Görüş Bildir
Haberler
Dikkat Yüksek Dozda Ayrılık Acısı İçerir! İzlerken Kalbinizi Paramparça Edecek Ayrılık Temalı 26 Film

Dikkat Yüksek Dozda Ayrılık Acısı İçerir! İzlerken Kalbinizi Paramparça Edecek Ayrılık Temalı 26 Film

Begüm
18.05.2021 - 09:15

Mendilleri hazırlayın, izlemeye başlıyoruz!

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Marriage Story (2019)

1. Marriage Story (2019)

IMDb: 7,9

Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çifttir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alr. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

2. Mavi En Sıcak Renktir (2013)

2. Mavi En Sıcak Renktir (2013)

IMDb: 7,7

15 yaşındaki Adele'in emin olduğu iki şey vardır; o bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün büyük meydanda Emma'nın mavi saçlarını fark eder ve işte o an hayatının değişeceğini anlar. Kendi ergenlik sorularıyla yapayalnız, bakışlarını kendine ve başkalarının bakışlarını kendine çevirir. Emma'yla yaşadığı aşkı bir kadın olarak, bir yetişkin olarak yaşamaktadır. Fakat Adele ne kendisiyle ne ailesiyle ne de bu absürt dünyayla barış yapmayı becerememektedir. Abdellatif Kechiche tarafından yönetilen filmin başrollerini Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos ve Catherine Salée paylaşıyor.

3. Kırık Çember (2012)

3. Kırık Çember (2012)

IMDb: 7,7

Elise ve Didier karakterlerindeki farklılıklara rağmen ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar. Elise konuşkan ve çılgın bir kadınken, Didier daha içine dönük yalnız bir kovboydur. Elise dövmecilikle hayatını kazanan, inançlı ve ruhani bir karaktere sahipken, Didier ise hakikati tercih eden ve bir banjo grubunda müzisyenlik yapan bir atesitir. Bu iki farklı karakter birbirlerini tamamlayıp, her günlerini hayatın son günü gibi dolu yaşayarak mutlu bir yaşam sürmektedirler. Ama küçük kızları Maybell altı yaşına geldiğinde ciddi bir hastalığın peçesine düşünce, aşkları ve ilişkileri de büyük bir sınavdan geçecektir. Kızlarının tedavi süreci ve beraberinde yaşananlar her ikisini de hayata dair ciddi sorgulamalara yöneltecektir... 

Yönetmenliğini 2010 yılında İstanbul Film Festivali'nden Altın Lale ile dönen Çölde Kutup Ayısı filminin yönetmeni Felix Van Groeningen’in üstlendiği yapımın iki başrolünü Belçikalı oyuncular Veerle Baetens ve Johan Heldenbergh paylaşıyor.

4. Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar (2009)

4. Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar (2009)

IMDb: 6,4

Ben Affleck'in başrolde yer aldığı eğlenceli bir 'pop-corn' sineması örneği olan 'Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar' filmi, Marslı addedilen erkekler ile Venüslü kabul edilen kadınların karmaşık çelişkileri üzerine kurulu bir komedi. Bir telefonun başına oturmuş, daha önce sizi arayacağını söylemiş erkeğin geri aramasını mı bekliyorsunuz? Ya da kız arkadaşınızın artık sizinle niye uyumadığını anlayamıyor musunuz? Ya da belki ilişkinizde ileri adım atamıyorsunuz. Belki de sadece o kişi size göre değildir. 'Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar', birbiriyle bağlantısız, 20'li 30'lu yaşlarında Baltimore'lu bir grup insanın hikayesini gayet eğlenceli bir şekilde işliyor. Söz konusu insanlar ilişki havuzunun sığ kısmından evlilik hayatının derin ve bulanık sularına doğru ilerlerken bir yandan karşı cinsin işaretlerini okumaya, bir yandan da istisna yoktur kuralına istisna oluşturmaya çalışıyorlar. Yönetmenliğini Ken Kwapis'in gerçekleştirdiği film, kendine has büyük bir hayran kitlesi bulunan Ben Affleck'in başarılı performansıyla göz dolduruyor.

5. Sil Baştan (2004)

5. Sil Baştan (2004)

IMDb: 8,3

Sil Baştan, ayrıldığı sevgilisinden kalan hatırlarını sildiren bir adamın hikayesini anlatıyor. İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.

Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Notebook (2004)

6. The Notebook (2004)

IMDb: 7,8

Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağırılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir. 

Ryan Gosling ve Rachel McAdams gibi son dönemin yetenekli oyuncularını başrolünde izlediğimiz film savaş ve dramı bir araya getiren filmlerden.

7. Aşıklar Şehri (2016)

7. Aşıklar Şehri (2016)

IMDb: 8,0

Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. 

Sebastian gelenekseksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

8. Candy (2006)

8. Candy (2006)

IMDb: 7,2

Film Avustralyalı bir adamın, aynı anda bir kadına ve eroine olan bağımlılığını anlatıyor. Dan ve Candy sanat ile uğraşan insanlardır ve birbirlerine tutku ile bağlıdırlar. Aynı şekilde eroine de. Para bittiğinde eroine kavuşabilmelerinin tek yolu ise Dan’in mentor saydığı hedonist Casper’a başvurmaktır. Aşkı ve yaşamı dibine kadar iliklerinde hissetmek arzusundaki bu ikilinin hayatları giderek karanlık bir tabloya dönüşür. Candy adlı romandan uyarlanan filmin oyuncu kadrosu iddialı. Avusturalya sineması açısından üslubu, görselliği ve uyarlandığı romanın edebi değeri ile harmanlanmış olan film, Requiem for a Dream ile kıyaslanıyor.

9. Wicker Park (2004)

9. Wicker Park (2004)

IMDb: 7,0

Şikago'nun Wicker Park bölgesinde yaşayan Matthew birgün çalıştığı işyerinin penceresinden karşı kaldırımda en yakın arkadaşı Luke'a ait ayakkabı dükkanının vitrinine bakan bir kız görür. O dakikadan sonra artık Matthew onunla tanışmak için her yolu deneyecektir, ancak bu ilişkinin bütün yaşamını etkileyeceğinden haberi yoktur. Matthew ve Lisa birbirlerine aşık olurlar ve kader ağlarını örmeye başlar. Fakat bir gün Matthew eve geri döndüğünde Lisa'yı bulamaz...Sanki yok olmuştur Lisa! İki yıl geçer ve Matthew hayatını yeniden düzene sokmaya çalışırken arkadaşı Luke, bir kıza çılgınca aşık olmuştur...

10. Les Amours Imaginaires (2010)

10. Les Amours Imaginaires (2010)

IMDb: 7,1

İki iyi arkadaş olan Marie (Monia Chokri) ve Francis (Xavier Dolan) bir akşam yemeğinde şehre yeni taşınan ve gizemli bir çekiciliği olan Nicolas (Niels Schneider) ile tanışırlar. Birbirini izleyen buluşmalar sonrası her ikisi de Nicolas'ın cazibesine kapılan ikilinin arasında, bu 'güzel' adamla beraber olmak için bir rekabet başlar.

Erkek partnerleriyle mesafeli ilişkiler kuran bir eşcinsel olan Francis ve sevilme arzusundaki Marie, hayatlarındaki bu yeni adamın ilgisini çekmeye çalışırken, iki arkadaşı birbirine düşürmekten tatlı bir zevk alan arzu nesnesi Nicolas da kendi çıkarına göre tercihini yapar... 

İlk uzun metrajlı sinema filmi Annemi Öldürdüm ile eleştirmenlerden yüksek not alan genç kuşak sinemacılardan Xavier Dolan'ın kendi yazıp-yönettiği ve başrolünde oynadığı ikinci filminde insan doğasının tutkuya karşı zayıflığını, modern ilişki rekabetinin getirdiği yalnızlığı, karşılanmayan beklentiler sonucu yaşanan kederi beyazperdeye kendine özgü anlatım tarzıyla aktarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Call Me By Your Name (2017)

11. Call Me By Your Name (2017)

IMDb: 7,9

1983 yılı yazı sırasında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman günlerini ailesinin İtalya'nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve onu elit kesim meyveleriyle, doğal lezzetlerle şımartan, çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan ziyadesiyle memnundur. Elio'nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu tam teşekküllü bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da, özellikle kalpteki konularda onun hakkında hala masum ve biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio'nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneşin ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz boyunca yeşermekte olan arzunun güzelliğini keşfedeceklerdir...

12. Aşk ve Küller (2010)

12. Aşk ve Küller (2010)

IMDb: 7,4

Geçtiğimiz senenin bağımsız sinema hiti Aşk ve Küller, genç yönetmen Derek Cianfrance'ın üzerinde uzun süre çalıştığı bir proje. Blue Valentine'ın senaryosu üzerinde 11 yıl çalışan Cianfrance, fazlasıyla içselleştirdiği öyküye bir türlü son halini verememiş. Senaryoyu tamamladığında ise başrolü oynayacak iki isim konusunda çalışmalara başlanmış.

Başrollerini 2004'te The Notebook ile jön olarak kendini ispat etmiş ama asıl patlamasını, Oscar'a da aday gösterildiği Half Nelson ile yapan Ryan Gosling ve bu filmle ikinci Oscar adaylığını kazanan Michelle Williams'ın paylaştığı film Derek ve Cindy'nin aşk hikayesini anlatıyor.

Dean ve Cindy’nin evlilikleri büyük bir başarısızlığa uğramıştır. Hayatlarının bu trajik sürecinde çift, gençlik yıllarına ve birbirlerine aşık oldukları zamanları hatırlamaya çalışırlar. Film zıt kavramları karşı karşıya getiriyor. Sevgi nefrete, geçmiş günümüze, hayal gerçeğe, gençlik yaşlılığa, erkek kadına karşı geliyor.

13. Şüphe (2018)

13. Şüphe (2018)

IMDb: 7,5

Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir...

14. Bulunduğumuz Yol (1973)

14. Bulunduğumuz Yol (1973)

IMDb: 7,1

II. Dünya Savaşı sonrası ABD'de Marksist bir Yahudi olan Katie Morosky (Barbra Streisand), bir radyo istasyonunun yanı sıra değişik birkaç işte birden çalışarak yaşamını sürdürürken bir yandan da politik inançları doğrultusunda üniversitede ve sokakta aktif eylemlere katılmaktadır. 1930'ların başında okulda tanıştığı deniz subayı Hubbell Gardiner'le (Robert Redford) yıllar sonra tekrar karşılaştıklarında ilk aşklarının canlandığını fark ederek birlikte yaşamaya başlarlar. Hubbell, Hollywood için çalışan ve McCarthyciliğin etkisiyle kara listeye alınan bir senaristtir. Olayların gelişimi iki sevgilinin duygu yüklü yollarını ayıracaktır; üstelik Katie hamiledir.

15. Betty Blue (1986)

15. Betty Blue (1986)

IMDb: 7,4

İşine dört elle sarılan, boş zamanlarda da kitabını yazmaya çalışan bir bungalov işçisinin sıradan hayatının kalıplarını kırmasına, başkalaşmasına şahit olduğumuz dokunaklı Fransız filmi, Zorg’un dingin ve sade yaşam düzeninin, beklenmedik bir kadının belirmesiyle yön değiştirmesini konu alır. Bu kırılma noktasından sonra hikayenin gizli başkahramanı olan ve filmin dram dozajını kuvvetlendiren Betty, tüm ele avuca sığmazlığıyla Zorg’un yaşamına bambaşka renkler katar. Gösterişsiz ama kendinden emin adımlarla ilerleyen film boyunca Zorg ve Betty’nin dilinden dökülen sözcükler hem hayata hem de aşka dair değerli anlamları barındırırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Daha Yaklaş (2004)

16. Daha Yaklaş (2004)

IMDb: 7,4

Yazı, çizi ve editörlük işleri ile iştigal eden her hevesli katip gibi, Dan da yazarlık yapmayı kafasının içinden hevesle geçirmektedir. Ancak şimdilik, sadece ölüm ilanları yazarak hayatını kazanmak zorunda ve düşlerini ertelemektedir. Yazarlık hedefi olan genç bir gazeteci olan Dan, bir gün tesadüf eseri, bir kaza sonucunda Amerikalı Alice ile tanışır. İşte Dan, şimdi ilham perisine kavuştuğunu düşünmektedir. Alice’in hayatından yola çıkarak yazdığı kitap baskıya hazırlanırken, kapak fotoğrafı için gittiği fotoğrafçının Anna’ya aşık olması ve aralarında filizlenen ilişki, işleri biraz karıştırır. Zira yeni boşanmış olan Anna, Dan’in ilgisini karşılıksız bırakır ve Dan sayesinde tanıştığı doktor Larry ile evlenir. Fakat Anna ve Dan arasındaki elektriklenme, ikisinin de sevdiklerini aldatmasına sebep olacaktır. Bu kaçamakların ortaya çıkması ise dörtlünün hayatlarını alt üst eder. İlişkilerin gerçeklerini tüm yalınlığıyla anlatan senaryo, yönetmen Mike Nichols’ın elinde, usta oyuncu kadrosuyla seyri keyifli bir filme dönüşüyor.

17. Sensiz Olmaz (2000)

17. Sensiz Olmaz (2000)

IMDb: 7,5

Rob bir plakçıda çalışan herhangi bir adamdır. Kız arkadaşı Laura ile aralarında sıradan bir ilişki vardır. Bir gün Laura, Rob’u terk eder. Bu Rob’un hayatında ardı ardına dizilmiş ayrılıklara eklenen yeni bir halkadır sadece. Rob, Laura’nın terk edişinden hareketle eski ayrılıklarına doğru bir serüvene atılır. Rob’un oldukça kişisel addedilebilecek olan bu yolculuğu, kadın-erkek ilişkisini etraflıca masaya yatırmasına neden olacaktır. Ünlü yönetmen Stephen Frears’ın en meşhur filmi olan High Fidelity, zekice yazılmış senaryosuyla dikkat çekiyor. Başta John Cusack olmak üzere Iben Hjejle, Todd Louiso ve Lisa Bonet gibi oyuncuların da boy gösterdiği filmin yapılma zamanı ise 2000 senesine tekabül ediyor.

18. Begin Again (2013)

18. Begin Again (2013)

IMDb: 7,4

Hayallerini New York’ta gerçekleştirmek isteyen sevgilisinden ayrılmasıyla Gretta'nın iniş çıkışlarla dolu hayatı da değişir. Burada bir başına kalan Gretta, şans eseri tanıştığı bir yapımcı sayesinde kaderine meydan okuyacaktır...

19. Umut Işığım (2012)

19. Umut Işığım (2012)

IMDb: 7,7

Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky'yi bu sayede geri kazanmaktır. 

Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır... 

Uyarlama senaryosunu ve yönetmenliğini David O. Russell'ın üstlendiği film dram ve komedinin iç içe geçtiği bir film. Dünya prömiyerini 2012 Toronto Film Festivali'nde yapan film, gösterildiği her festivalde seyirci ve eleştirmenlerden yüksek not alan favori bir yapım.

20. The Holiday (2006)

20. The Holiday (2006)

IMDb: 6,9

Iris Simpkins, Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarıdır. Aynı zamanda meslektaşı Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemektedir. Yılbaşı yaklaşırken Jasper’ın nişanlandığını ve başka bir meslektaşları ile evlenmek üzere olduğunu haber aldığında Iris’in tüm dünyası tepetaklak olur. Diğer yanda Los Angeles’da yaşayan Amanda Woods, kendisine ihanet eden sevgilisinden henüz ayrılmıştır ve onu unutmaya çalışmaktadır. Kader bu iki kadının yollarını kesiştirir. Bir internet sitesi aracılığı ile yaşadıkları evi takas etmeye karar verirler. Amaçları hayatlarında tamamen bir farklılık yaratmaktır. Filmin yönetmeni Kadınlar Ne İster? İle Aşkta Her Şey Mümkün adlı romantik komedilerin de yaratıcısı olan Nancy Meyers.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Sevdiğim Tüm Erkeklere (2018)

21. Sevdiğim Tüm Erkeklere (2018)

IMDb: 7,1

Lara Jean, on altı yaşında olan genç bir kızdır. Her genç kızın başına geldiği gibi onun da kalbi başkaları için atmaktadır. Fakat onun ilişkileri yazdığı mektuplardan ibarettir. Lara, sevdiği her çocuk için bir mektup yazmıştır. Genç kız asla söyleyemeyeceği duygularını kimsenin okuyamayacağını bildiği için rahatça mektuba aktarır. Bu zamana kadar kimseye göndermediği beş mektubu vardır ve yazdığı mektupları odasında bir kutuda saklamaktadır. Fakat bir gün beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Lara’nın gizli aşk mektupları gizemli bir şekilde sahiplerine postalanır. Lara’nın kontrolünde olan aşk hayatı bir anda rayından çıkmıştır. Sevdiği erkekler, Lara’nın kendileri hakkında artık ne düşündüğünü öğrenmiştir; üstelik hepsi de aynı anda. Peki bu mektupları kim göndermiştir?

22. Mürekkep Balığı ve Balina (2005)

22. Mürekkep Balığı ve Balina (2005)

IMDb: 7,3

Başarılı bir akademisyen ve yazar olan Bernard'ın hayatı karısı Joan'ın kendindeki yazarlık yeteneğini keşfetmesi ile altüst olur. Kıskançlık krizleri yaşamaya başlayan çiftin boşanma kararı alması ise Berkman ailesinin genç fertleri Frank'le Walt'un hayatını altüst edecektir.

Joan küçük oğlunun tenis hocası ile flört etmeye başlarken, Bernard'ta 16 yaşındaki oğlunun ilgi duyduğu öğrencilerden birine göz koymuştur. Aniden alınan boşanma kararı aile bireylerinin birbirlerini tekrar değerlendirmesine yol açacaktır.

Noah Baumbach'ın kendi hayatından esinlenerek yarattığı film bizi 80'lerin Brooklyn'inde trajikomik bir aile hikayesiyle yüzleştirirken, yönetmenin kendisine de başta Sundance'den olmak üzere birçok festivalden ödül getirdi.

23. Paramparça Aşklar Köpekler (2000)

23. Paramparça Aşklar Köpekler (2000)

IMDb: 8,1

Paramparça Aşklar Köpekler, sinemanın son yıllarda sıkça işlediği çıkış noktalarından bir 'kesişen hayatlar' hikayesini ele alıyor. Film Meksika'nın çeşitli sosyal statülerine sahip üç insanın kesişen ve benzeşen öykülerini işliyor. Genç ve yakışıklı Octavio, geçimsiz ağabeyi ve yengesiyle birlikte yaşıyor. Hiçbir işi olmayan Octavio'nun tek derdi yengesine karşı beslediği büyük aşk. Diğer yandan başarılı bir kariyere sahip olan Daniel ise yolunda giden evliliğini bırakıp başka bir kadını seçiyor. Eski bir suçlu olan El Chiavo ise kendinden yaşça küçük bir kıza vurulmuş durumda. 

Meksika'nın arka sokaklarında dönen yasadışı olaylardan biri olan köpek dövüşü, hikayenin tüm karakterlerini ilginç bir şekilde bir araya getiriyor.

24. Kutup Çizgisi Aşıkları (1998)

24. Kutup Çizgisi Aşıkları (1998)

IMDb: 7,7

Ana ve Otto’nun tüm hayatları, nerede olurlarsa olsunlar, sanki bir şekilde birbirleriyle bağlantılı gibi sürmektedir. Çok önceden Madrid’teki bir okulun çıkışında tanışan ikiliyi aralarına giren zaman ya da mesafe ayıramayacaktır. Bir zamanlar sadece bir kaçamak zevkten can bulan bu ilişki gün geçtikçe derin bir aşka dönüşecektir. İkisi de zamanla asla ayrı kalamayacakları ‘o’ günün bir gün geleceğini bilerek, hayata dair umutları yükleneceklerdir. İspanyol sinemasının en tanınmış yönetmenlerinden biri olan Julio Medem’in zaman içerisinde popülerliğini arttıran filminin başrollerinde Najwa Nimri ve Fele Martinez var.

25. Barselona, Barselona (2008)

25. Barselona, Barselona (2008)

IMDb: 7,1

Woody Allen, çarpık ilişkiler, kadın erkek gerilimleri ve hayatın şaşırtıcılığı konularında sayısız filme imza attıktan sonra yine kendisine yakışır bir 'özel durum'u sinemaseverlere aktarıyor. Amerikalı Vicky ve Cristina, İspanya'da geçirecekleri bir yaz tatilinde, karşılarına çıkan gizemli bir İspanyol sanatçıdan etkileneceklerdir. Gösterişli sanatçı (Javier Bardem) ve onun güzel fakat 'arıza' eski eşi (Penélope Cruz) ile tehlikeli sularda yüzeceklerdir. Vicky (Rebecca Hall) evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina (Scarlett Johansson) ise cinsel maceralara meraklı, zihni açık, özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır. Vicky Cristina Barcelona, öyküsünün geçtiği kent olmaksızın düşünülemeyecek bir film olarak karşımıza çıkıyor. Woody Allen aşk ve sanatın sınır tanımazlığını enteresan bir hikaye ile hatırlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Aşk Üzerine Kısa Bir Film (1988)

26. Aşk Üzerine Kısa Bir Film (1988)

IMDb: 8,2

Tomek, hayatını postanede çalışarak kazanan genç bir posta memurudur. Oldukça sıradan ve sade yansıyan hayatının derinliklerinde ise oldukça girdaplı ve takıntılı bir ruh durumu vardır. Karşı binasından komşu olduğu Magda'ya derin ve takıntılı bir aşk besleyen Tomek, kadının hayatına dair her şeyi en ince detayına kadar bilmektedir. Bir gün Magda'ya ilan-ı aşk eder ancak alacağı cevap onu oldukça üzecektir.

Kieslowski'nin kısa filmografisinin en önemli noktalarından biri olan Aşk Üzerine Kısa Bir Film yönetmenin derin aşk tanımlamasına dikkat çekiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın