Görüş Bildir
Haberler
Dicle Üniversitesinde Öğrenci Sayısı 31 Bin 500'e Ulaştı

Dicle Üniversitesinde Öğrenci Sayısı 31 Bin 500'e Ulaştı

Eser İlker
20.08.2014 - 18:49 Son Güncelleme: 20.08.2014 - 20:10

Dicle Üniversitesinde Öğrenci Sayısı 31 Bin 500'E Ulaştı

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, yeni kayıtlarla birlikte üniversitede öğrenci sayısının 31 bin 500'e ulaşacağını söyledi.

Dicle Üniversitesi, kendisini tercih eden yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor. Kayıt heyecanı 1-5 Eylül tarihleri arasında başlayacak. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında yüzde 60'ı Diyarbakır'dan yüzde 40'ı ise diğer illerden olmak üzere Türkiye'nin 51 kentinden lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencisi olmak üzere yaklaşık 7 bin 700 öğrenci kayıt yapacak.

Yapılacak kayıt işlemlerinden sonra Dicle Üniversitesi öğrencisi olmak için adım atacak ve kayıt yapacak olan öğrencilerle birlikte Dicle Üniversitesi öğrenci sayısı toplam 31 bin 500'e ulaşacak.

Adayların bu nedenle her hangi bir sıkıntı yaşamamak için sınav sonuç belgesinde belirtilen tarihte kayıt yaptırmaları gerekiyor. Belirtilen tarihte kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybedecek. Öğrencilerin memnun kalması ve kayıt işlemlerinin rahat bir şekilde yapılması için çalıştıklarını dile getiren Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, kayıt işlemlerinin Dicle Üniversitesi kapalı spor salonunda sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında toplam 5 gün devam edeceğini, beş gün boyunca her fakülte veya yüksekokul için bir gün ayrıldığını söyledi.

Üniversitede şuan için kayıt yaptıracaklarla birlikte 31 bin 500 öğrencinin öğrenim göreceğini ifade eden rektör Saraç, 'Üniversitemizi kazanan ve kayıt yaptıracak olan öğrencilerimize şimdiden hoş geldin diyoruz. Üniversitemizde aile ortamı var. Gerek akademik personelimiz gerekse diğer üniversite personelimiz, öğrencilerimizi birer aile bireyi gibi karşılayacaklar' diye konuştu.

Öğrenciler ve aileler için her türlü imkânı sağladıklarını dile getiren rektör Saraç; sözlerini şöyle sürdürdü;

'Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak 'Önkayıt' başvurusu alınmayacak. Bu işlem, görevlilerce kayıt salonunda yapılacak. Kayıtlar esnasında öğrencilerimizden hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Sağlıkla ilgili bölümlerden istenilen sağlık kurulu raporu da öğrencilerden istenmeyecektir. Ayrıca öğrencilere küçük sürpriz hediyeler verilecek ve öğrenci kimlik kartları sonrasında değil, anında kendilerine teslim edilecektir. Öğrenci velilerimizin rahat refakat edebilmeleri için serin bir ortamda kendilerine ikramlarımız olacak, arzu ettikleri takdirde ise personel eşliğinde araçlarla kendilerine kampüs turu attırılarak, üniversitemizi ve kampusumuzu tanıma imkânı sunulacaktır. Öğrencilerimizin kayıtlarını sorunsuz yapabilmeleri için her türlü güvenlik önlemi alındı. İl dışından gelecek olan öğrencilerimiz için otogarda stantlar kurup ve araçlarla kendilerini araçlarımızla üniversitemiz kayıt bürosuna kadar getireceğiz. Üniversite içinde kayıt bürolarının rahat bulunabilmesi için yön levhaları hazırlandı. İlgili tüm daire başkanlarımız (Öğrenci İşleri Daire Başkanı, SKS Dair Başkanı, Güvenlik- Koruma Amirliği) kayıt bürolarında olup her türlü konularda velilere ve öğrencilerimize yardımcı olacaklar. Yani öğrencilerimizin sorunsuz ve rahat kayıt yapabilmeleri için her türlü imkân sağlanacak'

Kaynak: http://haberler.com/dicle-universites...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0