Görüş Bildir
Haberler
Emekli Olduktan Sonra Yerleşebileceğiniz Türkiye'nin 10 Kasabası

etiket Emekli Olduktan Sonra Yerleşebileceğiniz Türkiye'nin 10 Kasabası

Nur YILMAZ
12.10.2022 - 00:57 Son Güncelleme: 10.05.2023 - 15:31

Kalabalık kentlerde yaşamını uzun süre sürdüren kişiler çoğunlukla emekli olunca bir kasabaya yerleşmeyi dilerler. Kent hayatının gürültüsünden, trafiğinden, yüksek binalarından sıkılanların için emekli olduktan sonra yerleşebileceği 10 kasabayı sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kozbeyli

1. Kozbeyli
i0.wp.com

İzmir'in Foça ilçesine bağlı olan Kozbeyli, tarihi yapıları, sakin yaşamı, dibek kahvesi, taş evleri ve camisi ilçe ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Şehirden uzak bir yaşam sürmek, huzuru hissetmek ve tertemiz havanın tadını çıkarmak isterseniz Kozbeyli tam size göre.

2. Behram

2. Behram

1487 senesinden itibaren aynı isim ile anılan Behram, Assos Antik Kenti ve Athena Tapınağı'nı ile ün salmıştır. Çanakkale şehir merkezine 92 kilometre, Ayvacık ilçe merkezine ise 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Behram'ın kuzeyinde Tuzla Çayı, güneyinde ise Edremit Körfezi ile beraber Yunanistan'a ait olan Midilli Adası bulunmaktadır.

3. Güzelçamlı

3. Güzelçamlı
i0.wp.com

Dünyanın en çok oksijen miktarına sahip olan Güzelçamlı Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde Papaz Evi, Eski Kilise, Kale, Kurşunlu Manastırı bulunan bu güzel kasabada eşsiz ve bakir doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

4. Göcek

4. Göcek

Göcek kasabasının tarihi Likyalılar dönemine dek uzanmaktadır. Likyalıların önemli yerleşim yerlerinden birisi olan Tlos Antik Kenti Göcek'dedir. Mezarları, tiyatroları ve hamamları ile ziyaretçilerinin geçmiş ile bağ kurmasını sağlayan Göcek, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlıdır. Buranın ismi geçmiş zamanda bu bölgede yaşayan Göçek isimli topluluktan gelmektedir.

Göcek'e kara, hava ve deniz yoluyla ulaşım mümkün. Göcek'e kara yoluyla rahatlıkla ulaşmak için Yolcu360'ın güvenilir araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz

5. Akarca

5. Akarca

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı olan bu kasaba genellikle yazlıkçıların tercih ettiği bir yerdir. Çoğu insan tarafından bilinmeyen bu yerde sabahlara dek devam eden eğlence mekanlarına rastlamak oldukça zordur. Buz gibi soğuk denizi, sakin ve dingin bir hayat sürmeyi dileyenler için Akarca doğru bir tercih olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çukurbağ

6. Çukurbağ

Köyün yerleşimine göre daha çukurda kaldığı için Çukurbağ ismi verilen bu kasaba Antalya'nın Kaş ilçesine bağlıdır. Likyalılar zamanından pek çok tarihsel kalıntı, mezarlar ve şaraphanelere rastlanmıştır. Yaşları binin üzerinde aşılı zeytin ağaçları bulunan bu kasabanın geçmiş bir zamanda zeytincilik ile uğraştığını söylemek yanlış olmaz. Antalya'ya 183 kilometre, Kaş'a ise 11 kilometre mesafededir.

7. Badavut

7. Badavut

Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinde yer alan Badavut, tam sessiz ve sakin bir yer arayanalar göre. Badavut'ta bulunan ve kasabanın adını taşıyan doğal bir plaja sahip bu yer, Sarımsaklı'ya yaklaşık olarak 4 kilometre mesafede yer almaktadır. Şeytan Sofrası, Cennet Tepesi ve Cunda Adası gibi yakın bir konumda olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

8. Turunç

8. Turunç

Turunç, eski bir balıkçı kasabası olması ile bilinmektedir. Kasabada çok sayıda turunç ağaçları ve meyve bulunmaktadır. Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı olan bu yer mavi bayrak ödüllü kıyıya da sahiptir. Turunç Sahil, Amos Antik Kenti gibi pek çok yer Turunç'a gidip ziyaret etmenizi bekliyor.

9. Bademli

9. Bademli

İzmir ile Ayvalık arasında yer alan Bademli Köyü, zeytin ağaçları ile donatılmıştır. Hayıtlı Koyu, Zindancık Koyu, Killik Koyu gibi eşsiz koyları bulunan Bademli İzmir'e 2 saat, Ayvalık'a ise 1 saatlik bir mesafede yer almaktadır.

10. Akyaka

10. Akyaka

Muğla'nın Akyaka ilçesine bağlı olan Akyaka, önemli turizm yerlerinden birisidir. Gökova Körfezi'nin doğu ucunda yer alan Akyaka Sakartepe Dağı'nın güneyinde yer alır. Azmak Nehri, Akyaka Limanı, Akyaka Plajı, Azmak Kaya Mezarları, Çınar Plajı gibi pek çok gezi yerine sahip olan Akyaka tatlı bir kasaba olma özelliği ile bilinmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
909
540
416
360
296
274
266
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsmail Lagap

Oralara güç mü yeter! Gidin ne kadar pahalı olduğunu görürsünüz!

Hikmet Yola

Çoğu turistik yer. Nerede kafa dinleyeceksiniz.

Berk Alkan

Mersin Anamur ve Bozyazi'da olabilir