Görüş Bildir
Haberler
Çok Kitap Annecim: Şeyma Subaşı Haberlerinden Bıkanlar İçin Piyasaya Yeni Çıkan 15 Kitap

etiket Çok Kitap Annecim: Şeyma Subaşı Haberlerinden Bıkanlar İçin Piyasaya Yeni Çıkan 15 Kitap

23.09.2017 - 10:16 Son Güncelleme: 23.09.2017 - 17:08

Günlerdir sosyal medyada Şeyma Subaşı konuşuluyor.  Önemli çoğunlukta insan da bundan oldukça rahatsız. Şeyma Subaşı yerine bilim sanat ve kültür konuşulsun istiyoruz. Biz de bu talepler doğrultusunda sizler için güzel bir içerik hazırladık. Bu içeriğin okunma ve paylaşım sayısı samimiyetimizi de ölçecek....

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Savaş Günlükleri 1 - George Orwell

1. Savaş Günlükleri 1 - George Orwell

George Orwell’ın hayatındaki önemli anları ve dönemleri kayıt altına aldığı Günlükler’inin ilk kitabı Savaş Günlükleri, İkinci Dünya Savaşı’nın tüm yerküreyi altüst eden ilk yıllarında hem gündelik yaşama hem de genel politik atmosfere dair bir panorama sunuyor. Hitler faşizminin engellenemez gibi görünen ilerleyişinin ardından Fransa’nın teslim olmasıyla değişen dengeler, Londra üzerinde aylarca süren bombardıman ve Almanya’nın Sovyetler Birliği’ne saldırması gibi pek çok kritik sürece tanıklık ederken notlar tutan Orwell, uluslararası politika kadar işgal beklentisi içindeki bir halkın psikolojisini de gözler önüne seriyor.

2. Ayna Ayna - Yeşim Doran

2. Ayna Ayna - Yeşim Doran

Kayıplar olmadan fark edemediğimiz şeyler var. Kendimiz sandıklarımızın peşinde koşuyoruz. Kimsesiz kalsak da anlamıyoruz. Gerçekten ölüm kadar hiçleşmeyi başardığımızda bulunuyor aradığımızı bilmediğimiz. Eksik kalmış tarafımız. Keşke bu kadar geç uyanmasaydım.

3. Yağmurda Dans - Juliette Sobanet

3. Yağmurda Dans - Juliette Sobanet

Siyah Kar ile dikkatleri çeken Juliette Sobanet, bu kez Yağmurda Dans ile sizi zamanın ötesine, gizemli bir yolculuğa sürüklüyor. Geçmiş hayatların geleceğimizi nasıl etkilediğini okurken acaba sorusunu düşünmeden edemeyeceksiniz…

4. Elia ile Yolculuk - Zülfü Livaneli

4. Elia ile Yolculuk - Zülfü Livaneli

Dünyaca ünlü sinema ustası ve yazar Elia Kazan, kendini bir Amerikalı ya da Yunan gibi değil, bir Anadolulu gibi hissederdi. Pek çok oyuncuyu da birlikte çalışmaya 'Anadolu gülüşü' dediği yetenekle ikna ederdi.

Üçüncü Oscar’ını bile üzüntüyle kaldıran Kazan, belki biraz avunmak ve arınmak için annesinin dizlerine koşan bir çocuk gibi, memleketi Kayseri'nin yollarına düştü.

Kadim Anadolu, bambaşka ilkelere sahip, farklı deneyimler yaşamış iki insanı, Zülfü Livaneli ve Elia Kazan'ı belki de tek ortak yolculuklarına çıkarmayı başardı.

5. Sıradaki Teşekkürüm Bana Yanlış Yapanlara - Nilgün Bodur

5. Sıradaki Teşekkürüm Bana Yanlış Yapanlara - Nilgün Bodur

Nilgün Bodur'un sözleriyle; 'Hayatı boyunca biraz daha fazla kahkahanın peşinde koşan, anılar biriktiren, hayaller kuran, yorulup tökezledikçe yeniden ayağa kalkmaktan usanmayan, geleceği hep umutla bekleyen, gözyaşına da, hatalarına da sahip çıkan, neşesinden kolay kolay vazgeçmeyen bir kadının hikâyesi bu. Herkese tanıdık gelecek.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Türklerin Altın Çağı - İlber Ortaylı

6. Türklerin Altın Çağı - İlber Ortaylı

İlber Ortaylı, Asya’nın bozkırlarından Avrupa’nın içlerine kadar ilerleyen, dünya tarihinde zirveye taht kuran Türklerin muhteşem yıllarını anlatıyor…Türklerin Altın Çağı, İlber Ortaylı'nın satırları arasında dolaşmak isteyen her yaştan okuyucunun zevkle okuyacağı bir başucu kitabı...

7. Kanadı Kırık Kuşlar - Ayşe Kulin

7. Kanadı Kırık Kuşlar - Ayşe Kulin

Ayşe Kulin, Kanadı Kırık Kuşlar’da 1930’ların Almanya’sından 2000’lerin Türkiye’sine uzanan bir ailenin dört kuşaklık hikâyesini anlatıyor bizlere. Sıradışı, güçlü, coşkulu, inançlı kadınların hikâyesi bu aynı zamanda. Elsa, Suzan, Sude ve Esra kendi sancıları ve değişimlerini vatanlarının çalkantıları ile iç içe yaşıyorlar. Kanadı Kırık Kuşlar, vatanı sevgi olan herkesin kalbine değecek...

8. Kongo'ya Ağıt - Jean-Christophe Grange

8. Kongo'ya Ağıt - Jean-Christophe Grange

Grange bir önceki kitabı Lontano'yu devam ettiriyor.Bu sefer Afrika'da dönen kirli oyunları ve bir ailenin psikolojik travmalarını ortaya koyuyor.Kurgunun mükemmel bir şekilde planlanmasıyla, kitabın sonunda ters köşe oluyorsunuz.

9. Buz ve Ateşin Dünyası - George R.R Martin

9. Buz ve Ateşin Dünyası - George R.R Martin

Baştan sona rengârenk çizimlerle donatılmış bu kitap, Yedi Krallık'ın tarihini kapsamlı bir şekilde anlatıp Buz ve Ateşin Şarkısı ve son dönemlerin en popüler dizisi Taht Oyunları'nda yaşanan olayların habercisi olan epik savaşlar, amansız rekabetler ve cüretkâr isyanlarla ilgili tüm detayları gözler önüne seriyor. Bu kapsamlı tarihçe, George R.R. Martin'in ünlü web sitesi Westeros.org'un kurucuları ve belki de bu dünyayı vizyoner yaratıcısı kadar tanıyan yegâne kişiler olan Elio M. García Jr. ve Linda Antonsson ile yıllar süren işbirliği sayesinde gerçekleşti.

10. Ölüm Defteri - Kevin Brooks

10. Ölüm Defteri - Kevin Brooks

Kör olduğunu sandım. Beni böyle kandırdı. Beş aydır sokaklarda yaşayan 16 yaşındaki Linus bir akşam yardım etmek istediği bir adam tarafından ilaçla uyutulup kaçırılır. Kendine geldiğinde bütün odalarına kameralar yerleştirilmiş olan beton bir binada tek başınadır. Günler geçtikçe, onun gibi kaçırılan yeni insanlar gelir. Önce küçük bir kız, sonra genç bir kadın, sonra bir adam, sonra bir adam daha… Her birinin odasına birer defter ve kalem bırakılmıştır. Elinizdeki kitap Linus Weems’in ölüm defteridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Amerikalı Tolstoy - Salah Birsel

11. Amerikalı Tolstoy - Salah Birsel

“Aslan denemeci”lerden Salâh Birsel, 1001 Gece Denemeleri’nin bu kitabında da yine uçsuz bucaksız söz denizlerinde pupa yelken seyrediyor, İstanbul’un sonbahar ağaçlarından Yüksekkaldırım’ın sokaklarına, gençliğin ne ince bilim olduğunu çakmış yazarlardan sezarların, çarların, sultanların hafiyelerine varıncaya dek yedi düvelden yedi bin konu üzerine kafa yoruyor.

İnce kıyım bir deneme dersi de cabası: “Bir denemecinin işi kitaplarda, doğada ve de yaşamın içinde tık eden altını bulup çıkarmak, okurların gönlünde bir düşünce uyandırmaktır. Bunu yaparken, üstünü başını altın tozuna bular, kalemini de yaldız çanağının içine düşürürse oh, gel keyfim gel.”

Yine kafamız karışacak ama ne gam! Ne de olsa “denemenin bir tanımı da çetrefil olmayan şeyleri çetrefil yapma sanatıdır.”

12. Gölün Dibindeki Ev - Josh Malerman

12. Gölün Dibindeki Ev - Josh Malerman

2015 ve 2016’da Türkiye’nin En Çok Satan Korku Gerilim Kitabı Olan Kafes’in Yazarı Josh Malerman’dan Tüyler Ürpertici, Yepyeni Bir Roman!

'Amelia ve James için tek bir kural var: Evle ilgili soru sormak yok. Peki böylesine muhteşem bir yerin, belli bir bedelinin olmaması mümkün mü? İkili dalgaların altında parıldayan evde vakit geçirirken gerçekler de ortaya çıkmaya başlıyor:

 Bir evin boş olması, orada kimse olmadığı anlamına mı geliyor?'

13. Başlangıç - Dan Brown

13. Başlangıç - Dan Brown

Melekler ve Şeytanlar, Da Vinci Şifresi, Cehennem, Kayıp Sembol gibi kitaplarla dünya çapında büyük bir başarı yakalamış ünlü macera yazarı Dan Brown, 3 Ekim 2017'de Başlangıç - Origin ile raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

14. Karanlık Sular - Paula Hawkins

14. Karanlık Sular - Paula Hawkins

Yayımlandığı andan itibaren çoksatan listelerini altüst eden, pek çoklarınca yılın kitabı seçilen, son yılların en önemli gerilim romanı TRENDEKİ KIZ’ın yazarı Paula Hawkins’ten gizem dolu yepyeni bir roman!

15. Yağmurdan Kaçarken - Jojo Moyes

15. Yağmurdan Kaçarken - Jojo Moyes

Aynı çatı altında yıllar sonra ilk kez bir araya gelen üç kadının keşfedeceği çok önemli sırlar ve gerçekler vardır: Bir anne ile kızı arasındaki sevgi asla tükenmez, aşkın doğası yağmur gibidir ve kadınlar sevdikleri için en büyük zorluklara bile göğüs gerebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
762
278
42
40
38
36
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?