Görüş Bildir
Haberler
Danıştay 'Hukuka Uygunluk Bulunmamaktadır' Dedi: Haydarpaşa ve Sirkeci Garı İhaleleri İptal

Danıştay 'Hukuka Uygunluk Bulunmamaktadır' Dedi: Haydarpaşa ve Sirkeci Garı İhaleleri İptal

Ulaş
26.10.2020 - 12:36

Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili İBB’nin temyiz başvurusu sonuçlandı. Danıştay, Bölge İdare Mahkemesinin kararını bozup ihaleyi iptal etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre Danıştay, TCDD tarafından Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılması amacıyla kiraya verilmesine ilişkin düzenlenen ihalede, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu ve ihaleyi iptal etti.

Kararda; “İBB'nin ortak girişim tarafından ihaleye teklif verilmesi hâlinde, her bir ortak tarafından 4 milyon TL tutarında iş deneyim belgesi (ihaleye teklif veren ortak girişim dört şirketten oluştuğundan toplam 16 milyon TL iş deneyim belgesi) istenilmesinin rekabeti daraltan ve eşit yarışma şartlarını ihlâl eden bir düzenleme olduğu sonucuna varıldığı” vurgulandı.

'İhalenin tek teklif üzerinden sonuçlandığı görülmüştür...'

'İhalenin tek teklif üzerinden sonuçlandığı görülmüştür...'

Danıştay kararında; “Davacı şirketlerin oluşturduğu ortak girişim tarafından verilen teklifin, bu şartı sağlamadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılması üzerine ihalede, geçerli tek teklifin kaldığı ve ihalenin de tek teklif üzerinden sonuçlandırıldığı görülmüştür. Bu itibarla, dava konusu ihalede hukuka uygunluk, davanın reddi yolundaki İdare Mahkemesi kararında ise hukukî isabet bulunmamaktadır” denildi.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
27
10
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Baran

Danşıtay gg

gilad pellaeon

Bilalin gözü yaşlı,ühüüü RIP PlayStation.