Görüş Bildir
Haberler
Çocukken İzleyince Etkisinden Yıllarca Çıkmakta Zorluk Çektiğimiz Bizi Travmatize Eden En İyi Filmler

Çocukken İzleyince Etkisinden Yıllarca Çıkmakta Zorluk Çektiğimiz Bizi Travmatize Eden En İyi Filmler

Çocukken izlediğimiz filmler bizi normalden fazla etkileme potansiyeline sahip olabiliyor. Çünkü çok daha meraklı ve saf olduğumuz için bir şeylere hemen inanır ve etkilenebiliriz. Hepimiz çocukken bir korku filmi izleyip ardından anne babamızın yanında uyumak istemişiz ya da evde yalnız kalmak istememişizdir. Biz de sizler için nostalji etkisi yaratacak küçüklüğümüzde bizi travmalamış filmleri derledik. İyi seyirler. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Anaconda, 1997

21. Anaconda, 1997

IMDb: 4.9 

Özet: Belgesel çekmek üzere Amazon nehrinde bulunan eski bir Kızılderili kabilesini bulmaya çalışan yönetmen Terri Flores, kameraman Danny Rich ve Steven Cale, yolda kalmış bir yılan avcısı olan Paul Sarone ile karşılaşırlar. Paul'un kabileyi bulma konusunda yardımı dokunacağını düşünen ekip, avcıya yardım etmeye karar verir. 

Oyuncular: Jon Voight, Jennifer Lopez, Eric Stoltz 

Yönetmen: Luis Llosa

20. Wrong Turn, 2003

20. Wrong Turn, 2003

IMDb: 6.1 

Özet: Issız bir yolda mahsur kalan gençler ne yapacaklarını düşünmektedir. Chris kestirme yolda son sürat giderken gördüğü bir hayvan leşi yüzünden dikkati dağılır. Araba kontrolden çıkar ve yolun ortasında duran Range Rover'a çarpar. 

Oyuncular: Eliza Dushku, Jeremy Sisto, Emmanuelle Chriqui 

Yönetmen: Rob Schmidt

19. The Hills Have Eyes, 1977

19. The Hills Have Eyes, 1977

IMDb: 6.3  

Özet: Kaliforniya'ya doğru yola çıkan bir aile, arabalarının halka kapalı ve saldırmaya hazır vahşi insanların yaşadığı bir bölgede bozulması talihsizliğini yaşar.  

Oyuncular: Susan Lanier, Robert Houston, John Steadman  

Yönetmen: Wes Craven

18. Friday the 13th, 1980

18. Friday the 13th, 1980

IMDb: 6.4 

Özet: Camp Crystal Lake on yıllar önce esrarengiz cinayetlerin yaşandığı, terk edilmiş bir gençlik kampıdır. Bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek yakışıklı delikanlılar ve güzel genç kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlar. Gençler sırayla korkunç derecede yaratıcı şekilde cinayete kurban gitmektedir. 

Oyuncular: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor 

Yönetmen: Sean S. Cunningham

17. Child’s Play, 1988

17. Child’s Play, 1988

IMDb: 6.6  

Özet: Chicago’nun güney taraflarında Charles Lee Ray adlı bir seri katil, Mike Norris isimli bir dedektif tarafından vurulur. Gizlice bir oyuncak dükkanına girmeyi başaran Charles, ruhunu dükkandaki meşhur oyuncaklardan birine aktarır. Chucky artık en kısa zamanda ruhunu tekrar aktarabileceği canlı bir kurban bulmalıdır.  

Oyuncular: Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent  

Yönetmen: Tom Holland

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. All Dogs Go to Heaven, 1989

16. All Dogs Go to Heaven, 1989

IMDb: 6.7  

Özet: Charlie, her ne kadar cennetle ödüllendirilmiş olsa da dünyaya geri dönmenin daha eğlenceli olduğuna inanır. Bir gün, melek Cebrail'in borusu dünyaya düşer ve Charlie onu geri getirme görevini alır. Bunun için eski dostu Itchy, güzel Sasha ve kaçak David ile iş birliği yapar.  

Oyuncular: Dom DeLuise, Burt Reynolds, Loni Anderson  

Yönetmen: Don Bluth, Gary Goldman, Dan Kuenster

15. The Mask, 1994

15. The Mask, 1994

IMDb: 6.9  

Özet: Stanley Ipkiss, iyi yürekli bir banka memurudur. Bir gün bulduğu antika bir maskeyi takar ve inanılmaz güçlere sahip bir yaratığa dönüşür. Halk arasında Maske diye tanınan kahramanımız, yanlışlıkla Dorian Tyrel adlı bir mafya liderinin hedefi haline gelir.  

Oyuncular: Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Riegert  

Yönetmen: Chuck Russell

14. The Frighteners, 1996

14. The Frighteners, 1996

IMDb: 7.1 

Özet: Karısının ölümüne sebep olan trajik bir araba kazasından sonra, bir adam ölülerle iletişim kurabildiğini keşfeder ve bu yeteneğini insanları dolandırmak için kullanır ancak şeytani bir ruh ortaya çıkar. 

Oyuncular: Michael J. Fox, Trini Alvarado, Peter Dobson 

Yönetmen: Peter Jackson

13. Jumanji, 1995

13. Jumanji, 1995

IMDb: 7.1  

Özet: Judy ve Peter kardeşler büyülü bir dünyanın kapısını açan büyülü bir masa oyunu keşfettiklerinde, 26 yıldır oyunun içinde mahsur kalan Alan'ı oturma odalarına farkında olmadan davet ederler. Alan'ın tekrar oyunun içine dönmemesi için tek umudu gerçek dünyaya taşınan bu tehlikeli oyunu bitirmesidir. Artık bu üç kişi bir anda kendilerini Alan ile oyundan gerçek dünyaya gelen dev gergedanlardan, kötü maymunlardan ve diğer korkunç yaratıklardan kaçarken bulurlar. 

Oyuncular: Robin Williams, Kirsten Dunst, Bonnie Hunt 

Yönetmen: Joe Johnston

12. The Mummy, 1999

12. The Mummy, 1999

IMDb: 7.1 

Özet: Binlerce yıl önce Mısır'da, İmhotep baş rahibi ile firavunun gözdesi Anck Su Namun gizli bir aşk yaşamaktadırlar. Ancak sevgililer yakalandığında cezaları korkunç olur. Güzel kadın intihar eder, baş rahip ise Hom-Dai, yani Ölüler Şehri Hamunaptra'ya diri diri gömülmeye mahkum edilir. Korkunç ceza infaz edilirken, rahip geri döneceğine yemin eder.  

Oyuncular: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah 

Yönetmen: Stephen Sommers

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gremlins, 1984

11. Gremlins, 1984

IMDb: 7.3 

Özet: Rand Peltzer, hiçbir icatı olmayan başarısız bir mucittir. Yılbaşında ailesine hediye olarak Gizmo adında şirin küçük bir yaratığı getirir. Sevimli yaratıkla ilgili 3 önemli kural vardır gece yarısından sonra yemek verilmemeli, direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ve birkaç damladan fazla su içmemelidir. Bu kurallardan herhangi birine uyulmazsa korkunç sonuçlar doğurur.  

Oyuncular: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton 

Yönetmen: Joe Dante

10. The Texas Chainsaw Massacre, 1974

10. The Texas Chainsaw Massacre, 1974

IMDb: 7.4  

Özet: Gerçek olaylara dayanan bu korku hikayesi, türünde birçok filme öncülük etti ve hala tüm zamanların en iyi korku filmleri arasında gösteriliyor. Tobe Hooper’ın yönettiği filmde Sally ve Frank kardeşler, arkadaşlarıyla beraber çocukluklarının geçtiği evi ziyarete giderler. Fakat beş genç, insan yiyen bir ailenin eline düşer ve onlar için bitmek bilmeyen bir kabus başlar.  

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger  

Yönetmen: Tobe Hooper

9. A Nightmare on Elm Street, 1984

9. A Nightmare on Elm Street, 1984

IMDb: 7.4   

Özet: Korku filmi klasiği olan bu film serisinde yaralı yüzlü bir sübyancıyı bir çete linç eder. Öldürülen sübyancı, yıllar sonra katillerinin çocuklarının rüyalarına girmeye ve rüyalarında onu gören çocukları teker teker öldürmeye başlar.   

Oyuncular: Heather Langenkamp, Johnny Depp, Robert Englund   

Yönetmen: Wes Craven

8. Scream, 1996

8. Scream, 1996

IMDb: 7.4 

Özet: Küçük kasabalarında bir dizi gizemli ölüm yaşandıktan sonra, Sidney Prescott’ın önderliğindeki sıra dışı bir grup arkadaş, maskeli bir katilin hedefi haline gelir. Ceset sayısı artmaya başlayınca, Sidney ve arkadaşları kendilerini korku filmlerinin “kurallarını” düşünürken bulurlar, çünkü kendileri gerçek hayatta bir korku filmini yaşıyorlardır. 

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette 

Yönetmen: Wes Craven

7. 28 Days Later, 2002

7. 28 Days Later, 2002

IMDb: 7.5  

Özetİngiltere'de bir genetik araştırmalar kurumunda insan doğasındaki şiddet ve öfkeyle ilgili bazı tehlikeli deneyler yapılmış ve bunun sonucunda 'rage' adını verdikleri bir virüs geliştirilmiştir. 

Oyuncular: Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston  

Yönetmen: Danny Boyle

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. E.T. the Extra-Terrestrial, 1982

6. E.T. the Extra-Terrestrial, 1982

IMDb: 7.9 

Özet: Bir grup uzaylı dünyayı ziyaret eder ve aralarından birini bu yabancı gezegende unuturlar. Bu uzaylı yaratık 10 yaşında bir çocuk olan Elliot tarafından bulunur. Kısa bir süre sonra aralarında iletişim kurmaya başladıklarında ikisi arasında farklı bir arkadaşlık doğar.  

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote 

Yönetmen: Steven Spielberg

5. Jaws, 1975

5. Jaws, 1975

IMDb: 8.1   

Özet: Küçük bir sahil kasabasının tek geçim kaynağı yaz ayları boyunca kasabaya tatil yapmaya gelen turistlerin bıraktığı paradır. Bu kasabanın belediye reisi kasaba sahilinde bir kızın köpek balığı tarafından öldürülmesini örtbas etmeye çalışır ama küçük bir çocuk herkesin gözü önünde köpek balığı tarafından öldürülünce balığı yakalayana ödül verileceği açıklanır.   

Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss   

Yönetmen: Steven Spielberg

4. The Exorcist, 1973

4. The Exorcist, 1973

IMDb: 8.1   

Özet: Bir evdeki küçük kıza alışılmadık şeyler olur son çare olarak onu kurtarması için bir adam çağrılır. Bu adam şeytan çıkarıcıdır. 

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair   

Yönetmen: William Friedkin

3. Pan’s Labyrinth, 2006

3. Pan’s Labyrinth, 2006

IMDb: 8.2 

Özet: 1944'ün İspanya'sında, sadist bir ordu subayının kitap düşkünü genç kızı, ürkütücü ama büyüleyici bir fantezi dünyasına kaçar. 

Oyuncular: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López 

Yönetmen: Guillermo del Toro

2. The Shining, 1980

2. The Shining, 1980

IMDb: 8.4  

Özet: Yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır.   

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd  

Yönetmen: Stanley Kubrick

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Lion King, 1994

1. The Lion King, 1994

IMDb: 8.5  

Özet: Vahşi Afrika’da henüz yeni doğan bir aslan, doğaya egemen düzenin kökünden sarsılacağı bir döneme tanıklık etmek üzeredir. Doğanın kralı olan babasının tacının veliahtı olan Simba, kötülüklerle ve kötü hayvanlarla dolu ormanlarda günden güne daha fazla öğrenir. Simba’nın sorumluluklarını üstlenme ve sorunları çözme becerisi, ormanın yeni kurallarını belirler.  

Oyuncular: Matthew Broderick, Jeremy Irons, James Earl Jones  

Yönetmen: Roger Allers, Rob Minkoff

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
7
5
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın