Görüş Bildir
Haberler
Dizim Bitti Diyenlere: Hali Hazırda Devam Eden En İyi 50 Yabancı Dizi

Dizim Bitti Diyenlere: Hali Hazırda Devam Eden En İyi 50 Yabancı Dizi

Gökhan A.
20.01.2017 - 02:02

Bu zamanda kaliteli dizi bulmak gerçekten zor biliyoruz. Bu yokluğun içinde hali hazırda devam eden ve izleyicilerin beğenilerini fazlasıyla kazanmış en iyi 50 yabancı diziyi sizler için bir araya getirdik. 

Belgesel ve anime serileri göz ardı edilmiş ve IMDb puanları baz alınarak sıralanmıştır

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. The 100 (2014–) | IMDb 7.8

50. The 100 (2014–) | IMDb 7.8

http://www.imdb.com/title/tt2661044

97 yıl önce nükleer kıyamet, Dünya’nın bir kısmını yok etmiş, medeniyeti çökertmiştir. Tek kurtulanlar, felaket sırasında 12 uluslararası uzay istasyonunda bulunan 400 kişidir. Üç kuşak uzayda doğmuş ve sayıları 4.000'i bulmuştur. 12 istasyon artık birbirine bağlıdır ve tek amaçları hayatta kalmaktır. Burada idam cezası ve nüfus kontrolü gibi acımasız uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. 

Grup liderleri geleceklerini korumak için bir araya gelirler ve 100 genç mahkumu yaşanabilir olup olmadığını test etmek için gizlice Dünya'ya sürgün ederler. İnsanlar son yüzyıl içinde ilk kez Dünya'ya geri dönüyorlardır. 100 sürgün arasında, zeki bir kız olan baş sağlık memuru Clarke, Başkan'ın oğlu Wells, gözü pek Finn, kardeşler Bellamy ve Octavia vardır. Bu gençler arasında gelir gelmez liderlik çabaları, gruplaşma ve sürtüşmeler başlar. Fakat bilmedikleri bu dünyada hayatta kalmak istiyorsalar iş birliği yapmaları gerekecektir... Dizi Kass Morgan'ın The Hundred isimli kitap serisine dayanmaktadır.

49. The Vampire Diaries (2009–) Vampir Günlükleri | IMDb 7.8

49. The Vampire Diaries (2009–)  Vampir Günlükleri | IMDb 7.8

http://www.imdb.com/title/tt1405406

Mystic Falls kasabası sakinlerinin hayatları sonsuza dek değişti. Salvatore kardeşlerin kasabaya dönmesiyle birlikte birtakım gizemli olaylar gerçekleşmeye başladı. Olayların merkezindeyse ailesini kaybettikten sonra normal bir hayat sürmeye çalışan güzeller güzeli Elena vardı. Ancak iki vampir biraderin ilgisini çeken Elena için bir daha hiçbir şey normal olmayacak. İlk sezonda Stefan Salvatore ile birlikte olmaya başlayan Elena'yı yeni sezonda kötü bir sürpriz bekliyor. Kendisine tıpatıp benzeyen, 1800'lerde Mystic Falls'ta yaşamış olan vampir Katherine kasabaya dönüyor. Elena'yı taklit etmek konusunda gittikçe ustalaşan Katherine, hemen herkesin hayatı için tehlike arz ediyor.

48. Once Upon a Time (2011–) Bir Varmış Bir Yokmuş | IMDb 7.9

48. Once Upon a Time (2011–)  Bir Varmış Bir Yokmuş  | IMDb 7.9

http://www.imdb.com/title/tt1843230

Hepsi sonsuza kadar mutlu mesut yaşadılar… Ya da herkesin bu cümleye inanması sağlandı. Şimdi 28 yaşında olan Emma Swan kendisine nasıl bakacağını biliyor çünkü bebekken terk edildiğinden beri o bunu zaten yapıyor ama onunda yıllar önce terk ettiği oğlu onu tekrar buluyor ve işte her şey burada değişmeye başlıyor. Henry şimdi 10 yaşında ve Emma’nın yardımına muhtaç. Çünkü Henry aslında Emma’nın alternatif bir dünyadan geldiğine ve Pamuk Prenses ve yakışıklı Prens’in kızı olduğunu inanıyor. Sahip olduğu masallar kitabına göre, onu Korkunç Cadı’nın lanetinden korumak için başka bir diyara göndermeleri gerekiyordu bu sayede cadı masallar ülkesinde kapana kısılmış, zamanda donmuş olacaktı ama tabi ki Emma bu hikâyenin bir kelimesine bile inanmamaktadır. Emma bu küçük çocuğu alıp yaşadığı yer olan Storybrooke’a götürür fakat Henry’nin durumuna endişelendiğini için bir süre orada kalmaya karar verir. Orada geçirdiği zamanda Storybrooke’ta çok daha değişik şeyler döndüğünden şüphelenecektir. Orası sihrin unutulduğu ama gücünün de çok yakında hissedildiği, tüm masal karakterlerinin yaşadığı ama bir zamanlar kim olduklarını hatırlamadıkları bir yerdir. Tüm dünyaların geleceğe dair verecekleri bu epik savaşta Emma’nın kaderini kabullenmesi ve çılgınlar gibi savaşması gerekmektedir.

47. Elementary (2012–) | IMDb 7.9

47. Elementary (2012–)  | IMDb 7.9

http://www.imdb.com/title/tt2191671

New York Polis Departmanı’nın çözülmesi imkansız davaları çözmesine yardım eden ikilinin günümüze uyarlanmış versiyonu ELEMENTARY’de Sherlock Holmes’u Jonny Lee Miller, Dr. Joan Watson’ı ise Lucy Liu canlandırıyor. Londra’da itibarını yitirdikten sonra rehabilitasyondan kaçan Sherlock zengin babasının en kötü kabusuyla –ciddi bir arkadaş olan Dr. Watson ile- yaşamaya zorladığı Manhattan’a geliyor. Üç yıl önce bir hastasını ve lisansını kaybedene dek başarılı bir cerrah olan Watson yeni işini insanlara yardım edebileceği ve cezasını ödeyebileceği bir fırsat olarak görmektedir. Ancak, huzursuz Sherlock eski müşterileri gibi değildir.

46. Arrow (2012–) Ok | IMDb 7.9

46. Arrow (2012–)  Ok | IMDb 7.9

http://www.imdb.com/title/tt2193021

Zengin bir ailenin çocuğu olan Oliver Queen yatıyla çıktığı geziden sonra denizde kaybolur ve öldüğü düşünülür. Fakat beş yıl sonra tamamen değişmiş biri olarak evine döner. Tek bir amacı vardır; başına başlığını takıp şehrindeki kötülerin ve yozlaşmışların sonunu getirmek...

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Gotham (2014–) | IMDb 8.0

45. Gotham (2014–)  | IMDb 8.0

http://www.imdb.com/title/tt3749900

DC Comics’in ünlü  kahramanı Batman’in şehri olarak bildiğimiz Gotham’ın, Batman'den öncesini anlatacak dizi; Polis Departmanı’nda çalışan James Gordon’ı merkezine alacak. Bruce’un Batman’e dönüşme yolculuğuna eşlik edecek Gordon, şehirdeki pek çok kötü adamla da mücadele edecek. Ayrıca Penguen, Kedi Kadın, Bilmececi ve Zehirli Sarmaşık gibi Batman evreninin birçok ünlü karakteri; gençlik halleriyle Gotham’da arz-ı endam edecek!

44. The Blacklist (2013–) Kara Liste | IMDb 8.1

44. The Blacklist (2013–)  Kara Liste | IMDb 8.1

http://www.imdb.com/title/tt2741602

Eski bir hükümet ajanı ve FBI'ın en çok aranan kaçaklarından biri Raymond “Red” Reddington, Washington, DC'deki FBI Karargahı'na gizemli bir şekilde teslim olur. Ardından FBI'a reddedemeyeceği bir teklif yapar ve tek şartının çaylak FBI ajanı Elizabeth Keen ile iş yapmak olduğunu söyler

43. Bates Motel (2013–) | IMDb 8.1

43. Bates Motel (2013–)  | IMDb 8.1

http://www.imdb.com/title/tt2188671

Bates Motel, Carlton Cuse, Kerry Ehrin ve Anthony Cipriano tarafından televizyon için hazırlanan bir Amerikan gerilim dizisidir. Alfred Hitchcock'un çığır açan 1960 yapımı filmi Psycho'daki olayların öncesini anlatan bu dizi, Norman Bates ve annesi Norma'nın hayatına odaklanıyor. Dizi, Norma'nın kocasının ölümünden sonra, yeni bir hayata başlamak için oğlu ile birlikte bir motel satın almasıyla başlar. Norma ve Norman sahil kasabası Oregon'daki evlerine yerleştikten sonra, kasabanın hiç de göründüğü gibi olmadığını anlarlar. Yerli halk da onlarla kendi sırlarını paylaşmamaya kararlıdır. Ama Bates ailesi kendi sırlarını korumak için her şeyi yapacaklardır.

42. The Man in the High Castle (2015–) | IMDb 8.1

42. The Man in the High Castle (2015–)   | IMDb 8.1

http://www.imdb.com/title/tt1740299

Nazi Almanyası ve Japon İmparatorluğu II.Dünya Savaşı'nı kazanmışlardır. Dünyanın çeşitli yerlerine kukla hükumetler kurarlar. ABD'nin bir kısmını Japonya işgal etmiştir. İtalya tüm Akdeniz'i ele geçirmiştir. SSCB dağıtılarak yok edilmiştir. Dünyada Almanya ve Japonya arasında soğuk savaş başlar. Hitler'in yerine gelen Bormann Ay, Venüs ve Mars'ta koloniler kurdurur.

41. The Expanse (2015–) Enginlik | IMDb 8.2

41. The Expanse (2015–)  Enginlik  | IMDb 8.2

http://www.imdb.com/title/tt3230854

İnsanlık güneş sistemini Mars'ı, Ay'ı, Asteroit Kuşağı'nı ve de ötesini kolonileştirmiştir. Fakat yıldızlar hâlâ erişilmezdir.

Jim Holden Satürn'ün halkaları ile Kuşak'taki maden istasyonları arasında mekik dokuyan bir buz şilebinin idari subayıdır. O ve mürettebatı Scopuli adındaki terk edilmiş bir gemiye rastladıklarında korkunç bir sırla karşılaşırlar. Bu birileri için uğruna cinayet işlenecek bir sırdır hem de Jim ile mürettebatının hayal bile edemeyecekleri bir ölçekte. Jim gemiyi oraya kimin ve niye bıraktığını bulamazsa güneş sisteminde savaş çıkacaktır.

Dedektif Miller bir kızı aramaktadır milyarlarca kişilik bir sistemdeki tek bir kızı. Fakat kızın ailesinde para boldur ve parayı veren düdüğü çalmaktadır. İpuçları onu Scopuli'ye ve isyancı sempatizanı Holden'a çıkardığında Miller bu kızın tüm olup bitenlerin anahtarı olabileceğini anlar. Holden ile Miller'ın Dünya hükümeti, Dış Gezegen devrimcileri ve gizli şirketler arasındaki ince bir çizgide yürümeleri gerekmektedir ve şans onlardan yana değildir. Fakat Kuşak'ta farklı kurallar geçerlidir ve küçük bir gemi bile evrenin kaderini değiştirebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Jessica Jones (2015–) | IMDb 8.2

40. Jessica Jones (2015–)  | IMDb 8.2

http://www.imdb.com/title/tt2357547

Kimyasal bir sızıntı sonucu Jessica Jones, insanüstü bir güce ve dirence, ek olarak da ses hızına yakın hızlarda uçma yeteneğine sahip olur.

39. Criminal Minds (2005–) | IMDb 8.2

39. Criminal Minds (2005–)  | IMDb 8.2

http://www.imdb.com/title/tt0452046

Bir suçluyu en kestirme yoldan nasıl yakalarsınız? Tabii ki bir suçlu gibi düşünerek, onun psikolojisine göre hareket edip, ipuçlarını birleştirerek. Virginia Quantico'daki Davranış Analizi Ünitesi'nde çalışan özel bir ekibin uzmanlık alanı 'suçlu beyinleri' analiz etmek. 

Onların işi, suç mahalli ya da laboratuvar deneyleri ile bitmiyor. Suçluların yaşadıkları çevre, çalışma ortamları, davranış pratikleri… Her biri karmaşık bir davayı çözerken birleştirdikleri yap-boz parçaları gibi…

38. The Flash (2014–) | IMDb 8.2

38. The Flash (2014–) | IMDb 8.2

http://www.imdb.com/title/tt3107288

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

37. American Horror Story (2011–) | IMDb 8.2

37. American Horror Story (2011–)  | IMDb 8.2

http://www.imdb.com/title/tt1844624/

Harmonlar ilk bakışta mükemmel bir Amerikan ailesi gibi görünse de görünüm yanıltıcı olabilir... Eskiden bir çellist Vivien, kısa bir süre önce yaptığı düşük ve ardından eşinin ihaneti sonrasında ciddi bir ruhsal çöküntü içerisindedir. Bir psikiyatr olan Ben, aslında sevgi dolu bir baba ve eş olsa da Vivien düşük yaptıktan sonra ondan tamamen uzaklaşınca, kaldığı boşlukta onu aldatmaktan kaçamamıştır. Vivien ve Ben'in genç kızları Violet ise babasının yalancı, annesinin de zayıf olduğunu düşünen bir lise öğrencisidir.

Harmonlar tüm yaşananlardan sonra geçmişi ve kötü hatıraları geride bırakarak yeni bir başlangıç yapmak için Boston'dan Los Angeles'a taşınmaya karar verirler. Yeni evleri 1920'lerden kalma görkemli bir malikanedir. Başlangıçta gerçek olamayacak kadar iyi görünen bu evin aslında uğursuz bir geçmişi vardır. Evin gerçeğini öğrenseler de bu onları oraya taşınmaktan vazgeçirmez.

36. Black Sails (2014–) | IMDb 8.2

36. Black Sails (2014–)  | IMDb 8.2

http://www.imdb.com/title/tt2375692

Louis Stevenson’ın romanı Treasure Island'ın 20 yıl öncesini konu alan Black Sails, korsanlığın altın çağında Kaptan Flint ve tayfasına yeni kattığı John Silver'ın başlarına açtığı belaları anlatıyor. Los Angeles Times'dan Robert Lloyd dizi için 'Black Sails bir korsan hazinesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Broadchurch (2013–) | IMDb 8.3

35. Broadchurch (2013–) | IMDb 8.3

http://www.imdb.com/title/tt2249364

Danny, sabahları erken saatte kalkarak gazete dağıtımı yapan bir çocuktur. Ailesi onu akşam saat 21:00 sularında yatağına yatırdıktan sonra, onu kimse görmemiştir. Yokluğundan habersiz olan annesi Beth, özel bir etkinlik için okula geldiğinde oğlunun okula hiç gelmediğini öğrenir. Çok geçmeden, 11 yaşındaki oğlunun trajik cinayet haberiyle sarsılır.

Kasabanın Harbour Cliff plajında bulunan ceset, plaja hakim bir tepeden aşağıya itilerek öldürüldüğü düşünülse de yapılan otopsi sonuçları olayın bu kadar basit olmadığını ortaya çıkarır. Yaklaşık 35 kilometrekarelik yüz ölçümüyle küçük bir kasaba olan Broadchurch’de katili bulmak hiç kolay olmayacaktır.

34. Brooklyn Nine-Nine (2013–) | IMDb 8.3

34. Brooklyn Nine-Nine (2013–)  | IMDb 8.3

http://www.imdb.com/title/tt2467372

Jake, işinde iyi, yetenekli ve ekibi içinde yakalama oranı en iyi polistir. Ama öteki yandan ciddiyetten yoksun ve sıkı çalışması gerekmemiş biri olarak oldukça da rahat biridir. Ekibe yeni gelen patron, emrindekilerin “rozetin hakkını vermesi” gerektiğini düşünen biri olarak işe koyulur ve Jake’den başlar. Bu da komik pek çok olayın yaşanmasına sebebiyet verir.

33. Homeland (2011–) | IMDb 8.3

33. Homeland (2011–) | IMDb 8.3

http://www.imdb.com/title/tt1796960

Homeland, manik depresyon hastası olan CIA ajanı Carrie Mathison’un hikayesini anlatıyor. Carrie sekiz yıldır kayıp olan ve artık öldüğü farz edilen Birleşik Devletler askeri Nicholas Brody’nin kurtarılmasını sağlayan istihbaratın bir tuzak olduğuna ve Amerika topraklarında gerçekleştirilecek bir El-Kaide komplosuyla bağlantılı olduğuna inanmaktadır... CIA ajanı Carrie Mathison'ın Irak'taki ABD tehditleri üzerine alışılmışın dışındaki araştırması diplomatik bir soruna yol açar. Bunun üzerine Ajan Mathison, sahadan alınarak masa başı bir göreve atanır. Ancak soruşturması kesilmeden önce, Iraklı bir kaynağından Amerikalı bir esirin taraf değiştirdiğini öğrenir.  8 yıldır kayıp olan ve öldüğü düşünülen Çavuş Nicholas Brody, Afganistan'da yapılan özel bir operasyonda bir hücrede kilitli olarak bulunur ve kurtarılır. Çavuş Brody'nin dönüşünü, aldığı istihbarat ile ilişkilendiren Ajan Mathison, bu durumdan endişelenmeye başlar. CIA, Brody'nin bir kahraman olduğunu düşünürken Ajan Mathison duruma şüpheyle yaklaşmaktadır. Ancak Brody'nin taraf değiştirmiş bir terörist olarak ABD için tehdit olduğunu ispat etmesi hiç de kolay olmayacaktır. Bu sırada Brody, evinde bir kahraman olarak karşılanır; ancak esir olduğu yıllar boyunca yaşadıklarının onu ne kadar olumsuz etkilediği de açıkça görülmektedir. Fiziksel olarak yaralanmış, psikolojik olarak yıpranmıştır. Artık eşi ve çocukları için adeta bir yabancıdır.

32. Orange Is the New Black (2013–) 8.3

32. Orange Is the New Black (2013–) 8.3

http://www.imdb.com/title/tt2372162

Nişanlı bir kadın olan Piper Chapman (Taylor Schilling), 10 yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan Alex (Laura Prepon) yüzünden tutuklanır ve birkaç yıllığına hapse düşer. Piper’ın New York’taki nişanlısı Larry (Jason Biggs) ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir. Dizi de kahramanımızın turuncu hapishane giysilerine bürünüp, hapishane kültürünü öğrenmeye ve hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya giriştiği, hapisteki ilginç ve lafını esirgemeyen tiplerle beklenmedik dostluklar kurduğu bir döneme, mizahi bir dille tanık eder bizleri.

31. Lucifer (2015–) | IMDb 8.3

31. Lucifer (2015–)  | IMDb 8.3

http://www.imdb.com/title/tt4052886

Cehennem Lordu Lucifer, karanlıklar dünyasında sıkılmıştır ve mutsuzdur, dolayısıyla istifa etmeye karar verir. Lucifer Morningstar adıyla melekler şehri Los Angeles’a yerleşip bir bar açar. İnsanların en gizli tutkularını açığa çıkarma yeteneğine sahip Lucifer yanı başında işlenen bir cinayet sonrası Los Angeles Polis Departmanına suçluları yakalamalarında yardım etmeye başlar. Bir yandan da Amenadiel isim bir melek de başıboş kalan cehenneme dönmesi için Lucifer’e baskı yapmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Originals (2013–) Kökenler | IMDb 8.3

30. The Originals (2013–)  Kökenler | IMDb 8.3

http://www.imdb.com/title/tt2632424

Kurt adam-vampir melezi, orijinal vampirlerden Klaus Mikaelson, doğaüstü olayların kaynaşma noktası New Orleans’ta kendisine karşı bir güç oluşturulduğuna dair gizemli bir mesaj alır ve zamanında ailesinin de kurulmasına yardım ettiği, Fransız mahallesi Quarter’a gider. Klaus’un kafasındaki sorular, onu New Orleans’ta insanlarının ve her türlü doğaüstü sakininin üzerinde kontrolü olan, şehrin önceki şeytani koruyucusu, eski çırağı ve dostu Marcel’e götürür. Klaus’un kardeşi Elijah ise Klaus’a yardım edip onu geri döndürmeye ikna etmeye karar verir ve onun peşinden gider. Daha sonra ortaya çıkar ki kurt-kız Hayley de aile geçmişiyle ilgili bazı ipuçları aramak için buraya gelmiş ve Sophie adındaki güçlü bir cadının eline düşmüştür. Marcel’in Klaus’u kışkırtmasıyla ve sadık yandaşlarına emir verip mutlak gücüyle hükmetmesiyle tansiyon iyice yükselir. Kız kardeşleri Rebakah, Mystic Falls’ta onlara katılmak için beklerken Klaus ile Elijah, New Orleans’ın bir kez daha Kökenler tarafından yönetilmesi için cadılarla kolay olmayacak bir anlaşma yapmanın peşine düşerler.

29. The Americans (2013–) | IMDb 8.3

29. The Americans (2013–)  | IMDb 8.3

http://www.imdb.com/title/tt2149175

Soğuk Savaş döneminde 1980'li yılların başlarında, Ronald Reagan'ın ABD başkanlık koltuğuna oturmasının hemen ardındaki zaman diliminde geçecek The Americans; Washington DC'de bir banliyöde çevreye iki Amerikalı görünümü veren, ebeveynlerinin gerçek kimliklerinden habersiz durumdaki iki çocuğa sahip ancak gerçekte iki KGB ajanı olan evli bir çift üzerine odaklanıyor.

Anlaşmalı evliliklerine rağmen, Soğuk Savaş dönemi daha yoğun ve hararetli bir hal aldıkça ikilinin birbirlerine olan bağlılıkları ve duyguları her geçen gün daha gerçekçi bir hal almaya başlayacaktır.

28. How to Get Away with Murder (2014–) Cinayetten Paçayı Sıyırmak | IMDb 8.3

28. How to Get Away with Murder (2014–)  Cinayetten Paçayı Sıyırmak | IMDb 8.3
www.thepopbreak.com

http://www.imdb.com/title/tt3205802

Hırslı bir grup hukuk öğrencisi ile onların parlak ve gizemli savunma profesörlerinin bir cinayet davasına girip tüm üniversiteyi ve kişisel hayatlarını çalkalaması üzerine.

27. The Big Bang Theory (2007–) | IMDb 8.3

27. The Big Bang Theory (2007–)  | IMDb 8.3

http://www.imdb.com/title/tt0898266

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde görevli iki zeki fizikçi Leonard ve Sheldon aynı evde yaşamaktadırlar. Hayatlarını bilime adamışlardır bu yüzden ikisi de fazlasıyla asosyaldir. Yeni karşı komşuları Penny ise güzel ve alımlı bir kızdır ve iki arkadaşın tam zıttı bir karakterdedir. Penny, Leonard ve Sheldon'ın olaylara bakış açılarını gördükçe şaşkına dönmektedir. Henüz Howard ve Rajesh'i tanımamıştır.

26. Orphan Black (2013–) | IMDb 8.4

26. Orphan Black (2013–)  | IMDb 8.4
noluyo.tv

http://www.imdb.com/title/tt2234222

Yetim Black, Sarah adında zor koşullara adapte olabilmiş kılık değiştiren bir yetimdir. Bir kadının intiharına tanık olduktan sonra Sarah kurbanın kendine çok benzediğini fark eder. Ölü kadının yerine geçerek birikimlerini kullanınca bütün sorunlarının çözüleceğini zannederken onun yerine şaşırtıcı bir gizemin farkına varır: Ölü kadın ve kendisi birer klondur. Sarah cevaplar aradıkça kendisi gibi birçok insanın olduğu öğrenir. Bu kişiler aile fertlerinden şüphelenmeyen ve tamamen farklı koşullarda yetişen genetik olarak aynı insanlardır. Bu klonları kimin yarattığını bilmezken neden bir suikastçi tarafından bir bir öldürüldüklerini de bulmak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Supernatural (2005–) Doğaüstü | IMDb 8.4

25. Supernatural (2005–)  Doğaüstü | IMDb 8.4

http://www.imdb.com/title/tt0460681

Dizi, kardeşlerin insanların gerçekte var olmadığını zannettiği birçok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. varlığın avcılığını yaptıkları ve bu macerala sırasında yaşadıklarını anlatır. Dizide, Dean ve Sam arasındaki özel ilişki ön plandadır. Dean, içki ve kadın düşkünüdür. Fakat, oldukça cesur ve gururludur. Kardeşi Sam'e ona olan bağlılığı etkilenmemizi sağlar. Dean eğlenceli, klasik rock hayranı ve hiçbir şeyden korkmayan biri gibi görünse de onunda korktuğu ama saklamayı tercih ettiği şeyleri vardır ve Sam bu yüzden çok zorlanır. Sam ise merhametli, zeki birisidir. Dizi boyunca iki kardeşin başından geçen duygusal, dramatik, komik ve korku dolu maceralar vardır.

24. Sense8 (2015–) | IMDb 8.4

24. Sense8 (2015–)  | IMDb 8.4

http://www.imdb.com/title/tt2431438

Dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan 8 ayrı kişinin gizemli bir bağlantısının olduğu bir konuyu ele alacak... Birleşik Krallık (UK), Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago. Her bölümde bu 8 yere/kişiye de ziyaretimiz olacak. Bu 8 kişiden kimisi tüm grubu bir araya getirmeye çalışırken, kimisi de diğerlerini öldürmeye çalışacak. Hikâye; Meksikalı bir pembe dizi yıldızı, İzlandalı bir parti kızı, Alman bir hırsız, Koreli bir iş kadını, Afrikalı bir otobüs şoförü, transseksüel bir Amerikalı blogger, diğerlerine de görünebilen Afro-Amerikan bir adam ve onun tam zıt karakterine sahip “Mr. Whispers” olarak bilinen bir adam ekseninde gelişecek ve şekillenecek...

23. The Walking Dead (2010–) Yürüyen Ölüler | IMDb 8.4

23. The Walking Dead (2010–)  Yürüyen Ölüler | IMDb 8.4

http://www.imdb.com/title/tt1520211

Polis memuru Rick Grimes gözlerini bir hastane odasında açar. Fakat gözlerini açtığı dünya artık hatırladığı eski dünya değildir. Bir zombi salgını bütün dünyaya yayılmış durumdadır ancak onun tek istediği ailesini bulmaktır. Rick Grimes ve bir grup insanın hayatta kalma hikâyesi...

22. Silicon Valley (2014–) Silikon Vadisi | IMDb 8.5

22. Silicon Valley (2014–)  Silikon Vadisi | IMDb 8.5

http://www.imdb.com/title/tt2575988

Silicon Valley; 1980′lerin sonunda Silikon Vadisi’nde çalışan bir bilgisayar programcısının yaşadıklarını konu edinecek. Kara mizah türünde olacak dizinin merkezinde; içine kapalı, asosyal bilgisayar programcısı Richard ve onun beş arkadaşının öyküsü yer alacak.

21. Vikings (2013–) Vikingler | IMDb 8.5

21. Vikings (2013–)  Vikingler | IMDb 8.5

http://www.imdb.com/title/tt2306299

İrlanda'da çekilen Vikingler, tanınmış İskandinav kahramanlarından ve Fransa ve İngiltere'nin azılı düşmanı olarak bilinen Viking Ragnar Lodbrok hakkındaki öykülerden esinlenilerek oluşturulmuştur. Dizi, efsanevi Viking kabile reisi Ragnar Lothbrok ve ekibinin yaşadıklarını anlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Modern Family (2009–) | IMDb 8.5

20. Modern Family (2009–)  | IMDb 8.5

http://www.imdb.com/title/tt1442437

Modern Family, Amerika ABC televizyonun da yayınlanan bir komedi dizisidir. Dizi, 3 aile ve 3 ayrı yaşamı ele almaktadır.

Bir aile düşünün. Sizden yaşça hayli küçük ve güzel bir eşiniz ve onun babalık yapmaya çalıştığınız oğlu. Her biri birbirinden dertli, üç çocuğu olan kızınız ve partneriyle beraber evlat edinmeye karar veren eşcinsel oğlunuz. Böylesi bir aile portresinden, elbette komediden başka bir şey çıkmaz.

19. American Crime Story | IMDb 8.5

19. American Crime Story | IMDb 8.5

http://www.imdb.com/title/tt2788432

Dünyada yaşanan tarihi cinayet davalarının konu olarak işleneceği American Crime Story’nin ilk sezonu Amerikan futboluna 70’lerde damgasını vuran ünlü sporcu V.O.J. Simpson’un eski karısı Nicole Brown Simpson’ı öldürmekle suçlandığı davayı konu alıyor. The People V. O. J. Simpson isimli ilk sezonunda, davanın kaotik atmosferi, gerçek görüntülerle her iki tarafın da bakış açısıyla izleyicilere sunuluyor. Tarihte halk tarafından canlı olarak izlenen ilk dava olarak kabul edilen bu duruşmalar serisi aynı zamanda realite şovların da başlangıcı sayılıyor. Los Angeles’ın en gözde ve sakin semtlerinden biri olan Brentwood’da bir gün sabaha karşı ölü bir kadının bedenini gören mahalle sakininin polisi aramasıyla başlayan ve zaman geçtikçe tüm dünyanın en çok takip ettiği olay haline gelen davayı en ince detayına kadar konu alan dizide izleyiciler bütün karakterlerin kendi gözlerinden yaşananlara tanık oluyor. Günümüze kadar uzanan medyatik değeri, yüzyılın en çok takip edilen davası olması ve karar anının şaşırtıcı sonucu baştan sona dizide izleyicilerin karşısına çıkıyor.

18. Suits (2011–) | IMDb 8.5

18. Suits (2011–)  | IMDb 8.5

http://www.imdb.com/title/tt1632701

Mike Ross (Patrick J. Adams) eğitimini yarıda bırakmış bir dahidir. Mike'ın çocukluk hayalleri yaşadığı talihsiz olaylar ve büyük annesine bakma sorumluluğunu almış olmasından dolayı gerçekleşememiştir. Doğal zekası ve inanılmaz hafızası ile Mike geçimini başka insanların yerine LSAT sınavlarına girerek sağlamaktadır. Harvey Specter (Gabriel Macht) New York şehrinin en iyi avukatlarından biridir ve çalıştığı firmada başkan yardımcılığına terfi etmiştir. Şirket kuralları gereği kendisine bir asistan almak zorunda olan Harvey tesadüf olarak karşılaştığı Mike'ın zekasına, hazır cevaplığına ve ansiklopedik düzeydeki hukuk bilgisine hayran kalır. Harvey Specter Mike'ı işe almasına rağmen Mike'ın üniversite eğitimini tamamlamamış olması ve şirketin yalnızca Harvard mezunlarını kabul etmesi ikiliyi Mike Harvard mezunuymuş gibi davranmaya iter.

17. Outlander (2014–) Yabancı | IMDb 8.5

17. Outlander (2014–)  Yabancı | IMDb 8.5

http://www.imdb.com/title/tt3006802

Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğünde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire birden kendini, savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan James Fraser, Clairee öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

16. Shameless (2011–) Utanmaz | IMDb 8.6

16. Shameless (2011–)  Utanmaz | IMDb 8.6

http://www.imdb.com/title/tt1586680

Altı çocuk babası Frank Gallagher utanmaz, alkolik ve sorumsuz bir adamdır. Frank vaktinin çoğunu barda geçirip sorumluluklarını yerine getirmediği için kardeşleriyle Fiona ilgilenmektedir. Fiona'nın sevgilisi Steve, eski bir araba hırsızı şimdilerde ise tıp fakültesine gitmek isteyen kültürlü ve zengin bir aileden gelmektedir. Dizi, Gallagher ailesinin birbirinden ilginç fertlerinin Chicago'da geçen komik aynı zamanda dramatik hayatını konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mr. Robot (2015–) | IMDb 8.6

15. Mr. Robot (2015–) | IMDb 8.6

http://www.imdb.com/title/tt4158110

İlk sezonu 10 bölüm sürecek olan dizide Eliot karakterine Rami Malek (24, The Pasific), gizli hacker grubunun liderine Christian Slater (Mind Games, Breaking In) hayat verecek. MR. ROBOT, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan Elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor. Bir gün, gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor. Çünkü bu adamın Elliot’u bu kadar çok istemesinin nedenlerinden biri çalıştığı şirketteki konumudur.

14. Ash vs Evil Dead (2015–) | IMDb 8.6

14. Ash vs Evil Dead (2015–) | IMDb 8.6

http://www.imdb.com/title/tt4189022

Dizi, klasik korku filmi Evil Dead serisinin uzun zamandır beklenen devamı niteliğinde olacak. Ash Williams (Bruce Campbell) Evil Dead teröründen 30 yıl boyunca kaçmasına rağmen testeresini eline alarak şeytan avlama macerasına devam edecektir. Şeytan 'Deadite' tüm insanlığa veba gibi bulaşmış, insanlığı yok etmekle tehdit etmektedir. Ash insanlığın tek umudu haline gelir ve nihayet şeytanlarla yüzleşmek zorunda kalır.

13. Doctor Who (2005–) | IMDb 8.6

13. Doctor Who (2005–) | IMDb 8.6

http://www.imdb.com/title/tt0436992

BBC yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisidir. Dizi, Gallifrey gezegeninden olan ve 'Doktor' olarak bilinen bir zaman lordunun (time lord) maceralarını konu almaktadır. Doktor, belirli dönemlerde hücre yenilenmesi dediği bir yöntemle kendini baştan aşağı yenileyerek, başka bir görünüş ve hatta kişilikle yaşamına devam etmektedir. Dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bir uzay/zaman gemisi ile yolculuk yapan Doktor, yardımcıları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, problemleri çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.

12. Peaky Blinders (2013–) | IMDb 8.7

12. Peaky Blinders (2013–) | IMDb 8.7

http://www.imdb.com/title/tt2442560

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasa dışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

11. It's Always Sunny in Philadelphia (2005–) | IMDb 8.7

11. It's Always Sunny in Philadelphia (2005–)   | IMDb 8.7

http://www.imdb.com/title/tt0472954

Philadelphia’da kendi halinde bir İrlanda barı işleten dört kafadar, iş yaşamının ve insan ilişkilerinin yetişkin dünyasına adım attıklarında hayatın sadece kendileri etrafında dönmediğini görecek; çarpık ve küstah bakış açıları, yanlış yargıları ve tutarsız kararları başlarını sık sık derde sokacak. Hepsi birbirinden sahtekar ve muhalif olan ve kişisel çıkarları için yalan söylemekten çekinmeyen bu sıra dışı işletmecilerin karakterlerindeki kusurlar onları zor durumda bırakacak ve can sıkıcı sonuçlar doğmasına sebep olacak. Her seferinde yaptıkları hataların sorumluluklarını yüklenmekten de kaçınan ve yaşama olabildiğince günü birlik ve yüzeysel yaklaşan kafadarlar aslında hayatta karşılaşabilecek en kötü insan örnekleri olarak izleyicileri hem kızdıracak hem de bol bol güldürecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Better Call Saul (2015–) | IMDb 8.7

10. Better Call Saul (2015–) | IMDb 8.7

http://www.imdb.com/title/tt3032476

Breaking Bad spin-off’u. Breaking Bad’te Walter White ve Jesse’nin avukatı ve aynı zamanda suçluların bir numaralı adresi olan Saul Goodman odaklı olacak dizi bir “prequel” olacak. Yani Breaking Bad’teki zamanın daha öncelerine bir yolculuk yapacağız ve Saul Goodman henüz Walter ve Jesse ile tanışmamış olacak. Saul Goodman’ı bol bol mahkemelerde göreceğiz. Projenin arkasındaki isimler ise yine Vince Gilligan ve Peter Gould.

9. Daredevil (2015–) | IMDb 8.7

9. Daredevil (2015–) | IMDb 8.7

http://www.imdb.com/title/tt3322312

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.

8. Black Mirror (2011–) Kara Ayna | IMDb 8.9

8. Black Mirror (2011–)  Kara Ayna | IMDb 8.9

http://www.imdb.com/title/tt2085059

3 bölümden oluşan bir mini dizi. İngiliz yapımı olan bu dizinin her üç bölümü farklı bir hikayeyi, farklı oyuncularla ve farklı yönetmenlerle anlatıyor. Hikayelerin ortak noktası seçimler ve özgürlükler gibi görünüyor. Ama hikayelerin sadece tek bir teması olduğunu söylemek büyük haksızlık olur. Üç öykünün de yazarı olan Charlie Brooker; seyirciyi emniyetsiz bir dünyaya başarıyla sürüklerken, farklı gerçekliklerin ve şimdiye kadar hiç düşünmediğimiz açmazların olduğu bir dünya yaratıyor. Gerçeklerden çok da uzakta olmayan bir gerçeküstü dünya bu. İnsanları özgür kılan özelliğin, seçim yapabilme becerisi olduğunu sıklıkla söyleriz. 3 hikayedeki seçimler ve özgürlükler gerçekten de sınırları zorlayacak cinsten. Her bölümün sonunda zihinlerde kalan çaresizlik hissi, hemen uzaklaşmak isteyeceğimiz türden.

7. House of Cards (2013–) | IMDb 8.9

7. House of Cards (2013–)  | IMDb 8.9

http://www.imdb.com/title/tt1856010

House of Cards, Beau Willimon tarafından geliştirilen bir Amerikan politik dram dizisidir. Aynı adı taşıyan bir BBC mini dizisinin uyarlamasıdır. House of Cards, hırslı bir politikacı olan Francis Underwood'ın zirveye nasıl adım adım çıktığını anlatıyor.

6. Narcos (2015–) | IMDb 8.9

6. Narcos (2015–)  | IMDb 8.9

http://www.imdb.com/title/tt2707408

Narcos, uluslararası bir uyuşturucu şebekesini çökertmeye çalışan narkotik şube ve olayların merkezinde yer alacak DEA ajanı Javier Pena'nın yaşayacağı maceraları konu alıyor. Dizinin başrolünde Javier Pena karakteri ile en son Game of Thrones dizisinde yer alan Pedro Pascal (Oberyn Martell) ve Pablo Escobar rolü ile Wagner Moura yer alıyor. Yönetmenliğini Robocop'ta yer almış José Padilha'nın üstleneceği dizinin yapımcılığını ise Hemlock Grove dizisinden de yer almış Eric Newman üstlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fargo (2014–) | IMDb 9.0

5. Fargo (2014–)  | IMDb 9.0

http://www.imdb.com/title/tt2802850

2006 Ocak ayında Bemidji, Minnesota yolundan geçen dizinin kötü, karanlık ve esrarengiz kiralık katili Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), yine iş üzerindeyken yol üzerinde bir geyiğe çarparak kaza yapar. Hastanede karşılaştığı Lester Nygaard (Martin Freeman) ile konuşarak onu kötü yönde etkiler. Hayatı başarısızlıklarla dolu, sıradan bir insan olan Lester, ailesi ve çevresi tarafından sürekli küçümsenmiş, pısırık bir sigorta satıcısıdır. Malvo‘nun söyledikleri ile etkilenmiş olan Lester eşini bir anlık öfkesi ile öldürür. O günden sonra bu alışık olmadığı dünyada farklı bir kişilik olarak ortaya çıkar. Bu sırada Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı ve acemi polisi Molly Solverson (Allison Tolman) ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli, ailesinin güvenliği ile polislik haysiyeti arasında kalmış polis Gus Grimly (Colin Hanks) iyi bir takım olup bu cinayetleri çözmeye, Malvo ve Lester‘ın suçlu olduklarını ispatlamaya çalışır.

4. True Detective (2014–) | IMDb 9.0

4. True Detective (2014–) | IMDb 9.0

http://www.imdb.com/title/tt2356777

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

3. Westworld (2016–) Batı Dünyası | IMDb 9.0

3. Westworld (2016–)  Batı Dünyası | IMDb 9.0

http://www.imdb.com/title/tt0475784

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

2. Stranger Things (2016–) | IMDb 9.0

2. Stranger Things (2016–)  | IMDb 9.0

http://www.imdb.com/title/tt4574334

Dizi 1980'li yıllarda New York eyaletine bağlı bir liman kasabası olan Montauk'ta geçmektedir. Genç bir çocuk gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ailesi, arkadaşları ve yerel polisler çocuğun ortadan kaybolması ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatarak gerçeği açığa çıkartmaya çalışırlar. Olayın soruşturması derinleştikçe gizli hükümet deneylerinin yapıldığı olağanüstü bir gizemin içine çekilirler. Annesi (Winona Ryder) çocuğunu alabilmek için korkunç doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorundadır.

1. Game of Thrones (2011–) Taht Oyunları | IMDb 9.4

1. Game of Thrones (2011–)  Taht Oyunları | IMDb 9.4

http://www.imdb.com/title/tt0944947

Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. 

Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
357
119
77
41
34
32
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?