Görüş Bildir
Haberler
Dolunaylar Her Yeri Aydınlatıyor! Nisan Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Dolunaylar Her Yeri Aydınlatıyor! Nisan Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
03.04.2018 - 10:28 Son Güncelleme: 04.04.2018 - 10:34

Merhabalar,

Ben bu satırları yazarken, gökyüzünde güzel bir Mavi Ay yükseliyor; bir taraftan da sertliğiyle bilinen Mars ve Satürn iş birliği yapıyor... Merkür ise zaten retroda!

Bunlar bize ne anlatmaya çalışıyor olabilir; hadi bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunuzu da seçmeyi sakın unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Nazik ve kibar olmak cesaret ister, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ay gerek Instagram'da yayınladığımız haftalık yorumlarda, gerek de geçen ayın yorumlarında Mart'ın son günleri ve Nisan ayının başında ilişkiler konusunda zorlukların yaşanacağınının ipucunu vermiştim. Dolunaydan kaynaklı bu etkinin basitçe 'romantik ilişkilerde ayrılık - kavga' gibi algılanmaması için öncelikle bu konuyu detaylandıralım. Çünkü gökyüzünde oluşan bu pozisyonları sadece romantik ilişki problemine indirgemek, işaret edilen yere değil, işaret eden parmağa bakmak olur. Yine karşımızda aslında çok daha büyük bir resim var.

Evet, Terazi burcunda gerçekleşen dolunay (şu an yavaş yavaş gökyüzünden inmekte olsa da etkisi koca bir haftaya yayılacak), özellikle 1986, 1992 ve 1996 doğumlu Koçları etki altına alıyor. Aynı şekilde 28 Mart-03 Nisan arası doğmuş bir Koçsanız yahut 88 sonu, 89 başı doğmuşsanız, bu dolunaydan hakkınıza düşenler var. Çıkarılası dersler özellikle!

Bu ay, kendini iki kişilik bir ekip gibi hissettiğin herhangi bir ilişkide (yani bu sevgilin de olabilir, iş yerinde ortak bir proje yürüttüğün iş arkadaşın yahut her şeyini paylaştığın en yakın dostun), biraz yükselmeler yaşayabilirsin. Bir süredir görmezden geldiğin ya da inceden inceden sezdiğin halde adını koyamadığın duygular, problemler görünür hale gelmeye başlayabilir. Bu kısımda sana 'Alttan aldık yeteri kadarbundan sonra herkes ederi kadar!!!!! Bizim tövbe ettikIerimiz miIIetin duası oImuş!!!!' gibi atarlı giderli Facebook gönderisi gibi cümlelerle gaz veremeyeceğim; eğer duymak istediğin buysa bile. :) Bu dolunayın en sert şekilde işaret ettiği konu; ikili ilişkilerde sorunlar özellikle senin dışarıya yansıttığın kimliğin, dış dünyaya karşı duruşun ile alakalı olabileceği yönünde. Sonuçta dışarıya gösterdiğimiz yüzümüzle, en yakınımıza takındığımız tavır arasında elbette farklar oluyor; bu iki yüzlülük değil, ilişkilerin doğası! Mesela örneklendirelim: Ofiste beraber iş yürüttüğün bir ortağın var, fakat onun tavır ve davranışları (hatta belki de sadece varlığı) patronun gözünde farklı görünmene, belki de hiç görünmemene sebep oluyor. Yahut partnerin, senin sahneyi biraz daha fazla kapladığını ve ona alan bırakmadığını fark ediyor. Ya da sevgilinle ilişkiniz konusunda gerçekten yaşadıklarınızı ya da duygularını değil de, 'başkalarının ne diyeceğini' umursuyorsun... Bu tarz örnekleri çoğaltabiliriz ama ana fikri anlamışsındır zaten. Yakın ilişkindeki sorun, dışarıdan bakan gözlerle / senin onu dışarı yansıtma şeklinle alakalı olabilir. Sevgiline güvendiğin ve seni asla aldatmayacağını bildiğin halde, sırf başkaları yanlış anlar yahut farklı düşünür diye onu darlamak mesela... Bunlar temelinde hep tribünlere oynadığımız, otoritemizle, egomuzla alakalı sıkıntılar. Çözmenin en sağlıklı yolu açık açık konuşmak. Konuşurken de olabildiğince kendini karşı tarafın yerine koymak elbette. Merkür'ün retroda olduğunu ve bunun yanlış anlaşılmalara fırsat verebileceğini unutma lütfen. Bu durumda en iyisi konuşmaları yazışarak değil, yüz yüze yapmak. 

Adalet sembolü olarak figürünü kullandığımız Tanrıça Themis'i bilirsin. Bir elinde Terazi, diğer elinde de bir kılıç vardır. Elindeki terazi'nin, Terazi burcu sembolü olduğunu belirtmeye gerek yok zaten - ama kılıcın Koç burcu sembolü olduğunu bilmeyebilirsin. Tıpkı şu an gökyüzünde de olduğu gibi; dolunay güneşin tam karşısında Terazi'de ışıldıyor ve Güneş de Koç burcunda... Kısacası, ilişkilerdeki bu problemi nasıl çözeceğine dair yöntemler elbette sana kalmış, fakat Themis gibi bir denge tutturman şart. Terazi gibi kendini karşı tarafın yerine koyarak ve tarafsız davranarak; ardından da Koç gibi kararlı, net ve keskin davranarak hesabı kesmen lazım. Kendine bol bol sormanı tavsiye ederim: 'Partnerim olan bu insanın hakkını yiyor ve onun önüne geçiyor muyum? Başka insanların hakkımda düşündüklerini, yakınımdaki bu insanın hislerinden daha çok mu önemsiyorum? Onları yetersiz, aşağı görerek kendime yakıştıramıyor olabilir miyim?' Kendine dürüst olmak sadece sorunu çözmekle kalmaz ve seni kişisel anlamda da daha ileri taşır tabi... Ama... Şu soruları da unutma: 'Partnerim neden görünür olmamdan rahatsız oluyor? Kendisiyle beraber beni de aşağı çekmek istiyor olabilir mi? Başarılı olmamı ve takdir görmemi desteklemek yerine sürekli onunla ilgilenmemi istemesi bencillik değil mi?' gibi sorularla her ihtimali göz önünde bulundurup kendini korumak da önemli.

Uyarı yapmak istediğim konu buydu işte. Şimdi dönelim tarihlere, olaylara ve dünyevi meselelere...

Eğer flörtlü durumların varsa, bu hafta içerisinde ilişkiye dönüşebilir -yani 'adını koymaya' niyetlenebilirsiniz. Bu aynı şekilde nişan, aileyle tanıştırma gibi konular için de geçerli. Bu güzel bir haber olsa da, biraz pürüzlerin çıkabileceğini aklında bulundur yine. Belki yeni ilişkini insanlara duyururken sıkıntı çekebilirsin; evlilik gibi ciddi durumlarda da baba-abi gibi eril figürlerin arıza çıkarması söz konusu olabilir. Bu noktada tavsiyem zamana bırakman yönünde olacak, sevgili Koç. Bırak duygular pişsin, aldığınız kararlar güzelce köklensin... 15 Nisan ve sonrası harekete geçmek için daha uygun bir tarih.

İlk hafta, kısacası, ilişkiler konusu vurgulu. Bu ilişkiler konusunu düzgünce çözmek, kendini de çözmek görevi görecek bir taraftan ve alakasız bir şekilde iddia ediyorum: Geleceğe dair planların ve kariyerin konusunda da sana çok faydalı olacak. Bu kısmı sonra açıklayacağım.

Gelelim asıl önemli meselelere. Bu ay senin için bereketli. Ama küçük miktar kazanımlar açısında güvenilir duruyor sadece. Üretkenliğin artabilir, şevkle çalışabilirsin ve ayın ortasında maddi anlamda büyüklerinden de destek görebilirsin. Büyük krediler, borçlar, alışverişler için Nisan boyunca uygun bir tarih yok. Ay sonuna doğru alışveriş arzusuyla dolabilirsin; artık kredi kartını bir yere mi saklarsın ne yaparsın bilmiyorum ama özellikle elden, nakitle yapmadığın alışverişler seni pişman edebilir. 

Kariyerin, yazının başında da dediğim gibi, ilk hafta ilişki sıkıntılarının bir şekilde yansımasından dolayı, yanlış anlaşılmalar yüzünden birazcık tatsız. Ama 15'inden sonra yaptığın işlerle ilgili bol bol takdir ve övgü görebilirsin. Hepsinden de önemlisi, 15'inden itibaren kendine yepyeni bir sayfa açabilirsin. Bu süreçte daha önce kaçırdığın -senin kendini göstermeni sağlayacak kariyer fırsatlarının yeniden karşına gelebileceğini düşünüyorum. Unutma, bu yeni sayfa, ilişkilerdeki sorunun seni yüzleşmeye iteceği yanlarınla alakalı olabilir. Bence sen ayın 15'ine kadar işine gücüne bak, ilişkiler konusunda açık açık, yüz yüze ve sakince konuş. Yüzleş, gör, anla. 15'inden sonra yeni sayfa açmaya karar verecek olan Koç'a, evren yazması için yeni hikayeler, fırsatlar, maceralar da gönderecek. (Yeni sayfa açmak derken, evi barkı yakıp yıkıp, farklı bir ülkeye taşınıp yeni bir isimle kimlik çıkartmaktan bahsetmiyorum :) Affetmek, kendini affetmek, şöyle bir 'ehhh' çekip somut bir değişim yapmasan bile geçmişi geçmişte bırakmak, ruh halini değiştirmek mesela... :)) 

Sakin bir ay olacak ve sana gerçekten çok güzel şeyler getirecek, Koç. 

Bu şarkı senin olsun ve sen de şarkıda da dediği gibi 'cesur ol ve nazik ol' <3

Yaşanması gereken şeylerden kaçamazsın, Boğa!

Sevgili Boğa,

Bu ay Venüs'ün senin burcuna girmesi ile başlıyor. Bunun son derece olumlu bir etkisi olacağını belirtmeye gerek dahi duymuyorum zira 'Venüs' ismiyle bile ne kadar güzel bir çağrışım yapıyor, değil mi? Ama hayat sadece Venüs'ün simgelediği güzellik, aşk gibi meselelerden ibaret olmadığı gibi; gökyüzünde de bize etki veren tek gezegen o değil. Ayın ilk günleri her ne kadar Venüs'ü sana getiriyor olsa da, şu an sakinleşmekte olan sert dolunay bir haftaya yayılacak etkisi ile beraber günlük hayata biraz gergin bir etki veriyor. Instagram'dan geçen hafta yaptığım yorumda, sağlık konusunda dikkatli olmanı istemiştim. Yine bu uyarıyı tekrarlıyorum. Bu dolunayın sana en kötü etkisi ancak ufak tefek ev kazaları ya da ufak bir hastalık olabilir. Onun dışındaki ihtimalleri kolayca atlatacaksın, korkma. Şimdi onlara göz atalım:

Bu ay, özellikle öğrenciysen, geleceğe dair planlarında netleşmeler başlayabilir, karşına uzun süredir hayalini kurduğun fırsatlar çıkabilir. Çalışan biriysen, gelecekte yararına olacak bir mesleki eğitim, yolculuk, girişim kafanı meşgul etmeye başlayabilir. Fakat sıkıntı şurada ki; geleceğe dair hayallerine odaklanırken, bugünkü sorumluluklarından ve küçük günlük işlerinden kaçmadığına emin olmalısın. Örnekleyelim: mesela, öğrencisin ve uzun süredir hayalini kurduğun şirkette nihayet staja başlayacaksın / part time bir iş buldun... Bu durumda kendini kaptırıp ödevleri, günlük işleri aksatman ciddi sıkıntılara sebep olabilir Diyelim ki kendi mesleğinin dışında başka free lance işlerle ya da girişimlerle kafanı meşgul ediyorsun; iş arkadaşlarınla ciddi problemler yaşayabilirsin. Yani gelecek planları ve şimdiki sorumluluklar dengesini çok iyi ayarlamak lazım. Ayrıca yine belirtelim: Bu süreçte bilgi güvenliğine çok dikkat etmeni öneririm. İş yerinden arkadaşlarının ya da patronunun sosyal medya hesaplarından paylaşımlarını görmesi, gizli yazışmaların ya da hafif tabirle gıybetlerin ifşa olması, şifrelerin çalınması vesaire vesaire gibi ihtimaller var. Kısacası: hayallerini, planlarını öyle herkese anlatma. Ayın 15'ine kadar ciddi girişimler, yeni başlangıçlar için iyi bir dönem değil zaten. 'Herkes kendini kurtarır, olan sana olur!!!' Umut Sarıkaya annesi gibi uyarıyorum bak! :)

İş yerinde bir romans söz konusu ise, yine adımları dikkatli atmakta fayda var. Bence ayın 15'ine kadar biraz düşünmelisin, 'Bu yakın ilişkiler, ofis içinde uzun vadede sorun çıkarır mı? Başkalarını rahatsız eder mi? Yasak mı?' gibi soruları kendine sorsan fena olmaz. Zaten ayın 15'inden sonra zihnindeki bulutlar, hem kariyer, hem de genel anlamda hayat gidişatı konusunda dağılacak ve çok daha net bir şekilde durumları analiz etmeye başlayacaksın. Başlangıçlar - hem romans, hem de gelecek planları açısından 19'undan sonrasına ertelensin bence. Bırak zaman iyice demlesin. 

Geleceğe dair planlara geri dönelim: Artık kafanda her ne varsa, 'Fotoğrafçı olmak istiyorum, yeniden üniversite sınavına girmek istiyorum, kendi işimi kurmak, yurt dışına açılmak istiyorum, yazacağım romana başlamak istiyorum' vesaire; bir büyükten akıl almanda büyük fayda var. Patron gibi, öğretmen gibi otorite figürlerine danışmak ilk başta korkutucu görünebilir. Ayrıca biraz hevesinin baltalandığını dahi hissedebilirsin ama sana bu durumu şöyle tarif edeyim: Neşe, şans ve iyimserlik sembolü Jüpiter, sana hayal kurdurur ve sınırları aşarken; sert, gerçekçi ve karamsar Satürn karşılaşacağın engelleri teker teker sıralar. Bu ikilemde haklı ya da haksız yok. Dengeyi kurmak başarıya götüren yol. Hem Jüpiter'in iyimser ve idealist bakış açısını, hem de Satürn'ün gerçekleriyle garantici ve temkinli duruşu düzgünce karıştırmak lazım. Uzaktan baktığında sanki tıpış tıpış yürüyerek aşılabilecekmiş gibi görünen dağların gücünü, tırmanmaya başlamadan anlayamazsın ya, öyle işte. Planlarını ve hayallerini paylaşacağın bu kişinin suratına çarpacağı sert gerçekler, hevesini kırmasın; bu yolda temkinli olman gereken noktaları, zayıf taraflarını ve yapman gerekenleri netleştirmiş olsun sadece. Bu ilk iki hafta içerisinde sabırlı ol, bir türlü gelmediği için seni bekleten zamanın bir kayıp değil, düşünmek ve hazırlanmak için bulunmaz bir fırsat olduğunu fark et bence. Kısacası sevgili Boğa, sen bu ay 'bu hayat böyle geçmez, hayatımın bir sonraki seviyesine atlamalıyım, şimdi değilse ne zaman?!' gibi düşüncelerinin ilk adımı hayal kurmak, plan yapmak. Bol bol not al, tasarla ve harekete geçmek için hazır ol.

Hayat zaten 15'inden sonra başlıyor. Güzel bir uyanış yaşayacağını düşünüyorum. Ruh halindeki değişim romantik ilişkine yansıyabilir zira ayın son haftası Akrep dolunayı etkisinde olacak. Akrep dolunayı kulağa çok korkunç geliyor, değil mi? :) Ama endişelenecek bir şey yok, geleceğe dair planlarını sevgilinle paylaşman, ilişkinize zarar vermeyeceği gibi, belki onun da sana şevkle destek olmasına sebep olabilir. Çıkacağın yolda tek başına olmadığını bilmekten daha güzel ne var ki?!

Bekar Boğalar, şimdi sizinle teke tek konuşalım bakalım.... Geçen ay 'yine sevgili bulamadıysan gözüme gözükme!!!' tarzı laflar etmiştim ve buna içerlemiştiniz. :) Elbette şaka yapıyorum zira bu aşk meselesini çok da aceleye getirmenize gerek yok, 2018'in sonuna kadar kısmet kapıları sonuna kadar açık zaten. Bu ay sonunda gerçekleşecek olan dolunay, hele retro da bittiği için, arada derede kalmış flörtleri adı konmuş bir ilişkiye çevirmek için büyük fırsat. Gökyüzünde, açıklaması zahmetli olacak bir takım pozisyonlar, bu dönemin getireceği ilişki gelişmelerinin çok da kadersel olduğuna işaret ediyor. Yaşanacak, yaşanması gereken şeyler var yani. Eğ başını yürü! :)

Para konuları fena değil, ama harcamaları 15'ine kadar pek abartma derim. 25'inden sonra zaten kazancında küçük yükselmeler olabilir. Bu bereket semboliğini arttırmak adına kredi kartı yerine nakit para kullanmak isteyebilirsin. Senin için son derece güzel bir hafta, sevgili Boğa. Sadece ilk iki haftanın biraz kafa karışıklığı var; o da seni bir güzel temizleyecek zaten! Bahar başlasın!

Arkana yaslanıp hayalini seçme vakti, İkizler...

Sevgili İkizler,

Bu ayın başından itibaren dikkat etmen gereken iki mesele var: Sağlık ve para. Bu elbette ki tüm paranı kaybedip, üstüne bir de böbreklerini çaldırıp sokaklara düşeceğin anlamına gelmiyor! :) Sadece basit bir uyarı. Zira son günlerde sende iki tavır tahmin edebiliyorum: Gönül eğlendirmek adına (başkasıyla ya da tek başına fark etmez!) kendini şımartıyor ve kredi kartına bolca abanıyorsun. Günlük hayatın aktiviteleri ve iş güç arasında sağlığını, uyku düzenini ihmal ediyorsun. İkisini de yapma! Özellikle para konusu, hiç tahmin etmediğin bir şekilde ilerleyen aylarda sana sıkıntılar yaratabilir. Bence bereket ve kazanç semboliğini çalıştırması açısından nakit kullanarak alışverişlerini yap bir süreliğine. Alışverişleri de kesinlikle ayın 22'sinden sonrasına sakla. Zira o tarihten sonra adeta hayatına genel anlamda bolluk ve bereket gelecek.

Bu ay senin için biraz sosyal ortamlardan çekilme, evde vakit geçirme, para biriktirme ve bolca plan yapma vakti. Bir İkizler burcuna tam da havaların mis gibi olduğu şu bahar ayında bunları söylemem çok zalimce, biliyorum, ama en azından kendini para harcamaman ve sürekli yeni insanların aktığı mekanlardan uzaklaştırman senin hayrına olacaktır. Zira son dönemin en yaratıcı, en üretken dönemine giriyorsun zihnen. Bu dönemde ne tarz bir meslek yapıyor olursan ol, hayallerini şekillendirmen için güzel fırsatlar var. Hayallerin sadece hayal olarak kalmayacağı, şanslı bir dönem var kapında ve sen eğer ne istediğini bilmiyorsan dahi; bence kendini motive etmeli ve kendini görmek istediğin konum-deneyimlemek istediğin meseleler konusunda inceden düşünmeye başlamalısın. Sana bundan üç ay öncesinde atlattığın büyük sınavdan bahsetmiştim; artık zincirlerinden kurtulmuş biri olarak odaklanman gereken yolu bu ay içerisinde seçeceksin. Ay sonuna doğru iş yerin ile alakalı beklediğin haberleri alabilirsin. Örneğin göz koyduğun bir proje, daha önceden sunduğun bir teklif ya da fikir, yeni bir pozisyon ani bir şekilde karşına çıkabilir. Bu elbette çok güzel ama sana iş yükü ve biraz da sorumluluk ile beraber gelecek. Kartlarını akıllı oynar ve gelecek planların - mevcut sorumluluklar arasındaki dengeyi sağlayabilirsen, bence uzun vadede sana en çok katkısı olacak dönemi yaşayacaksın üç ay boyunca. Para konusunda yine belirtmek istediğim konu şu ki: Harcamalarını elbette yapacaksın ama gelecek aylar için borçların olmasın, taksitlerden uzak dur -bu ay sana geleceğe dair güzel fırsatlar getirdiğinde, yapılan borçlar engel gibi karşına çıkmasın hani.

İşsizsen de, ayın 3. haftasından itibaren gözün kulağın açık olsun. 4. haftada gönlündeki işi bulabilirsin. O hafta zaten Venüs etkisi ile her türlü görüşmede son derece etkili bir havan olacak. Bunu her alanda kullanmanı öneririm. İş görüşmelerinde ikna edici ve uyumlu tavrın dikkat çekecek. Hele hele bu sektör, basın yayın, teknoloji gibi alanlardaysa haberler yine çok iyi!

Aşk konusuna da bakmasak olmaz elbette. Bu ay başından itibaren aşk vurgulu aslında. Ama bu aşkın bir ilişkiye dönmüşmüş olduğundan ya da döneceğinden şüpheliyim. Özellikle bu kişi arkadaş grubundan tanıştığın biriyse, biraz zamana bırakmakta fayda var. Geniş bir arkadaş grubundan birini sevmiş ve garip bir şekilde sahiplenmiş/kıskanmış gibi hissedebilirsin kendini. Bu da hem abartılı bir hareket gibi görünür, hem de pek iyi bir başlangıç olmayabilir. Hele hele bu insan daha önce bir şekilde yakınlaşıp sonradan koptuğunuz biriyse ekstra dikkat! Zorlama, biraz rahat bırak ve 19'undan sonra olacaklara bak derim. Bu ayın ilk iki haftasında cinsel anlamda ateşlenmeye, anlık tutkuları ve ani dürtüleri aşkla karıştırmaya müsaitsin. Sen ne başkasının kalbini kır, ne de senin kalbin kırılsın... 19'una kadar bekle bence. 

Sevgilisi olan bir İkizlersen eğer, bu ayın ilk iki haftası gebeliklere açık bir dönem. Haberin olsun. Ayrıca yine kıskançlıklar yahut sosyal ortamlar - sevgili arasında kalmak gibi küçük anlaşmazlıklar söz konusu olabilir, dengeyi sağlamaya bak. Halledersin sen!

Nisan'dan sonra zaten senin dönemin başlayacak, biliyorsun. Bu ay sonunda hissetmeye başlayacağın hareketlenme, ayın ilk haftalarında aldığın kararların, kurduğun hayallerin ve planlarının kıvılcımı olacak adeta. Senin açından gerçekten çok olumlu bir dönem görüyorum, İkizler. Aşk dramalarına kaptırmayıp, ön plana kendi geleceğini koyduğun sürece bence kazanan olursun. 

Bol şans.

Elini açma cesareti geliyor, Yengeç...

Merhabalar,

Öncelikle ilişki sorunları olan Yengeçler şöyle bir kenara ayrılabilir mi? Onlarla özel konuşacağım :) Sevgili romantik konularda sıkıntılar yaşayan Yengeç, bu ayın ilk haftasında ilişkinde bir süredir devam eden sıkıntıların zirveye ulaştığını hissedebilirsin. Geçmişe dair alıştığın ilişki konseptleri, yetiştirilme biçimin yahut korkularınla beraber kendisini hissettirmekte olan bu gerginliğe müdahale etmek; artık bu gidişatı değiştirmek ve sorunları sonlandırmak, yeni bir sayfa açmak şart. Elbette her ilişki özeldir ve farklı dinamikleri vardır. Fakat bazen en özel olduğunu düşündüğümüz aşklar bile öğretilmişliklerden, sosyal ilişkilerin standart akışından, yüzeysel ego savaşlarından muaf değil. İnsanız en nihayetinde. Pek çok şarkıda, şiirde, filmlerde ve romanlarda kendimize dair ne kadar çok şey görüyoruz, değil mi? Demek ki duygularımız da, duygularımızın şekillendirdiği ve yönlendirdiği ilişkilerimiz de 'kimsenin anlayamayacağı kadar farklı, yüce, özel' değil; herkesin başına gelen şeyler! :) Bunu söylüyorum çünkü bu hafta dolunay ile beraber sevgilinle yaşayabileceğiniz gerginliğin sebebi gurur ve üstünlük sağlama kaygısından kaynaklı olabilir. Ve biz inatla içinde bulunduğumuz durumun dümdüz 'psikolojik şiddet, manipülasyon' vesaire olduğunu reddederek 'özel, tutkulu, derin bir aşk' olduğuna dair pembiş bir yalana sarılmak istiyor da olabiliriz. Çünkü insanlar acı çekecekse ya da çektirecekse, en azından yüce duygular uğruna olsun, değil mi?! Kendimize yüzlerce bahane ulabiliriz böyle böyle. İşte bu yüzden en basit, en kör göze parmak gerçekler bile görmesi/kabullenmesi zor şeyler haline gelebiliyor. Bu hafta ilişkinde sıkıntılar yaşıyorsan bir dur, düşün ve 'ne yapıyoruz biz?!' diye sakin kafayla bir düşün istersen. Romantik ilişki dediğimiz şey hayata tat katan, kolaylaştıran, mutlu eden bir şey olmalı -üstünden kendi değerimizi belirlediğimiz, gücümüzü test ettiğimiz ya da gösteriş yaptığımız bir şey değil! Ortada bir 'kontrol, söz geçirme, domine etme, kural koyma' gibi hareketler ve hisler söz konusuysa, muhtemelen orada yanlış giden bir şeyler vardır. 'Tutku, kaybetme korkusu, bağlılık, sadakat' adı altında pek çok psikolojik şiddet ve manipülasyon kabul edilir hale getirilebiliyor sonuçta... Ayrıca; kıskançlıkla soslu bu mevzuları gizli bir savaşa çeviren kişi sen de olabilirsin. Bu hafta bir düşün derim; yaşamak istediğin huzur dolu bir aşk mı, yoksa bir 'zafer' mi? 

Şimdi biraz canını sıkmış olmalıyım ama bu sözlerim sadece sorunlu ilişki yaşayan Yengeçlere yönelik. Lütfen kendi halinizde takılıyorsanız, bunları üzerinize almayın :) Her insanın haritası özeldir ve bu yüzden yorumlarda birden çok daha fazla ihtimale yer verilir -bazen de dost acı söyler! Aranızdan bazılarının karşılaşacağı en zorlu durumlardan biri olacağı için ilk önce buna değinmek istedim. Devam da edelim; aşktan yüzü gülmeyen Yengeç, ilk hafta bu tarz düşüncelerle darlanabilirsin, evet ilişkide sıkıntılar yaşayabilirsin. Peki ne yapmak lazım? Cevap yine en basit olanı: Kartları açık oynamak. Konuşmayı, kalbini korkusuzca açmayı, dökülmeyi ve gerçek sevginin getirdiği güven ile teslimiyeti öğreneceksin. Konuşarak ve paylaşarak aşılmayacak bir durum olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Hatta şu kısmı da vurgulu olarak ekliyorum: Öyle bir dönemdesin ki, bu ilişkinin sıkıntısını problemini barışçıl bir yolla çözmek, geçmişine ve hatta çocukluğuna dair yaralarını bile şifalandıracak. Sana çok ama çok iyi gelecek. Zaten ayın son haftasına doğru tüm Yengeçleri etkisi altına alacak gaaaaayet güzel bir pozisyon var. Darlana darlana başladığın bu ayı, suratında gülücüklerle bitireceksin. 

Şimdi gelelim sevgilisi-eşi olan diğer Yengeçlere... Sevgili Yengeçler, bu ayın ilk haftasında evet siz de ilişkiye yansıyan gerginlikler yaşayabilirsiniz ama bunun ikinizden kaynaklı olacağını düşünmüyorum. Dışarıdan, başkalarının sebep olacağı problemler söz konusu olabilir. Hayır, dışarıdan ve başkaları derken de illa 'üçüncü kişi, ihanet!!!!' gibi bir ima yok. Mesela, sevgilinin ailesi ile alakalı problemleri olabilir, maddi zorluk çekebilirsiniz vesaire vesaire... Bu noktada birbirinize destek olmak önemli elbette ama beraberce bir aile büyüğünden de yardım istemeyi düşünebilirsiniz. Evde ufak tefek kazalara dikkat ederseniz, bu iki haftayı mis gibi atlatırsınız. Sıkıntı yok! Ama şunu da belirtmeliyim; çocuk sahibi olmak gibi bir niyetiniz varsa, ay sonuna doğru ufak tefek sürprizler sizi bekliyor olabilir :)

Gelelim bekar Yengeçlere... Sevgili Yengeçler, lafı uzatmadan direkt konuya giriyorum: Kısmet kapıları ayın 4. haftasında açılıyor :) Tinder falan indirmeyi düşünüyorsanız da, 18'i ve sonrasına erteleyin bence. Ondan sonrası zaten güllük gülistanlık. Gelsin bahar ayları, gevşesin gönül yayları! Keyfini çıkarın!

Aşklı ilişkili meseleleri bitirip, duygusal Yengeçleri rahatlattığımıza göre şimdi gerçek hayata dönme vakti: Bu ay içerisinde hem kariyer, hem de genel sosyal hayat anlamında feminen figürlerden çok fazla destek göreceksin. Grup çalışmaları için tek kelimeyle ideal bir dönem. Uyumlu, verimli, tek kelimeyle bereketli bir üretim süreci var önünde. Bunu da aslında 15'inden sonra daha fazla hissedeceksin. Sadece ama sadece ayın 20-21-22 tarihlerinde, patron gibi liderlerle zıtlaşmamakta fayda var. 

Para konusu ise daima kariyerden ve statüden farklı oldu... Bu ayın ilk yarısında pek harcama yapmamanı öneririm. Onun dışında fazla değişimler yok. 

Senin için ayın özetli bu olsun.

Pençeleri geçirmeden önce biraz kovalayacaksın, Aslan!

Sevgili Aslan,

Çok iş var ama hiç zaman yok! Öyle bir döneme giriyorsun ki, açık konuşuyorum, yorulacaksın! Çünkü çok güzel fırsatlar var. Rutin içerisinde yavaş yavaş yürümektense, değişimlerin içinde fırsatları yakalamak için alnından ter akarcasına koşmak daha eğlenceli değil mi? :)

Bilge bir adam zamanında şöyle demiş: Kaos, bir merdivendir! :) Bu merdiveni ve hatta merdivenleri, ayın 15'inden sonra net bir şekilde görmeye başlayacağını düşünüyorum. Ayın ilk iki haftası, sana gerçekten beklenmedik sürprizler barındırıyor. Yeni bir iş, seni heyecanlandıran bir yurt dışı yahut eğitim fırsatı, üst düzey ve saygı duyduğun birinden gelecek teklif, akrabalar aracılığıyla karşına çıkacak ortaklık fırsatları... Hepsi bu ay içerisinde, eğer görmeyi becerebilirsen. Bu iki hafta içerisinde görebildiğin her seçeneği önce gerçeklik süzgecinden geçirmeli, ardından da beklemeye koymalısın tabi ki! Ayın özellikle 18'inden sonra 'kalan sağlar bizimdir' diye düşünerek, aynı anda birden fazla projeye dahi başlayabilirsin. Bunları örneklendirmeliyiz tabi: Mesela, iş yerinde patronun yeni bir proje koydu önünüze, aynı zamanda iş dışında bir kursa gitmek istedin, bir taraftan da Ruşen Amca'nın oğlu Sedat yeni kuracağı yazılım şirketi için sana ortaklık teklifiyle geldi, aynı zamanda sen fotoğraf makinanla düğün fotoğrafları çekip ek gelir kazanmaya da karar verdin, o sırada sevgilin sana yurt dışında hayallerindeki pozisyon için muazzam bir iş ilanı gösterdi... vesaire vesaire vesaire... Gördün mü? Seçenekler sonsuz! Sen bunları çeşitlendir işte, karşında böyle fırsatlar var. Yorulacaksın ve doğru seçimler yapman gerekecek elbette, bu yüzden önce ilk iki haftanın geçmesini beklemeni öneriyorum. Bu fırsatları görmek için de ne yapıyoruz? Vaktimizi sadece flörtlere, eğlencelere değil; çevremizdeki tanıdıklara ve iş arkadaşlarına da ayırıyoruz. Bu ay sosyal ol, dışarıdaki o akışa bırak kendini. Zaten ayın ilk gününden itibaren, hani Aslanlar için sürekli söylenen 'liderdir, yöneticidir' geyiği var ya, inceden aktive olmaya başlayacak. Auran iyice etkileyici hale gelecek ve ikna edemeyeceğin insan sanıyorum ki olsun. Bu etkiyi flörtlere değil, iş görüşmelerine, toplantılara falan harca bence. Ya gerçekten çok kısmetli diyorum sana!

Ama sıkıntılar da var elbette. Lütfen ama lütfen ilk hafta boyunca sağlığına çok dikkat et. İş yerinde görünmez kazalara, yolculuklara ve alınan ilaçlara çok temkinli olmak lazım. Hatta yine deli damgası yemeyi göze alarak belirteceğim ama: Çok zararsız ve sıradan görünen bitki çaylarını bile dikkatli tüketmek lazım. Biliyorsun, bazılarının fazla tüketilmesi bazı sorunlara sebep olabiliyor.

Bu ilk iki hafta evcil hayvanların varsa biraz coşabilirler. Bunu havalar ısındığı için demiyorum :) Onların bakımlarını ihmal etmemek ve pencerelerdeki telleri yeniden bir gözden geçirmek fena olmaz. Küçük hayvanlar bile bu ay senin böyle kısmetli olmanı kıskanmışlar ve sana dert çıkarmak için fırsat kolluyorlar! Ona göre hahah!

Para konusu fena değil, yine de ayın ilk iki haftası çok harcamamaya bak. Bu ay öyle çok büyük değişimler yok maddi konularda yani, ne yalan söyleyeyim....

Aşk konusunu da istersin elbette. Açıkçası ilk iki hafta eğer bir sevgilin varsa birbirinizi ihmal ettiğinizi hissedebilirsin; romantik vakitler geçirmek için özellikle bu ayın 6-7'si son derece güzel. Aynı zamanda seyahat ya da beraber gelecek planı yapmak da size iyi gelebilir. Gelecek planı derken gidin gelinlik seçin demiyorum elbette; geleceğe dair yapmak istediklerine onu da dahil etmen hem birbirinizi daha iyi tanımanıza, hem de ortak bir hayali paylaşarak fikir alışverişine sebep olur. Ah ne güzel. Sevgilin yoksa da bence bu ayın ilk iki haftasında pek bulaşma bu işlere ve bekle derim. Çünkü sana bunca güzel haberi verdim verdim ama ay sonunda bir Akrep Dolunayı var. İsmi bile inceden ürpertiyor insanı, değil mi? 'Akrep Dolunayı'... vuuuuu! :) Bu dolunayın açıkçası, senin duygu dünyana yönelik bazı meseleleri tetikleyeceğini düşünüyorum. Ani bir sıla hasreti gibi nostaljik hissedebilirsin, bir tarafın 'dışarı çık, daha çok çalış, bu dünyayı fethet!' diye bağırırken; içten içe eve dönme, annenin dizine kıvrılıp sonsuza dek güvende kalma çağırısı seni çekebili. :) Ciddiyim bak, ay sonuna doğru feci tribe girebilirsin! Ama her spiritüel öğretide şu bir gerçektir ki; insan Ay'ı değil, Güneş'i takip etmeli. Ay senin geçmişe dair ihtiyaçların, bilinçaltın, hasretlerin ve özlemlerinken; Güneş ise yaşam enerjin, içinde yaşadığın an, zihnin! Güneş sana dışarıyı işaret ediyor. Ay sonundaki triplere girerken, abartıp da güzel fırsatları kaçırmamanı öneririm Aslan. 

Bu ay çalış, çok çalış. Networking de emek isteyen bir çalışma, bunu da göz önünde bulundur lütfen. Öğrenciysen dahi, en ufak girişimlerinin, mesela çanta boyayıp satmak gibi, sana tahmininden çok daha fazla şey katacağını ve yepyeni kapılar açacağını bil. Aslan'a yaraşır bir hayat, cesaret olmadan yaşanmaz. İnsanın önüne de altın tepsiyle gelmez. Hadi çıkar pençeleri :)

Fazla mı tutkulusun ne, Başak?!

Sevgili Başak,

Bu ayın ilk iki haftasına yayılacak olan etki sana parayı ve maddi kaynakları işaret ediyor. Elbette ki daha detaya girmeden de yapmamız gereken uyarı, 3. haftanın sonuna kadar büyük alışverişlerden, kredilerden, borçlardan uzak durman yönünde. Ama bu sürecin elbette ki sana iyi bir tarafı da olacak. En geç 19'una kadar borçların biteceği yahut daha önceden yapılmış kredi-burs gibi başvurulara olumlu dönüş alınacağı kanaatindeyim. Bir süre için maddi anlamda stabiliteyi sağlayıp, önünü görebiliyor olacaksın ki bu da zaten planlarını gerçekçi bir şekilde kurman için fazlasıyla yeterli. Yine de kredi burs gibi başvuruların, 15'inden önce yapılmaması gerektiğini belirteyim. Olumlu sonuçlanacağını düşündüklerim ise daha önceden yapmış oldukların. 

Maddiyat açısından güvende hissetmek bu ay içinde senin için son derece önemli nitekim gerçekten kariyer anlamında şanslı bir döneme giriyorsun. Söz konusu kariyer olduğunda kalbinin istediği ile paranın gerektirdikleri her zaman aynı olmadığı için; en azından ileriki dönemlerde kendini çekip çevirebileceğinden emin olmak, daha tatmin edici seçimler yapma özgürlüğü sağlayacak sana. Bu aydan itibaren seyahatlere çıkmak isteyebilirsin, yeni hobilere başlamak, yazılar yayınlamak gibi kendini -özellikle de zihnini ortaya koymana imkan sağlayacak her alanda son derece kısmetli olacaksın. Ay sonuna doğru hele, bir süredir emek verdiğin halde hakkını alamadığın ne varsa, karşılığını görme vakti geliyor. Bu ay; sonuna doğru şiddetlenerek artan bir etki ile senin zihnini ve üretimlerini ön plana çıkarma vakti, sevgili Başak. Elbette ki eğer basın yayın, iletişim gibi bir meslekteysen bu daha bariz bir etki olacak; fakat kendi halinde üretimleri olan ve alakasız sektörden bir çalışansan dahi, sunduğun fikirler, ettiğin yardımlar, hatta sosyal medya paylaşımların dahi sana çok pozitif getiriler sağlayabilir. Ama sosyal medya demişken buna değinmesem olmaz: Bu ayın son haftasında bazı dedikodulara, yazışmaların ifşa olması gibi durumlara maruz kalabilirsin. Arkadaşlarına değil fakat yakınlarına kimleri aldığına dikkat etmeni öneririm. 'Dost' diyebileceğin kadar yakınların olmasalar da, bazı tanıdığın insanlarla romantik kıskançlık bazlı sıkıntılar yaşayabilirsin. Evet, açıkçası biraz gizlici işler dönecek bu hafta. Hepsinin de ay sonunda ortaya çıkacağını düşünüyorum. Ay sonundaki Akrep dolunayını atlatmadan önce kimseyle köprüleri yakmamanı öneririm. Drama var ve bunlar çok gereksiz! Sen yukarıda yazdığım, seni ileriye taşıyacak olan fırsatlara odaklan bence. 

Kısacası Başak, bu ay içerisinde sana sunulan en bariz iki şey bu: Büyük resmi ve büyük fikirlerini, zihnini mi ortaya koymayı seçersin; yoksa küçük meselelerde canını sıkmayı mı... Biliyorum bazen çok sinir bozucu olabiliyor sıradan insan ilişkileri, ama bazen bazı insanların bu tarz şeyleri sırf seni yaşayabileceğin asıl güzelliklerden alıkoymak için yaptıklarını unutma derim.

Şimdi ben sana 'büyük resim, büyük fikirler' falan dedim ama sen de diyeceksin ki 'Ne diyor bu kadın, ben kendi halimde bir öğrenciyim / çalışanım' vesaire... İşte işin sırrı da burada zaten. Ürettiğimiz ve dünyaya sunduğumuz şeyler bize illa Oscar, Nobel vesaire getirmek zorunda değil. Tek bir kişiye dahi zihninden, benliğinden kopan bir şey ile dokunman hem ruhuna, hem de karmana iyi gelecektir, emin ol. Hem ne demiş atalarımız: 'İçinde kalıp kanser olacağına, dışına çıkıp konser olsun!' Bu ay, kendi kendini eleştirilerle yıpratıp, hırpalamak, karamsar bir şekilde kendi kendinin hevesini baltalamak yerine; tıpkı bir Aslan burcu gibi cesaretli olmak, kendini sevmek ve korkmadan ürettiğin şeyle kendini dünyaya sunmak lazım. Yazdıklarını bir blog'da paylaşmak da olabilir bu, 'asla beğenmezler' diyerek ertelediğin o yazıyı da o dergiye göndermeye cesaret edebilirsin mesela! 'Bu yaştan sonra olmaz' dediğin resim kursu olsun, 'herkes yapıyor zaten' diyerek vazgeçtiğin fotoğraf makinesi.... 'Kimse kaale almaz ki zaten' diyerek iş yerinde önermekten vazgeçtiğin o yardım projesi... Seni böyle gaza getiriyorum çünkü bu ay sana lazım olan tek şey bu optimizm! Tek engelin de Satürn'ün sana oradan baltalı ilah gibi 'o iş olmaz, ne uğraşıcan ya, saçmalık, boşu boşuna ziyan' dercesine karamsarlık saçması. O yüzden istiyorum ki aydınlık olan yolu seç. En azından bir dene; beceremezsen de birlikte güleriz ve yine birlikte teselli ederiz :) Güzel ve hayallerini gerçekleştirebileceğin bir yaz mevsimi yaşamak istiyorsan, adımları şimdiden at sevgili Başak. Fırsatlar bu ay var. 

10, 14, 16 ve 24 Nisan tarihleri ve civarlarında sevgilin varsa güzel vakitler geçirebilirsin. Sevgilin yoksa da, 24 Nisan ve sonrasını öneriyorum yeni başlangıçlar yapmak için. Bu dönemde yeni başlayacak ilişkilerde dikkatli olmanı önermemin sebebi sadece Merkür retrosu değil, aynı zamanda biraz fazla talepkar ve haddinden fazla tutkulu bir ruh halinde olma ihtimalin. :) Karşındakini ürkütüp kaçırmamak için bazı duyguları biraz dizginlemekte fayda var.

Sevgili Terazi,

Özellikle yükselen Terazi, 89 sonu - 90 başı doğan bir Terazi ya da 1 Ekim - 5 Ekim arası doğmuş bir Teraziysen... Önce sizinle başlayalım çünkü bu dolunaydan en çok etkiyi sizlerin almış olacağınızı düşünüyorum. Dolunay bugün itibariyle göklerden silinmeye başladıysa da, bıraktığı etki koca bir haftaya yayılacak. Bir de Merkür retrosu sebebiyle, dolunaydan aldığın etkiyi kişisel geçmişindeki meselelerle harmanlayarak bol bol düşünebilir ve biraz gerilebilirsin. 

Sevgili Terazi, bu dolunay sana yakın ilişkiler konusunu işaret ediyor. Birden çok ihtimal var, bunları örneklendirerek çözmeye ve anlamaya çalışalım şimdi: İlk ve en bariz ihtimal (Bunu tüm Teraziler alınmasın lütfen, boşu boşuna ağlıyorsunuz sonra!!!! :) ), eğer bir sevgilin varsa, geçmiş konuların yeniden gündeme gelmesi ile gerginliklere, kavgalara maruz kalmak. Bu ay Koç burcunu yazarken bahsettiğim konuyu sana da taşımak isterim. Figürünü adalet sembolü olarak kullandığımız Tanrıça Themis, bir elinde terazi, bir elinde de kılıç tutuyor. Terazi elbette iki tarafa da eşit haklar vermeyi, dinlemeyi ve tarafsızlığı temsil ederken, kılıç da cezayı ve keskin bir duruşu gösteriyor. Adalet dediğimiz şey, bu iki objenin sembollerinin birleşimi. Yani terazi ile ölçüp tartmak, hak vermek ya da anlamak yetmez; aynı zamanda hükmü vermek ve o kılıçla cezayı kestikten sonra, ancak o zaman adaletin gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Şimdi bunu, ilişkiler konusuna nasıl bağlayacağız? Şöyle, sevgili Terazi, bir süredir ilişkiler adına yaşadığın sorunlarda 'ona da hak vermek' ya da 'kendini de haklı görmek', bir de şu açıdan bakmak, bitmek bilmeyen konuşmalar, alttan almalar vesaire vesaire... Eğer dava dosyasını kapatmak istiyorsanız (bunu derken ilişkiyi bitirmekten bahsetmiyorum, problemi ortadan kaldırmaktan bahsediyorum), bu konuda net bir duruşla aksiyona geçmediğiniz sürece tekrar edip duracak ve adalet yerine gelmeden, bedel ödenmeden, sorun ortadan kalkmadan iki taraf da tatmin olmayacaktır. Mesela; mevcut ilişkide güvensizlik sorunu mu var? Defalarca konuştunuz ama çözemediniz mi? Bu hafta artık aksiyon alma vakti. Sözler değil, hareketler konuşmalı. Madem retro var, eski ilişkilere de değinelim: Eski sevgili gündemine gelip duruyor mu? Demek ki kapatılmamış bir dava dosyası var. Defalarca konuşmanıza, tarafların dinlenmesine rağmen çözülmediğine göre eksik olan şey nedir sence? Evet, ceza hükmü :)

Daha fazla yine 'ne diyor bu deli kadın' dedirtmeden toparlayayım ve açıklık getireyim: Adalet insanın içgüdüsel bir arzusu. Bedel ödemeden, ceza kesilmeden de adalet olmuyor sevgili Terazi. O kılıcın bazı şeyleri kesip atma vakti gelmiş olabilir. 

Ayrıca hep diyoruz ya 'insan insanın aynası' diye. Ufak ve kişisel bir konuda dahi net ve katı bir duruş sergilemek, hayatının geneline yayılacak bir alışkanlığı sana kazandırabilir. Cesaret, besledikçe büyüyen bir duygu. Bazen 'karanlık tarafa geçmek' gibi görünse de; korkmadan gözünü karartınca ne kadar güçlü ve dayanıklı olduğunu fark etmek, gelecek diğer konuların yol ayrımında da sana yardımcı olacak. Dolunay, bir süredir karşındaki insanları işaret edip duran evrenin, aslında aynayı sana çevirmesi... İlla bir ilişkinin, aşkın ölümü olmak zorunda değil bu. Belki de o ilişkideki 'sen'in ölümü; yeni bir tavır ile yeni bir insan olarak devam etmek hatta... Güzel bir dönüşüm!

Şimdi gelelim bir diğer ihtimale... Sevgilinle ilişkiyi bir sonraki aşamaya taşıma vaktiniz gelmiş olabilir. Bu her ne kadar güzel bir haber olsa da, ilişkiler elbette ki sadece iki insan arasında yaşanmıyor! :) Muhtemelen aile büyüğü gibi otorite sahibi insanlardan biraz minik arızalar çıkabilir. Maddi zorluklar sizi düşündürebilir ve biraz daha zamana ihtiyacınız olabilir büyük bir adım atmadan önce. Bu durumda ben ayın 15'i ve hatta 19'u sonrasını bekleyin derim. Ayın ilk iki haftasından sonra öyle güzel rahatlayacaksın, bulutlar dağılacak ve taşlar yerine oturacak ki, şaşıracaksın. Hiç kendini henüz gündemde olmayan sıkıntıların ihtimaliyle darlamaya gerek yok. Biraz zaman ver ilişkiye. Doğru zamanda, şartlar elverdiğinde güzel vakitlere 

Gelelim yalnız Terazilere... Kısmetlerin 15-19'u sonrasında çok açık. Ama ilk hafta, yani bugünden itibaren, biraz kalp kırıklıklarına da açıksın. Yani bence aşk konusunda girişimler için 19'u ve sonrasını bekle. Flörtleştiğin biriyle bu hafta işlerin adını koymaya kalkarsan; geçmişten gelen acı tecrübelerin, ailevi sorunların - maddi durumların ya da mesafelerin gölgesinde biraz üzgünlükler yaşayabilirsin. Sabret, akışa bırak, ay sonunda taşlar yerine oturacak. Sonrası zaten şenlik!

Para ve iş konusuna da gelelim çünkü o kısım çok güzel! Yine ayın ikinci yarısından sonra, özellikle 18'i ve sonrasında maddi beklentilerin karşılanabilir. Başvurduğun bir burs ya da kredi adına olumlu sonuçlar alabilirsin. Ama bu tarihten önce bu başvurularda bulunma bence. Aynı şekilde borçları ödemek ve maddi durumunu sabitlemek için de gayet olumlu bir fırsat. Bu sürecin getirilerini kısa süre içerisinde -özellikle bir kadın figürün de yardımıyla- geleceğe dair yatırımlarda kullanabileceğini düşünüyorum. Kendini geliştirmek adına harcamalar yapabilirsin. Çok da iyi, çok da güzel olur. 

Yeniden hatırlatıyorum: İlişkiler konusunda dediğim bu 'değişim, hesaplaşma' meseleleri illa kötü olmak zorunda değil. Üç farklı ihtimali belirttim. Ayın üçüncü haftasından itibaren de zaten gerçekten aşk konularına kafayı bir gıdım takmayacak kadar güzel ve kendi hayatına dair gelişmeler yaşayacaksın. Güzel bir ay!

Senin için ayın özeti bu olsun :)

Son kez delleniyorsun, Akrep!

Sevgili Akrep,

Bu ay Terazi burcunda sert bir dolunayla başladı ve senin burcunda gerçekleşecek olan bir diğer dolunay ile de sonlanacak. Evet, komple sana odaklıyız yani! Ama bu kesinlikle kötü değil. Dolunay enerjisi her ne kadar gergin gibi gözükse de, yönlendirmeyi bilen insan için son derece yoğun ve verimli günler yaşatabilir.

Ay sadece dolunayla değil, aynı zamanda Venüs'ün Boğa burcuna girmesi ile başlıyor. Bu da kısmet kapılarını sonuna kadar açıyor tabi. Ama ben bu tuzağa hemen düşmemeni ve biraz temkinli olmanı tavsiye ederim. Eğer sevgilin yoksa, ayın 18'ine kadar (ki hatta garantici olmak gerekirse 24'üne kadar) ilişkiler konusunda büyük vaatlerde bulunmamak, ciddi adımlar atmamak iyi olur. Biraz zaman vermek, ilişkiyi kendi haline bırakmak herhangi bir zarar verecekse ya da 'soğumaya' sebep olacaksa da olsun zaten ayol... Demek ki doğru kişi değilmiş, der geçersin! Eğer zaten bir sevgilin varsa, yine güzel bir ay sizi bekliyor fakat nişan, ailelerle tanışma, aynı eve çıkma vesaire vesaire gibi ciddi adımlar sizin için de biraz ertelenmeli. Sen her ne kadar ay başında içsel bir uyanış yaşamış (ya da ilk hafta içerisinde yaşayacak) olsan da, dünyevi konularda - hele hele maddi konularda net bir vizyona ancak ikinci haftadan sonra sahip olabileceksin. Bu süreçte insanlar kötü niyetten değil fakat samimi olarak yanıldıklarından dolayı bazı sözleri tutamayabilirler. Bu konuda anlayışlı ve sabırlı olmanı öneririm -özellikle iş arkadaşlarına karşı! Zira Satürn ve Mars agresif bir şekilde seni çok sivri dilli konuşturmaya çalışıyor olacaklar. İş konusunda, özellikle iletişime, eğitime dair bir sektördeysen, motivasyonun şiddetlenerek yükselecek. Bu gayet iyi! Aynı şekilde iş yerinde gerilen ilişkilerin de ayın 19'u itibariyle güzelce çözüleceğini düşünüyorum. Önünde sakin ve güzel bir ay var, sevgili Akrep. 

Ama ayın 26'sından sonra işler biraz karışabilir. Dolunay öyle bir pozisyonda gerçekleşiyor ki; enerjin ve yaratıcılığın tavan yapabilir, yeni kararlar alabilir ve yeni işlere başlayabilirsin. Aynı şekilde sevgilinle de adeta büyülü bir gece geçirebilirsiniz -fakat fakat fakat... Bu 'aşırı' duyguların ani kıskançlıklara, öfkeye, körkütük bağlılık gibi zararlı duygulara dönmemesi için de kontrollü davranmakta fayda var. Yani tarif etmesi zor fakat, sevgilinle bu dolunay günlerinde (Nisan'ın son haftası) ya ruhani denebilecek kadar derin bir bağ kurabilir ve unutulmaz anlar yaşayarak ilişkiyi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz, ya da bu süreç güvensizlik-kıskançlık-korku-öfke-kontrolsüzlük gibi duygularla ilişkinizi son derece zedeleyebilir. Dolunay haritasının Akrepler için işaret ettiği şey 'aşırılık' ve bu noktada yorum kaldırmayacağını düşünerek topu size paslıyorum arkadaşlar. 

Dolunay ile ilgili bir diğer uyarım da sağlık açısından olacak. Özellikle tekrarlayan bir hastalığın varsa, ilk hafta içerisinde kendine çok dikkat etmeni öneriyorum. Mide rahatsızlıkları, baş ağrıları söz konusu olabilir. Bunların ruh halinle de fazlaca alakalı olacağının altını çizmek isterim. Yine Umut Sarıkaya annesi gibi 'her şey sinirsel evladım' diyeceğim :) Ama öyle gerçekten, stres ilk hafta bedenini biraz zorlayabilir. Meditasyon mu yaparsın, parklarda delicesine koşar mısın bilemiyorum fakat enerjiyi atmanın pek çok uygun yolunu bulabilirsin.

Para konusu aslında genel anlamda insanlar için 15'inden itibaren yavaş yavaş düzelmeye başlayacak; fakat senin bu ayın 2. ve 3. haftası boyunca daha da dikkatli olman gerekiyor. 23 Nisan ise gayet güzel bir tarih, alışveriş, yeni bir işe başlangıç vesaire, ne için istersen kullanabilirsin. Küs olduğun ve barışmak istediğin insanlarla iletişime geçmek için en uygun tarih 6-7 Nisan bu arada. Hava yumuşak olacak ve hazır retro etkisi de varken geçmişin düğümlerinden birini çözüp, affedip ve affedilip özgürleşmek için güzel bir gün. Ailenden hele küs olduğun birileri varsa, mutlaka bunu değerlendirmeni öneririm. 

Genel anlamda ilişkiler odaklı yorum yaptım ama bu ay aslında senin için pek çok ihtimale daha açık; özellikle de kariyer konusunda. Yeter ki ilk haftanın sert etkilerini, sivri dillerini pek göstermeden sakince atlat ve ay sonundaki dolunay enerjisini de tüm hayatını etkileyecek kararlar için, motivasyon için kullan. Bu ay son kez delleniyorsun; stres son kez yükseliyor. Bundan sonra senin senen olduğunu ciddi manada hissedeceksin. Mayıs'ta her şey yerli yerine oturmuş olacak. Bol şans.

Kemerini sık, canını sıkma, Yay! :)

Sevgili Yay,

Bu ayın ilk haftası; aşk-ego-dostluk gibi anahtar kelimelerle adeta pembe dizi tadında fırtınalı bir etki getiriyor. Bundan açıklası eğer 1 - 7 Aralık tarihleri arasında doğmuş bir Yaysan fazlaca etkilenebilirsin; ama diğer tarihler aralığındaysan daha farklı bir pozisyondan etki alacaksın. Şimdi bu iki ihtimali de inceleyelim bakalım....

Aşk konusunda ani gelişmeler, uzun süredir dostluk ettiğin birine karşı kabaran duygular söz konusu olabilir bu hafta. Eğer bu insan kırmak istemediğin biriyse, tutamayacağın sözler vermemeni öneririm. Aşklı durumlarda karara varmak için bence 26 Nisan sonrasını bekle. Hem Akrep dolunayının bize yaşatacağı içsel hesaplaşmayı aradan çıkarmış olur, hem de Venüs'ün zıt burcumuz İkizler'e girmesiyle artacak şansını arkamıza alırız. Ayrıca ayın 3. haftasında odağını ilişkilere değil; iş yerine vermen gerekecek. Kısacası, hemen heyecanla büyük sözler verme, netleşmemiş konulara balıklama dalma lütfen. Zamana bırak biraz, renkler belirginleşsin hele. Zaten Mayıs ayında taaa 19'una kadar aşırı kısmetli olacaksın. Doğru zaman gelince kendiliğinden olur ilişki meselesi, iteklemeye zorlamaya gerek yok!

Zaten sevgilin varsa da, 13, 18, 23, 26 tarihlerinde birbirinize yeniden yeniden yeniden aşık olabilirsiniz. Hatta ilişkiyi bir üst seviyeye taşıyabilir, nişan düğün vesaire gibi kararlar alabilirsiniz. Son derece olumlu, korkulacak hiçbir şey yok.

Diğer bahsetmek istediğim konu ise kesinlikle para. Altını çize çize söylüyorum: Para, para, para! Bu aydan itibaren kredi kartı borçların varsa kapat ve elinden geldiğince kenara para atmaya bak derim. Kesinlikle ama kesinlikle lükslere yer yok. Sevgili Yay, bunu iç karartmak için söylemiyorum gerçekten, uyarmak için söylüyorum, önümüzdeki aylarda pek de bereketli olmayacak gelirlerin. Hayır, kayıplar görünmüyor ama borçlara girersen gerçekten zorlanabilirsin. Açıkçası, 2018'in Kasım ayına kadar da bir şekilde kemerini sıkmalısın. Bu ay özellikle uyarıyorum çünkü etki şiddetlenerek artmaya başlıyor. Kredi çekmeye falan kalkma, borçları bir şekilde kapat ve kenara para at. Bütçe çıkar, mutlaka her harcamanı not al derim. Yeterince korkuttuysam iyi, çünkü önüne çıkacak olan fırsatlarla yüzleştiğinde, birikmiş paranın olması ya da borçsuz özgür biri olmak o kadar işine gelecek ki!

Ha illa para harcayacağım diyorsan; bunu maddi şeylerden öte, eğitim kurs hobi gibi alanlarda harcamanı tavsiye ederim. Zira ayın 17'sinden itibaren, üretkenliğin fazlasıyla artıyor. Uzun vadede paraya çevirebileceğin yetenekleri satın almak için uygun zaman özellikle 23'ünden sonra başlıyor. Nedir bunlar mesela? Fotoğraf kursuna gitmek, dil kursuna gitmek, mesleki eğitim almak vesaire vesaire... Yatırımını kendine yapmanı öneririm. Ayrıca iş yerinde de azıcık sallantılar var; her ne kadar kolay atlatılacak bir etki gibi görünse de; maddi güvencede olduğunu bilen (yahut ödemek zorunda olduğu borçları ve dolayısıyla da mecburiyeti olmayan) bir insanın özgüveni, duruşu problemler karşısında daha net olacaktır. Karmaşık bir cümle olduğu için hemen örneklendirelim: Patronun sana mobbing uyguluyor mesela, aylarca ödesen bitmeyecek bir kredi borcun varsa bunu tolere etmek zorundaymışsın gibi hissedebilir, kendinden nefret ede ede ezilip büzülebilirsin. Oysa zincirsiz bir insan olarak riskleri göze alıp posta koymak, karşı tarafa dimdik durmak ve hakkın olanı almak çok daha kolaydır ya hani... Kısacası bu para meselesi, maddi güvence, ruhsal anlamda da huzurunu sağlayacak. Bu sadece bir örnekti. 

İş terinde dalgalanmalar var dedik, evet, 13 Nisan civarı yeni bir projeye başlayabilir, ekibinize yeni insanlar katılabilir ve biraz sorumluluk alabilirsin. Güzel bir etki olacağını düşünüyorum açıkçası. Üretkenliğinin çok yüksek olacağı bu süreçte, iş dışında sanat sepet işleriyle uğraşmak da sana iyi gelebilir. Anne gibi söyleneyim hemen: Dışarılarda gezip gezip bir çaya 7 lira vereceğine, otur evinde resim yap, yazı yaz!!! :) 

Sağlık konusu ay sonuna doğru azıcık gündemde... İlaç kullanımına kesinlikle dikkat etmeni öneriyorum. Uyku sorunları yaşayabilirsin. Yine aynı şekilde bu dönemde -özellikle Nisan'ın son haftasında- rüyalarına dikkat et. İlla aksakallı dede görüp loto numaralarını öğrenecek değilsin; fakat basit bilinçaltı rüyaları bile seni kendinle alakalı sorunlarla yüzleşmeye ve kişisel anlamda gelişmeye itebilir. 

Bu ay genel anlamda (ilk on günün gerginliğini saymazsak) gayet güzel aslında. Küçük şeylerden, basit aktivitelerden ve günlük işlerden fazlasıyla haz alacağımız, flörtlerle eğleneceğimiz ve kendimizi değerli hissedeceğimiz, hoş bir süreç. İş arayan Yaylar için 18'i ve sonrası gayet kısmetli. Özellikle kadın figürlerden çok fazla destek görebilirsiniz. Aileden baba-abi gibi kişiler varsa da, maddi anlamda destek olabilirler yeni başlangıçlara. Bahar senin kalbine tam olarak ayın 15'inden sonra geliyor, Yay. Şu ilk 10 günün gerginliğini hatırlamayacaksın bile!

Hakkını verdiğin sürece ego çok da fena bir şey değil zaten, Oğlak!

Sevgili Oğlak, 

Bu ay seni mi uyarsam, yoksa geri kalan burçları sana karşı mı uyarsam bilemiyorum açıkçası! Açık konuşacağım: Bu günden itibaren bir hafta boyunca barut gibi davranma meylinde olabilirsin. Keskin sirke küpüne zarar dedikleri gibi, önce kendi sağlığına dikkat etmen konusunda bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Vurdulu kırdılı sporlar, trafikte hız yapmalar, dağ tırmanışı gibi ekstrem sporlar ilk hafta için riskli. Sakin kal, içindeki enerjiyi parklarda koşarak, meditasyon yaparak atmaya çalış bence. Ayrıca çevrendekilere - yanında çalışan insanlara özellikle gerekmediği kadar sert davranabilir ve ardından pişman olabilirsin. Biliyorsun bu işleri, kimse kimseyi gerçekten kötü niyetle isteyerek incitmez aslında. Sen bu dönemde -yani ilk hafta boyunca- her şeyi biraz kişisel alıyor olabilirsin, fazla gururlu davranıyor olabilirsin ve yanlış anlaşılmalara maruz kalabilirsin. Zaten büyük değişimler ve büyük başlangıçlar yapmak için çok da uygun bir dönem olmayacağı için; ilk iki hafta kendini elindeki işe güce vermeni ve alengirli işlere, takım çalışmalarına çok da girmemeni öneririm. 

Ayrıca bu ay genel iş, kazanç ve sektör anlamında seni bir karar verme aşamasına getirebilir. Mesela, yeni bir iş teklifi ya da zaten çalıştığın iş yerinde yeni bir pozisyon teklifi alabilirsin. Artıları ve eksileri göz önünde bulundurmak için ayın 15'ine kadar beklemek (eğer vaktin varsa tabi) fena olmaz. Çünkü bu yol ayrımında, büyük sorumluluklar da alman gerekecek. Özel ve sosyal hayat - iş dengesi bozulabilir mi, bunları kaldırabilir misin, sorular sorular... Ama bana şahsi fikrimi sorarsan; Satürn transitinden sana zaten daha 2018'in başında bahsetmiştim. Eninde sonunda ağır sorumluluklar ve riskler alman gerekeceği için ertelemenin bir mantığı yok diye düşünüyorum. Bu, gelişimin bir parçası. 

Şimdi bahsedeceğim konu ise biraz fazla genel olduğu için örneklendirerek gidelim: Bir öğrenciysen arkadaş grubunda, ofiste bir takım lideriysen çalışanlarla, patronsan altındakilerle, babaysan evlatlarınla... Kısacası, herhangi bir şekilde (otorite demek istemiyorum ama) özel ya da profesyonel ilişkilerde, kendini öne çıkarmak, insanlar adına karar almak, yönlendirmek ve belki de çıkan zıtlıklarda hakemlik yapmak durumunda bulabilirsin kendini. Aile ya da iş yeri fark etmez; insan ilişkilerinde durumlar biraz çığrından çıkabilir ve sen müdahale etmek zorunda kalabilirsin. İşte bu çok hassas bir denge. Lider olmanın getirdiği sıkıntılar - insanlar tarafından sevilmek yahut saygı görmek gibi bir ikilem, kötü sonuçlar geldiğinde ise günah keçisi olma riski... Bu tarz meseleler stres yaratabilir. Bu yüzden olabildiğince diplomatik davranman önemli. İnsanlara 'bir bitmedi derdiniz!!!!' diyerek sırtını dönmek de isteyebilirsin ama bir taraftan karmaşık bir sorunu çözmenin, düzen sağlamanın sana genel anlamda getirilerini de göz ardı edemezsin. :) 

İlk hafta işte aşağı yukarı böyle bir etki var. Aynı zamanda yaptığın bir iş ile alakalı övgü alman, takdir toplaman yüksek bir ihtimal. Bunun için illa beyaz yakalı bir kariyerci, eli purolu bir holding sahibi ya da ünlü bir sanatçı olman gerekmiyor elbette. Mesela, bir fotoğrafçı mısın? O fotoğrafı bir yarışmaya göndermek isteyebilirsin. Öğrenciysen, hazırladığın bir makaleyi hocalarınla ve sınıfınla paylaşmak da bu etki altında olduğun dönemde senin şansını yükseltecektir. Akıllı davranırsan, bu buram buram haftanın enerjisini, kendi faydana çevirebilirsin. Şunu hep hatırla; insanlar arasındaki kavgalar, gürültüler, dedikodular, ego savaşları... Uğruna cıngar çıkardıkları tüm meseleler, bir yıl sonra kendileri tarafından dahi hatırlanmayacak. Oysa ürettiğin, ortaya koyduğun iş belki torunlarına dahi anlatacağın tatlı bir anıya dönüşebilir. Kısacası; bu ilk hafta öncelikleri belirle ve cesur ol derim, Oğlak.

Aşk meselesi biraz.... hmmm nasıl desem... Karmaşık! Öyle iki uçlu bir ay ki bu! Ayın başından itibaren sevgilinle çok güzel vakitler geçirebilirsiniz; eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan, güzel sürprizlere hazır ol derim. Aranızda küslükler varsa, 6-7-8 Nisan tarihlerinde hepsini unutturacak derecede romantik vakitler geçirebilirsiniz. Çok çok çok güzel yani! Ama bir de diğer ihtimal var; özellikle ayın son haftasında biraz bencil davranarak karşı tarafı küstürmen meselesi... Ay sonunda sosyal hayatın, sevgilin ve senin o son zamanlarda iyice odaklanmaya başladığın 'KENDİ HAYATIN' arasında dengeyi sağlamak zor olabilir. Bence bunun çözümü sevgilini de alıp arkadaşlarınla topluca bir fasıla gitmek! :) Hem de 23 Nisan'da. Çok güzel bir tarih, çok!

Peki bekar Oğlaklar ne yapsın? Bekar Oğlaklar, ayın 18'inden itibaren ortamlara akmaya başlasın bence. Sosyal medya da, arkadaş grupları da güzel flörtler getirebilir. 

Gelelim kariyer, okul ya da kısacası gelecek konusunda henüz kafasını ya da planlarını netleştirememiş Oğlaklara... Sevgili Oğlaklar, 23 Nisan tarihinin siz de altını çizin. Bu tarihte iş görüşmeleri son derece olumlu sonuçlar verebilir. Eğer şu an çalıştığın iş dışında da ekstradan bir şeyler yapmak istiyorsan; hızlı kazançlar açısından değil fakat uzun vadede edineceğin tecrübeler açısından güzel getirileri olacak fırsatları özellikle kadın arkadaşların aracılığıyla bulabilirsin. İş arkadaşlarınla ay sonuna doğru problemlerin varsa çözüleceğini ve yakınlık kurulacağını düşünüyorum. Bu da elbette Nisan ayı boyunca iş yerinde güzel ve verimli bir atmosfer yaratacak. Hadi bakalım, bol şans!

Yola çıktın artık, Kova!

Sevgili Kova,

En zorlanarak yazdığım yorum kesinlikle bu olacak. Hayır, kötü haber yok! Aksine iyi fırsatlar var ve detaylı, doğru bir şekilde ifade edebilmek için titizleniyorum! 

Bildiğin gibi son iki aydır sana 'asıl yapman gereken iş, bu dünyaya yapmak için geldiğin görev, idealindeki hedefler' temalı yorumlar yapıyordum ve bir süredir hazırlık halinde olduğunu belirtiyordum. Bu ayın sonunda adeta bir şimşek çakması gibi, yeni kararlarını aniden aksiyona dökme, insanlara duyurma dürtüsü hissedebilirsin. Vakti gelmişti! Ama öncesinde ayın başına dönüyoruz...

Bu ayın ilk haftası gergin dolunayın etkilerini taşıyacak. Geçtiğimiz dönemlerin motivasyonuna rağmen, içinde bir huzurluk sezebilir ve hayal kırıklığına uğrama korkusu yaşayabilirsin. Planlarınla ilgili haberler - fırsatlar sinir bozucu derece gecikiyor olabilir. Ama üzülme çünkü ayın 15 ve özellikle de 18'inden itibaren bu gecikmeler sonlanacak, işler hızlanmaya başlayacak. Mesela; tez danışmanından bir türlü haber mi alamıyordun? Başvurduğun iş görüşmesinden bir türlü dönüş mü gelmiyordu? Sana free lance iş paslayacak ya da makaleler gönderecek hocan kayıplara mı karışmıştı? Say sayabildiğin bütün aksilikleri... Bunların hepsi geçici. Sen ruhunu düşürme ve geçtiğimiz aylarda kafana koyduğun planları gözden geçirmeye devam et derim. Bunları aksiyona dökmek, kararlar almak ve yol ayrımlarında artık yeni seçimler yapmak için en uygun tarih özellikle 23 Nisan. Ailenden bir kadın figürden bu konuda destekler alabilirsin. Ayın 26'sından sonra zaten enerjin daha da yükselecek ve işlerin nasıl da kaymak gibi akmaya başladığını göreceksin. Şu aylardır bahsedip durduğum planlar, 'büyük resim' bu ayın üçüncü haftasından itibaren renklerini göstermeye, somutlaşmaya başlıyor.

Aşk konusunda da 16'sından itibaren gayet şanslısın. Zaten bir sevgilin varsa, ailelerle tanışmak, nişan-düğün, ev almak, aynı eve taşınmak söz konusu olabilir. Bu kısımda yaşanacak tek pürüz, bu tarz adımların kariyerin ve gelecek planlarınla uyuşup uyuşmadığı konusunda olabilir. Benim tavsiyem, hayatındaki insanla kafandaki projeleri paylaşman yönünde elbette. Yani bir gün yurt dışındaki o işe başvuru yapacağını, yüksek lisansa başlayacağını, peygamber böceği fotoğraflarıyla bir sergi düzenleyeceğini, uzaylı resimleri yapıp İnternet üzerinden satmak gibi planların olduğunu bilmek hayatındaki insanın hakkı! :) Eğer bekarsan da, 26-27 Nisan sonrası hiç beklenmedik aşklar gelebilir. Bu aşklar çok güzel, çok iyi hissetirecek sana kendini ama yine de hızlıca ilişkiye dönüşmelerini bekleme derim. Hele bu insan, ortak çalışmalar yürütebileceğin biriyse, tadından yenmez! İyi yani haberler. Ama narin davranmak lazım bunlara işte.

Şimdi de biraz içini karartalım hahaha! Şaka bir yana, bu ay seni en rahatsız edebilecek konu sadece kabuslar, gereksiz anksiyeteler olabilir. Ciddi anlamda yoluna çıkacak somut problemler göremiyorum fakat içsel sıkıntılar olabilir. Ayrıca, lütfen lütfen lütfen, sosyal medya paylaşımlarına bu dönemde çok dikkat et. Ay boyunca sosyal medya gibi mecralarda dile getirdiğin fikirler, yazdığın şeyler, legal boyutlarda başını ağrıtabilir. Ayrıca iş fırsatlarını da baltalayabilir. Yeni bir işe başvurmadan önce, ismin ve soy isminde açtığın profilleri bir gözden geçir derim. Telefon numaranla kayıtlı sosyal medya hesaplarının, anonim hesapları da ifşa edebileceğini unutma. Gizlilik önemli. 

Bu ay aşk ve kariyer anlamında fırsatlar iyi, dediğim gibi, sakin kalırsan ve zamanlamanı doğru ayarlarsan hedeflerine ulaşmaya başlıyorsun. Fakat gizli tehlikelere de açık olduğunu unutma lütfen.

Nisan ayının üçüncü haftası çok fazla evrak işi, ufak tefek fakat angarya görünen konuları gündeme getirebilir. Hiçbirini küçümsememek lazım. İş arkadaşlarından destek almayı düşünebilirsin. Bu işler şu açıdan önemli; hani öss'ye çok çalışmışsındır ve her şey mükemmeldir, sınava girmek için gidersin ama kapıda her şeyin tam olmasına rağmen sınav giriş belgenin ya da işte herhangi bir uyduruk resmi evrağın eksik olduğunu fark edersin ya... Onun gibi bir etki taşıyor. Üçüncü haftada ufak tefek işlere işte böyle titizlenmek lazım. Mayıs'ta ateş daha da yükselecek. Sen bu ay arabayı hareket ettirmeye başlıyorsun, yola çıktın, vitesi ise Mayıs'ta yükselteceksin. Bol şans.

Köpek balığı da bir Balıktır!

Sevgili Balık,

Bu ay senin için adeta Merkür retrosuna inat bir şekilde hızlı başlıyor. Son derece olumlu getirileri olan bir ay olacağını düşünüyorum. Ama önce aradan çıkarmamız gereken durgun ve biraz sinir bozucu iki hafta var. Bu iki haftanın gündemi de para ve insan ilişkileri elbette. Büyük ve zorlayıcı etkiler olacağını düşünmüyorum şahsen ama ufak önlemler almakta ve hazırlıklı olmakta fayda var tabi. İlk hafta için özellikle vurgulu etki, para ve dostluk ilişkileri arasında görünüyor. Eğer birine borç vermiş yahut almışsan, bu konu bir şekilde gündeme gelebilir. Bunu çeşitlendirebiliriz tabi ki; başkasının adına kredi kefili olmak, burs için aracı olmak vesaire vesaire gibi... Güven ilişkileri test edilecek ve biraz gerginlik hissedilecek. Eğer alacak verecek gibi bir meselen yoksa da, bu bir hafta içerisinde harcamalardan kaçınmanı ve para-ticaret içeren aracılıklardan mümkün mertebe uzak durmanı öneririm. Kağıt üzerine gayet uygun görünen planlar, gerçek hayatta beklenmedik engellere takılabilir ve bundan en çok zarar görecek olan da dostluklar olabilir.  

Bu uyarıyı yaptıktan sonra gene ilk haftanın bir diğer ihtimali olan ilişkilere bir göz atalım. Sevgili Balık, ilişkilerde ne kadar teslimiyetçisin bilemiyorum fakat bu ay -eğer bir sevgilin varsa- senin dahi aşırı bulabileceğin derece talepkar tavırlarla karşılaşabilirsin. Bu illa maddi olmak zorunda değil. Yani bunu 'aşırılık, teslimiyet, güven, bağlılık' anahtar kelimelerini çeşitlendirerek, karşına çıkacak olayı bulmayı denemeliyiz: Mesela; senden büyük borç / hediye isteyen sevgili, onun için bir dostundan vazgeçmeni isteyen sevgili, iş hayatın ve gelecek hayallerin konusunda arzularını küçümseyen ve en ön planda, hayatında tek odak noktası olmak isteyen bir sevgili... Bu tarz durumları seziyorsan; çizgiyi çekme vaktin gelmiş demektir. Bu çizgi illa ayrılık yahut yıkıcı bir kavga ile çekilmek zorunda değil. İnsanlar konuşa konuşa... Eğer içinde bulunduğun durumu analiz edemiyorsan ve kafan hayatında bulunan insanla dengeleri sağlamak konusunda karışıksa, otorite figürü gibi gördüğün ve gerçekçiliğine ve tarafsızlığına güvendiğin bir dostunla konuşmak isteyebilirsin. Bu elbetteki madalyonun bir yüzü. Bir de diğer tarafı var; sen. Karşındaki insana ciddi anlamda güven duymak, aşka ve ilişkiye teslim olmak, gerçekten sevildiğine ve değer gördüğüne ikna olmak için sınırları zorluyor olabilir misin? Bu noktada yine tarafsız bir bakış açısına ihtiyacın olabilir bence. Seni güvende hissettirmeyen bir durum varsa ve ikna olmayı, kanıt görmeyi bekliyorsan; bunun sebebi senin kendi geçmişindeki ego ve kalp kırıklıkları mı, yoksa karşındaki insanın gerçekten sana az değer gösterdiğini mi düşünüyorsun? Bunlara karar verecek, durumu analiz edecek ve ilişkini sağlam temellere oturtarak seviye atlatacak olan sensin. Başarabileceğine inanıyorum. Bu etkiyi illa her Balık burcu hissedecek yahut aynı şiddette yaşayacak diye bir durum yok. Lütfen hemen enseyi karartma. Bu daha çok, bir süredir içten içe biriken düşüncelerin, göze görünür hale gelmesi ve çözülmek üzere gündem olması gibi. Göklerde salt iyi ya da kötü yok; bu bir fırsat ve karşındakini de, seni de daha iyi insanlar haline getirip ilişkiyi yüceltecek bir dönem. Gayet iyi.

Gelelim bekar ya da ilişki durumu 'karışık' Balıklara... Zaten şu günümüzde kimin ilişki durumu 'karışık' değil ki!? Çağımızın vebası resmen :) Özellikle genç insanlar için, hayat kavgası içerisinde, henüz kendi kişisel gelecek planlarına dahi karar verememişken, adanmış ilişkiler yaşamayı beklemek elbette biraz zor. Kendimizi sırf günü geçirmek ve daha büyük dertlerden kaçmak için romantik meselelerin bulanık ve pastel renklerine bırakmayı seviyoruz. Ama bazen bu hafif ve yüzeysel ilişkilerin bizi gerçekten incitebileceği ihtimalini göz ardı ediyoruz. Sevgili Balık, eğer iki arada bir derede kalmış, adı konmamış ve ne olduğu belirsiz olan romanslar yaşıyorsan ve inceden manipüle edildiğini, duygularının istismar edildiğini hissetmeye başladıysan; kaya gibi bir duruş göstermen şart. Bu ayın ilk iki haftası 'bayık' demiştim ve yeni başlangıçlar için de pek uygun değil diye belirtmiştim. Fakat bir taraftan Mars, öyle bir maya katıyor ki, bu dönemde tabir-i caizse, 'Kader, cesurları ödüllendiriyor.' Başkalarının 'drama, mızmızlanmak, dırdır etmek' diyebileceği küçük bir ayağa kalkış ya da posta koyuş, kendin için yaptığın iyi şeylerden birinin mayası olabilir. Asla duygularının küçümsenmesine izin verme lütfen. Zehirli ve belirsiz bir ilişkideysen, topuğunu yere vurma ve hakettiklerini talep etme vakti. Mars, cesaretine kayıtsız kalamayacak ve Satürn ile beraber sana net, sağlam bir duruş için destek olacak. Ayrıca dostlarından da fazlaca destek görebilirsin. (Dostlarının son birkaç aydır azaldığını tahmin ediyorum ama emin ol elinde kalanlar Satürn gibi, Mars gibi hem biraz deli, hem de kaya gibi sağlam tipler.)

Gelelim flörtü bile olmayan boynu bükük Balıklara! :) Ayın 15'inden sonra gaaaayet güzel kısmetler açılıyor. Özellikle İnternet üzerinden sohbetlerin artabilir. Yeni insanlarla tanışabilirsin. Gayet iyi, gayet güzel. Son derece olumlu bir vakit, havaların ısınmasıyla beraber temiz sayfalar açma vakti. Peki 15'ine kadar ne yapacaksın? Kös kös oturacak mısın? Hayır tabi ki. Şimdi aşk meselelerini burada bırakıyoruz ve hayatın asıl maddi konularına geçiyoruz: Kariyer, iş, güç!

Sevgili Balık, ayın ilk günlerinden itibaren özellikle iletişime dayalı mesleklerde çalışıyorsan, motivasyonun yüksek olacak. Özellikle 15'inden sonra maddi kazançlar konusunda bir stabilite sağladığını hissedebilirsin. Artık senin kişisel bazda hayatına nasıl etki eder tam olarak bilemiyorum fakat örneklendirelim, mesela; kredi kartı borçlarını ödedin, zam aldın, iş yerinle kontratını uzattın, 'bu ay alışveriş yok' gibi kararlar aldın, kendi mesleğinin yanında da free lance iş gibi ek bir gelir kaynağı buldun, yeni bir müşteri bağladın, yazdın çizdin kendine bir bütçe çıkardın... Güzel bir karar alma süreci. Maddi konularda -iyi ya da kötü- neyle karşılaştığını ve neyle nasıl baş edeceğini görecek vizyon 15'inde geliyor. Bulutlar dağılıyor... Sonrası ise daha şahane!

Ay sonuna doğru, gelecek planlarına dair güzel fırsatlarla karşılaşabilirsin. İşinle alakalı yeni bir kurs almak, dil öğrenmek, yurt dışına açılmak, yüksek eğitimle ilgili planlar... Artık hayallerinde ne varsa! Bu hayallerin geleceğe yönelik ve hayatta yapmak istediğin asıl şeylere dair olması gerektiğini unutmamanı tavsiye ederim. İdeallerinde olan, ufkunu açacak ve seni güvenli kabuğundan çıkaracak planlar bunlar. 'Keşke o iPhone'u alsam, keşke o güzel eve taşınsam, keşke o kız bana baksa' gibi arzulardan daha uzak; etkisi genel anlamda hayatına yayılacak hayallerden bahsediyorum. Eğer, hayatta bulunduğun yolda, yaptığın işte memnun değilsen ve başka yollara çağrıldığını hissediyorsan; bu ayın ikinci haftasından itibaren en azından plan yaparak harekete geç. Bol bol not al, araştır, tecrübeli kişilerle konuş ve cesaret et! Ayın sonuna doğru kafanda yepyeni bir hedef kuracağına ve amacı olan biri olarak son derece pozitif, motive bir şekilde verimli bir bahar geçireceğine inanıyorum. Örneklendirelim tabi ki; hep yazmak istedin ama cesaret edemedin, yaptın beğenilmedi, yahut bir şekilde kendini hazır mı hissetmedin? Aç Youtube'dan ünlü yazarların röportajlarını, çalışma yöntemlerini izle. Komik gelecek ama basit adımlar at: Google'a 'nasıl iyi yazar olunur' diye yaz. :) Ciddiyim! Yurt dışına çıkmak, Hindistan'ı görmek mi istiyorsun? Aç en azından konsolosluk sayfasına bak, vize durumlarına, bilet fiyatlarına bak ve seyahat bloglarını incele. Yüksek lisans ya da üniversite, çok istedin ama olmadı ya da yarıda mı kaldı? Gir bir forumda, insanlara sor, bilgi topla. Bunları küçümseme; ay sonunda koca bir dolunay ile sana işaret edilen yolu göreceksin. Somut adımlar atmaya da o zamandan sonra başlayacaksın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1100
461
176
109
107
103
84
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orhan Ulusoy

Sürekli iç açıcı şeyler söylüyorsun ama bir türlü gerçekleştiğini göremedik be ablacım.

MustafaÇ

Çok şükür nisan ayında hayattaymışım

nazan

Teraziye yazdıklarında anlam bozukluğu var. Yeminlen beynim acıyor.