Görüş Bildir
Haberler
Düzce Deprem Bölgesi mi? Düzce Deprem Risk Haritası

Düzce Deprem Bölgesi mi? Düzce Deprem Risk Haritası

AFAD'ın verilerine göre 16 Mart Perşembe günü saat 13.55'te merkez üssü Bolu olan bir deprem yaşandı. Deprem Düzce başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Akıllara 1999 depremini getiren deprem vatandaşlarda endişeye yol açtı. Depremin ardından ise Düzce deprem risk haritası merak konusu oldu. Peki, Düzce deprem bölgesinde mi? Düzce'de deprem riski devam ediyor mu? Düzce'de diri fay hattı var mı?

İşte Düzce deprem risk haritası...

İçeriğin Devamı Aşağıda

AFAD'ın verilerine göre Bolu'da saat 13.55'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Düzce başta olmak üzere birçok ilimizde hissedildi.

AFAD'ın verilerine göre Bolu'da saat 13.55'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Düzce başta olmak üzere birçok ilimizde hissedildi.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından ülkemizdeki diri fay hatları ve deprem bölgeleri merak konusu olmuştu. Ülkemizde hangi bölgelerin deprem bölgesi odluğu ve deprem riski taşıdığı araştırılmaya başlandı. Özellikle ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan depremler vatandaşlarda endişeye yol açmaya devam ediyor.

Peki Düzce deprem bölgesi mi?

Peki Düzce deprem bölgesi mi?

Türkiye Deprem Risk Haritasına göre Düzce ilimiz, 1.dereceden deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Haritaya göre toplamda 5 farklı risk grubu bulunuyor. 1. dereceden riskli olarak bilinen yerler ise depremlerin en çok etkileyebileceği yerler arasında geliyor. 

Düzce'nin geçmişte de birçok yıkıcı depreme tanık olduğu ve birkaç fay hattının etkisi altında olduğu biliniyor. Düzce'den Kuzey Anadolu Fay Hattı, düzce Fay Zonu, Hendek Fay Zonu ve Çilimli Fay Zonu geçiyor. 

MTA'nın yenilemiş olduğu Türkiye Diri Fay Haritası'nda Düzce ilimizden geçen diri fay hatları detaylı bir şekilde veriliyor. Düzce'den geçen ve Düzce'yi etkileyebilecek diri fayları, Düzce'nin çevre illerinin haritasını inceleyerek ulaşabilirsiniz. 

MTA Diri Fay Haritası Adapazarı

Düzce'de Deprem Riski Var mı?

Düzce'de Deprem Riski Var mı?

Düzce'de geçmişte yaşanan yıkıcı depremlerin olduğu biliniyor. Bugün de uzmanlar olası bir İstanbul, Marmara depremine karşı uyarılarına devam ediyor. Vatandaşlar ise Düzce'nin deprem riskinin olup olmadığını araştırıyor. Deprem risk haritasına göre, Düzce Türkiye'de en riskli bölgeler arasında yer alıyor. Ayrıca diri fay hattı haritası incelendiğinde Düzce'ye yakın yerlerde aktif fay hatları olduğu da görülebiliyor. 

Düzce, ülkemizin en uzun fay hattı olan Kuzey Anadolu Fayı üzerinde bulunuyor (KAF). Bu fay, ülkemizin doğusundan başlayarak ülkemizin kuzeyini boydan boya katediyor. Düzce bölgesine gelene kadar kırılmaya uğruyor ve Bolu'da çatallanarak Marmara Denizi'ne doğru ilerlediği görülüyor.

Birinci dereceden riskli iller hangileri?

Birinci dereceden riskli iller hangileri?

Türkiye deprem risk haritasına göre 1.dereceden riskli iller ise şu şekilde:

Düzce, İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın