Görüş Bildir
Haberler
Efsaneleşmiş 12 Film Karakteri

Efsaneleşmiş 12 Film Karakteri

Oğuzhan Demirtaş
08.01.2015 - 21:27 Son Güncelleme: 20.05.2015 - 02:07

1. V For Vendetta

1. V For Vendetta

V, Alan Moore ve David Lloyd tarafından yaratılan V for Vendetta isimli çizgiroman serilerinde yer alan bir kurgu karakterdir. Sürekli giydiği Guy Fawkes maskesi ve koyu renkli kıyafetleri ile gizemli bir anarşist devrimcidir. Moore'a göre bir amaç için dövüşen bir kahraman ya da sadece delilik yapan birisi olup olmadığına okuyucuların karar verebilmesi için aynı anda hem kötü hem de iyi bir karakter olarak tasarlanmıştır.

V'nin kimliğinin arkaplanı neredeyse tamamen bilinmemektdir. Geçmişine dair kesin olarak bilinen tek şey, İngiltere'nin yeni faşist yönetimi olan Norsefire'ın denetiminde olan, politik tutukluların, eşcinsellerin, Yahudilerin, Pakistanlıların, Müslümanların ve muhtemelen Avrupalı olmayan tüm etnik kökenli insanların sistematik şekilde yok edildiği kamplardan bir tanesi olan 'Larkhill Yerleştirme Kampı'nda bir zamanlar tutuklu olduğudur. Tutuklu iken Dr. Delia Surridge'in yönetiminde yapay bir hormonun test edildiği tıbbi deneyin deneklerinden biridir. Kampın yöneticisi Lewis Prothero'dur ve bir pedofolik olan Peder Lilliman da tesiste 'ruhani destek' için görevlendirilmiş bir din adamıdır. Yapay hormonun denediği hemen hemen tüm denekler korkunç şekilde ölmektedir. Tek istisna 'beş numaralı odadaki adam' dır ( 'V', Romen rakamı olarak beş sayısını temsil eder). Bu süreçte, V çok sınırlı şekilde yan hücresindeki tutuklu ile tek yönlü bir iletişim içindedir; Valerie Page, lezbiyen olduğu için 'dört numaralı odada' tutulan eski bir oyuncudur ve otobiyografisini tuvalet kağıdına yazıp, ortak duvarlarındaki bir delikten 'V' ile paylaşmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Leon

2. Leon

Léon, ABD'nin New York şehrinde ikamet eden, patronu Tony'den aldığı işleri yapan bir tetikçidir. Hayatını kurallardan oluşturmuş, sert ve tam anlamıyla bir profesyoneldir. Ancak Mathilda adında küçük bir kızla yolları kesişince hiç alışık olmadığı bir dünyaya kapısını aralar.

Bu adam sert ve kuralcı olmasına rağmen hayatında henüz kimseden sevgi görememiş ve ailesini kaybetmiş olan bir kıza sevgi gösteren ve Mathilda' nın hayatı boyunca sevdiği tek kişidir...

3. Gandalf

3. Gandalf

Gandalf J.R.R. Tolkien'in kurgusal Orta Dünya evreninin önemli bir kesitini anlattığı Yüzüklerin Efendisi adlı fantastik üçlemesindeki en önemli karakterlerden biridir.

Gandalf, bir İstari ya da Orta Dünya büyücüsüdür. Ölümsüz Topraklar'da Gandalf, Olórin adlı bir Maia ruhuydu ve rüyaların efendisiIrmo'nun bahçelerinde (Lorien) yaşıyor ve sık sık merhametli Nienna'yı ziyaret ediyordu.

Güneşin üçüncü çağının 1000. yılında Istari ya da Orta Dünya'ya gönderilen 5 büyücüden biri olmak üzere seçildi. Batı dillerinde Gri Gandalf, Elf dilinde Mithrandir ya da 'gri gezgin', Cüce dilinde Tharkûn ve Harad dilinde de Incánus adıyla tanınıyordu. Dış görünüşü, büyük bir pelerin ile sivri uçlu bir şapka giymiş ve elinde bir asa taşıyan, sakallı yaşlı bir adam biçimindeydi.

Gri Liman'a vardığında Círdan ona, Narya ya da 'ateş yüzüğü'nü verdi. Bu yüzük soğumuş, korkmuş bedenlerin ruhunu tutuşturur ve cesaretlendirirdi. İki bin yıldan uzun bir süre boyunca Gandalf, Orta Dünya'da etkisini arttıran kötü güçler ile savaştı.

2941 yılında, Ejderha Smaug'un öldürülmesiyle sonuçlanan Yalnız Dağ Seferi'nin ilham kaynağı oldu. Bu sefer sırasında Gandalf Glamdring adlı kılıcı, Bilbo Baggins ise Tek Yüzük'ü buldu.

4. Joker

4. Joker

Joker, çizgiroman kahramanı Batman'in en büyük düşmanıdır. Joker 1989 tarihli Batman filminde Jack Nicholson tarafından canlandırılmıştır. 2008 yılında vizyona giren Kara Şövalye'deki Joker karakterini, film çekimleri bittikten sonra hayatını kaybedenHeath Ledger canlandırmıştır. Jack Nicholson'un canlandırdığı Joker rolüne oranla daha çok şiddetten yana ve karanlık tarafı ağır basan yenilenmiş bir Joker'i oynamıştır.

CBR'ın sinemaya uyarlanmış ve edebi yönü olan Batman efsanesinin kötü adamı olan the Joker, ilk olarak 1940'ta ortaya çıktı. 1950'lerde çizgi roman endüstrisinin fırtınalı bir dönem geçirip düşüşe geçmesinin ardından, Joker karakteri oyun oynadı

5. GodFather

5. GodFather

Vito Corleone (Vito Andolini) Corleone Mafya Ailesi'nin kurucusu ve ilk donu. Filmde gençliğini Robert De Niro, yaşlılığını Marlon Brandocanlandırmıştır. 1901 yılında Don Ciccio'nun babası, abisi ve annesini öldürmesinin ardından yakınları sayesinde Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderilmiştir. Su çiçeği nedeniyle Ellis Adası'nda( New York City yakını)3 ay karantinada geçirmiştir. Genco Import adlı bir şirket kurmuş ve İtalya'dan zeytinyağı ithal etmiştir(ilerleyen yıllarda) . 4 çocuğu, Santino, Fredo, Michael, Connie, olmuştur. Carmella Corleone ile evlidir, öyle ki bu kadın ona dört evlat vermekle kalmamış en zor zamanlarında bile yanında olarak Vito'nun saygısını kazanmıştır. Bilinen gayrimeşru ilişkisi ve çocuğu yoktur. İş dünyasında ise aldığı mantıklı ve açıklanabilir kararları, zekası ve vakurluğuyla gizlediği gücü bilinir.

Don Vito Corleone karakteri mafya tarzı filmlerle bütünleşmiş bir karakterdir. Marlon Brando ve Robert De Niro(ikiside Don Vito Corleone karakteri ile Oscar ödülü kazanmıştır. ) bu rolü o kadar iyi oynamışlardır ki belki de Baba filminin bu denli beğenilmesi filmdeki o gerçekçiliktendir. Sinema dünyasında kendine ait bir yeri olan Vito Corleone karakteri belki de mafya karakterleri arasında en çok bilinen ve beğenilenidir. Belki bundandır ki ünlü bir Vito Corleone repliği olan Ona reddemeyeceği bir teklifte bulunacağım. sinema tarihinin en çok hatırlanan 2.inci repliği seçilmiştir.

6. Jack Sparrow

6. Jack Sparrow

Jack Sparrow, Gore Verbinski tarafından yönetilen Walt Disney yapımı Karayip Korsanları film serisinde Johnny Depp tarafından canlandırılan kurgusal bir karakter.

Serinin ilk filmi olan Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti ile tanındı, ardından devam filmi olarak Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı, Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu ve Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde filmlerinde yer aldı. Ayrıca Sparrow adına yazılmış bir çocuk kitabı bulunmaktadır; Karayip Korsanları: Jack Sparrow, bu kitapta Jack'in çocukluk dönemleri anlatılmaktadır. Aynı zamanda, karakter çok sayıda video oyununda yer edinmiştir: Disney's Pirates of the Caribbean Online gibi.

Başlangıçta Sparrow, Will Turner'a (Orlando Bloom) rehberlik eden bir düzenbaz olarak tasarlandı, ama Johnny Depp, Jack Sparrow karakterinin ağırlığını değiştirmeyi başardı. Göz alıcı ve eksantrik yorumuyla, Pepe Le Pev ve Rolling Stones gitaristi Keith Richards'dan esinlenerek Jack'i oluşturdu ve Kaptan Sparrow bir kahramana dönüştü. Depp üçlemenin ilk filmindeki başarısıyla en iyi aktör olarak ilk Akademi Ödülü adaylığını aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Tony Montana

7. Tony Montana

Antonio 'Tony' Montana, 1983 yılında Brian De Palma tarafından beyazperdeye aktarılan Scarface filminde Hollywood'un en büyük oyuncularından kabul edilen Al Pacino tarafından canlandırılan bir film karakteridir.

Filmde, Amerika'ya gelen Kübalı politik bir suçlu olan Tony Montana'nın girdiği uyuşturucu dünyasında yaşadıkları anlatılmaktadır. Bulaşıkçı olarak başladığı iş yaşantısı sonraları uyuşturucu dünyasına kayar. Al Pacino'nun canlandırdığı unutulmaz karakter Tony Montana birçok kişinin başaramadığını başararak cesareti ve agresifliği sayesinde hızlı bir şekilde yükselmiştir.

Tony Montana karakteri aslında Al Capone adlı mafya liderinden esinlenmiştir. Tıpkı onun gibi yükselmiş ve aç gözlü biridir.

Şu anda birçok sitede birçok oyunda adı geçmektedir. Oyunlarda kullanılabilecek eşyalar gerçek parayla 'Tony Montana' kıyafeti ve benzeri şekillerde satılmaktadır. Dünya üzerinde çok büyük bir idol haline gelmiştir.

GTA Vice City adlı video oyunundaki Tommy Vercetti karakteri de Tony Montana'dan esinlenilmiştir.

8. Red

8. Red

Esaretin Bedeli (İngilizce: The Shawshank Redemption) filminin efsanevi karakteri. Filmdeki bilge kişiliği dost canlılığı ile ön plandadır ve sinema tarihinin en unutulmaz repliklerinden birine imzasını atmıştır. 

-lütfen oturun. ellis body redding müebbet hapis cezanızın 40 yılını geçirmişsiniz. islah olduğunuza inanıyor musunuz?

-islah olmak mı? bir düşüneyim, bunun ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok artık.

-yani bay redding topluma katılmaya hazır mısınız?

-ben bunun ne demek olduğunu biliyorum evlat. ama bu kelime benim için sadece uydurulmuş politik bir kelime. sizin gibi iş sahibi, takım elbise ve kravatlı gençlerin bilmek istediği şey ne? ne yapmamı istiyorsunuz? yaptığım için pişman olmamı mı?

-pişman mısınız?

-pişman olmadığım bir gün bile yok ki; burada olduğum ya da olmam gerektiğini düşündüğünüz için değil. o zamanları hatırlıyorum da küçük, aptal bir çocuğun işlediği korkunç suç. şimdi onunla konuşmak istiyorum. onunla konuşmak istiyorum. ama bunu yapamıyorum. o çocuk geçmişte, çok eskilerde kaldı. bu yaşlı adam onun artığı işte. bununla yaşamak zorundayım. islah olmak mı? bu çok saçma bir söz. gidip formlarınızı damgalayın evlat ve boş verin gitsin vaktimi harcamayın. çünkü doğruyu söylemek gerekirse artık umurumda bile değil.

tabi bu sözlerinin sonunda topluma katılmasına izin verilmiştir.

9. Forrest Gump

9. Forrest Gump

Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkektir. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump  zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.

Bu karakter hakkında duyduğum en güzel yorumlardan birini paylaşmak istiyorum sizinle :

Tabiri caizse bi salağın gözünden dünyayı gördükten sonra biz mi salağız yoksa o mu diye düşünmeden edemiyorum kendimi...

10. Neo

10. Neo

Neo ya da Thomas A Anderson (d. 11 Mart 1968, Capital Şehri, Matrix hesabıyla), Larry ve Andy Wachowski kardeşlerin yazıp yönettiği Matrix ve üçlemenin devam filmlerinde de yer alan, Keanu Reeves'in canlandırdığı ana karakter.

Thomas Anderson, bir şirkette maaş karşılığı diğer taraftan ise hacker olarak çeşitli programlar üretmektedir. Başında Morpheus'un olduğu yasa dışı bir hacker grubu dikkatini çekmektedir. Ancak bir gün Morpheus ve ekibi onu bulur. Morpheus, Anderson'dan elindeki haplardan birini seçerek ya normal hayatına devam etmesini, ya da hayatın gerçeklerini öğrenmesini ister. Anderson hayatın gerçeklerini öğrenmek isteyince, uzun yıllar önce makinelerin yapay zekalarını insanoğluna karşı çıkacak kadar güçlendiğini ve savaşa tutuştuğunu, insanların makineleri durdurmak için yoğun nükleer silahlar kullanması sonucu gökyüzünün kara bulutlarla kaplandığını ve savaşın makinelere karşı kaybedildiğini öğrenir. Artık makineler insanları tıpkı bir pil gibi kullanmakta ve insan tarlalarında onları yapay olarak yetiştirmektedir. İnsanlar beyinlerine doğrudan bağlanılarak, kurgulanmış bir hayatı yaşamakta ve kimyasal bir küvet içinde olmalarına rağmen yaşıyormuşcasına hissetmektedirler. Bu kurgusal hayat gösteren programın adı Matrix'tir. Gerçekten bağımsız insanlar ise yerin çok altında bir mağara şehri olan Zion'da kısılıp kalmışlardır. Morpheus gibi liderler, kendilerini makinelere karşı zafere taşıyacak 'seçilmiş kişi' olan mistik bir önderi aramaktadırlar. Morpheus, Anderson'ın seçilmiş kişi olduğuna inanır. Onu küvetten çıkararak Matrix'ten kurtarırlar. Anderson adını Neo olarak değiştirir. Kendisi de zamanla seçilmiş kişi olduğuna inanır. Matrix programı içinde insanların yapamadığı hızda ve güçte işleri başarır. Makinelere karşı Matrix programı içinde kurduğu üstünlüğü, gerçek hayattada başarır. Ancak Zion'un makinelerce işgal edilip yokedilmesini engellemek için savaşın en sıkıntılı anlarında sevgilisi Trinity ile birlikte yeryüzüne çıkarlar ve Matrix programının merkezi olan ana makinelere ulaşırlar. Neo, Matrix'in kurucu programı ile Zion'un devamı için pazarlık yapar ve asi program Ajan Smith'in yokedilmesi karşılığında Zion'un güvenliğini garantiler. Kurucu programın denetiminde Matrix'e girer ve Smith'i yokeder. Ancak artık kendisinin de vücudu iflas eder ve makineler onu makine şehrini içlerine doğru götürürler.

11. Tyler Durden

11. Tyler Durden

Çok fazla söze gerek yok bir repliği kendini ve felsefesini anlatmaya yetiyor :

televizyonla büyürken milyoner film yıldızı yada rock star olacağımızı sandık...amaolmayacağız...bunu yavaş yavaş öğreniyoruz...ve çokça kızgınız...

sizler işiniz değilsiniz...sizler paranız kadar değilsiniz...sizler bindiğiniz arabalarınız değilsiniz..kredikartlarınızın limitleri değilsiniz...sizler iç çamaşırı değilsiniz..sizer dünyanın dans edip şarkı söyleyen pisliklerisiniz.

hepimiz aynı pisliğin lacivertleriyiz.

biz kadınlar tarafından büyütülmüş bir erkek nesliyiz..başka bir kadının aradığımız şey olduğunu sanmıyorum..

Biz Tüketiciyiz.. Tutkulu Bi Yaşam Tarzının Yan Ürünleriyiz.. Cinayet, Suç, Fakirlik.. 

Bunlar Beni İlgilendirmiyor.. Benim İçin Önemli Olan Magazin Dergileri,

500 Kanallı Televizyonum, İç Çamaşırımda Kimin Adının Yazdığı..

Burda, Yaşıyan En Güçlü Ve En Zeki Erkekleri Görüyorum.. Bu Potansiyeli Görüyorum.. Ve Hepsi Heba Oluyor..

Lanet Olsun, Bütün Bir Nesil Benzin Pompalıyor, Garsonluk Yapıyor Yada Beyaz Yakalı Köle Olmuş.. 

Reklamlar Yüzünden Araba Ve Kıyafet Peşindeler.. Nefret Ettiğimiz İşlerde Çalışıp Gereksiz Şeyler Alıyoruz..

Bizler Tarihin Ortanca Çocuklarıyız.. Bir Amacımız Yada Yerimiz Yok.. Ne Büyük Savaşı Yaşadık...

Ne de Büyük Buhranı.. Bizim Savaşımız Ruhani Bi Savaş.. En Büyük Buhranımız; Hayatlarımız..

Televizyonla Büyürken Milyoner Film Yıldızı Yada Rock Yıldızı Olucağımıza İnandık.. Ama Olmıycazz..

Bunu Yavaş Yavaş Öğreniyoruz.. Ve O Yüzden Çok Çok Kızgınız.. '

Yaşamı Sevmemize Ramak Kalmıştı.. '

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Sanjay Singhania (Ghajini)

12. Sanjay Singhania (Ghajini)

Sanjay Singhania adlı Hindistan’ın en zengin iş adamlarından bir tanesidir. Sanjay Singhania, telefon hattı şirketinin sahibidir ve ülkesinde herkes onu bilmektedir. Sanjay, reklam filmlerinde oynayan Kalpana ile bazı olaylar doğrultusunda tanışır. Ama o kız Sanjay Singhania’ın olduğunu bilmemektedir. İş adamı olarak kendini tanıtmamaktadır. Hindistan’da fakir bir adam olarak kendini tanıtmaktadır. Kalpana ile beraberliği devam etmektedir. Evlenme teklifi etmektedir. Kendi evlerine ilk adım attıklarında ona kendisinin Hindistan’ın en çok zengin iş adamı olduğunu söyleyecektir. Kalpana çok iyi kalplidir. Organ mafyasının elinden küçük kız ve erkek çocuklarını kurtarır. Mafyanın lideri Ghajini bu duruma çok sinirlenmiştir. Kalpana ve eşinin oturduğu evi bulur. Eve girdiğin de sadece Kalpana vardır. Kalpana’yı tokatlayarak ağzını ve burnunu kan içinde bırakır. Bu sırada Sanjay Singhania gelmektedir. Olaya el atan mafya Sanjay’ı döverler. En sonunda yerde yatan Kalpana’in kafasına doğru büyük bir demir parçası ile nişan almaktadır. Sanjay’ın gözleri önünde kafasını demir parçasıyla yarılmıştır. Olayların ardından Sanjay Singhania’da kafasına aldığı darbe ile benliğini unutmuştur. İş adamı rolünden çıkmış ve Kalpana’yı öldüren Ghajini‘yi bulmak için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. Kafasına aldığı darbe yüzünden her 15 dakikada bir hafızasındaki herşey silinir. Bu duruma günlük yaptığı alışkanlıkları ile vücuduna ve not defterine yazdığı yazılar ile her şeyi hatırlamaktadır. Sanjay, eşini gözleri önünde öldüren Ghajini’yi bulmaya çalışacaktır

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın