Görüş Bildir
Haberler
Dram, Komedi, Aksiyon ve Gerilim: Bu Yıla Damgasını Vuran Türk Yapımları

Dram, Komedi, Aksiyon ve Gerilim: Bu Yıla Damgasını Vuran Türk Yapımları

10.10.2021 - 11:45

Pandeminin gölgesinde girdiğimiz ve hala tam anlamıyla normale dönemediğimiz 2021 yılı, neyse ki dizi ve film açısından bereketli geçti. Gerek televizyonda gerek dijital platformlarda birçok kaliteli yapım yayınlandı. Evde kalmayı tercih ettiğimiz dönemde de bu sayede birçok yapıma erişme şansı bulduk. Dramdan komediye birçok ayrı kategoride karşımıza çıkan 2021 yılının en başarılı ve sezona damga vuran Türk yapımlarını sizler için bir araya getirdik.

Not: Yapımlar IMDb puanı baz alınarak düşükten yükseğe doğru sıralanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? - IMDb: 6.2

15. Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? - IMDb: 6.2

Senaryosunu Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı film, 1999 yılında yayınlanan aynı adlı tiyatro oyununun sinema versiyonu. Filmde ailesiyle birlikte yaşayan ve çevresine uyum sağlamaya çalışan üstün zekalı Gülseren'in hayat hikayesi anlatılıyor. Dört basamaklı sayıları aklından çarpabilmek gibi inanılmaz yeteneklere sahip olan Gülseren'i ise Güldür Güldür Show'la tanıdığımız yetenekli oyuncu Ecem Erkek canlandırdı.

14. Kağıttan Hayatlar - IMDb: 6.7

14. Kağıttan Hayatlar - IMDb: 6.7

Film, evsiz bir çöp toplayıcısı olan Mehmet'in 8 yaşındaki bir çocuğu ailesiyle tekrar bir araya getirme mücadelesini konu alıyor. Hikaye İstanbul'da fakir bir mahallede geçiyor. Mehmet oradaki evsiz çocuklarla güçlü bir bağ kuruyor. Filmde Mehmet karakterine Çağatay Ulusoy hayat verdi. Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolleri Emir Ali Doğrul paylaştı. Filmin senaryosunu ise Ercan Mehmet Erdem kaleme aldı.

13. Kalp Yarası - IMDb: 6.9

13. Kalp Yarası - IMDb: 6.9

Dizinin başrollerini Gökhan Alkan, Yağmur Tanrısevsin, Merve Çağıran, Toprak Can Adıgüzel, Şenay Gürler ve Mahir Günşiray paylaşıyor. Ferit ve Hande'nin evlenmelerine sayılı günler kala Ferit, aldatıldığını öğreniyor ve Antakya'yı terk edip İstanbul'a gidiyor. İstanbul'da Ayşe ile tanışıyor. Hande'den intikam almak isteyen Ferit, Ayşe'ye sözleşme ve para karşılığı bir evlilik teklif ediyor. Düğün günü Antakya'ya Ayşe'yle dönen Ferit herkesi şaşkına çeviriyor. Zaman geçtikçe Ferit ve Ayşe birbirlerine gerçekten aşık oluyor.

12. Teşkilat - IMDb: 6.9

12. Teşkilat - IMDb: 6.9

'Ölmeden önce ölenlerin hikayesi' mottosuyla yola çıkan dizi, Milli İstihbarat Teşkilatı'nda görev alan 7 isimsiz kahramanın hayatından kesitler sunuyor. Bu 7 kişi özel olarak seçiliyor. SİHA gibi teknik donanımların da kullanıldığı dizinin başrollerinde Mesut Akusta, Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtçu ve Gürkan Uygun yer alıyor. Vatan için ailesinden ve sevdiklerinden vazgeçen bu isimsiz kahramanlar, görev sırasında duygusal açıdan da zorlu sınavlar veriyor.

11. Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit - IMDb: 6.9

11. Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit - IMDb: 6.9

Senaryosunu Adil Oğuz Valizade'nin kaleme aldığı filmin başrollerinde Mert Fırat, Melisa Aslı Pamuk, Timur Acar ve Mustafa Alabora yer alıyor. Hikaye, bir gün rutin kontrol yapan baş gardiyan Hamza'nın her koğuşta birer ikişer ceset bulmasıyla başlıyor. Cesetlerin bozulmayan beden bütünlüğü gardiyanı şaşkına çeviriyor. Hamza, koğuştaki diğer mahkumlardan olaya dair bilgi almak istiyor ama başaramıyor. Olayı gün yüzüne çıkarmak üzere Selin Korkmaz ve Erol Haktan görevlendiriliyor. İkili, cezaevini karantinaya alıyor ve araştırmalar sırasında açılan her kapı ve kilitle birlikte akıl almaz gerçeklerle yüzleşiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kardeşlerim - IMDb: 6.9

10. Kardeşlerim - IMDb: 6.9

Dizi, anne ve babalarını kaybeden Asiye, Ömer, Emel ve Kadir'in hayatlarından kesitler sunuyor. Yaşadıkları bu üzücü olayın ardından birbirlerinden başka kimsesi kalmayan kardeşler için hayat, zorlu bir viraja dönüşüyor. Bu zorlu hayat şartlarında yolları, anne ve babalarını kaybetmelerine yol açan olayın faili Akif Atakul'un kolejine düşüyor. Kardeşlerin aşklarının da işlendiği dizinin başrollerinde Celil Nalçakan, Fadik Sevin Atasoy, Ahu Yağtu ve Simge Selçuk gibi isimler yer alıyor. Kardeşlerden Asiye'yi Su Burcu Yazgı Çoşkun, Kadir'i Halit Özgür Sarı, Ömer'i Bilal Yiğit Koçak, Emel'i Aylin Akpınar canlandırıyor.

9. Dünya Hali - IMDb: 7.3

9. Dünya Hali - IMDb: 7.3

Dizinin başrollerinde Pelin Abay, Caner Şahin ve Tolga Tekin yer alıyor. Dizi, şehrin kaosu içerisinde sıradan bir yaşam süren Sinan'ın hikayesini konu alıyor. Yani, hepimizin gün içinde yaşadığı olaylar mizahi bir dille anlatılıyor. Hayatın olağan akışında dürüst ve değerlerine önem veren bir kişilik sergileyen Sinan aşık olunca hayatındaki tüm dengeler değişiyor.

8. Aşk Mantık İntikam - IMDb:7.3

8. Aşk Mantık İntikam - IMDb:7.3

Güney Kore yapımı Cunning Single Lady'den uyarlanan dizinin başrollerinde Burcu Özberk, İlhan Şen, Melisa Döngel ve Burak Yörük yer alıyor. Esra, babasının ticaret hayatında yaşadığı olumsuzluklardan dolayı iflaslarla büyüyor. Yaşadığı olayların ışığında mantık evliliği yapmaya karar veren Esra, mahallede kendisine aşık olan Ozan'a evlilik teklif ediyor ve evleniyorlar. Fakat Ozan, sürekli çalışması ve toplantılara katılması yüzünden ev ekonomisiyle ilgilenmiyor. Bunlarla başa çıkmaya çalışan Esra bebeğini kaybedince ayrılmaya karar veriyor. Aradan geçen iki yıldan sonra Ozan istediği şirketi kuruyor. Esra, onu tekrar kendine aşık etmek ve intikam almak için kurduğu şirkette işe giriyor. Fakat aşk ikisinin de peşini bırakmıyor!

7. Baş Belası - IMDb: 7.4

7. Baş Belası - IMDb: 7.4

Final yapan ve tadı damağımızda kalan dizinin başrollerinde Seçkin Özdemir ve İrem Helvacıoğlu'nu izledik. Aslında psikolog olan İpek, ailesi için varını yoğunu ortaya koyuyor ama öğrendiği bir olayla derinden sarsılıyor. İpek kendi ayakları üzerinde durabilmek ve kızına bakabilmek için emniyette psikolog olarak işe başlıyor. İpek'in merakı ve tutkuları Başkomiser Şahin ile karşı karşıya gelmesine sebep oluyor. Birbiriyle ters düşen Şahin ve İpek ikilisinin cinayetleri çözerken yaşadıkları dizinin temposunu artırıyor.

6. Bir Zamanlar Kıbrıs - IMDb: 7.5

6. Bir Zamanlar Kıbrıs - IMDb: 7.5

Yavru vatan Kıbrıs'ın bağımsızlık mücadelesinin işlendiği dizinin başrollerinde Pelin Karahan, Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu, Gülper Özdemir ve Miray Akay yer alıyor. Dizi, Kıbrıs'ta Enosis yanlısı Rumların, Kıbrıs Türklerine yaptığı zulmü ve Kıbrıs Türklerinin kazandığı zaferi konu alıyor. Dizide, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu Rauf Denktaş'a Devrim Saltoğlu hayat veriyor. KKTC'de de ilgi ve beğeniyle izlenen dizinin çekimleri Gazimağusa ve Kapalı Maraş'ta yapılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Baht Oyunu - IMDb: 7.5

5. Baht Oyunu - IMDb: 7.5

Son dönemin en popüler dizilerinden Baht Oyunu'nun başrollerini Aytaç Şaşmaz, Cemre Baysel, Aslı Sümen ve İdris Nebi Taşkan paylaşıyor. Ada ilk aşkıyla evlenmedikleri takdirde ömür boyu mutsuz olacaklarına inanan bir ailede büyüyor. İlk aşkı olduğunu düşündüğü Rüzgar'ın vatandaşlık alabilmesi için onunla evleniyor. Rüzgar'ın vatandaşlığı aldığı gün ailesinin kötü bahtıyla yüzleşen Ada, aşkını tekrar kazanabilmek için onun çalıştığı yerde işe giriyor ve şirketin patronu Bora'nın asistanlığını yapıyor. Bora aşka inanmayan, Ada ise kötü baht yüzünden gerçeklerin farkına varamayan biriyken, zaman ikisine de aşkın gerçek yüzünü gösteriyor.

4. Son Yaz - IMDb: 7.9

4. Son Yaz - IMDb: 7.9

Dizinin başrollerini Ali Atay, Alperen Duymaz, Hafsanur Sancaktutan ve Birce Akalay paylaşıyor. Hikaye savcı Selim ve Akgün'ün yollarının kesişmesiyle başlıyor. Selim, Akgün'ü suç dünyasından çekip almaya ve hayatını korumaya çalışıyor. Bu nedenle onu ailesinin de yaşadığı Çeşme'ye götürüyor. Çalkantılı evliliği ve Akgün'ü koruma çabası, Selim için işleri eskisinden daha da zorlaştırıyor. Selim'in kızı Yağmur ve Akgün tüm bu olumsuzluklar içerisinde birbirine aşık oluyor.

3. Ada Masalı - IMDb: 8.2

3. Ada Masalı - IMDb: 8.2

Dizinin başrollerinde son dönemin en beğenilen ikililerinden Ayça Ayşin Turan ve Alp Navruz yer alıyor. Dizinin çekimleri İzmir'e bağlı Seferihisar ilçesinde yapılıyor. Bir iş için Kırlangıç Adası'na giden Haziran, oraya yerleşiyor ve Poyraz'la tanışıyor. Başta birbiriyle anlaşamayan Haziran ve Poyraz için işler aşık olmalarıyla değişiyor. Bu kez de aşklarının önünde aşmaları gereken engeller beliriyor.

2. Yargı - IMDb: 8.7

2. Yargı - IMDb: 8.7

Başrollerinde Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz'in yer aldığı dizinin senaryosunu Sema Ergenekon kaleme alıyor. Avukat Ceylin ve Savcı Ilgaz'ın bir cinayet sonucu tanışmasıyla yaşadıkları olaylar anlatılıyor. Ceylin, çözümlemeye çalıştıkları cinayetin maktulünün kardeşi olduğunu öğreniyor.

1. Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı - IMDb: 8.9

1. Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı - IMDb: 8.9

Dizinin başrollerinde Ulaş Tuna Astepe ve Engin Altan Düzyatan yer alıyor. Dizide deniz aşırı zaferlerin muzafferleri, namıdiğer Barbaros Hayrettin Paşa ve kardeşlerinin Osmanlı donanmasına katılmasıyla ulaştıkları zaferler ve bu yolda göğüs gerdikleri zorluklar işleniyor. Dizide Oruç Reis'e Engin Altan Düzyatan, Hızır Reis'e Ulaş Tuna Astepe, İlyas Reis'e Caner Topçu, İshak Reis'e Yetkin Dikinciler hayat veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın