Görüş Bildir
Haberler
Kayseri Deprem Bölgesinde mi? Kayseri'de Deprem Riski Var mı?

Kayseri Deprem Bölgesinde mi? Kayseri'de Deprem Riski Var mı?

Kayseri'de 4.9 ve 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kayseri'de yaşanan deprem vatandaşlarda endişeye sebep oldu. Kayseri'nin deprem bölgesi olup olmadığı araştırılmaya başlandı. MTA'nın diri fay haritasına göre Kayseri'den geçen diri faylar bulunuyor. Peki Kayseri'nin deprem riski nedir? Kayseri kaçıncı dereceden deprem bölgesinde? Kayseri fayları nereden geçiyor?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Kayseri'de 4.9 ve 4.2 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Kayseri'de 4.9 ve 4.2 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra ülkemizdeki deprem bölgeleri merak edilmişti. Deprem risk haritaları araştırılmaya başlanmıştı. Deprem bölgesinde birçok artçı deprem meydana geldi. Ayrıca ülkemizin farklı bölgelerinde de büyüklükleri değişiklik gösteren depremler yaşandı.

Peki Kayseri deprem bölgesi mi?

Peki Kayseri deprem bölgesi mi?

Türkiye deprem risk haritasına göre Kayseri 3. derece riskli iller arasında yer alıyor. Haritaya göre toplamda 5 farklı seviye risk bölgesi bulunuyor. Kayseri ve ilçeleri ise 3.dereceden riskli bölgeler arasında gösteriliyor. 

Kayseri ili ve çevresinden geçen diri fay hatları olduğu da biliniyor. Diri fay haritası geçtiğimiz günlerde MTA Genel Müdürlüğü'ne güncellenmişti. Bu fay haritasına göre ise 'Erkilet Fay Zonu' ve 'Erciyes Fayı' Kayseri merkezinden geçiyor.

Detaylı bir şekilde haritayı incelemek için;

MTA Diri Fay Haritası - Kayseri

Kayseri'de deprem riski bulunuyor mu?

Kayseri'de deprem riski bulunuyor mu?

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Kayseri'de ilk olarak 4.9 ve 4.2 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremler vatandaşlarda endişe uyandırdı. Deprem verileri araştırılırken Kayseri'de deprem riski olup olmadığı da merak edildi.

Diri fay haritasına göre Kayseri'nin kuzeybatı ve güneydoğusundan geçen farklı iki fay bulunuyor. Bu faylar ise Kayseri'yi üçüncü dereceden riskli iller kategorisine alıyor. Fay hatlarının geçtiği bölgeler incelendiğinde en riskli ilçeler ise Talas ve Yeşilhisar olarak görülüyor.

Üçüncü dereceden riskli iller hangileri?

Üçüncü dereceden riskli iller hangileri?

Türkiye deprem risk haritasına göre 3.dereceden riskli iller ise şu şekilde:

Kayseri, Nevşehir, Konya, Mersin, Ankara, Çorum, YozgatEskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt illerimiz 3. dereceden riskli iller arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın