Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Yeni Hafta Petrol Şokuyla Başladı: Rusya'ya İthalat Yasağı Endişeleri Fiyatları Yukarı Çekti!

Piyasalarda Yeni Hafta Petrol Şokuyla Başladı: Rusya'ya İthalat Yasağı Endişeleri Fiyatları Yukarı Çekti!

ABD ve Avrupalı müttefiklerinin Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya yaptırımlar listesine Rusya'dan petrol ve petrol ürünleri ithalatını da ekleyecekleri endişeleri petrol fiyatlarını 14 yılın zirvesine taşıdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomik endişeler arttı

Ekonomik endişeler arttı

ABD'nin Rusya petrolü, sıvılaştırılmış doğalgazı ve petro kimya ürünlerini de yasaklayacağına yönelik yasa tasarısının oluşturulması ve tedarik endişeleriyle Şubat 2013'ten bu yana en yüksek seviye olan 118,4 dolara seviyesine kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, geçen haftayı yüzde 23,8 değer kazancıyla 116,7 dolardan tamamlamıştı.

Rus petrolünde yaşanacak bir sıkıntının hafifletilmesini sağlayacak İran petrolünün piyasaya gelebilmesi için ABD yaptırımlarının kaldırılması yönündeki müzakerelerin yavaş ilerlemesi de petrol fiyatlarındaki yükselişe destek veriyor.

ICE'de Mayıs vadeli Brent petrolü bu sabah 2008'den bu yana görülen en yüksek seviye olan 139,13 dolar/varili gördü. Brent petrol Cuma gününe göre yüzde 10,13 artışla 130,14 dolar/varil seviyesinde, NYMEX'de Nisan vadeli Batı Teksas petrolü de 10,16 dolar yükselişle 125,81 dolar/varil seviyesinden işlem gördü.

Analistler, 'Eğer Batı, Rusya'dan enerji ithalatını durdurur ise bu küresel piyasalar için büyük bir yok olur. Rusya'nın 5 milyon varil/günlük bir petrol arzının piyasaya gelememesi anlamına gelecek böyle bir karar petrol fiyatını 200 dolar/varile yükseltebilir ve küresel ekonomik büyümeyi düşürür' değerlendirmesini yapıyorlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın