli kömürü nakletmeyi reddeden nakliye firmaları ve limanları yoluyla gelebilir.

Almanya merkezli bir kömür trader’ı, alıcıların acil alternatifler arıyor olmaları nedeniyle spot piyasanın da arz açısından çok sıkı olduğunu söylüyor.

Trader, “Avrupa'ya hala Rus kömürü geliyor ama mücbir sebep ilan edildi.” şeklinde konuştu.

Rusya'nın en büyük kömür tedarikçisi olan Suek, geçen hafta yükselen fiyatlar ve lojistik belirsizlikler nedeniyle ihracatta fors majör ilan etmişti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın