Görüş Bildir
Haberler
DSÖ: Avrupa'da Mart'a Kadar Yarım Milyon Kişi Ölebilir

DSÖ: Avrupa'da Mart'a Kadar Yarım Milyon Kişi Ölebilir

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Direktörü Hans Kluge, bölgede acil önlem alınmazsa Mart ayına kadar yaklaşık 500.000 kişinin koronavirüs nedeniyle ölebileceği konusunda uyardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Kluge, salgının kıtadaki seyri konusunda 'çok endişeli' olduğunu söyledi.

BBC'nin Today programına konuşan Kluge, maske takma gibi önlemlerin acil olarak hayata geçirilmesinin vaka sayılarını azaltabileceğini söyledi.

Uyarı, kıtadaki bazı ülkelerin rekor düzeyde enfeksiyon oranları bildirdiği ve tam ya da kısmi sokağa çıkma kısıtlamaları getirdiği dönemde geldi.

"Kovid-19 bir kez daha bir numaralı ölüm nedeni"

"Kovid-19 bir kez daha bir numaralı ölüm nedeni"

Kluge, salgının yayılmasının nedenleri arasında kış mevsiminin gelmesini, yetersiz aşılanmayı ve daha bulaşıcı Delta varyantının bölgede hakim olmasını saydı. 

WHO Avrupa Direktörü, vaka sayılarındaki artışla mücadeleye yardımcı olmak için aşılanmanın artırılması ile temel halk sağlığı önlemleri ve yeni tıbbi tedavilerin uygulanması çağrısında bulundu.

Kluge, 'Kovid-19 bir kez daha bölgemizde bir numaralı ölüm nedeni haline geldi' diyerek, hastalıkla savaşmak için 'ne yapılması gerektiğini biliyoruz' ifadelerini kullandı.

Kluge, zorunlu aşı önlemlerinin 'son çare' olarak görülmesi gerektiğini, ancak konuyla ilgili 'yasal ve toplumsal bir tartışma' yapmanın 'çok yerinde' olacağını söyledi.

Kluge, zorunlu aşı önlemlerine başvurmadan önce başka yollar olduğunu söyledi ve bunun 'bir özgürlük kısıtlaması değil, bireysel özgürlüğümüzü korumanın bir aracı olduğunu' da sözlerine ekledi.

Avrupa'da kısıtlamalar yeniden gündemde

Avrupa'da kısıtlamalar yeniden gündemde

Avusturya, Cuma günü Kovid-19 aşısının yasal bir zorunluluk haline geleceğini açıklayan ilk Avrupa ülkesi oldu. Yeni kurallar Şubat ayında yürürlüğe girecek.

Rekor vaka sayıları ve düşük aşı oranlarının gözlendiği ülkede, Pazartesi gününden itibaren en az 10 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlanacak.

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın